Flyg till Ulaanbaatar

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tors 27/1
tors 3/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Ulaanbaatar.
Visa nuvarande reserestriktioner för Mongoliet

Billigaste flygen till flygplatser i Ulaanbaatar

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Ulaanbaatar från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Ulaanbaatar

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Ulaanbaatar

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Ulaanbaatar (ULN)

Vanligtvis är flyg till Ulaanbaatar från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa, vilket i genomsnitt kostar 6 741 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ULAANBAATAR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari5% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Ulaanbaatar kostar i genomsnitt bara 6 400 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ULAANBAATAR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli14% dyrareDet kostar omkring 7 669 kr för flyg till Ulaanbaatar från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ULAANBAATAR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari880% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Ulaanbaatar från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Ulaanbaatar?

Flyg till Ulan Bator under sommarmånaderna då staden har sin högsäsong. Mellan slutet av maj och början av september är vädret som allra bäst och staden ser flest besökare. Under dessa månader ligger gradtalen på cirka 19-25 °C. Början av sommaren kan vara mycket blåsig så mest behagligt väder får du i slutet av sommaren. Vintrarna i Ulan Bator är både långa och kalla och temperaturerna sjunker ner mot -10 °C. Det är även mycket mer regnigt och snöigt under vintern än under resten av året.

När är det billigast att boka flyg till Ulan Bator?

Billiga flyg till Ulan Bator hittar du under vintern samt under hösten då temperaturerna sjunker och staden har sin lågsäsong. Dyrast flygbiljetter till Ulan Bator får du om du bokar flygresor under sommaren, särskilt mellan juni och augusti. För att hitta billiga flygbiljetter till Ulan Bator kan du boka flyg två månader innan avresa. Jämför även priserna på olika Ulan Bator-flyg hos momondo för att se vilka datum som har lägst priser.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Ulaanbaatar?

  Om du inte har möjlighet att besöka Ulaanbaatar under mars, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 6 363 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Ulaanbaatar?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Ulaanbaatar ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 6 989 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Ulaanbaatar?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Ulaanbaatar från Sverige en fredag. momondo-användare har hittat biljetter för fredagsavgångar för så lite som 7 064 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är lördag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 7 726 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Ulaanbaatar?

  Ulaanbaatar Chinggis Khaan flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Ulaanbaatar.


Kan jag flyga till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Ulaanbaatar Buyant Ukhaa.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Ulaanbaatar Buyant Ukhaa.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Ulaanbaatar Buyant Ukhaa?

Returresa till Sverige från Ulaanbaatar Buyant Ukhaa

Testkrav för COVID-19
Besökare från Ulaanbaatar Buyant Ukhaa måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Ulaanbaatar Buyant Ukhaa behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Ulaanbaatar inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Ulaanbaatar

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Ulaanbaatar
Air China
ARNStockholm Arlanda
14t 40m
ULNUlaanbaatar Buyant Ukhaa

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Ulaanbaatar

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Ulaanbaatar, visa några av våra erbjudanden nedan av Air China
Air China
ARNStockholm Arlanda
14t 40m
ULNUlaanbaatar Buyant Ukhaa

Vilka bolag flyger till Ulaanbaatar?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Ulaanbaatar
 • Vilka bolag flyger till Ulaanbaatar?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Ulaanbaatar från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Aeroflot, Air China, Turkish Airlines och Korean Air. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Ulaanbaatar på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Ulaanbaatar

Nedan hittar du alla flygplatser i Ulaanbaatar tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Ulan Bator landar på Chinggis Khaan International Airport som ligger 12 km sydväst om centrala Ulan Bator. För att resa till Ulan Bator billigt från flygplatsen kan du ta buss 7 som stannar nära flygplatsen som kostar 500 MNT (1,8 SEK). För att kunna ta bussen måste du dock köpa ett kort som du laddar bussbiljetten på. Detta gör du från automaten vid busstationen och kortet kostar 3600 MNT (13 SEK). Det lättaste sättet att ta dig från flygplatsen in till Ulan Bator är med taxi. Taxibilar stannar utanför ankomsthallen och du betalar ungefär 20 000 MNT (72 SEK). Var noga med att bestämma priset med chauffören innan resan börjar för att undvika missförstånd.


Populära flygresor till Ulaanbaatar

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Ulaanbaatar som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Ulaanbaatar
Snabbast flygtid14t 40m
Billigaste pris13 673 kr

Så tar du dig runt i Ulaanbaatar

Det lättaste sättet att ta dig runt med kollektivtrafiken i Ulan Bator är att ta buss. Bussarna har både regelbundna och täta avgångar men kan bli mycket fullsatta så se upp för ficktjuvar. Du kan inte betala med kontanter på bussen längre så du behöver köpa ett U Money-kort i automaterna vid busstationerna för att ladda på med biljetter. Bussarna kostar 500 MNT (1,8 SEK) per resa. För att ta taxi är det bäst att förbeställa en bil istället för att vinka in en bil från gatan för att vara säker på att du får en officiell taxibil. De officiella bilarna har ibland taxameter men det är även vanligt att de saknar dessa så då är det bra att bestämma priset i förväg med föraren. Standard är att priset ligger på 800 MNT (3 SEK) per km.


Visumkrav för att besöka Ulaanbaatar

För att resa till Mongoliet behöver du både pass och visum. Du ansöker om visum via Mongoliets ambassad och skickar då in ditt pass för att få visumet stämplat. Viseringen kostar cirka 1130 SEK. Se till att ansöka om visumet mellan en och två månader innan avresa. Passet måste vara giltigt i minst ett halvår.


Börja planera din resa till Ulaanbaatar


De bästa sakerna att se och göra i Ulaanbaatar

Vad ska man se i Ulan Bator?

Populära sevärdheter i Ulan Bator är bland annat Mongoliets Nationalmuseum, Bogd Khans vinterpalats och buddistklostret Gandan Khiid.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till International Intellectual Museum som har en stor samling pussel av både internationella och lokala konstnärer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en bra reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader och eventuell sjuktransport hem till Sverige.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, drick vatten på flaska istället eller koka först vattnet. Detta gäller även om du ska borsta tänderna med vatten.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas inte men blir vanligare och vanligare.

Var ska man shoppa?

Missa inte marknaden Naran Tuul. De bästa produkterna att shoppa i Ulan Bator är kashmir- och ullvaror.


Hitta billiga flyg till andra städer i Mongoliet

Mongoliet har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?