Flyg till Zagreb

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Zagreb (ZAG)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Zagreb. Nuvarande restriktioner för Zagreb baseras på reserestriktioner för Kroatien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

Billigaste flygen till flygplatser i Zagreb

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Zagreb från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Zagreb

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Zagreb

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Zagreb (ZAG)

Vanligtvis är flyg till Zagreb från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Zagreb Franjo Tuđman, vilket i genomsnitt kostar 1 885 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ZAGREB TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Zagreb kostar i genomsnitt bara 1 472 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZAGREB FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember35% dyrareDet kostar omkring 2 546 kr för flyg till Zagreb från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZAGREB FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli512% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Zagreb från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Zagreb?

Flyg till Zagreb bokas som mest under sommaren då det är som allra varmast i Kroatien. Under sommarmånaderna ligger temperaturerna på mellan 25-30 °C. Zagreb upplevs allra helst till fots då du kan promenera omkring på de historiska gatorna, så du vill vara säker på att ha så bra väder som möjligt under din resa. Under sommaren öppnar uteserveringarna upp och du kan även ta del av de många festivalerna i staden. Vintern är stadens lågsäsong och då sjunker temperaturerna till knappt 10 °C. December bjuder dock på en av Europas bästa julmarknader samt en mysig julstämning vilken är väl värd att uppleva.

När är det billigast att boka flyg till Zagreb?

Priserna på flygbiljetter till Zagreb varierar under året. Boka flyg i maj för att få allra lägst pris på flyg till Zagreb. Dyrast är att resa i juli månad då det är som mest populärt med flygresor till Kroatien. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Zagreb mellan olika datum för att hitta billiga flygbiljetter till Zagreb.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Zagreb?

Det bästa priset som hittats på momondo till Zagreb var 303 kr/per person från Stockholm, vilket är 86 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Zagreb. För att hitta det billigaste priset till Zagreb från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Zagreb?

Om du inte har möjlighet att besöka Zagreb under mars, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 742 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Zagreb?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Zagreb från Sverige är 33 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 956 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Zagreb. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 336 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Zagreb?

Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Zagreb. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 829 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Zagreb för flygningar en lördag på 2 260 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Zagreb?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Zagreb från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 954 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 742 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Zagreb?

Rijeka flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Zagreb.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Zagreb?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Zagreb Rijeka flygplats med ett genomsnittspris på 2 141 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Zagreb?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kroatien resor till Zagreb. Inreserestriktioner

Från och med den 1 juli 2020 kan alla medborgare i EU, EES eller Storbritannien och personer som har permanent uppehållstillstånd i EU-/EES-länderna fritt resa in i Kroatien, utan restriktioner eller krav på karantän. Övriga utländska medborgare, inklusive amerikanska medborgare, får resa in i Kroatien för affärsresa, turism eller andra angelägna personliga skäl, om de kan styrka detta. Besök det kroatiska inrikesministeriets webbplats för mer detaljerad information och instruktioner att följa.

Inträdeskrav

Utländska medborgare måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 48 timmar tidigare. Resenärer vars provsvar är äldre än 48 timmar kommer att tillåtas att resa in i Kroatien, men de kommer att få en order om självisolering och att de måste testas igen på plats, på egen bekostnad. Alla inresande måste fylla i formuläret "Enter Croatia" som ska uppvisas vid ankomsten. Formuläret kan skickas in online före avresan. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som är högst 48 timmar gammalt.

Karantänskrav

Resenärer som inte kan uppvisa ett negativt PCR-provresultat måste ta ett PCR-test som görs omedelbart vid ankomsten till Kroatien och därefter sätta sig själva i självisolering tills de får ett negativt testresultat. Resenärer som inte uppvisar ett PCR-test vid ankomsten och som vägrar att ta ett test på plats kommer att hållas isolerade eller i karantän i 14 dagar. Resenärer kan beordras att isolera sig eller tillbringa 14 dagar i officiell statliga karantän om det anses nödvändigt för att förhindra spridning av COVID-19. Placering i karantän sker på resenärens bekostnad. Resenärer som inte får order om självisolering får en pamflett med rekommendationer och instruktioner från Kroatiens folkhälsomyndighet efter 14 dagar. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste genomgå en 14-dagars självisolering. De har möjlighet att ta ett COVID-19-test (på egen bekostnad) efter dag 7 för att förkorta självisoleringsperioden om de får ett negativt resultat.

All övrig information

En lista över undantag från inrese- och karantänkravfinns på https://www.koronavirus.hr/recommendations-and-instructions-for-crossing-the-state-border/736.

Om du redan planerar att resa till Zagreb inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Zagreb Franjo Tuđman

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Zagreb Franjo Tuđman
KLM
24 juni
ARN13:30Stockholm Arlanda
5t 05m
1 stopp
ZAG18:35Zagreb Franjo Tuđman
1 juli
ZAG12:00Zagreb Franjo Tuđman
6t 55m
1 stopp
ARN18:55Stockholm Arlanda
1 531 kr
Hitta liknande
KLM
13 juni
ARN09:25Stockholm Arlanda
9t 10m
1 stopp
ZAG18:35Zagreb Franjo Tuđman
30 juni
ZAG02:25Zagreb Franjo Tuđman
6t 15m
1 stopp
ARN08:40Stockholm Arlanda
1 438 kr
Hitta liknande
Lufthansa
24 juni
ARN08:40Stockholm Arlanda
10t 30m
2 stopp
ZAG19:10Zagreb Franjo Tuđman
1 juli
ZAG14:40Zagreb Franjo Tuđman
5t 00m
1 stopp
ARN19:40Stockholm Arlanda
3 172 kr
Hitta liknande
KLM
13 juni
ARN13:30Stockholm Arlanda
5t 05m
1 stopp
ZAG18:35Zagreb Franjo Tuđman
30 juni
ZAG07:55Zagreb Franjo Tuđman
11t 00m
2 stopp
ARN18:55Stockholm Arlanda
2 233 kr
Hitta liknande
KLM
30 maj
ARN13:30Stockholm Arlanda
5t 05m
1 stopp
ZAG18:35Zagreb Franjo Tuđman
13 juni
ZAG07:55Zagreb Franjo Tuđman
11t 00m
2 stopp
ARN18:55Stockholm Arlanda
2 309 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 aug.
ARN02:30Stockholm Arlanda
6t 55m
1 stopp
ZAG09:25Zagreb Franjo Tuđman
29 aug.
ZAG19:00Zagreb Franjo Tuđman
13t 40m
2 stopp
ARN08:40Stockholm Arlanda
2 647 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Zagreb Franjo Tuđman

Om du letar efter enkelbiljetter till Zagreb, visa några av våra erbjudanden nedan av KLM
Flera flygbolag
17 maj
ARN02:00Stockholm Arlanda
7t 10m
2 stopp
ZAG09:10Zagreb Franjo Tuđman
2 030 kr
Hitta liknande
KLM
17 maj
ARN09:25Stockholm Arlanda
9t 10m
1 stopp
ZAG18:35Zagreb Franjo Tuđman
1 413 kr
Hitta liknande
KLM
31 juli
ARN05:35Stockholm Arlanda
13t 00m
1 stopp
ZAG18:35Zagreb Franjo Tuđman
1 116 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Zagreb?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Zagreb

Om du söker direktflyg från Sverige ska du resa med Croatia Airlines som har flygstolar på direkta linjer mellan Stockholm och Zagreb. Flyg till Zagreb som går direkt tar ungefär två och en halv timme. Billiga flyg till Zagreb hittar du med Eurowings och Ryanair som mellanlandar under flygningen vilket gör restiden längre.


Hur tar man sig från flygplatsen i Zagreb till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Zagreb plus avståndet till centrum

Zagreb-flyg från Stockholm landar på Franjo Tudman Airport som ligger 14 km söder om Zagreb. Flygplatsen är den största och mest vältrafikerade i hela Kroatien. För att ta dig in till centrum kan du ta direktbussarna som avgår utanför ankomsthallen. Direktbussarna tar dig in till centralstationen inne i centrum där du kan åka vidare med lokala bussar eller spårvagnar. Detta är det bästa alternativet om du vill resa till Zagreb billigt. Snabbast är att ta taxi eller hyrbil in till staden vilket tar knappt 20 minuter. Ute på flygplatsen finns flera hyrbilsalternativ med några av de största kedjorna i Europa representerade.


Populära flygresor till Zagreb

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Zagreb som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Zagreb
Snabbaste flygtid
7t 30m
Billigast pris
1 413 kr

Hur tar man sig runt i Zagreb?

Det bästa sättet att ta sig runt i Zagreb är utan tvekan till fots. Stadens gamla gator upplevs allra bäst under promenader och många sevärdheter finns även inom gångavstånd från varandra. Ett annat trevlig alternativ är att hyra en cykel för resan. Det finns cykeluthyrningsstationer utspridda över hela staden för att du lätt ska kunna hämta upp och lämna tillbaka cyklar. Kollektivtrafiken består av lättnavigerade spårvagnar och bussar men det är sällan du behöver använda dessa då avstånden är korta. Det är relativt enkelt att köra bil i staden och inte särskilt svårt att hitta parkering. Zagreb har även uber vilket gör att du enkelt kan beställa en bil.


Kan man resa till Zagreb utan pass eller visum?

Kroatien är med i EU vilket innebär att du inte behöver något visum om du reser till landet som svensk medborgare. Du måste ha med dig legitimation och denna kan bestå antingen av ett nationellt id-kort eller av ett pass. Se till att legitimationen är giltig för hela din vistelse i landet.


Tips och råd om Zagreb

Vad ska man se i Zagreb?

Zagreb bjuder på vackra historiska gator och flera sevärdheter du inte ska missa. Ta dig upp till utsiktsplatsen Katarinin Trg varifrån du får vackra vyer över staden. Besök även kyrkogården Mirogoj som anses vara en av de vackraste i Europa.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Europas största miniatyrjärnväg eller res genom centrum på minitåget som är mycket uppskattad bland barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska sjukförsäkringskortet gäller i Kroatien så kontrollera först vilket skydd du har innan du köper till en extra reseförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Kranvattnet är mycket bra och går utmärkt att dricka.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas att du lämnar dricks på ungefär 10 % på din restaurangnota.

Var ska man shoppa?

Missa inte ett besök till marknaden Dolac som funnits på plats mitt i centrum sedan 30-talet. Butikerna i Octagon-arkaden är också mycket populära.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass