Flyg Asien Pakistan

Flyg till Pakistan

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Islamabad (ISB)
sön 18/4
sön 25/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Pakistan.

Visa nuvarande reserestriktioner för Pakistan

De billigaste flygen till städer i Pakistan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Pakistan från Sverige
Islamabad
Islamabad

Användbar information om ditt flyg till Pakistan

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Pakistan

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Pakistan?

Pakistan har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Pakistan är Islamabad, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 338% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Pakistan är Lahore och Karachi.

Vilket är det billigaste flyget till Pakistan?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Pakistan är:
994 kr per person med Pakistan International Airlines
2 049 kr per person med flydubai
2 058 kr per person med Emirates


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Pakistan?

Inreserestriktioner

Pakistan har öppnat sina flygplatser för internationella flygningar, med undantag för Gwadar (GWD) och Turbat (TUK). Från den 9 januari får alla som har ett pakistanskt pass, nationellt identitetskort för utomeuropeiska pakistanier (NICOP) eller innehavare av ett pakistanskt ursprungskort (POC) komma in i Pakistan. För ytterligare arrangemang vid ankomst, vänligen kontrollera Pakistans regeringsråd för att bekräfta behörighet. Resenärer som får resa in i Pakistan från Storbritannien och Sydafrika är tvungna att uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits inom 72 timmar före resans början. För information om detta och möjliga karantänperioder vid ankomst, se Pakistans regeringsråd.

Inträdeskrav

Resenärer som reser in i Pakistan måste lämna kontaktinformation via PassTrack mobilappen eller ett webbaserat formulär, genomgå en säkerhetskontroll av en hälsotjänsteman, tillhandahålla ett intyg om negativt COVID-19 RT-PCR-test, fylla i ett hälsodeklarationsformulär vid ankomsten och genomgå termisk screening vid ankomsten. Från och med den 5 oktober måste alla internationella resenärer uppvisa bevis på ett negativt COVID-19 RT-PCR-test som gjorts inom 96 timmar innan tidpunkten för resan. Det finns dock en förteckning över länder som undantagits från det obligatoriska testet. Barn under 12 år och personer med funktionshinder är undantagna från kravet på ett Covid-19-test och spårningsappen, men måste fylla i ett hälsointyg vid ankomsten.

Karantänskrav

Resenärer som har några symtom på COVID-19 (inklusive feber, hosta och andningssvårigheter) kommer att tillåtas att fortsätta till sin destination men måste genomgå ett COVID- 19 test inom 48 timmar efter ankomst och lämna in resultatet av testet till myndigheterna. Om testet är positivt måste de isolera sig själva i enlighet med Pakistans riktlinjer. Internationella resenärer bör isolera sig i 10 dagar efter ankomsten (även de som är asymtomatiska vid ankomsten).

Om du redan planerar att resa till Pakistan inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Pakistan? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Islamabad

Bari Imam Cave
Lok Virsa Museum
National Monument
Jinnah Sport Stadium
Fatima Jinnah Park
Lahore

Badshahi Mosque
Lahore Fort
Lahore Museum
Minar-e-Pakistan
Sheesh Mahal
Karachi

Hockey Club of Pakistan
Paradise Point
French Beach
Abdullah Shah Ghazi Mausoleum
Holy Trinity Cathedral
Peshawar

Chowk Yadgar
Mahabat Khan Mosque
Bala Hisar Fort
Arbab Niaz Stadium
Kotla Mohsin Khan
Multan

Multan Stadium
Shah Ruk-ne-Alam Shrine
Faisalabad

Faisalabad Clock Tower
Gumit Water Fountain
Iqbal Stadium
Faislabad Hockey Stadium
Jinnah Garden
Skārdu

Deosai National Park

Billiga flyg till Pakistan

Dessa rutter har de billigaste flygen till Pakistan som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Karachi 4 076 kr
Malmö Islamabad 8 263 kr

