Flyg till Portland

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Portland (PDX)
lör 17/4
lör 24/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Portland. Nuvarande restriktioner för Portland baseras på reserestriktioner för USA.

Visa nuvarande reserestriktioner för USA

Billigaste flygen till flygplatser i Portland

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Portland från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Portland

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Portland

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Portland (PDX)

Vanligtvis är flyg till Portland från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Portland, vilket i genomsnitt kostar 5 882 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN PORTLAND TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Portland kostar i genomsnitt bara 4 321 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL PORTLAND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli51% dyrareDet kostar omkring 8 871 kr för flyg till Portland från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL PORTLAND FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember262% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Portland från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Portland?

Flyg till Portland mellan maj och oktober för att få så bra väder som möjligt när du är på besök på Amerikas västkust. Temperaturerna i Portland varierar stort under året och som allra varmast är det mitt under sommaren då gradtalen ligger på mellan 20-30 °C. Staden är känd för att vara regnig men mitt under sommaren är det som allra torrast. Detta gör att många väljer att boka flyg under sommaren som räknas som Portlands högsäsong. Vintern är Portlands lågsäsong då minst flygresor bokas och temperaturerna sjunker ner mot 5 °C.

När är det billigast att boka flyg till Portland?

Billiga flyg till Portland hittar du mellan september och december då priserna på flygstolar sjunker. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Portland under årets första månader som även dem hör till lågsäsongen för staden. Under sommarens högsäsong är flygbiljetter till Portland som dyrast då många reser när det är som allra varmast. Hos momondo kan du jämföra priser mellan olika datum för att hitta ett bra flyg till Portland.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Portland?

Om du inte har möjlighet att besöka Portland under maj, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 4 786 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Portland?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Portland är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 6 008 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Portland?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Portland från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 5 031 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Flyg från Sverige till Portland en lördag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 6 651 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Portland?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Portland då du kan hitta flygpriser för så lite som 5 529 kr. Att flyga till Portland på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 7 827 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Portland?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för USA resor till Portland. Inreserestriktioner

USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har passerat eller varit i Kina, Iran, de flesta europeiska länder (Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Monaco, San Marino, Vatikanstaten), Storbritannien, Irland, Brasilien och Sydafrika under de senaste 14 dagarna. Med undantag för vissa resenärer som omfattar vissa familjemedlemmar till amerikanska medborgare eller fast bosatta, inklusive makar, barn (under 21 år), föräldrar (förutsatt att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år) och syskon (förutsatt att både syskonet och den amerikanska medborgaren eller fast bosatta är ogifta och att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år). Det finns också ett undantag för resenärer med följande visum: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, CR-1, CR-2, D, E-1 (som anställd vid TECRO eller TECO eller den anställdes närmaste familjemedlemmar), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-1, IR-4, IH-4, Nato-1 till Nato-4 eller Nato-6 visum; Medlemmar av USA: s väpnade styrkor, makar och barn till medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna; Resenärer med inbjudan från USA: s regering för ett syfte relaterat till inneslutning/lindring av Coronaviruset (COVID-19); Resenärer med dokument som utfärdats av US Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection, eller US Department of State som visar att resenären är undantagen från begränsningen. B1-besättningsmedlemmar som bedriver lightering, OCS-verksamhet (OCS), vindkraftsaktivitet, privat flyg- /sjöbesättning och andra liknande besättningsmedlemsaktiviteter; Studenter med F-1- eller M-1-visum och deras F-2- och M-2-beroende, om de kommer från eller har varit i Irland, Storbritannien eller inom Schengenområdet de senaste 14 dagarna.

Inträdeskrav

Alla resenärer som är 2 år eller äldre (inklusive amerikanska medborgare och transitpassagerare) presentera ett negativt COVID-19-virus- eller antigentestresultat utfärdat 72 timmar före avresan eller ha bevis på att de har återhämtat sig från COVID-19 innan de går ombord på sitt plan. Resenärer måste fylla i ett intygsformulär före avresa. Undantag eller undantag från testkraven kan beviljas av CDC på en extremt begränsad basis när akuta resor (som en akut medicinsk evakuering) måste äga rum för att rädda någons liv och hälsa och skydda någon mot en allvarlig fara eller då en persons fysisk säkerhet gör att testning inte kan göras före avresan. Amerikanska medborgare och permanenta invånare som anländer från Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Resenärer som anländer till New York State måste fylla i ett Traveler Health Form . Resenärer som anländer till Massachusetts måste fylla i ett Massachusetts Health Form .

Karantänskrav

Resenärer uppmanas testa sig 3-5 dagar efter inresa, stanna hemma och sitta i självkarantän i 7 dagar efter resan. Även om de testar negativt måste de fortfarande stanna hemma och sitta i självkarantän under alla sju dagarna. Om testet är positivt ska resenären isolera för att skydda andra från att smittas. Resenärer som inte testade sig rekommenderas att stanna hemma och sitta i självkarantän i 10 dagar efter resan.

All övrig information

Resenärer omfattas av COVID-19-åtgärder som fastställs av den stat/det territorium där de slutligen är destinerade. För mer information gå till CDC:s webbplats.

Om du planerarar att resa till Portland inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Portland

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Portland
Icelandair
10 juli
09:55Stockholm Arlanda
12t 55m
1 stopp
22:50Portland
25 juli
11:35Portland
12t 10m
1 stopp
23:45Stockholm Arlanda
6 402 kr
Hitta liknande
Icelandair
16 sep.
06:55Göteborg-Landvetter Airport
15t 55m
2 stopp
22:50Portland
19 sep.
11:35Portland
15t 05m
2 stopp
02:40Göteborg-Landvetter Airport
19 458 kr
Hitta liknande
KLM
11 juli
02:30Stockholm Arlanda
15t 00m
1 stopp
17:30Portland
27 juli
02:30Portland
17t 20m
2 stopp
19:50Stockholm Arlanda
6 478 kr
Hitta liknande
Delta
16 sep.
02:10Göteborg-Landvetter Airport
21t 02m
2 stopp
23:12Portland
19 sep.
09:28Portland
12t 52m
1 stopp
22:20Göteborg-Landvetter Airport
31 762 kr
Hitta liknande
KLM
22 apr.
02:30Stockholm Arlanda
19t 00m
2 stopp
21:30Portland
21 maj
07:36Portland
16t 04m
2 stopp
23:40Stockholm Arlanda
7 289 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 juli
02:30Stockholm Arlanda
15t 00m
1 stopp
17:30Portland
26 juli
02:30Portland
20t 20m
2 stopp
22:50Stockholm Arlanda
6 774 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Portland?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Portland

Det går inte något direktflyg från Sverige men du kan ta dig till Portland på ungefär 13 timmar om du gör ett smidigt byte under resan med ditt Portland-flyg. Från Arlanda flygplats i Stockholm kan du bland annat resa med Icelandair som mellanlandar i Reykjavik. Du kan även flyga med Delta som gör ett stopp i Amsterdam eller SAS som mellanlandar i både Köpenhamn och Chicago.


Hur tar man sig från flygplatsen i Portland till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Portland plus avståndet till centrum

Flyg till Portland landar på Portland International Airport som ligger ungefär 20 km från stadens centrala delar. För att resa till Portland billigt från flygplatsen kan du ta kollektivtrafikens MAX light rail vars röda linje stannar till vid stationen på flygplatsen och går in till centrum. Tågen avgår varje kvart och en enkelbiljett kostar 2,5 USD (24 SEK). Resan tar runt 40 min in till centrum. Det finns även en buss som går direkt från flygplatsen in till centrum där den gör flera centrala stopp och kostar 14 USD (133 SEK). Snabbast är dock att ta bil in till centrum. Du kan antingen hyra bil ute på flygplatsen eller ta en taxi. Med taxi tar resan lite drygt en halvtimme in till Portlands centrum. Räkna med ett pris på runt 35-40 USD (331-379 SEK) exklusive dricks.


Hur tar man sig runt i Portland?

För att ta dig runt i Portland kan du med fördel använda dig av kollektivtrafiken som består av bussar, spårvagnar och tåglinjerna MAX light rail. Dessa sköts av samma företag vilket innebär att samma biljetter gäller för samtliga transportmedel. En biljett kostar 2,5 USD (24 SEK) för en enkelresa eller 5 USD (48 SEK) för ett dagspass. Biljetterna köper du i automater vid stationerna innan du går ombord. Portland kallas ofta för USA:s mest cykelvänliga stad och att cykla är ett utmärkt sätt att ta dig fram både inne i centrum och för lite längre sträckor. Nere vid vattnet finns dessutom flera trevliga cykelvägar för utflykter. Cykeluthyrning hittar du både vid vattnet och inne i centrum.


Kan man resa till Portland utan pass eller visum?

För att resa till USA behöver du ha ett inresetillstånd och du får du stanna i upp till 90 dagar. Inresetillståndet ansöker du om på nätet senast 72 timmar innan ditt flyg avgår. Du måste ha med dig både ditt pass och en returbiljett. Du ska även kunna ange en adress där du kommer att bo under vistelsen.


Tips och råd om Portland

Vad ska man se i Portland?

Sevärdheter i Portland är bland annat den historiska byggnaden Pittock Mansion från tidigt 1900-tal samt Portland Building som är ett av stadens landmärken.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Tom McCall Waterfront Park där många evenemang äger rum under sommaren. Här finns cykelvägar, lekplatser och picknickplatser.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ja, det är viktigt att du har en bra reseförsäkring när du reser till USA då sjukvård annars kan bli mycket dyrt i landet.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka kranvattnet i Portland.

Ska man lämna dricks?

Du förväntas lämna 20 % i dricks i USA. Detta gäller för all service.

Var ska man shoppa?

Shoppingcentren Lloyd Center, Pioneer Place och Washtington Square är populära för allt från leksaker till kläder och heminredning. (Priser kontrollerade 19/06/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass