Flyg till Muskat

fre 27/3
fre 3/4
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Muskat

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Muskat från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Muskat?

Muskats högsäsong infaller under vintern då det är som svalast i staden och flest flygresor bokas. Flyg till Muskat under dessa månader om du vill ha så behagligt väder som möjligt. Mellan december och mars ligger temperaturerna på 20-30 °C vilket gör det möjligt att ägna sig åt sightseeing utan att det är för varmt. Under sommaren, som är Muskats lågsäsong, stiger temperatuerna upp emot drygt 40 °C. Många väljer att boka flyg även under våren då temperaturen ligger på drygt 30 °C vilket fortfarande inte är allt för varmt.

När är det billigast att boka flyg till Muskat?

Billiga flyg till Muskat hittar du under sommaren då staden har sin lågsäsong. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Muskat under våren då det är färre som bokar flygstolar. Flygbiljetter till Muskat är som dyrast under vintern då staden har sin högsäsong och temperaturerna är som mest behagliga. Jämför priser på flyg till Muskat hos momondo för att hitta ett bra datum att resa på.


Vilka flygbolag flyger till Muskat?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Muskat

Det går inte några direktflyg till Muskat från Sverige vilket innebär att du behöver byta flyg på vägen. Du kan hitta Muskat-flyg med Qatar Airways som mellanlandar i Doha samt med Emirates som mellanlandar i Dubai. Du kan även flyga med Turkish Airlines som mellanlandar i Istanbul. Med ett snabbt byte kan du klara av resan på drygt nio timmar. Du kan jämföra olika rutter hos momondo.


Hur tar man sig från flygplatsen i Muskat till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Muskat plus avståndet till centrum

Flyg till Muskat landar på Muscat International AIrport som ligger drygt 32 km väster om centrala Muskat. För att resa till Muskat billigt från flygplatsen finns lokalbussar som går in till centrum. Bussarna avgår ungefär var 30:e min och du köper biljetten ombord direkt från chauffören. Bussarna går dygnet runt och gör flera stopp på vägen så håll utkik efter rätt stopp. En biljett kostar 1 OMR (24 SEK) och du kan endast betala med kontanter. Snabbast är att ta taxi från flygplatsen. Detta kostar runt 10 OMR (246 SEK) och tar dig till centrala Muskat på ungefär 40 min. På flygplatsen hittar du även alternativ för att hyra bil.


Hur tar man sig runt i Muskat?

Kollektivtrafiken i Muskat består av bussar och dessa har täta avgångar på mellan 15-30 min beroende på vilken rutt du reser med. Bussarna stannar utanför de flesta besöksmål så du kan lätt ge dig ut på sightseeing via bussnätet. En biljett kostar ungefär 1 OMR (24 SEK) och du betalar detta i kontanter till föraren. Blanda annat rutt 4 är en användbar linje för besökare då den går förbi Mutrah Souq, Sultanens palats och Nationalmuseet. Stadens taxibilar känner du igen på sin röda och vita färg och dessa har taxameter. Det finns även andra taxibilar utan taxameter som är orange och vita. Om du är bra på att förhandla om pris kan dessa vara betydligt billigare än de taxibilar som har taxameter.


Kan man resa till Muskat utan pass eller visum?

Du ska skaffa ett visum för att resa till Oman. Visumet till Oman kan anordnas när du landar på Muskats flygplats och behöver inte ordnas i förväg. Viseringen kostar 6 OMR (147 SEK) och gäller för en resa på en månad. För att komma in i landet behöver du ditt pass. Kontrollera alltid vilka regler som gäller för pass och visum i god tid innan avresa då bestämmelser angående detta kan förändras.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Muskat


Tips och råd om Muskat

Vad ska man se i Muskat?

Sultanens palats är en av Muskats största sevärdheter. Missa inte heller Nationalmuseet med historiska artefakter samt stadens hamn där det finns många trevliga restauranger.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Stranden Qantab är passande för barn och även nationalparken Qurum.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en bra reseförsäkring som täcker sjukvård i Oman.

Kan man dricka kranvattnet?

Undvik kranvatten och drick istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

I Oman behöver du inte lämna någon dricks.

Var ska man shoppa?

Den stora marknaden Mutrah Souq är ett måste för att shoppa traditionella varor med allt från antikviteter till smycken och hantverk. Du kan betala med kort men får bättre priser om du har kontanter. (Priser kontrollerade 13/06/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Oman

Oman har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?