Hitta billiga flyg till Salzburg

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
mån 3/4
mån 10/4

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Salzburg

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Salzburg

Bästa priset för enkelresa

663 kr

Bästa priset för tur- och returresa

2 153 kr

Snabbast flygtid

3t 40m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Salzburg från Sverige under de senaste 72 timmarna är 663 kr (Stockholm Arlanda till Salzburg Wolfgang A Mozart).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Salzburg från Sverige under de senaste 72 timmarna är 2 153 kr (Göteborg Landvetter till Salzburg Wolfgang A Mozart).
Det snabbaste flyget till Salzburg från Sverige tar 3t 40m (Göteborg Landvetter till Salzburg Wolfgang A Mozart).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Salzburg, inklusive Lufthansa, Eurowings och Air Serbia.

Trender för flygresor till Salzburg

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Salzburg och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Salzburg?

januari är generellt den billigaste månaden att flyga till Salzburg från Sverige med priser runt 2 122 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Salzburg i januari är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 319 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Salzburg?

257 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Salzburg på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Birmingham och är 93 % billigare än de flesta andra flyg till Salzburg. För att hitta det billigaste priset till Salzburg från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Salzburg?

Vår data visar att lördag är den billigaste dagen att flyga till Salzburg. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 2 352 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Salzburg är måndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 2 944 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Salzburg?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Salzburg är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 2 412 kr. Försök att inte köpa biljetter på kvällen eftersom de ligger runt 2 825 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Hur lång tid tar det att flyga till Salzburg?

Flygtider från Sverige till Salzburg varierar, men om du flyger från Stockholm Arlanda och landar på Salzburg Wolfgang A Mozart (en av de mest populära rutterna), ligger flygtiden på i genomsnitt 3t 50m. En annan populär rutt från Sverige till Salzburg är att flyga från Göteborg Landvetter till Salzburg Wolfgang A Mozart, vilket i runda slängar tar 6t 30m. Tänk på att förseningar och mellanlandningar kan påverka din flygtid.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Salzburg?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Salzburg är 49 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 731 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Salzburg

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Salzburg från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Salzburg

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Salzburg

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Salzburg (SZG)

Vanligtvis är flyg till Salzburg från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Salzburg Wolfgang A Mozart, vilket i genomsnitt kostar 2 582 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SALZBURG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni45% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Salzburg kostar i genomsnitt bara 1 408 kr i juni
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SALZBURG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli39% dyrareDet kostar omkring 3 593 kr för flyg till Salzburg från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SALZBURG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni877% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Salzburg från Stockholm Arlanda flygplats i juni än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Salzburg

Resor till Salzburg är populära under sommaren, då det är varma temperaturer och naturen grönskar. Det är även många som väljer att boka flygresor till Salzburg under vintern och då är det främst de österrikiska alperna som lockar. Säsongsvariationerna påverkar priserna på flygstolar och resor med hotell. För att jämföra priser online mellan olika datum kan du använda dig av momondos priskalender på nätet.

När är det billigast att boka flyg till Salzburg? Billiga flyg till Salzburg hittar du framför allt innan och efter sommarens högsäsong. I maj och augusti är priserna på flygbiljetter till Salzburg särskilt låga och du kan till och med fynda sista minuten biljetter till ett billigt pris. Försök annars att boka ungefär två månader innan avresa för att få din resa till bäst pris.

De som flyger till Salzburg kan potentiellt hitta bättre priser för Linz Hoersching flygplats(97 km från stadskärnan i Salzburg), Innsbruck Kranebitten flygplats(142 km från stadskärnan i Salzburg) eller Klagenfurt flygplats(161 km från stadskärnan i Salzburg) beroende på månad och avgångsflygplats.

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Salzburg Klagenfurt flygplats med ett genomsnittspris på 2 728 kr. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Salzburg

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Salzburg
Lufthansa
2 sep.
GOT02:10Göteborg Landvetter
4t 00m
1 stopp
SZG06:10Salzburg Wolfgang A Mozart
9 sep.
SZG14:30Salzburg Wolfgang A Mozart
5t 10m
1 stopp
GOT19:40Göteborg Landvetter
2 153 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
16 juni
ARN13:10Stockholm Arlanda
28t 00m
2 stopp
SZG17:10Salzburg Wolfgang A Mozart
21 juni
SZG04:25Salzburg Wolfgang A Mozart
13t 05m
2 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
2 516 kr
Hitta liknande
Lufthansa
2 sep.
GOT02:10Göteborg Landvetter
7t 45m
1 stopp
SZG09:55Salzburg Wolfgang A Mozart
9 sep.
SZG02:35Salzburg Wolfgang A Mozart
8t 35m
2 stopp
GOT11:10Göteborg Landvetter
2 516 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
16 juni
ARN10:00Stockholm Arlanda
7t 00m
1 stopp
SZG17:00Salzburg Wolfgang A Mozart
21 juni
SZG04:25Salzburg Wolfgang A Mozart
13t 05m
2 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
2 640 kr
Hitta liknande
Eurowings
16 juni
ARN10:20Stockholm Arlanda
7t 10m
1 stopp
SZG17:30Salzburg Wolfgang A Mozart
21 juni
SZG02:35Salzburg Wolfgang A Mozart
13t 35m
1 stopp
ARN16:10Stockholm Arlanda
3 065 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 sep.
GOT11:35Göteborg Landvetter
7t 10m
2 stopp
SZG18:45Salzburg Wolfgang A Mozart
9 sep.
SZG02:35Salzburg Wolfgang A Mozart
8t 35m
2 stopp
GOT11:10Göteborg Landvetter
3 499 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Salzburg

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Salzburg, visa några av våra erbjudanden nedan av Air Serbia, Eurowings och Ryanair
Ryanair
26 apr.
ARN15:35Stockholm Arlanda
13t 30m
1 stopp
SZG05:05Salzburg Wolfgang A Mozart
Eurowings
27 apr.
GOT12:20Göteborg Landvetter
3t 40m
1 stopp
SZG16:00Salzburg Wolfgang A Mozart
Flera flygbolag
26 apr.
ARN03:00Stockholm Arlanda
26t 05m
2 stopp
SZG05:05Salzburg Wolfgang A Mozart
1 035 kr
Hitta liknande

Andra kabinklasser för flyg till Salzburg

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Salzburg

Vilka bolag flyger till Salzburg?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Salzburg

Det avgår 7 flyg med KLM till Salzburg under en normal vecka. Den vanligaste avresepunkten är Amsterdam Schiphol och det bästa biljettpriset med KLM som hittats på momondo är 1 558 kr (under de senaste 72 timmarna, från Göteborg Landvetter, till Salzburg). KLM har ett betyg på 7,5 från 182 användaromdömen på momondo.

Austrian Airlines flyger vanligtvis till Salzburg 18 gånger per vecka, vilket gör det till ett populärt flygbolag att flyga med, särskilt när du ska till Salzburg från Frankfurt . Austrian Airlines (betyg: 7,0, 165 omdöme) varierar i pris beroende på när och vart du vill flyga från Salzburg. Det bästa biljettpriset för Austrian Airlines som hittats på momondo till Salzburg var från Stockholm Arlanda (1 568 kr tur och retur).


Populära flygresor till Salzburg

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Salzburg som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Salzburg
Snabbaste flygtid3t 50m
Billigaste pris1 791 kr
Flyg från Göteborg till Salzburg
Snabbaste flygtid3t 40m
Billigaste pris2 153 kr
Flyg från Luleå till Salzburg
Snabbaste flygtid15t 45m
Billigaste pris3 913 kr

Så tar du dig runt i Salzburg

Salzburgs kollektivtrafik består av buss och spårvagn som är ett smidigt sätt att ta sig fram i staden. En enkelbiljett kostar ungefär två euro styck och du kan köpa biljetter på stationerna.

Du kan enkelt ta dig fram till fots i centrala Salzburg men det är också en trevlig stad att cykla i. För att hålla biltrafiken borta från stadskärnan har staden satsat mycket på att bygga ut ett bra cykelnätverk. Om du ska hålla dig i centrala Salzburg rekommenderas det inte att hyra bil då en stor del av innerstaden är avsedd för gångtrafikanter och det är ibland omöjligt att ta sig fram med bil. Om du ska ta dig till de vackra omgivningarna är det dock en fördel att ha en egen bil.


Visumkrav för att besöka Salzburg

Inom EU behöver EU-medborgare inte något visum för att röra sig mellan de olika medlemsländerna. När du reser till Österrike från Sverige behöver du alltså inte ansöka om något visum för resan. När du går ombord flyget samt vid gränskontrollen när du landar behöver du visa upp legitimation. Legitimationen kan bestå av ditt svenska pass eller av ett nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Observera att detta inte ska förväxlas med vanlig legitimation eller körkort som alltså inte gäller som legitimation under resan. Innan avresa ska du alltid kontrollera vad de aktuella inresebestämmelserna är eftersom regler angående visum och pass alltid kan ändras. Du kan kolla upp detta via den österrikiska ambassaden i Stockholm eller de österrikiska myndigheterna.


Börja planera din resa till Salzburg


De bästa sakerna att se och göra i Salzburg

Salzburgs största sevärdhet är det 900 år gamla fortet Festung Hohensalzburg, vackert beläget på en klipptopp med Alperna i bakgrunden. Besök även palatset Residenz, slottet Schloss Mirabell och Salzburg Museum.

Packa bekväma skor då du promenerar mycket i stadskärnan.


Hitta billiga flyg till andra städer i Österrike

Österrike har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

Vi hjälper dig hitta det flyg som passar dina behov bäst – momondo jämför priser från hundratals flygbolag och resebyråer och hjälper dig att filtrera dem för att hitta det bästa flyget för just dig.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Salzburg.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.