Flyg till Sharm el Sheikh

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 27/9
mån 4/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Sharm el Sheikh.
Visa nuvarande reserestriktioner för Egypten

Billigaste flygen till flygplatser i Sharm el Sheikh

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Sharm el Sheikh från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Sharm el Sheikh

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Sharm el Sheikh

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Hurghada (HRG)

Vanligtvis är flyg till Sharm el Sheikh från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Hurghada, vilket i genomsnitt kostar 3 469 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SHARM EL SHEIKH TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Sharm el Sheikh kostar i genomsnitt bara 2 653 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SHARM EL SHEIKH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember27% dyrareDet kostar omkring 4 474 kr för flyg till Sharm el Sheikh från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SHARM EL SHEIKH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember449% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Sharm el Sheikh från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Sharm el Sheikh?

Flyg till Sharm el-Sheikh mellan oktober och april då vädret är som härligast i staden. Klimatet under vinterhalvåret är torrt och temperaturerna ligger på mellan 20-27 °C. Detta gör det utmärkt för att både åka på sightseeing och för att njuta av sol och bad på stränderna. Under sommaren är klimatet fuktigare och temperaturerna stiger upp till 35 °C vilket gör att det är mindre behagligt att ta sig runt bland sevärdheter. Trots detta är det många besökare i staden under just sommaren.

När är det billigast att boka flyg till Sharm el-Sheikh?

Billiga flyg till Sharm el-Sheikh hittar du under vår och höst då staden har sin lågsäsong. Under denna period är priserna på både hotell och flygstolar lägre. Allra dyrast är det att resa mitt under sommaren samt under jul och nyår då priserna på flygbiljetter till Sharm el-Sheikh stiger. Jämför priser på flygresor mellan olika datum hos momondo för att hitta ett prisvärt avresedatum.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Sharm el Sheikh?

  Användare som bokade resor till Sharm el Sheikh från Kairo hittade flyg som var 82 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Sharm el Sheikh. För att hitta det billigaste priset till Sharm el Sheikh från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Sharm el Sheikh?

  Generellt är januari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Sharm el Sheikh. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 757 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Sharm el Sheikh under januari, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 3 026 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Sharm el Sheikh?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Sharm el Sheikh från Sverige är större om du bokar 41 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Sharm el Sheikh för ungefär 3 622 kr om du gör din sökning 41 dagar innan.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Sharm el Sheikh?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Sharm el Sheikh är en söndag. Resenärer som väljer att resa till Sharm el Sheikh på en söndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 3 267 kr. Och andra sidan är fredag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 3 946 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Sharm el Sheikh?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Sharm el Sheikh oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Sharm el Sheikh med avgång mitt på dagen för så lite som 3 651 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Sharm el Sheikh, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 3 939 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Sharm el Sheikh?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Sharm el Sheikh. Om du planerar att flyga till Sharm el Sheikh, överväg då även att boka flyg till Hurghada flygplats(96 km från stadskärnan i Sharm el Sheikh).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Sharm el Sheikh?

  Med ett genomsnittspris på 4 245 kr per person, är Sharm el Sheikh Ophira flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Sharm el Sheikh. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Kan jag flyga till Sharm el Sheikh Ophira från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Sharm el Sheikh Ophira

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Sharm el Sheikh Ophira.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sharm el Sheikh Ophira.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sharm el Sheikh Ophira.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Sharm el Sheikh Ophira?

Returresa till Sverige från Sharm el Sheikh Ophira

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sharm el Sheikh Ophira måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Sharm el Sheikh Ophira behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Sharm el Sheikh inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Sharm el Sheikh

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Sharm el Sheikh
Pegasus Airlines
ARNStockholm Arlanda
14t 25m
SSHSharm el Sheikh Ophira

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Sharm el Sheikh

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Sharm el Sheikh, visa några av våra erbjudanden nedan av Pegasus Airlines
Pegasus Airlines
ARNStockholm Arlanda
14t 25m
SSHSharm el Sheikh Ophira

Flygplatser nära Sharm el Sheikh

Nedan hittar du alla flygplatser i Sharm el Sheikh tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Sharm el-Sheikh landar på Sharm el-Sheikh Ophira International Airport. Flygplatsen ligger ungefär 10 km söder om staden och du tar dig snabbt in till city efter att ditt Sharm el-Sheikh-flyg har landat. Från flygplatsen kan du välja mellan att ta buss eller taxi in till centrum. Om du vill resa till Sharm el-Sheikh billigt är det minibuss som gäller. Dessa stannar vid busstationen utanför terminal 1. Du talar om för chauffören vart du ska och blir avsläppt så nära din destination som linjen kan ta dig. In till centrum tar det ungefär en kvart. Med taxi tar resan drygt 10 minuter och kostar ungefär 150 EGP (85 SEK). Både för buss och taxi in till city ska du göra upp om priset med chauffören i förväg. Räkna med att behöva pruta.


Populära flygresor till Sharm el Sheikh

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Sharm el Sheikh som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Sharm el Sheikh
Snabbast flygtid9t 55m
Billigaste pris1 613 kr

Sharm el-Sheikh har inte något särskilt nätverk för kollektivtrafik. Det bästa sättet för dig att ta dig runt i staden är med minibussar eller taxi. Minibussarna är privatägda och du känner igen dessa då de är blåa och vita. Bussarna går längs med bestämda linjer men kan plocka upp och släppa av resenärer var som helst under vägen. Mellan Na’ama Bay och Sharm el-Sheikh går en mängd bussar. Chaufförerna försöker ofta ta 5 EGP (3 SEK) men du kan pruta ner till 2 EGP (1 SEK). Taxi är annars ett bra sätt att ta dig runt. Från den centrala marknadsplatsen inne i Sharm el-Sheikh kostar det mellan 20-40 EGP (11-22 SEK). Både med buss och taxi behöver du pruta och se till att bestämma priset med föraren innan resan startar.


För flyg till Sharm el-Sheikh behöver du pass och visum. Även om det är möjligt att få visum på plats när du landar rekommenderas det att du ansöker om detta i förväg för att slippa problem eller köer på flygplatsen. Detta gör du via Egyptens ambassad i Stockholm och går för det mesta att göra på nätet.


Börja planera din resa till Sharm el Sheikh


Vad ska man se i Sharm el-Sheikh?

Många reser till Sharm el-Sheikh för de vackra stränderna, men missa inte sevärdheter som Al Sahaba-moskén. Vid kusten är skeppsvraket Thistlegorm från andra världskriget en av de mest populära destinationerna.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Stränderna vid Shark’s Bay och Mangrove Beach är familjevänliga och har långgrunt vatten.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader när du reser till Egypten.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick vatten på flaska eller koka först kranvattnet innan du dricker det.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas att du lämnar 10 % i dricks på restaurangnotor och 5 EGP (3 SEK) till toalettpersonal.

Var ska man shoppa?

Marknaden Old Market är inte bara en shoppingutflykt men även en sevärdhet du inte ska missa. Här hittar du traditionella hantverk och souvenirer. (Priser kontrollerade 23/05/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Egypten

Egypten har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?