Flyg till Zagreb

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
fre 3/12
fre 10/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Zagreb.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

Billigaste flygen till flygplatser i Zagreb

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Zagreb från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Zagreb

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Zagreb

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Zagreb (ZAG)

Vanligtvis är flyg till Zagreb från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Zagreb Franjo Tuđman, vilket i genomsnitt kostar 2 038 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ZAGREB TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars22% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Zagreb kostar i genomsnitt bara 1 592 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZAGREB FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember35% dyrareDet kostar omkring 2 753 kr för flyg till Zagreb från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZAGREB FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli512% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Zagreb från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Zagreb?

Flyg till Zagreb bokas som mest under sommaren då det är som allra varmast i Kroatien. Under sommarmånaderna ligger temperaturerna på mellan 25-30 °C. Zagreb upplevs allra helst till fots då du kan promenera omkring på de historiska gatorna, så du vill vara säker på att ha så bra väder som möjligt under din resa. Under sommaren öppnar uteserveringarna upp och du kan även ta del av de många festivalerna i staden. Vintern är stadens lågsäsong och då sjunker temperaturerna till knappt 10 °C. December bjuder dock på en av Europas bästa julmarknader samt en mysig julstämning vilken är väl värd att uppleva.

När är det billigast att boka flyg till Zagreb?

Priserna på flygbiljetter till Zagreb varierar under året. Boka flyg i maj för att få allra lägst pris på flyg till Zagreb. Dyrast är att resa i juli månad då det är som mest populärt med flygresor till Kroatien. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Zagreb mellan olika datum för att hitta billiga flygbiljetter till Zagreb.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Zagreb?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Zagreb var 269 kr/per person från Warszawa, vilket är 89 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Zagreb. För att hitta det billigaste priset till Zagreb från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Zagreb?

  Om du inte har möjlighet att besöka Zagreb under mars, är det även billigt att resa från Sverige i januari. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 884 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Zagreb?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Zagreb från Sverige är 33 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 2 116 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Zagreb. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 238 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Zagreb?

  Vår data visar att tisdag är den billigaste dagen att flyga till Zagreb. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 1 978 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Zagreb för flygningar en lördag på 2 445 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Zagreb?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Zagreb från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 2 114 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 965 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Zagreb?

  Rijeka flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Zagreb.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Zagreb?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Zagreb Rijeka flygplats med ett genomsnittspris på 2 378 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Zagreb Franjo Tuđman från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Zagreb Franjo Tuđman

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Zagreb Franjo Tuđman.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Zagreb Franjo Tuđman.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Zagreb Franjo Tuđman.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Zagreb Franjo Tuđman?

Returresa till Sverige från Zagreb Franjo Tuđman

Testkrav för COVID-19
Besökare från Zagreb Franjo Tuđman måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Zagreb Franjo Tuđman behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Zagreb inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Zagreb

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Zagreb
Ryanair
21 dec.
GOT04:15Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG06:35Zagreb Franjo Tuđman
26 dec.
ZAG11:15Zagreb Franjo Tuđman
2t 20m
GOT13:35Göteborg Landvetter
Ryanair
10 dec.
GOT04:15Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG06:35Zagreb Franjo Tuđman
12 dec.
ZAG11:35Zagreb Franjo Tuđman
2t 20m
GOT13:55Göteborg Landvetter
Ryanair
19 dec.
GOT14:20Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG16:40Zagreb Franjo Tuđman
26 dec.
ZAG11:15Zagreb Franjo Tuđman
2t 20m
GOT13:35Göteborg Landvetter
Ryanair
7 mars
GOT04:15Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG06:35Zagreb Franjo Tuđman
14 mars
ZAG02:30Zagreb Franjo Tuđman
2t 20m
GOT04:50Göteborg Landvetter
Ryanair
12 dec.
ARN01:45Stockholm Arlanda
9t 30m
2 stopp
ZAG11:15Zagreb Franjo Tuđman
19 dec.
ZAG06:10Zagreb Franjo Tuđman
10t 35m
1 stopp
ARN16:45Stockholm Arlanda
Ryanair
21 dec.
GOT04:15Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG06:35Zagreb Franjo Tuđman
26 dec.
ZAG16:00Zagreb Franjo Tuđman
18t 25m
2 stopp
GOT10:25Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Zagreb

