Hitta billig biluthyrning i Neapel

Vill du hyra en bil billigt i Neapel? Sök och jämför priser här

Neapel, Italien
21 jan — 28 jan
Samma avlämingsplats
Neapel, Italien
tor 21/1
12:00
tor 28/1
12:00

Leverantörer av hyrbilar i Neapel

Alla större biluthyrningsfirmor i Neapel
Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.2

Betyg baserat på 51 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.5

Betyg baserat på 34 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 9.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Fantastiskt 8.8

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 7.6

Betyg baserat på 1 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.9

Betyg baserat på 8 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.4

Betyg baserat på 11 recensioner

Betyg för uthyrningsfirma: Bra 6.1

Betyg baserat på 5 recensioner


När är det billigast att hyra en bil i Neapel?

Alla

34 kr - 766 kr

I januari månad är det billigast att hyra en bil i Neapel. Priset ligger då 79% lägre än under resten av året, på bara 34 kr per dag. Den dyraste månaden är juli. Priset för en hyrbil i Neapel kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet, och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Information om din resa till Neapel

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Neapel?

Generellt gäller en åldersgräns på 18 år. Du ska ha haft körkort i minst ett år och ibland tar uthyrningsfirmorna en extra avgift om föraren är under 25 år. Olika firmor har olika regler så kontrollera noga vad som gäller för just ditt kontrakt.

Viktigt att veta om trafikregler i Neapel

Liksom Sverige har Italien högertrafik och halvljuset ska alltid vara påslaget. Promillegränsen är 0,5 – men för den som haft körkort i mindre än tre år gäller nolltolerans. I tätort gäller hastighetsbegränsning på 50 km/h. På landsväg är tillåten hastighet 90-100 km/h och på motorväg 130 km/h. Barn under 12 år ska sitta i baksätet och barn under 36 kg ska använda barnstol eller sittkudde. På de flesta motorvägar i Italien betalar man vägavgift medan övriga vägar är avgiftsfria.

Parkering

Det gäller att vara mycket noggrann med var man parkerar bilen i Neapel. Att köra in i ZTL-zonen och parkera bilen utan tillstånd kan leda till höga böter. Det rekommenderas att parkera utanför ZTL-zonen och använda sig av kollektivtransport för att ta sig in till stadskärnan. Ett bra alternativ är parkeringen Brin, som är en prisvärd med 0,50 EUR (5,50 SEK) per timme och har många platser i anslutning till motorvägen A3. Det finns även gatuparkering utanför ZTL-zonen samt flera parkeringshus. Räkna med att betala cirka 2 EUR (22 SEK) per timme.

Utflyktsmål i och omkring Neapel

Att hyra bil i Neapel är ett härligt sätt att ta sig runt i regionen Kampanien med sevärdheter som Pompeji, vulkanen Vesuvius samt den vackra Amalfikusten. En liten hyrbil med fria mil kostar från 350 SEK per dygn eller 2000 SEK per vecka. Var uppmärksam på att det i Neapel används ett system av miljözoner som kallas ”zona traffico limitato” (ZTL), vilket innebär att det är förbjudet att köra i vissa delar av stadskärnan utan tillstånd. Överträdelse leder till höga böter och eftersom bilens registreringsskylt registreras med kamera och det ibland är lätt att missa skyltningen så rekommenderas det att inte köra bil in i stadens centrum. Om du har bokat hotell inne i ZTL-zonen så försäkra dig om att hotellet har registrerat din bil på förhand. Ett givet utflyktsmål när du ska hyra bil i Neapel är ruinerna av staden Pompeji som begraves i Vesuvius aska år 79 e.Kr. Du kan också köra bil upp på vulkanen Vesuvius sluttningar till ungefär 800 meters höjd, varifrån det går minibussar upp på högre höjd för den som vill besöka kratern. Det tar cirka 30 minuter att köra till Pompeji från Neapel. Om du fortsätter vidare söderut längs kusten kommer du snart till den välkända Amalfikusten. Här möts du av spektakulära vyer med små byar som klamrar sig fast vid klipporna som sluttar brant ner till Medelhavet. Vägen slingrar sig via Sorrento och mindre byar som Positano, Praiano och Ravello. Stanna till för pasta, pizza eller en svalkande gelato – och missa inte att prova limoncellon som har sitt ursprung i Amalfi. Ett bra tips är att boka en GPS för att inte riskera att köra vilse, varken i Neapel eller när du gör utflykter utanför staden.

Vilka försäkringar ska man ha?

Vid biluthyrning i Neapel ingår det alltid en grundläggande ansvarsförsäkring som täcker kostnader som uppstår om du skulle orsaka skador på andras egendom. Det som inte täcks av denna försäkring är alltså eventuella skador på själva hyrbilen. Ofta är självrisken för dessa försäkringar på 1000-2000 EUR (11000-22000 SEK) och det kan vara värt att överväga att köpa till självriskeliminering och en utökad försäkring som även täcker eventuella skador på hyrbilen samt stölder. Man får räkna med att hyrpriset närmast dubblas om man väljer en utökad försäkring, men givetvis reduceras kostnaderna vid eventuella skador markant. Tilläggsförsäkringar säljs exempelvis av uthyrningsfirman i samarbete med lokala försäkringsbolag, men kom ihåg att många svenska banker erbjuder en självriskeliminering om du betalar hyran med ditt bank- eller kreditkort. Kontrollera alltid noga vad som ingår och hur stora eventuella kostnader kan bli om olyckan är framme innan du bokar hyrbil i Neapel.

