Flyg till Muskat

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Muskat.
Visa nuvarande reserestriktioner för Oman

Billigaste flygen till flygplatser i Muskat

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Muskat från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Muskat

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Muskat

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Muskat (MCT)

Vanligtvis är flyg till Muskat från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Muskat Seeb, vilket i genomsnitt kostar 5 098 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MUSKAT TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Muskat kostar i genomsnitt bara 3 535 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MUSKAT FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti44% dyrareDet kostar omkring 6 717 kr för flyg till Muskat från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MUSKAT FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember439% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Muskat från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Muskat?

Muskats högsäsong infaller under vintern då det är som svalast i staden och flest flygresor bokas. Flyg till Muskat under dessa månader om du vill ha så behagligt väder som möjligt. Mellan december och mars ligger temperaturerna på 20-30 °C vilket gör det möjligt att ägna sig åt sightseeing utan att det är för varmt. Under sommaren, som är Muskats lågsäsong, stiger temperatuerna upp emot drygt 40 °C. Många väljer att boka flyg även under våren då temperaturen ligger på drygt 30 °C vilket fortfarande inte är allt för varmt.

När är det billigast att boka flyg till Muskat?

Billiga flyg till Muskat hittar du under sommaren då staden har sin lågsäsong. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Muskat under våren då det är färre som bokar flygstolar. Flygbiljetter till Muskat är som dyrast under vintern då staden har sin högsäsong och temperaturerna är som mest behagliga. Jämför priser på flyg till Muskat hos momondo för att hitta ett bra datum att resa på.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Muskat?

  januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Muskat från Sverige med priser runt 4 546 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Muskat i januari är maj ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Muskat under maj ligger i genomsnitt på 4 564 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Muskat?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Muskat är att boka 55 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 5 283 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Muskat?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Muskat är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Muskat på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 4 826 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Muskat är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 6 608 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Muskat?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Muskat är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 4 640 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 6 523 kr.


Kan jag flyga till Muskat Seeb från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Muskat Seeb

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Muskat Seeb.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Muskat Seeb.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Muskat Seeb.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Muskat Seeb?

Returresa till Sverige från Muskat Seeb

Testkrav för COVID-19
Besökare från Muskat Seeb måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Muskat Seeb behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Muskat inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Muskat?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Muskat
 • Vilka bolag flyger till Muskat?

  För flygresor till Muskat från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Turkish Airlines, Qatar Airways, KLM eller Lufthansa. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Muskat

Nedan hittar du alla flygplatser i Muskat tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Muskat landar på Muscat International AIrport som ligger drygt 32 km väster om centrala Muskat. För att resa till Muskat billigt från flygplatsen finns lokalbussar som går in till centrum. Bussarna avgår ungefär var 30:e min och du köper biljetten ombord direkt från chauffören. Bussarna går dygnet runt och gör flera stopp på vägen så håll utkik efter rätt stopp. En biljett kostar 1 OMR (24 SEK) och du kan endast betala med kontanter. Snabbast är att ta taxi från flygplatsen. Detta kostar runt 10 OMR (246 SEK) och tar dig till centrala Muskat på ungefär 40 min. På flygplatsen hittar du även alternativ för att hyra bil.


Så tar du dig runt i Muskat

Kollektivtrafiken i Muskat består av bussar och dessa har täta avgångar på mellan 15-30 min beroende på vilken rutt du reser med. Bussarna stannar utanför de flesta besöksmål så du kan lätt ge dig ut på sightseeing via bussnätet. En biljett kostar ungefär 1 OMR (24 SEK) och du betalar detta i kontanter till föraren. Blanda annat rutt 4 är en användbar linje för besökare då den går förbi Mutrah Souq, Sultanens palats och Nationalmuseet. Stadens taxibilar känner du igen på sin röda och vita färg och dessa har taxameter. Det finns även andra taxibilar utan taxameter som är orange och vita. Om du är bra på att förhandla om pris kan dessa vara betydligt billigare än de taxibilar som har taxameter.


Visumkrav för att besöka Muskat

Du ska skaffa ett visum för att resa till Oman. Visumet till Oman kan anordnas när du landar på Muskats flygplats och behöver inte ordnas i förväg. Viseringen kostar 6 OMR (147 SEK) och gäller för en resa på en månad. För att komma in i landet behöver du ditt pass. Kontrollera alltid vilka regler som gäller för pass och visum i god tid innan avresa då bestämmelser angående detta kan förändras.


Börja planera din resa till Muskat


De bästa sakerna att se och göra i Muskat

Vad ska man se i Muskat?

Sultanens palats är en av Muskats största sevärdheter. Missa inte heller Nationalmuseet med historiska artefakter samt stadens hamn där det finns många trevliga restauranger.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Stranden Qantab är passande för barn och även nationalparken Qurum.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en bra reseförsäkring som täcker sjukvård i Oman.

Kan man dricka kranvattnet?

Undvik kranvatten och drick istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

I Oman behöver du inte lämna någon dricks.

Var ska man shoppa?

Den stora marknaden Mutrah Souq är ett måste för att shoppa traditionella varor med allt från antikviteter till smycken och hantverk. Du kan betala med kort men får bättre priser om du har kontanter.


Hitta billiga flyg till andra städer i Oman

Oman har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?