Hitta billiga flyg till Marsa Alam

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
sön 12/2
sön 19/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Marsa Alam

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Marsa Alam och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Marsa Alam?

februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Marsa Alam från Sverige med priser runt 4 531 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Marsa Alam i februari är januari ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Marsa Alam under januari ligger i genomsnitt på 4 701 kr.

Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Marsa Alam?

Den billigaste veckodagen att flyga till Marsa Alam är en fredag då du kan hitta priser så låga som 6 674 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en onsdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Marsa Alam för flygningar en onsdag på 8 316 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Marsa Alam?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Marsa Alam då du kan hitta flygpriser för så lite som 6 092 kr. Att flyga till Marsa Alam på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg till Marsa Alam är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 7 852 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Vanliga frågor om att flyga till Marsa Alam

Flygtiderna från Sverige är ganska långa till Marsa Alam, Egypten då det är svårt att hitta flygningar med få byten. Flyg från Stockholm Arlanda tar exempelvis som minst ungefär 12 timmar med ett byte, men de flesta flygerbjudanden har fler än ett byte och tar därför längre tid. Från Göteborg Landvetter tar det som minst ungefär 12 timmar med två eller fler byten. Från Malmö Sturup flygplats går resan oftast på minst 20 timmar och kräver nästan alltid tre byten på vägen.

Det går tyvärr inga direktflyg från svenska flygplatser till Marsa Alams internationella flygplats. Alla flygningar kräver några mellanlandningar, och de som kräver minst byten är oftast flygningar från Stockholm Arlanda följt av Göteborg Landvetter. Har man Malmö Sturup flygplats som utgångspunkt får man ofta räkna med tre byten och en lång resa. Bor man i Skåne kan man undersöka möjligheterna att i stället flyga från Kastrup flygplats i Köpenhamn, Danmark och förkorta flygtiden med några timmar. Dock går det inte heller några direktflyg från Kastrup, Köpenhamn. Flygtiderna ändras inte nämnvärt under årets gång men eventuellt kan det bli fler flygförbindelser att välja mellan i december månad då det vanligtvis brukar finnas fler flygerbjudanden till Egypten under Sveriges vintermånader.

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Marsa Alam. Om du planerar att flyga till Marsa Alam, överväg då även att boka flyg till Berenice Intl flygplats(132 km från stadskärnan i Marsa Alam).


Andra kabinklasser för flyg till Marsa Alam

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Marsa Alam

Vilka bolag flyger till Marsa Alam?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Marsa Alam

Vilka bolag flyger till Marsa Alam?

För flygresor till Marsa Alam från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: SWISS, Sunclass Airlines eller Czech Airlines. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.

Flyg med SWISS till Marsa Alam

Det mest populära flygbolaget för flyg till Marsa Alam på momondo är SWISS som flyger 2 flyg i denna riktning varje vecka. De flesta avgår från Zürichs internationella, och det bästa erbjudandet för flyg med SWISS till Marsa Alam ligger på 7 715 kr (tur och retur, Göteborg Landvetter till Marsa Alam enligt momondosökningar inom de senaste 72 timmarna). Av 171 omdömen har SWISS ett betyg på 8,2 bland momondos användare.


Flygplatser nära Marsa Alam

Nedan hittar du alla flygplatser i Marsa Alam tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Marsa Alams flygplats till centrum?

Marsa Alams internationella flygplats ligger långt från stadens centrum och det erbjuds få alternativ att ta sig från flygplatsen till Marsa Alams centrum. Det finns tyvärr ingen kollektivtrafik som förbinder Marsa Alams internationella flygplats med Marsa Alams centrum. I stället kan man välja att åka taxi som finns utanför terminalen eller boka privat eller delad transfer med privata bussföretag. Ett vanligt alternativ är att kontakta sitt boende då de flesta hotell brukar ordna med buss eller taxitransfer. Det finns även biluthyrningsföretag på flygplatsen som kan vara ett alternativ för den som vill ha en bil under sin resa.


Visumkrav för att besöka Marsa Alam

Pass efterfrågas när man reser till Egypten och det måste vara giltigt minst sex månader från och med inresedagen. Reser man som turist till Sharm El Sheikh, Dahab, Nuweiba eller Taba och stannar i högst 14 dagar så krävs det inget visum. Alla andra ställen, inklusive Marsa Alam, kräver att man köper visum som finns tillgängligt på de flesta inreseställen. Ett visum är giltigt i sex månader från den dagen då det utfärdats och man kan stanna i högst tre månader i landet med ett visum.


Börja planera din resa till Marsa Alam


De bästa sakerna att se och göra i Marsa Alam

Marsa Alam ligger vid Röda havets västkust söder om Hurghada, och både Marsa Alam och Hurghada är kända dykdestinationer i Egypten. Marsa Alam är en av de nyare dykdestinationerna vid Röda havet och erbjuder utmärkta möjligheter att se delfiner och hajar. Exempelvis kan man ta en båttur till Satayh Dolphin Reef, ett skyddat område där du kan snorkla och simma med delfiner. Du kan även ta en båttur till Shaab Samadi som är ett rev format som en hästsko, vilket ger skydd mot vind och hav och en perfekt plats för delfiner att vila och leka. Delfinerna simmar ofta och leker med besökande snorklare och dykare. En annan båttur som du kan ta är till Marsa Mubarak där du kan uppleva några av röda havets vackraste korallrev. När du tröttnat på att snorkla och dyka kan du ta en tur till Wadi El Gemal nationalpark som även kallas för Kamelernas dal, och är en nationalpark med ett omfattande område med öken- och kustvatten som ligger söder om Marsa Alam. I parken kan man bland annat se romerska ruiner och samhällen från det antika Egypten.


Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Marsa Alam när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Marsa Alam, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Marsa Alam så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

När du väl ser alla flygalternativ för Marsa Alam låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Marsa Alam och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.