Hitta billig biluthyrning i Toronto

Vill du hyra en bil billigt i Toronto? Sök och jämför priser här

fre 13/9
12:00
lör 14/9
12:00
Jämför momondo med |

Bästa biluthyrning i Toronto

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Toronto greenmotion
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Toronto routescartrk
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Toronto routescartrk
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Toronto mexrentacar
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Toronto economy
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Toronto routescartrk
Suv
4 Vuxna, 2 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Toronto

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
national Billigast National National erbjuder de billigaste priserna på 4 platser i staden
ez Mest populära E-Z Rent-A-Car E-Z Rent-A-Car erbjuder de billigaste priserna på 1 plats i staden
enterprise Flest platser Enterprise Enterprise erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 36 platser

Leverantörer av hyrbilar i Toronto

Alla större biluthyrningsfirmor i Toronto
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (6 526 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Discount Car & Truck Rentals
Suveränt - 8,6 (11 omdömen)
5 platser
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Right Cars
Bra - 7,9 (7 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Avis
Bra - 7,6 (2 297 omdömen)
18 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 243 omdömen)
13 platser
$self.agencySymbol
Hertz
Bra - 7,4 (4 381 omdömen)
7 platser
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,3 (6 572 omdömen)
8 platser

Flygplatser med biluthyrning i Toronto

Hitta en hyrbil på någon av dessa flygplatser
HYRBILAR I
Toronto Kitchener-Waterloo flygplats
YKF
HYRBILAR I
Toronto Pearson Intl flygplats
YYZ
HYRBILAR I
Toronto Island flygplats
YTZ

Hyrbil i Toronto

Att hyra bil i Toronto kostar från 400 SEK per dygn eller 1800 SEK per vecka. Du kan antingen välja hyrbil med fria mil eller ett kontrakt med kilometerkostnad och lägre dygnshyra. Ett tips är att hyra bilen från Torontos flygplats då du oftast hittar de bästa priserna där. Toronto är, liksom många andra städer i Nordamerika, relativt enkel att köra i med sitt rutnät av vägar. Även om hyrbil inte behövs för att ta sig runt i själva staden så ger tillgång till bil härliga möjligheter att göra utflykter. Om du kör i staden tänk på de många cyklisterna som ofta far fram i höga hastigheter, och på att ta hänsyn till spårvagnar.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Toronto?

Regler angående åldersgräns varierar mellan olika uthyrningsföretag, men generellt ska du vara minst 21 år gammal för att hyra bil i Toronto. Kontrollera noga vad som gäller då vissa företag tar ut en extra avgift om föraren är under 25 år eller över 70 år gammal.

Viktigt att veta om trafikregler i Toronto

I Kanada gäller högertrafik. Bilbälte är obligatoriskt och det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör. Hastighetsbegränsningarna varierar mellan Kanadas stater. I Ontario, där Toronto ligger, gäller generellt en hastighetsbegränsning på 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 100 km/h på motorväg, men det bästa är att vara uppmärksam på lokal skyltning. Promillegränsen i Ontario är 0,5. Barn under 13 år ska sitta i baksätet och mindre barn ska även använda en anpassad barnstol. Vissa vägar i Kanada har vägavgift, till exempel Highway 407 som passerar Toronto. Avgiften kan variera beroende på vilken tid på dygnet man kör. Tänk på att man kör om både på höger och vänster sida på motorvägar och att man liksom i USA får svänga höger även vid rött ljus – vilket förväntas av övriga medtrafikanter att man gör (gäller ej i Quebec).

Parkering

De flesta större hotell i Toronto erbjuder parkeringsmöjligheter till sina gäster. Datumregler, avgifter och en del trafikstockning kan göra det svårt att hitta gatuparkering i Toronto. Läs lokal skyltning noga för att se vad som gäller. Gröna skyltar markerade med ”P” indikerar parkering för allmänheten. Generellt tas det ut en avgift, men under nätter och helger är det ofta gratis. Det finns även många parkeringshus och parkeringsgarage, vilket kan vara ett bekvämt alternativ.

Utflyktsmål i och omkring Toronto

Utanför staden är det en enorm frihetskänsla att ha egen bil och upptäcka landskapet runt Toronto, och en utflykt längs väg 401 är att rekommendera. Vägen sträcker sig längs med Lake Ontario och passerar många mysiga små orter. Via Buffalo kan man ta sig vidare längs regionens andra stora sjö Lake Erie. Från Toronto är det bara cirka två timmars resa till de spektakulära vattenfallen i Niagara Falls, men var uppmärksam på att vissa uthyrningsföretag inte tillåter att du kör din hyrbil över gränsen till USA. En biltur till Kanadas huvudstad Ottawa tar cirka fyra timmar. Ett tips är att även hyra en GPS när du ska hyra bil i Toronto, då kan du enkelt och smidigt navigera både i staden och på utflykter.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Toronto är det vanligt att det ingår en vagnskadeförsäkring och en ansvarsförsäkring som täcker eventuella kostnader som uppstår vid skada på andras egendom. Försäkringar som ingår i hyran har en självrisk på cirka 500-600 CAD (3500-4200 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till extra skydd. Några alternativ är självriskeliminering och utökade försäkringar som även täcker ytterligare skador på bilen, som till exempel däck och vindruta. Självriskeliminering kostar cirka 100-200 SEK extra per dag men dina kostnader blir betydligt lägre vid en eventuell skada. Innan du bokar hyrbil i Toronto är det alltid bra att kontrollera kontraktet noga för att se vilka försäkringar som ingår.

Kan man använda sitt svenska körkort i Toronto, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Toronto, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Kanada.

Var i Toronto kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Din hyrbil i Toronto kan hämtas och lämnas på ett flertal platser. I centrala Toronto har flera uthyrningsföretag kontor i anslutning till tågstationen. Du kan också hämta upp bilen direkt på Torontos flygplats. (Information kontrollerad: 05/05/2019).


Planera din resa till Toronto