Kan man använda sitt svenska körkort i Neapel, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Liksom i övriga Europa går det bra att köra med svenskt körkort när du ska hyra bil i Neapel, du behöver inte skaffa internationellt körkort.

Var i Neapel kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Du kan hämta och lämna din hyrbil i Neapel på flera olika ställen. I centrum har flera uthyrningsfirmor kontor i anslutning till tågstationen Margellina. Ett annat alternativ är Neapels flygplats Capodichino, vilket är bekvämt om man anländer med flyg. En gratis minibuss tar dig då till uthyrningsfirmans kontor i ett närliggande parkeringshus. Kom ihåg att du ofta kan få ett bättre pris om du hyr bilen från flygplatsen eftersom utbudet är som störst där. (Information kontrollerad: 21/05/2019).


Avstånd till populära hotell från Neapel

Parkera din bil och dig själv på något av dessa hotell, inte långt ifrån Neapel flygplatss biluthyrningsdisk

Biluthyrning i Neapel

I januari har vi genomfört 172 sökningar efter hyrbilar i Neapel för momondo-användare.

Vilka rengöringsåtgärder tas av biluthyrningsföretag i Neapel för att motverka spridningen av COVID-19?

Rena fordon har alltid varit en prioritet, men för din säkerhets skull har hyrbilsfirmor i Neapel även infört nya, förhöjda riktlinjer för rengöring för att se till att ditt fordon är desinficerat. Några av företagen som erbjuder förhöjd rengöring är Enterprise, National och Avis. Ta reda på mer om alla dina tillgängliga alternativ. I takt med att saker och ting förändras så ändras även policys. Vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad, men se alltid till att dubbelkolla direkt med leverantören.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Neapel i februari?

För att hyra en bil i Neapel för en weekend i februari, hittade vi så låga priser som 532 kr med genomsnittspriset 556 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 60 kr, och genomsnittspriset är 302 kr.

Vilka hyrbilsfirmor i Neapel har lägst priser för hyrbilar?

Den billigaste biluthyraren i Neapel är NOLEGGIARE med en daglig genomsnittlig uthyrningsavgift på 591 kr från dess 2 uthyrningskontor i Neapel. Det absolut billigaste erbjudandet användare på momondo hittat är NOLEGGIARE i Neapel för 60 kr.

Finns det en avgift om jag avbokar min hyrbil i Neapel?

Majoriteten av biluthyrningsföretag i Neapel erbjuder gratis avbokning. momondo kommer alltid informera om huruvida biluthyrningsfirmor som Enterprise, National och Avis har en avbokningsavgift för resenärer vars resplan ändras i sista minuten.

Vilken biltyp är det bäst att hyra i Neapel under februari månad?

För resor till Neapel i februari månad rekommenderar vi att hyra en mindre, ekonomisk bil för att vara så bra förberedd som möjligt på vädret och vägförhållandena. Dessa bilar klarar av de både våta och torra vägar som ofta förekommer i Neapel under februari månad då temperaturen och nederbörden i genomsnitt ligger på 11 °C respektive 86 mm. Att hyra en Ekonomi i Neapel kommer i genomsnitt kosta dig 252 kr per dag.

Hur många uthyrningskontor har Hertz i Neapel?

Det är väldigt populärt att hyra från Hertz i Neapel då de har fler uthyrningskontor än andra företag. Det finns 10 uthyrningskontor i centrum av Neapel, och du kan förvänta dig priser på 330 kr per dag för att hyra din bil i Neapel.

Vad är hastighetsgränsen i Neapel?

Om du hyr ett fordon i Neapel tänk då på att hastighetsgränsen inne i staden är 50 km/t, om inget annat anges. I förorterna omkring Neapel ligger hastighetsgränsen runt 90 km/t. Om du kör på motorvägen i Neapel ligger hastighetsgränsen på 130 km/t.

Hur är vädret i Neapel, Italien i januari?

Vanligtvis ligger temperaturen i Neapel under januari månad på 8 °C och den förväntade nederbörden är 104 mm. Detta är viktig information att tänka på när du hyr en bil så att du kan vara säker på att hitta den perfekta bilen för väderleken.

Vilken bil skulle momondo rekommendera baserat på vädret i januari?

Vädret i Neapel under januari kommer typiskt sett inte ha så stor inverkan på vilken typ av bil du hyr. Dock letar momondos användare ofta efter speciella biltyper att hyra i Neapel. Resenärer som vill kunna hyra en bil så billigt som möjligt i Neapel tenderar att välja mindre bilar då dessa typiskt är billigast. Exempel på små bilar tillgängliga för uthyrning är Fiat Panda, Fiat 500 och Vauxhall Mokka.

Är vädret i Neapel representativt för resten av Kampanien?

Resenärer som vill ta en roadtrip från Neapel omkring i Kampanien eller runt de omgivande områdena under januari månad bör förvänta sig temperaturer runt 9 °C och en eventuell nederbörd på 82 mm under månaden.


Hyra bil i andra städer i Italien

Ta en titt på hyrbilserbjudanden i städer som Milano, Rom och Pisa i Italien

Planera din resa till Neapel

 • Få de senaste insikterna gällande flyg till Neapel

  Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

  Hitta flyg till Neapel
 • Börja planera din resa idag

  Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Neapel

  Hitta hotell i Neapel
 • Bo på ett semesterboende

  Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

  Hitta semesterboenden i Neapel