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Zagreb, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
27 dec.
GOT04:15Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG06:35Zagreb Franjo Tuđman
Ryanair
26 dec.
GOT14:00Göteborg Landvetter
2t 20m
ZAG16:20Zagreb Franjo Tuđman
Ryanair
17 dec.
ARN02:05Stockholm Arlanda
4t 30m
1 stopp
ZAG06:35Zagreb Franjo Tuđman

Vilka bolag flyger till Zagreb?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Zagreb
 • Vilka bolag flyger till Zagreb?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Zagreb från Sverige Lufthansa, Croatia Airlines, SAS och LOT. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Zagreb

Nedan hittar du alla flygplatser i Zagreb tillsammans med avståndet från stadens centrum

Zagreb-flyg från Stockholm landar på Franjo Tudman Airport som ligger 14 km söder om Zagreb. Flygplatsen är den största och mest vältrafikerade i hela Kroatien. För att ta dig in till centrum kan du ta direktbussarna som avgår utanför ankomsthallen. Direktbussarna tar dig in till centralstationen inne i centrum där du kan åka vidare med lokala bussar eller spårvagnar. Detta är det bästa alternativet om du vill resa till Zagreb billigt. Snabbast är att ta taxi eller hyrbil in till staden vilket tar knappt 20 minuter. Ute på flygplatsen finns flera hyrbilsalternativ med några av de största kedjorna i Europa representerade.


Populära flygresor till Zagreb

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Zagreb som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Zagreb
Snabbast flygtid2t 20m
Billigaste pris293 kr
Flyg från Stockholm till Zagreb
Snabbast flygtid4t 25m
Billigaste pris494 kr

Så tar du dig runt i Zagreb

Det bästa sättet att ta sig runt i Zagreb är utan tvekan till fots. Stadens gamla gator upplevs allra bäst under promenader och många sevärdheter finns även inom gångavstånd från varandra. Ett annat trevlig alternativ är att hyra en cykel för resan. Det finns cykeluthyrningsstationer utspridda över hela staden för att du lätt ska kunna hämta upp och lämna tillbaka cyklar. Kollektivtrafiken består av lättnavigerade spårvagnar och bussar men det är sällan du behöver använda dessa då avstånden är korta. Det är relativt enkelt att köra bil i staden och inte särskilt svårt att hitta parkering. Zagreb har även uber vilket gör att du enkelt kan beställa en bil.


Visumkrav för att besöka Zagreb

Kroatien är med i EU vilket innebär att du inte behöver något visum om du reser till landet som svensk medborgare. Du måste ha med dig legitimation och denna kan bestå antingen av ett nationellt id-kort eller av ett pass. Se till att legitimationen är giltig för hela din vistelse i landet.


Börja planera din resa till Zagreb


De bästa sakerna att se och göra i Zagreb

Vad ska man se i Zagreb?

Zagreb bjuder på vackra historiska gator och flera sevärdheter du inte ska missa. Ta dig upp till utsiktsplatsen Katarinin Trg varifrån du får vackra vyer över staden. Besök även kyrkogården Mirogoj som anses vara en av de vackraste i Europa.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Europas största miniatyrjärnväg eller res genom centrum på minitåget som är mycket uppskattad bland barnfamiljer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det europeiska sjukförsäkringskortet gäller i Kroatien så kontrollera först vilket skydd du har innan du köper till en extra reseförsäkring.

Kan man dricka kranvattnet?

Kranvattnet är mycket bra och går utmärkt att dricka.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas att du lämnar dricks på ungefär 10 % på din restaurangnota.

Var ska man shoppa?

Missa inte ett besök till marknaden Dolac som funnits på plats mitt i centrum sedan 30-talet. Butikerna i Octagon-arkaden är också mycket populära.


Hitta billiga flyg till andra städer i Kroatien

Kroatien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?