Flyg till Pakistan

Med ett enormt historiskt arv är Pakistan ett av de mest intressanta länderna att besöka i södra Asien. Här hittar du fascinerande städer med Himalayabergen avtecknade vid horisonten. Världens näst högsta berg, K2, ligger i norra Pakistan där bergskedjan Himalayas västra delar är belägna. Staden Lahore, som är den näst största staden i landet, är en av de mest populära destinationerna för besökare som bokar resor till Pakistan. Staden är även en av landets rikaste och bjuder på överdådig arkitektur, kulturella museum och historiska sevärdheter. I Lahore ligger bland annat Lahorefortet och Badshahimoskén. En annan populär destination är huvudstaden Karachi som är världens sjätte mest folktäta stad. I Karachi hittar du förutom sevärdheter även fina stränder. Bland annat Clifton Beach och ön Manora är populära för besökare som vill bada under vistelsen.

Flygbiljetter till Pakistan skiljer sig relativt stort i pris beroende på vilken del av året du reser under. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Pakistan direkt på nätet för olika delar av året och du kan även hitta resor med hotell. December är den dyraste månaden för resor till Pakistan medan september har lägst pris på flygstolar. Andra faktorer som påverkar priserna på flyg till Pakistan är hur pass långt innan avresa du bokar dina biljetter och under vilken veckodag du reser på. Du bör boka din resa ungefär 50 dagar innan avresa. I vissa fall kan du dock hitta billiga sista minuten-biljetter två veckor innan avgång. Billigast är att resa på lördagar mitt på dagen. De flesta flyg till Pakistan landar antingen i Lahore eller Karachi. Därifrån kan du resa vidare med inrikesflyg.

Vilka flygbolag flyger direkt till Pakistan?

Det finns inte några direktflyg från Sverige till Pakistan. Flyg till Pakistan avgår för det mesta från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Därifrån kan du bland annat resa med Qatar Airways och Emirates. För ett billigt pris ska du boka Turkish Airlines flygningar på rutten från Stockholm till Lahore eller SriLankans flygningar från Arlanda till Karachi. I Lahore landar planen på Lahore Airport och i Karachi på Quaid-E-Azam International Airport. Jämför olika flygbolag online hos momondo för att hitta en rutt som passar dig.

När är bästa tiden att åka till Pakistan?

När du ska boka flygresor till Pakistan beror på var i landet du ska vistas. Många reser till Pakistan för att besöka bergstrakterna och dessa är endast tillgängliga mellan april och oktober. Högsäsongen räknas som tiden mellan maj och oktober och då får du allra torrast klimat. Om du ska besöka de nordvästra delarna av landet är det däremot perioden mellan oktober och februari som är bäst då temperaturerna är något svalare. För Pakistans storstäder passar vintermånaderna bra då det kan vara olidligt varmt i Lahore och Karachi under sommarhalvåret.

Hur många timmar tar det att flyga till Pakistan?

Hur lång tid din resa till Pakistan tar beror på vilken rutt du reser med och hur pass många och långa mellanlandningar du gör under flygningen. Om du gör en snabb mellanlandning kan du klara av resan på ungefär 11 timmar. Qatar Airways har bland annat en smidig mellanlandning i Doha både till Karachi och Lahore. Om du köpt en billigare biljett kan det hända att mellanlandningarna är längre.

Kan man resa till Pakistan utan pass eller visum?

För att resa till Pakistan behöver du ditt pass och även ett visum om du är svensk medborgare. För att få en inresevisering behöver du vända dig till Pakistans ambassad. Tänk på att när du fått din visering kan du bara besöka de specifika delar av landet som du uppgivit i din viseringsansökan. Regler angående visum kan snabbt ändras så du ska alltid kontrollera vad som gäller innan avresa. Du ska också kolla med den svenska ambassaden om vilka områden i Pakistan som det avråds från att besöka för att vara säker under vistelsen.


Internationella flygrutter till Pakistan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Karachi
Snabbaste flygtid
11t 35m
Billigast pris
3 976 kr
Flyg från Malmö till Islamabad
Snabbaste flygtid
49t 10m
Billigast pris
8 263 kr

Hitta flyg till Pakistan

Välj en flygdestination nedan

Flyg Asien Pakistan
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass