Flyg Nordamerika USA San Francisco

Hitta billiga flygresor till San Francisco

fre 9/11
fre 16/11
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till San Francisco?

+150%
+100%
+50%
Bas
Pris
3 118 - 7 677 SEK

Resor till San Francisco är särskilt populära under slutet av sommaren samt under jul- och nyår, månader som utgör stadens högsäsong. Under denna tid är priser på flygbiljetter till San Francisco och resor med hotell också högre. I slutet av sommaren är temperaturerna i staden behagliga och det är inte längre lika dimmigt som i juni. Jämför priser på flygstolar för olika avresedatum i momondos priskalender på nätet.

När är det billigast att boka flyg till San Francisco? Billiga flyg till San Francisco hittar du under lågsäsongen och framför allt under februari och november. För att få din resa till ett billigt pris bör du boka dina biljetter ungefär två månader innan avresa, istället för att vänta till sista minuten då priserna stiger.


Erbjudanden på flyg till San Francisco hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till San Francisco som nyligen hittats av användare på momondo
Flera flygbolag
Flera flygbolag
GOT
05 mars
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
15t 50m
1 Stopp
SFO
San Francisco flygplats
Flera flygbolag
SFO
26 mars
San Francisco flygplats
18t 20m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
3 213 kr
Icelandair
Icelandair
ARN
16 jan.
Stockholm Arlanda flygplats
14t 05m
1 Stopp
SFO
San Francisco flygplats
Icelandair
SFO
24 jan.
San Francisco flygplats
12t 40m
1 Stopp
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
3 393 kr
Finnair
Finnair
GOT
18 jan.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
32t 15m
1 Stopp
SFO
San Francisco flygplats
Finnair
SFO
25 jan.
San Francisco flygplats
16t 55m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
3 501 kr

Vilka flygbolag flyger till San Francisco?

Billiga flyg till San Francisco landar antingen på San Francisco International Airport eller Oakland International Airport. Billiga resor hittar du med American Airlines och US Airways, men det är även populärt att resa med WOW air, SAS och British Airways. Under långflygningar över Atlanten finns det oftast ett underhållningssystem med filmer och TV-serier. Det brukar också ingå måltider under flygningen. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolags rutter, välja mellan direktresor och resor med mellanlandningar, och på så vis hitta ett resealternativ som passar dig.

Vem flyger direkt till San Francisco? Norwegian erbjuder direkta flygresor till San Francisco från Stockholms Arlanda flygplats norr om staden.

Hur många timmar tar det att flyga till San Francisco? En direktresa till San Francisco tar ungefär tio och en halv timme från Stockholm.


Hur tar man sig från flygplatsen i San Francisco till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i San Francisco plus avståndet till centrum
San Francisco
18 km från centrum

Billiga flyg till San Francisco landar antingen på stadens internationella flygplats, San Francisco International Airport, eller på intilliggande orten Oaklands internationella flygplats. San Francisco International Airport är norra Kaliforniens största flygplats.


Hur tar man sig runt i San Francisco?

San Franciscos kollektivtrafik består av bussar, spårvagnar och tunnelbana. Tunnelbanesystemet går ihop med spårvagnarna på vissa ställen och samma linje går således både över och under jord. Ett måste under din vistelse är att ta någon av de historiska och manuella spårvagnarna som går igenom den backiga staden och ner till hamnen. För vanlig tunnelbana och spårvagn kostar en biljett knappt tre dollar medan de historiska spårvagnarna kostar ungefär sju dollar. Biljetterna köps i kiosk eller ombord.

Avstånden inom olika områden är inte så stora och det finns väldigt många trevliga promenadstråk i staden. Tänk dock på att San Francisco är en mycket backig stad vilket kan göra att även kortare sträckor är jobbigare och tar längre tid än du räknat med.


Kan man flyga till San Francisco utan pass eller visum?

Sverige är med i Visa Waiver Programmet vilket innebär att du inte behöver något visum för att resa från Sverige till USA. Däremot måste du ha ett ESTA-godkännande. Detta ansöker du om online och du får ofta en länk till ansökningshemsidan från ditt flygbolag. Ansökningsprocessen tar bara ett par minuter och du betalar en mindre ansökningsavgift med betalkort över nätet. Med ditt ESTA-godkännande kan du stanna upp till tre månader i USA. Du måste ansöka om ESTA-godkännandet minst 72 timmar innan flygets avgång. När du flyger till USA måste du ha med dig ditt pass som legitimation. Passet måste vara giltigt i sex månader från och med din inresa i USA. Tänk också på att du kan bli ombedd att visa en returbiljett vid gränskontrollen så se till att ha bokat denna.


Snabba fakta om San Francisco

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i San Francisco
Lokal tid
Valuta
US-dollar
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
23 SEK
Mat
Billig restaurang
161 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
26 SEK

Planera din resa till San Francisco


Tips och råd om San Francisco

Intresserad av sevärdheter i San Francisco?

En av stadens mest ikoniska sevärdheter är den ståtliga Golden Gate bron. Bäst vyer får du från någon av färjorna eller sightseeingbåtarna med vilka du också kan ta dig till den legendariska fängelseön Alcatraz. Missa inte heller stadens Chinatown och San Francisco Museum of Modern Art.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med en sjal då staden är blåsig året om samt en adapter.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Köp ett lokalt SIM-kort då utlandssamtal och internetanvändning annars blir dyrt.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, men det är godare på flaska.

Ska jag dricksa i San Francisco?

Dricksa alltid 20 procent.