Flyg till Malaysia

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 19/10
tis 26/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Malaysia.
Visa nuvarande reserestriktioner för Malaysia

De billigaste flygen till städer i Malaysia

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Malaysia från Sverige
Kuala Lumpur
Kuala Lumpur

Användbar information om ditt flyg till Malaysia

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Malaysia
  • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Malaysia?

    Bland momondos användare är den populäraste staden i Malaysia Kuala Lumpur, och besöks omkring 1 419% mer än någon annan stad i Malaysia. Andra städer som resenärer ofta reser till är Langkawi och Penang.

  • Vilket är det billigaste flyget till Malaysia?

    Om du vill flyga till Malaysia så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som AirAsia, Malindo Air och Malaysia Airlines med priser från 219 kr, 223 kr respektive 236 kr.


Kan jag flyga till Malaysia från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Malaysia

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Malaysia.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Malaysia.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Malaysia.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Malaysia?

Returresa till Sverige från Malaysia

Testkrav för COVID-19
Besökare från Malaysia måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Malaysia behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Malaysia inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Malaysia? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Malaysia

Hitta flyg till dessa populära städer i Malaysia, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Malaysia

Dessa rutter har de billigaste flygen till Malaysia som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmPenang5 076 kr
StockholmKuala Lumpur5 548 kr
GöteborgKuala Lumpur6 404 kr
LinköpingKuala Lumpur6 841 kr
LinköpingPenang8 361 kr
StockholmAlor Setar9 322 kr

Resor till Malaysia bjuder på dynamiska städer, underbar mat och en storslagen natur och regnskog. Malaysia är en kultur med influenser från många andra asiatiska länder. Här bor många olika folkgrupper vilket gett upphov till det multikulturella köket som är så populärt bland besökare. Regnskogarna i Malaysia är även en höjdpunkt för många som besöker landet. Att ge sig ut på guidade vandringar i de fuktiga regnskogarna är populära aktiviteter. Flyg till Malaysia går för det mesta till Kuala Lumpur som är landets huvudstad och mest välbesökta destination. Stadsbilden i huvudstaden domineras av skyskrapor och gallerior. Staden är också känd för sitt gatukök och sina torgmarknader. En annan populär stad är George Town vars koloniala arkitektur från 1700-talet är med på UNESCO:s världsarvslista.

Online, hos momondo, hittar du flyg till Malaysia genom att jämföra olika flygbolag och rutter. Priserna på flygbiljetter till Malaysia beror mycket på vilken säsong du reser under. Juni, juli och augusti har de allra högsta priserna på flygstolar och denna period är även landets högsäsong. Lägst priser på flyg till Malaysia hittar du i mars. För att få din resa till ett bra pris ska du boka ungefär 60 dagar innan avresa och undvika sista minuten-priser. De flesta flyg från Sverige anländer till huvudstaden Kuala Lumpur och därifrån kan du åka vidare med inrikesflyg till andra destinationer. Hos momondo kan du inte bara jämföra flyg till Malaysia utan även pris på inrikesflyg och resor med hotell.

Vilka flygbolag flyger direkt till Malaysia?

Du kan inte resa direkt till Malaysia utan behöver mellanlanda under vägen. Flygbolag som trafikerar rutten är bland annat Thai Airways, KLM, Malaysia Airlines och Qatar Airways. Dessa flygbolag har resor till Malaysias flygplats Kuala Lumpur International som avgår från Arlanda flygplats i Stockholm. För billigt pris på flygbiljetter till Malaysia ska du boka resor med Air China, Finnair eller Singapore Airlines som har rutter med fler eller längre mellanlandningar. Olika rutter från Sverige till Malaysia hittar du på nätet hos momondo.

När är bästa tiden att åka till Malaysia?

Vilken tid under året som är bäst för att boka flygresor till Malaysia beror på vilken del av landet du ska åka till. I allmänhet är Malaysia varmt och fuktigt året om och bjuder på ett tropiskt klimat. De månader som är bäst att resa på beror därför på när regnperioden infaller i olika delar av landet, och du ska försöka resa under den torraste perioden. Om du ska besöka öarna på landets västkust, till exempel Penang eller Langkawi, ska du resa mellan december och februari för att få så bra väder som möjligt. För att besöka Malaysias östkust är det bättre att resa mellan juni och augusti för att få behagliga temperaturer. I huvudstaden Kuala Lumpur är de regnigaste månaderna april, oktober och november.

Hur många timmar tar det att flyga till Malaysia?

Hur pass lång tid din flygresa till Malaysia tar beror helt på vilken rutt du flyger och vilka mellanlandningar du gör under vägen. Som snabbast kan du klara av resan från Arlanda flygplats i Stockholm till Kuala Lumpur International Airport på drygt 15 timmar. Dessa rutter flygs bland annat av Thai Airways som gör en smidig mellanlandning i Bangkok och KLM som mellanlandar i Amsterdam.

Kan man resa till Malaysia utan pass eller visum?

Som EU-medborgare behöver du inte något visum om du reser till Malaysia på semester. Utan visum kan du vistas i landet i max 90 dagar. Vid in- och utresan behöver du visa upp ditt pass och detta ska vara giltigt i minst sex månader från och med det att du lämnar landet. När du reser till Malaysia behöver du också kunna visa upp en returbiljett för att komma in i landet. Kontrollera alltid ditt pass giltighetstid innan avresa och ta även reda på vad de aktuella inresereglerna är då dessa kan ändras med kort varsel.


Internationella flygrutter till Malaysia

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Penang
Snabbast flygtid20t 40m
Billigaste pris5 076 kr
Flyg från Stockholm till Kuala Lumpur
Snabbast flygtid15t 20m
Billigaste pris5 548 kr
Flyg från Göteborg till Kuala Lumpur
Snabbast flygtid16t 40m
Billigaste pris6 404 kr
Flyg från Linköping till Kuala Lumpur
Snabbast flygtid30t 00m
Billigaste pris6 841 kr
Flyg från Linköping till Penang
Snabbast flygtid46t 20m
Billigaste pris8 361 kr

Börja planera din resa till Malaysia