Flyg till Mongoliet

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Mongoliet.
Visa nuvarande reserestriktioner för Mongoliet

De billigaste flygen till städer i Mongoliet

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Mongoliet från Sverige
Ulaanbaatar
Ulaanbaatar

Användbar information om ditt flyg till Mongoliet

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Mongoliet
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Mongoliet?

  Some of the world’s most well-traveled cities are in Mongoliet. The most popular city to travel to in Mongoliet is Ulaanbaatar, which momondo users choose as their landing destination 200% more often than other cities. The next most popular cities in Mongoliet are Ulaangom and Hovd.

 • What is the cheapest flight to Mongoliet?

  The best prices found on momondo for flights to Mongoliet are:
  1 700 kr per person with Hunnu Air
  4 254 kr per person with MIAT Mongolian
  4 301 kr per person with Turkish Airlines

 • Vilka flygbolag flyger till Mongoliet?

  Det finns totalt 4 flygbolag som flyger till och från Mongoliet, av vilka Aeroflot är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 86% av de som flyger till Mongoliet att flyga med Aeroflot. Om du inte lyckas hitta biljetter med Aeroflot, ta då en titt på Air China och Turkish Airlines som också är populära flygbolag att flyga med.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Mongoliet?

  Flygtider från Sverige till Mongoliet varierar, men om du flyger från Stockholm Arlanda och landar på Ulaanbaatar Buyant Ukhaa (en av de mest populära rutterna), ligger flygtiden på i genomsnitt 14t 40m. En annan populär rutt från Sverige till Mongoliet är att flyga från Göteborg Landvetter till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa, vilket i runda slängar tar . Tänk på att förseningar och mellanlandningar kan påverka din flygtid.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Mongoliet?

  Enligt våra data har 71% av momondos användare som rest till Mongoliet under de senaste året landat på Ulaanbaatar Buyant Ukhaa (i Ulaanbaatar), vilket gör det till den mest populära flygplatsen att resa till. Det kan finns andra flygplatser i Mongoliet, men majoriteten av våra användare flyger till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa för att besöka Ulaanbaatar och närliggande områden.

 • Hur mycket kostar flyg till Mongoliet?

  Du kan förvänta dig priser på omkring 5 852 kr för ett flyg till Mongoliet. Dock hittade våra användare flyg till Mongoliet för 3 633 kr, vilket är det billigaste priset vi sett för veckan som gått. Det dyraste priset per biljett tenderar att vara 11 990 kr för ett flyg till Mongoliet medan allt för 5 344 kr eller mindre kan ses som ett bra erbjudande.


Kan jag flyga till Mongoliet från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Mongoliet

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Mongoliet.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Mongoliet.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Mongoliet.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Mongoliet?

Returresa till Sverige från Mongoliet

Testkrav för COVID-19
Besökare från Mongoliet måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Mongoliet behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Mongoliet inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Mongoliet

Hitta flyg till dessa populära städer i Mongoliet, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Mongoliet

Dessa rutter har de billigaste flygen till Mongoliet som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmUlaanbaatar14t 40m13 582 kr

De bästa sakerna att se och göra i Mongoliet

Flyg till Mongoliet bör bokas i förväg om du reser under landets högsäsong som infaller under sommarmånaderna. Särskilt under den traditionella festivalen Nadaam är det många flygbiljetter till Mongoliet och resor med hotell som bokas upp. Juni och juli har det torraste vädret medan augusti har något svalare temperaturer och mer regn. I genomsnitt ligger temperaturerna på runt 20 grader under sommaren. Priserna är även som högst under högsäsongens månader. Du hittar lägre priser på flyg till Mongoliet under vinterns lågsäsong då temperaturerna är mycket låga och kan nå ner till minus 20 grader. Många turistboenden stänger också igen på grund av sandstormar. Under vinterhalvåret kan du däremot ägna dig åt vinteraktiviteter som att åka med hundsläde, skridskoåkning eller skidåkning. För att fortfarande få milt väder men något lägre priser än under högsäsongen kan du passa på att boka flyg till Mongoliet under maj eller september, men tänk på att vädret kan vara omväxlande under dessa månader. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Mongoliet under olika datum genom att kika i priskalendern som du hittar på nätet. Du kan även se hur prisernas skiljer sig åt mellan olika flygrutter och flygbolag för att hitta en billig resa.

Vilka flygbolag flyger direkt till Mongoliet?

Flygresor till Mongoliet mellanlandar under resan då det inte går några direktflyg från Sverige. Bland annat kan du resa med Aeroflot eller Air China från Arlanda flygplats i Stockholm, via Moskva eller Peking, till Chinggis Khan International Airport i Ulan Bator. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolags rutter för att se hur pass många och långa mellanlandningar du kan tänka dig göra för att få resan till ett billigare pris.

Hur lång tid tar det att flyga till Mongoliet?

Som snabbast kan du ta dig till Mongoliet på ungefär 11 och en halv timme. Om du gör fler eller längre mellanlandningar under din resa kan du dock hitta billigare flyg till Mongoliet.

Vilken tid på året ska man resa till Mongoliet?

Sommarmånaderna är den bästa tiden att boka resor till Mongoliet då vädret är som allra härligast. Temperaturerna är då varma men vädret torrt. Under sommaren äger även den stora festivalen Nadaam rum som lockar besökare från världens alla hörn och kanter.

Kan man resa till Mongoliet utan pass eller visum?

För att resa från Sverige till Mongoliet behöver du ett visum. Detta får du genom Mongoliets ambassad i Stockholm och gäller i 30 dagar. Du kan påbörja visumansökan online för att spara tid. Du måste kunna visa upp både en hotellbokning samt en bokning av flygbiljetter till Mongoliet för att beviljas visumet. Vid inresan i landet ska du kunna visa upp både visum och pass.


Internationella flygrutter till Mongoliet

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Ulaanbaatar
Snabbast flygtid14t 40m
Billigaste pris13 582 kr

Hitta flyg till Mongoliet

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Mongoliet