Flyg till Zadar

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Zadar (ZAD)
fre 7/5
fre 14/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Zadar. Nuvarande restriktioner för Zadar baseras på reserestriktioner för Kroatien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

Billigaste flygen till flygplatser i Zadar

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Zadar från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Split

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Zadar

Stockholm (STO) till Zadar (ZAD)

Vanligtvis är flyg till Zadar från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Zadar, vilket i genomsnitt kostar 1 992 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ZADAR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti7% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Zadar kostar i genomsnitt bara 1 858 kr i augusti
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZADAR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember110% dyrareDet kostar omkring 4 217 kr för flyg till Zadar från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ZADAR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli601% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Zadar från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Zadar?

Zadar har ett medelhavsklimat vilket gör staden populär under sommarmånaderna då besökare flockas vid stränderna längs Adriatiska havets kust. Resor till Zadar är således som dyrast under högsäsongen och även resor med hotellvistelser stiger i pris. Vintrarna vid kusten är milda och eftersom Zadar har en intressant och historisk stadskärna, väl värd att utforska, kan detta vara en bra tid att besöka staden. Under vintern undviker du dessutom höga priser och sommarens besöksvåg.

När är det billigast att boka flyg till Zadar? Billiga flyg till Zadar hittar du framför allt under december och januari, det vill säga under vinterns högsäsong. Innan du bokar dina biljetter kan du jämföra priser på flygresor till Zadar online hos momondo och på så vis hitta en flygstol till billigt pris. För att undvika dyra sista minuten biljetter gör du bäst i att boka resan ungefär 23 dagar innan planerad avfärd.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Zadar?

Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Zadar från Stockholm för 215 kr. Detta är 92 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Zadar. För att hitta de billigaste priserna till Zadar från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Zadar?

oktober är generellt den billigaste månaden att flyga till Zadar från Sverige med priser runt 407 kr. april är en annan bra månad för att besöka Zadar med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 111 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Zadar?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Zadar är 57 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 992 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Zadar från Sverige för så lite som 1 162 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Zadar?

Den billigaste veckodagen att flyga till Zadar är en tisdag då du kan hitta priser så låga som 1 571 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Och andra sidan är söndag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 2 470 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Zadar?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Zadar från Sverige är på eftermiddagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 463 kr när de sökt efter flyg som avgår på eftermiddagen. Flyg till Zadar är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 832 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Zadar?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Zadar. Om du planerar att flyga till Zadar, överväg då även att boka flyg till Split flygplats(107 km från stadskärnan i Zadar), Rijeka flygplats(133 km från stadskärnan i Zadar), Pula flygplats(135 km från stadskärnan i Zadar) eller Bol flygplats(149 km från stadskärnan i Zadar).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Zadar?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Zadar Zadar flygplats med ett genomsnittspris på 1 832 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Zadar?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kroatien resor till Zadar. Inreserestriktioner

Från och med den 1 juli 2020 kan alla medborgare i EU, EES eller Storbritannien och personer som har permanent uppehållstillstånd i EU-/EES-länderna fritt resa in i Kroatien, utan restriktioner eller krav på karantän. Övriga utländska medborgare, inklusive amerikanska medborgare, får resa in i Kroatien för affärsresa, turism eller andra angelägna personliga skäl, om de kan styrka detta. Besök det kroatiska inrikesministeriets webbplats för mer detaljerad information och instruktioner att följa.

Inträdeskrav

Utländska medborgare måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 48 timmar tidigare. Resenärer vars provsvar är äldre än 48 timmar kommer att tillåtas att resa in i Kroatien, men de kommer att få en order om självisolering och att de måste testas igen på plats, på egen bekostnad. Alla inresande måste fylla i formuläret "Enter Croatia" som ska uppvisas vid ankomsten. Formuläret kan skickas in online före avresan. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som är högst 48 timmar gammalt.

Karantänskrav

Resenärer som inte kan uppvisa ett negativt PCR-provresultat måste ta ett PCR-test som görs omedelbart vid ankomsten till Kroatien och därefter sätta sig själva i självisolering tills de får ett negativt testresultat. Resenärer som inte uppvisar ett PCR-test vid ankomsten och som vägrar att ta ett test på plats kommer att hållas isolerade eller i karantän i 14 dagar. Resenärer kan beordras att isolera sig eller tillbringa 14 dagar i officiell statliga karantän om det anses nödvändigt för att förhindra spridning av COVID-19. Placering i karantän sker på resenärens bekostnad. Resenärer som inte får order om självisolering får en pamflett med rekommendationer och instruktioner från Kroatiens folkhälsomyndighet efter 14 dagar. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste genomgå en 14-dagars självisolering. De har möjlighet att ta ett COVID-19-test (på egen bekostnad) efter dag 7 för att förkorta självisoleringsperioden om de får ett negativt resultat.

All övrig information

En lista över undantag från inrese- och karantänkravfinns på https://www.koronavirus.hr/recommendations-and-instructions-for-crossing-the-state-border/736.

Om du redan planerar att resa till Zadar inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Zadar

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Zadar
Ryanair
6 juli
NYO06:00Stockholm Skavsta
2t 30m
ZAD08:30Zadar
20 juli
ZAD03:05Zadar
2t 30m
NYO05:35Stockholm Skavsta
1 162 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
19 juni
ARN08:55Stockholm Arlanda
5t 15m
1 stopp
ZAD14:10Zadar
29 juni
ZAD10:55Zadar
4t 55m
1 stopp
ARN15:50Stockholm Arlanda
2 698 kr
Hitta liknande
Lufthansa
17 juli
GOT07:30Göteborg Landvetter
6t 40m
1 stopp
ZAD14:10Zadar
20 juli
ZAD03:00Zadar
7t 05m
2 stopp
GOT10:05Göteborg Landvetter
3 818 kr
Hitta liknande
Lufthansa
17 juli
GOT07:30Göteborg Landvetter
6t 40m
1 stopp
ZAD14:10Zadar
20 juli
ZAD03:00Zadar
7t 05m
2 stopp
GOT10:05Göteborg Landvetter
4 183 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 juli
NYO04:55Stockholm Skavsta
14t 55m
1 stopp
ZAD19:50Zadar
20 juli
ZAD03:05Zadar
2t 30m
NYO05:35Stockholm Skavsta
1 510 kr
Hitta liknande
Croatia Airlines
28 juni
ARN04:10Stockholm Arlanda
6t 45m
2 stopp
ZAD10:55Zadar
1 juli
ZAD03:00Zadar
14t 55m
2 stopp
ARN17:55Stockholm Arlanda
3 538 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Zadar

Om du letar efter enkelbiljetter till Zadar, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
18 juni
ARN05:10Stockholm Arlanda
5t 45m
2 stopp
ZAD10:55Zadar
3 954 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 juni
ARN05:00Stockholm Arlanda
9t 10m
1 stopp
ZAD14:10Zadar
1 044 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
19 juni
ARN05:00Stockholm Arlanda
9t 10m
1 stopp
ZAD14:10Zadar
1 247 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Zadar?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Zadar

Lågprisbolagen Ryanair, Norwegian och LOT Polish Airlines har billiga flyg till Zadar. Tänk dock på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma kostnader som vanligtvis är inkluderade i totalpriset. Dessa kostnader kan bland annat gälla bagageavgifter eller en extra kostnad för val av sittplats på planet. Även Croatia Airlines och Deutsche Lufthansa har populära flygbiljetter till Zadar. Jämför olika flygbolag i momondos priskalender på nätet och hitta det bästa alternativet för din resa.

Vem flyger direkt till Zadar? Med Ryanair kan du resa direkt från Skavsta flygplats utanför Nyköping till Zadar. Skavsta flygplats ligger ungefär 100 kilometer sydväst om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Zadar? En direktresa från Sverige till Zadar tar ungefär två och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Zadar till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Zadar plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Zadar landar på Zadar Airport som ligger nära stadens centrum. Flygplatsen är särskilt trafikerad under sommarhalvåret då många flygbolag har säsongsflyg till staden under högsäsongen. För att ta dig in till centrum kan du antingen ta direktbussarna, som avgår utanför ankomsthallen, eller bil. Det finns alltid taxibilar väntandes utanför flygplatsen liksom flera hyrbilsalternativ om du hellre kör själv.


Populära flygresor till Zadar

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Zadar som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Zadar
Snabbaste flygtid
6t 45m
Billigast pris
2 266 kr

Hur tar man sig runt i Zadar?

Zadars historiska stadskärna är helt bilfri och du tar dig smidigast fram till fots. De flesta sevärdheterna i den Gamla Staden ligger dessutom på gångavstånd från varandra. Om du bor en bit utanför centrum kan du parkera bilen på parkeringsplatserna utanför stadsmuren och sedan fritt promenera omkring och upptäcka de antika och medeltida lämningarna.

Även cykla är ett populärt transportmedel i Zadar och i staden hittar du flera cykeluthyrningar. För att förflytta dig från ditt boende till stadskärnan eller för att upptäcka kustremsan är cykel definitivt det trevligaste alternativet. Stadens kollektivtrafik består annars av bussar som är relativt smidiga. Bussarna går ofta och är särskilt bra när du vill ta dig runt mellan områdena Diklo och Borik, där många av hotellen ligger, liksom för att utforska stadens centrum.


Kan man flyga till Zadar utan pass eller visum?

När du reser mellan två EU-länder behöver du inte något visum, förutsatt att du är EU-medborgare. Det innebär att du slipper ansöka om visering när du reser från Sverige till Kroatien. När du går ombord planet, samt vid gränskontrollen, behöver du kunna visa upp giltig legitimation. Denna legitimation kan antingen bestå av ditt pass eller ditt nationella id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Detta id-kort ska inte förväxlas med en vanlig legitimation eller körkort som inte gäller som identifiering under resan. Innan avresan ska du dock alltid kolla upp de aktuella inresebestämmelserna antingen hos de kroatiska myndigheterna eller hos ambassaden i Stockholm. Detta är viktigt eftersom regler gällande pass och visum kan ändras vid särskilda omständdigheter. Kolla även upp med ditt flygbolag vilka resedokument du behöver för att flyga.


Tips och råd om Zadar

Intresserad av sevärdheter i Zadar?

I Zadar hittar du en mängd lämningar från romartiden, bland annat stadens 2 000 år gamla romerska forum. Missa inte heller den Byzantinska St. Donatuskyrkan från 900-talet och stadens museum för antika glasföremål.

Vad bör jag packa inför min resa?

Under sommarhalvåret bör du packa badkläder för att kunna njuta av den Adriatiska havskustens klara vatten.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort fört att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går bra att dricka vattnet i hela landet.

Ska jag dricksa i Zadar?

Ja, lägg till cirka tio procent.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass