Flyg till Doha

fre 28/2
fre 6/3
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Doha

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Doha från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Doha?

Den bästa tiden att resa till Doha är på vintern mellan november och april. På vintern är vädret mer behagligt och det är cirka 25 °C. På sommaren är det cirka 40-45 °C vilket gör att många väljer att boka flyg till Doha under vintern, vilket även gör denna period till den populäraste för turister. Flygbiljetter till Doha kan vara lite dyrare under högsäsong.

När är det billigast att boka flyg till Doha?

Du hittar billiga flyg till Doha som bäst om du bokar i god tid, helst ett par månader innan. Du kan då hitta billiga flygbiljetter till Doha för cirka 4500 SEK per person, tur och retur från både Göteborg och Stockholm. I till exempel december kostar flyg till Doha cirka 4500 SEK per person men bokar du sent kan en flygstol kosta ungefär 8000 SEK per person.


Hitta billiga flygbiljetter till Doha

Se de bästa erbjudandena på flyg till Doha som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
British Airways
British Airways
28 feb.
19:25
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
11t 15m
1 Stopp
DOH
08:40
+1
Doha Hamads internationella flygplats
British Airways
01 mars
18:50
DOH
Doha Hamads internationella flygplats
33t 00m
1 Stopp
ARN
01:50
+2
Stockholm Arlanda flygplats
7 266 kr
British Airways
British Airways
28 feb.
19:25
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
11t 15m
1 Stopp
DOH
08:40
+1
Doha Hamads internationella flygplats
British Airways
01 mars
18:50
DOH
Doha Hamads internationella flygplats
33t 00m
1 Stopp
ARN
01:50
+2
Stockholm Arlanda flygplats
7 266 kr

Vilka flygbolag flyger till Doha?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Doha

När du bokar flyg till Doha flyger du direkt med Qatar Airways och restiden är då cirka 6 h och 10 min. Qatar Airways är ett stort flygbolag som är känt för sin förstklassiga service och det ingår handbagage samt incheckat bagage som väger upp till 30 kg om du reser i ekonomiklass. Du kan boka direktflyg till Doha från Stockholm Arlanda samt Göteborg.


Hur tar man sig från flygplatsen i Doha till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Doha plus avståndet till centrum

Från Hamad International Airport i Doha är det cirka 8 km till centrum. Den bästa transporten in till stan är med buss eller taxi varav taxi är det snabbaste alternativet och bussen är det billigaste. Om du ska ta bussen behöver du köpa ett Karwa Smartcard på flygplatsen och ladda det med pengar. Maskinen tar endast QAR, lokal valuta, och ger inte tillbaka växel så tänk på att ha exakt med pengar. Om du åker med taxi måste du också betala med QAR. USD används annars flitigt i Doha och är den andra största valutan i staden. När du laddar på ditt Karwa Smartcard har du tre valmöjligheter, Classic, Limited samt Unlimited. Maskinerna är väldigt enkla att använda och all information finns tillgänglig när du köper ditt kort. Taxipriserna är högre mellan 21:00-05:00.


Populära flygresor till Doha

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Doha som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Doha
Snabbaste flygtid
6t 10m
Billigast pris
4 329 kr

Hur tar man sig runt i Doha?

Det vanligaste sättet att sig runt på i Doha är med taxi eftersom det är smidigt och även billigt. Du betalar cirka 1,20 QAR (cirka 3 SEK) per km. Om du istället väljer att hyra en bil i Doha finns denna möjligheten i stan men även på flygplatsen, och du behöver ditt körkort samt ditt pass. Bussarna i stan används inte jättemycket av turister men för att det ska vara smidigare för dig kan du ladda ner Karwa Bus App där du kan se tidtabeller och priser. En enkelbiljett kostar cirka 3 QAR (cirka 8 SEK) per person. Du kan även ladda ner en app för taxiresor som heter Karwa Taxi App.


Kan man resa till Doha utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inget visum när du reser till Doha men du behöver ett giltigt pass. Provisoriskt pass accepteras ej och du kan endast resa med det om du ska mellanlanda i Doha. Du får lov att stanna i Doha upp till 90 dagar under en 180-dagars period som turist.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Doha


Tips och råd om Doha

Att se i Doha

Det finns massvis med sevärdheter i Doha. Du kan besöka museum, ta del av historia, kultur och konst. Naturen har också fört med sig många fantastiska platser. Ett måste är självklart den berömda sandöknen. Dahl Al Misfir Cave och Ras Abrouqs stenformationer som har uppstått endast av vinden. Vidare har du Museum of Islamic Arts med en fantastisk utsikt, Barzan Towers och Al Jassasiya som går tillbaka ända till stenåldern.

Kan du dricka kranvatten i Doha?

Det går bra att dricka kranvatten i Doha.

Ska du ge dricks i Doha?

Det är vanligt att ge cirka 10-15 % i dricks på restauranger. Det ingår ofta en serviceavgift men denna går ej till personalen.

Var ska man shoppa i Doha?

För shopping i Doha bör du bland annat besöka Villagio Mall som har en egen kanal inuti köpcentret samt Mall of Qatar med träd och grönska inuti. Det är säkert att säga att en shoppingrunda i Doha är något unikt. För att shoppa traditionella varor, kläder och smycken kan du leta upp en ”Souq” som är en typisk marknad i Doha. En av de bästa är Souq Waqif. (Priser kontrollerade 06/05/2019).

*Flygpriser till Doha baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.