Hitta billig biluthyrning i Toronto

Vill du hyra en bil billigt i Toronto? Sök och jämför priser här

Toronto, ON, Canada
2 feb — 9 feb
Samma avlämingsplats
Toronto, ON, Canada
tis 2/2
12:00
tis 9/2
12:00

När är det billigast att hyra en bil i Toronto?

Alla

105 kr - 794 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Toronto. Priset ligger då 54% lägre än under resten av året, på bara 105 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Priset för en hyrbil i Toronto kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Leverantörer av hyrbilar i Toronto

Alla större biluthyrningsfirmor i Toronto
Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.6

Betyg baserat på 829 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.8

Betyg baserat på 289 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 584 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.4

Betyg baserat på 102 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.5

Betyg baserat på 87 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.3

Betyg baserat på 78 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.9

Betyg baserat på 18 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Okej 5.9

Betyg baserat på 17 recensioner


Information om din resa till Toronto

Att hyra bil i Toronto kostar från 400 SEK per dygn eller 1800 SEK per vecka. Du kan antingen välja hyrbil med fria mil eller ett kontrakt med kilometerkostnad och lägre dygnshyra. Ett tips är att hyra bilen från Torontos flygplats då du oftast hittar de bästa priserna där. Toronto är, liksom många andra städer i Nordamerika, relativt enkel att köra i med sitt rutnät av vägar. Även om hyrbil inte behövs för att ta sig runt i själva staden så ger tillgång till bil härliga möjligheter att göra utflykter. Om du kör i staden tänk på de många cyklisterna som ofta far fram i höga hastigheter, och på att ta hänsyn till spårvagnar.

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Toronto?

Regler angående åldersgräns varierar mellan olika uthyrningsföretag, men generellt ska du vara minst 21 år gammal för att hyra bil i Toronto. Kontrollera noga vad som gäller då vissa företag tar ut en extra avgift om föraren är under 25 år eller över 70 år gammal.

Viktigt att veta om trafikregler i Toronto

I Kanada gäller högertrafik. Bilbälte är obligatoriskt och det är förbjudet att prata i mobiltelefon medan man kör. Hastighetsbegränsningarna varierar mellan Kanadas stater. I Ontario, där Toronto ligger, gäller generellt en hastighetsbegränsning på 50 km/h i tätort, 90 km/h på landsväg och 100 km/h på motorväg, men det bästa är att vara uppmärksam på lokal skyltning. Promillegränsen i Ontario är 0,5. Barn under 13 år ska sitta i baksätet och mindre barn ska även använda en anpassad barnstol. Vissa vägar i Kanada har vägavgift, till exempel Highway 407 som passerar Toronto. Avgiften kan variera beroende på vilken tid på dygnet man kör. Tänk på att man kör om både på höger och vänster sida på motorvägar och att man liksom i USA får svänga höger även vid rött ljus – vilket förväntas av övriga medtrafikanter att man gör (gäller ej i Quebec).

Parkering

De flesta större hotell i Toronto erbjuder parkeringsmöjligheter till sina gäster. Datumregler, avgifter och en del trafikstockning kan göra det svårt att hitta gatuparkering i Toronto. Läs lokal skyltning noga för att se vad som gäller. Gröna skyltar markerade med ”P” indikerar parkering för allmänheten. Generellt tas det ut en avgift, men under nätter och helger är det ofta gratis. Det finns även många parkeringshus och parkeringsgarage, vilket kan vara ett bekvämt alternativ.

Utflyktsmål i och omkring Toronto

Utanför staden är det en enorm frihetskänsla att ha egen bil och upptäcka landskapet runt Toronto, och en utflykt längs väg 401 är att rekommendera. Vägen sträcker sig längs med Lake Ontario och passerar många mysiga små orter. Via Buffalo kan man ta sig vidare längs regionens andra stora sjö Lake Erie. Från Toronto är det bara cirka två timmars resa till de spektakulära vattenfallen i Niagara Falls, men var uppmärksam på att vissa uthyrningsföretag inte tillåter att du kör din hyrbil över gränsen till USA. En biltur till Kanadas huvudstad Ottawa tar cirka fyra timmar. Ett tips är att även hyra en GPS när du ska hyra bil i Toronto, då kan du enkelt och smidigt navigera både i staden och på utflykter.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Toronto är det vanligt att det ingår en vagnskadeförsäkring och en ansvarsförsäkring som täcker eventuella kostnader som uppstår vid skada på andras egendom. Försäkringar som ingår i hyran har en självrisk på cirka 500-600 CAD (3500-4200 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till extra skydd. Några alternativ är självriskeliminering och utökade försäkringar som även täcker ytterligare skador på bilen, som till exempel däck och vindruta. Självriskeliminering kostar cirka 100-200 SEK extra per dag men dina kostnader blir betydligt lägre vid en eventuell skada. Innan du bokar hyrbil i Toronto är det alltid bra att kontrollera kontraktet noga för att se vilka försäkringar som ingår.

Kan man använda sitt svenska körkort i Toronto, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Det är inget krav att ha internationellt körkort för att hyra bil i Toronto, men det är något som rekommenderas. Det kan underlätta både vid bilhyra och om något oförutsett skulle inträffa medan du kör i Kanada.

Var i Toronto kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Din hyrbil i Toronto kan hämtas och lämnas på ett flertal platser. I centrala Toronto har flera uthyrningsföretag kontor i anslutning till tågstationen. Du kan också hämta upp bilen direkt på Torontos flygplats. (Information kontrollerad: 05/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Toronto

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Toronto Pearson Intl flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Toronto

Hittills denna månad har vi gjort 201 sökningar för användare som letar efter hyrbilar i Toronto.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Toronto för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Toronto även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Alamo, Enterprise och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Toronto i februari?

För att hyra en bil en weekend i Toronto i februari, var genomsnittspriset 483 kr, med billigare erbjudanden från 467 kr. Om perioden som du hyr bil sträcker sig över sju dagar ligger priserna kring 217 kr till 450 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Toronto har lägst priser för hyrbilar?

Det är billigast att hyra bil i Toronto med Routes Car & Truck Rentals på ett av deras 2 uthyrningskontor i staden. Det bästa priset per dag som momondo hittat är 124 kr, men generellt får du räkna med att din biluthyrning kommer kosta omkring 170 kr per dag.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Toronto?

Oftast finns det inga avgifter om du bestämmer dig för att avboka din hyrbil i Toronto. Du kan dubbelkolla om ditt hyrbilsföretag erbjuder gratis avbokning eller ej i Toronto när du gör din bokning med momondo.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Toronto under februari månad?

Baserat på vädret i Toronto i februari månad bör du hyra en stadsjeep. Generellt får Toronto i februari en nederbörd på 53 mm, med en medeltemperatur på 0 °C. Även om vädret skiftar från år till år är det säkrast att hyra en stadsjeep eftersom den kan hjälpa dig köra på snöiga och isiga underlag tack vare dess fyrhjulsdrift. Att hyra en SUV i Toronto kommer i genomsnitt kosta dig 468 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Avis i Toronto?

Det är väldigt populärt att hyra från Avis i Toronto då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 18 uthyrningskontor i centrum av Toronto, och du kan förvänta dig priser på 578 kr per dag för att hyra din bil i Toronto.

Vad är hastighetsgränsen i Toronto?

Hastighetsgränsen i Toronto är 60 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Toronto är 110 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Toronto bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Hur är vädret i Toronto, ON i januari?

Den som letar efter en hyrbil i Toronto under månaden januari kan förvänta sig att temperaturen ligger runt −6 °C och en nederbörd på cirka 62 mm. Denna information kan vara till stor hjälp när du väljer vilken bil du vill hyra.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

För månader som januari kan det bästa alternativet vara att hyra en SUV med fyrhjulsdrift för din resa till Toronto. Temperaturerna ligger oftast under nollan och chansen för snö och is är högre.

Är vädret i Toronto representativt för resten av Ontario?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Toronto omkring i Ontario eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt −6 °C och en eventuell nederbörd på 63,8 mm under månaden.


Upptäck fler biluthyrningsfirmor i Ontario

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Burlington, Guelph och London inom Ontario

Planera din resa till Toronto

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Toronto

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Toronto
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Toronto

  Hitta hotell i Toronto
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Toronto