Flyg Asien Pakistan

Flyg till Pakistan

lör 22/2
lör 29/2
Alla månader
Jämför momondo med |

De billigaste flygen till städer i Pakistan

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Pakistan

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Pakistan? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Islamabad
Bari Imam Cave
Lok Virsa Museum
National Monument
Golfa Sharif Mausoleum
Khanpur Dam
Lahore
Badshahi Mosque
Lahore Fort
Lahore Museum
Minar-e-Pakistan
Lahore Zoo
Karachi
Hockey Club of Pakistan
Paradise Point
French Beach
Abdullah Shah Ghazi Mausoleum
Holy Trinity Cathedral
Peshawar
Chowk Yadgar
Mahabat Khan Mosque
Bala Hisar Fort
Arbab Niaz Stadium
Kotla Mohsin Khan
Multan
Multan Stadium
Shah Ruk-ne-Alam Shrine
Faisalabad
Faisalabad Clock Tower
Gumit Water Fountain
Iqbal Stadium
Faislabad Hockey Stadium
Jinnah Garden

Billiga flyg till Pakistan

Se de billigaste flygresorna till Pakistan som hittats av momondos användare
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Islamabad 6 521 kr
Göteborg Karachi 6 981 kr
Stockholm Karachi 7 129 kr
Malmö Islamabad 9 345 kr

Flyg till Pakistan

Med ett enormt historiskt arv är Pakistan ett av de mest intressanta länderna att besöka i södra Asien. Här hittar du fascinerande städer med Himalayabergen avtecknade vid horisonten. Världens näst högsta berg, K2, ligger i norra Pakistan där bergskedjan Himalayas västra delar är belägna. Staden Lahore, som är den näst största staden i landet, är en av de mest populära destinationerna för besökare som bokar resor till Pakistan. Staden är även en av landets rikaste och bjuder på överdådig arkitektur, kulturella museum och historiska sevärdheter. I Lahore ligger bland annat Lahorefortet och Badshahimoskén. En annan populär destination är huvudstaden Karachi som är världens sjätte mest folktäta stad. I Karachi hittar du förutom sevärdheter även fina stränder. Bland annat Clifton Beach och ön Manora är populära för besökare som vill bada under vistelsen.

Flygbiljetter till Pakistan skiljer sig relativt stort i pris beroende på vilken del av året du reser under. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Pakistan direkt på nätet för olika delar av året och du kan även hitta resor med hotell. December är den dyraste månaden för resor till Pakistan medan september har lägst pris på flygstolar. Andra faktorer som påverkar priserna på flyg till Pakistan är hur pass långt innan avresa du bokar dina biljetter och under vilken veckodag du reser på. Du bör boka din resa ungefär 50 dagar innan avresa. I vissa fall kan du dock hitta billiga sista minuten-biljetter två veckor innan avgång. Billigast är att resa på lördagar mitt på dagen. De flesta flyg till Pakistan landar antingen i Lahore eller Karachi. Därifrån kan du resa vidare med inrikesflyg.

Vilka flygbolag flyger direkt till Pakistan?

Det finns inte några direktflyg från Sverige till Pakistan. Flyg till Pakistan avgår för det mesta från Arlanda flygplats norr om Stockholm. Därifrån kan du bland annat resa med Qatar Airways och Emirates. För ett billigt pris ska du boka Turkish Airlines flygningar på rutten från Stockholm till Lahore eller SriLankans flygningar från Arlanda till Karachi. I Lahore landar planen på Lahore Airport och i Karachi på Quaid-E-Azam International Airport. Jämför olika flygbolag online hos momondo för att hitta en rutt som passar dig.

När är bästa tiden att åka till Pakistan?

När du ska boka flygresor till Pakistan beror på var i landet du ska vistas. Många reser till Pakistan för att besöka bergstrakterna och dessa är endast tillgängliga mellan april och oktober. Högsäsongen räknas som tiden mellan maj och oktober och då får du allra torrast klimat. Om du ska besöka de nordvästra delarna av landet är det däremot perioden mellan oktober och februari som är bäst då temperaturerna är något svalare. För Pakistans storstäder passar vintermånaderna bra då det kan vara olidligt varmt i Lahore och Karachi under sommarhalvåret.

Hur många timmar tar det att flyga till Pakistan?

Hur lång tid din resa till Pakistan tar beror på vilken rutt du reser med och hur pass många och långa mellanlandningar du gör under flygningen. Om du gör en snabb mellanlandning kan du klara av resan på ungefär 11 timmar. Qatar Airways har bland annat en smidig mellanlandning i Doha både till Karachi och Lahore. Om du köpt en billigare biljett kan det hända att mellanlandningarna är längre.

Kan man resa till Pakistan utan pass eller visum?

För att resa till Pakistan behöver du ditt pass och även ett visum om du är svensk medborgare. För att få en inresevisering behöver du vända dig till Pakistans ambassad. Tänk på att när du fått din visering kan du bara besöka de specifika delar av landet som du uppgivit i din viseringsansökan. Regler angående visum kan snabbt ändras så du ska alltid kontrollera vad som gäller innan avresa. Du ska också kolla med den svenska ambassaden om vilka områden i Pakistan som det avråds från att besöka för att vara säker under vistelsen.


Internationella flygrutter till Pakistan

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Islamabad
Snabbaste flygtid
13t 30m
Billigast pris
6 521 kr
Flyg från Göteborg till Karachi
Snabbaste flygtid
13t 55m
Billigast pris
6 981 kr
Flyg från Stockholm till Karachi
Snabbaste flygtid
13t 10m
Billigast pris
7 129 kr
Flyg från Malmö till Islamabad
Snabbaste flygtid
29t 35m
Billigast pris
9 345 kr
Visa mer
Flyg Asien Pakistan