Flyg till Kairo

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Kairo (CAI)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kairo. Nuvarande restriktioner för Kairo baseras på reserestriktioner för Egypten.
Visa nuvarande reserestriktioner för Egypten

Billigaste flygen till flygplatser i Kairo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kairo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kairo

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kairo

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Kairo (CAI)

Vanligtvis är flyg till Kairo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Kairo, vilket i genomsnitt kostar 3 305 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KAIRO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars11% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kairo kostar i genomsnitt bara 2 940 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KAIRO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli22% dyrareDet kostar omkring 4 027 kr för flyg till Kairo från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KAIRO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember387% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kairo från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Kairo?

Resor till Kairo är populära under sommarmånaderna då det blir ordentligt varmt i den egyptiska staden. Under högsäsongen stiger priserna på både flygresor till Kairo och resor med hotell. Under våren är temperaturerna inte lika höga och staden fylls av partyglada turister som festar på gatorna hela natten. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika datum online och på så vis hitta flygbiljetter till Kairo till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Kairo? Billiga flyg till Kairo hittar du framför allt under månaderna november och maj då temperaturerna är lite lägre än under sommarens högsäsong. Det är också mindre folkanstormning till staden vilket gör att du kan fynda både boende och flygstolar till ett bättre pris.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kairo?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Kairo. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 931 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Kairo under mars, är det även billigt att resa från Sverige i april. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 3 053 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kairo?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Kairo ungefär 35 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 3 321 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Kairo för så lite som 2 592 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kairo?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Kairo från Sverige en söndag. momondo-användare har hittat biljetter för söndagsavgångar för så lite som 3 340 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 783 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Kairo.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kairo?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Kairo från Sverige är på eftermiddagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 3 509 kr när de sökt efter flyg som avgår på eftermiddagen. Det är mer efterfrågan på flyg på morgonen till Kairo, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 3 626 kr per biljett.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kairo?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Egypten resor till Kairo. Inreserestriktioner

Egyptens flygplatser är öppna för resor, även för turism. Vissa flygbolag ställer särskilda krav, som t.ex. munskydd.

Inresekrav

Alla resenärer (även de med egyptiskt medborgarskap) som reser till Egypten från utlandet måste uppvisa ett negativt PCR-test som vid flygets avgång till Egypten inte får vara äldre än 72 timmar. Inresande från Argentina, Australien, Bolivia, Brasilien, Kanada, Chile, Kina, Colombia, Ecuador, Frankrike (endast Paris), Tyskland (endast Frankfurt), Guyana, Italien (endast Rom), Japan, Mexiko, Nya Zeeland, Paraguay, Peru, Sydkorea, Surinam, Thailand, USA, Storbritannien (endast London Heathrow), Uruguay eller Venezuela får dock visa upp ett provsvar som inte är äldre än 96 timmar vid avgång. Barn under 6 år, av alla nationaliteter, behöver inte kunna uppvisa ett negativt PCR-test. Inga andra undantag har bekräftats. Alla inresande till Egypten måste genomgå temperaturkontroll, fylla i ett hälsokort med personuppgifter samt kunna uppvisa en bekräftelse på giltig sjukförsäkring för flygplatsmyndigheterna. Turister som flyger direkt till flygplatserna på Röda havets kust (Hurghada och Marsa Allam), södra Sinai (Sharm El-Sheikh) och Marsa Matrouh som inte kan uppvisa godtagbara bevis på ett negativt PCR-test måste genomgå tester vid ankomsten mot en avgift på 30 USD och måste isolera sig på ett hotell medan de inväntar provsvar. Vid positivt provsvar kommer du att hållas i karantän i 14 dagar i ett separat rum i en särskild karantändel av hotellet. Om symtomen kvarstår kommer du att få välja att åka till ett allmänt eller privat sjukhus under hälsoministeriets överinseende.

Om du redan planerar att resa till Kairo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kairo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kairo
Flera flygbolag
13 sep.
ARN13:35Stockholm Arlanda
7t 45m
1 stopp
CAI21:20Kairo
19 sep.
CAI11:40Kairo
7t 40m
1 stopp
ARN19:20Stockholm Arlanda
2 783 kr
Hitta liknande
Lufthansa
12 dec.
ARN10:10Stockholm Arlanda
8t 10m
1 stopp
CAI18:20Kairo
16 jan.
CAI02:40Kairo
7t 40m
1 stopp
ARN10:20Stockholm Arlanda
2 714 kr
Hitta liknande
Lufthansa
27 aug.
GOT09:55Göteborg Landvetter
6t 45m
1 stopp
CAI16:40Kairo
5 sep.
CAI00:15Kairo
9t 50m
1 stopp
GOT10:05Göteborg Landvetter
3 123 kr
Hitta liknande
Lufthansa
12 okt.
ARN12:35Stockholm Arlanda
9t 30m
1 stopp
CAI22:05Kairo
19 okt.
CAI11:40Kairo
7t 40m
1 stopp
ARN19:20Stockholm Arlanda
2 870 kr
Hitta liknande
Lufthansa
16 dec.
ARN10:10Stockholm Arlanda
8t 10m
1 stopp
CAI18:20Kairo
16 jan.
CAI02:40Kairo
11t 05m
1 stopp
ARN13:45Stockholm Arlanda
2 792 kr
Hitta liknande
Lufthansa
3 sep.
GOT04:00Göteborg Landvetter
12t 40m
1 stopp
CAI16:40Kairo
9 okt.
CAI11:40Kairo
7t 25m
1 stopp
GOT19:05Göteborg Landvetter
2 783 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kairo

Om du letar efter enkelbiljetter till Kairo, visa några av våra erbjudanden nedan.
Lufthansa
27 juli
GOT10:45Göteborg Landvetter
11t 20m
1 stopp
CAI22:05Kairo
2 305 kr
Hitta liknande
Lufthansa
27 juli
GOT10:45Göteborg Landvetter
11t 20m
1 stopp
CAI22:05Kairo
2 409 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 sep.
NYO05:05Stockholm Skavsta
11t 30m
1 stopp
CAI16:35Kairo
2 775 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Kairo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kairo

Försök att boka din resa till Kairo ungefär två månader innan avgång för att undvika dyra sista minuten biljetter. Billiga flyg till Kairo hittar du med Air Berlin, Aeroflot och SWISS. Det är även populärt att resa med Turkish Airlines, Deutsche Lufthansa och Austrian Airlines. Hos momondo kan du jämföra flygrutter mellan olika bolag och filtrera din sökning på hur pass många stopp du kan tänka dig att göra under flygningen.

Vem flyger direkt till Kairo? När du flyger till Kairo får du göra ett stopp på vägen. Med Turkish Airlines kan du göra ett smidigt stopp i Istanbul och med Austrian Airlines kan du mellanlanda i Wien.

Hur många timmar tar det att flyga till Kairo? Med en smidig mellanlandning tar resan ungefär sju timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Kairo till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kairo plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Kairo landar på Cairo International Airport. Flygplatsen är kontinentens näst mest trafikerade efter OR Tambo International Airport i Johannesburg. För att ta dig in till centrum finns lokalbussar, men då det kan vara krångligt att navigera bussnätverket rekommenderas inte detta färdmedel om du har mycket bagage eller om du är ny i staden. Du hittar alltid taxibilar utanför stationen, men tänk på att förhandla priset in till staden i förväg då de flesta bilar inte har taxameter och det är lätt att betala ett för högt pris för resan.


Hur tar man sig runt i Kairo?

Kairos kollektivtrafik består av buss, tunnelbana och mikrobuss. Det bästa sättet att ta sig runt är med det effektiva tunnelbanesystemet som är både billigt och, med undantag för rusningstrafiken, inte för trångt. Tågen går regelbundet ungefär far femte minut så du behöver inte vänta särskilt länge. På varje tåg finns det två vagnar i mitten som endast är för kvinnor. På perrongen är det markerat var du ska stå för att gå på dessa vagnar.

Att ta tunnelbanan är ett bra alternativ då det ofta är både hetsig trafik och stora trafikstockningar ovan jord. Taxibilar är annars lätta att få tag på och du vinkar enkelt in en från gatan. Lämna ungefär tio procent i dricks till chauffören.


Kan man flyga till Kairo utan pass eller visum?

När du reser från Sverige till Kairo behöver du som svensk medborgare ansöka om ett visum. Visumet kostar ungefär 220 kronor och du ansöker och betalar för detta när du bokar din resa. Du får sedan visumet på flygplatsen i Kairo. När du flyger till Egypten måste du ha med dig ditt pass som legitimation. Detta ska visas upp både vid ombordstigning och vid gränskontrollen. Passet måste vara giltigt i sex månader från och med ditt utresedatum från landet. Eftersom inresebestämmelser alltid kan ändras med kort varsel ska du kolla upp de aktuella reglerna innan din avresa. Detta kan du antingen göra hos de egyptiska myndigheterna eller hos den egyptiska ambassaden i Stockholm. Du ska även kolla upp med ditt flygbolag vilka typer av dokument de kräver att du har med dig för att få flyga.


Tips och råd om Kairo

Intresserad av sevärdheter i Kairo?

De 400 år gamla pyramiderna i Giza är en av Kairos mest kända sevärdheter. Missa inte heller det egyptiska museet med antika fynd och ett besök till den vackra moskén Qaitbey. För shopping tar du dig till marknaden Khan al-Khalili.

Vad bör jag packa inför min resa?

Kvällarna kan vara kalla även under de allra varmaste dagarna så ta med passande kläder.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort om du vill undvika höga kostnader för mobilsurf.

Kan jag dricka kranvattnet?

Nej, köp alltid vatten på flaska.

Ska jag dricksa i Kairo?

Ja, lämna ungefär tio procent.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass