Hitta billiga flyg till Luxor

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 7/2
tis 14/2

Trender för flygresor till Luxor

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Luxor och lägg upp den ultimata resplanen

Vilket är det absolut billigaste flyget till Luxor?

Användare som bokade resor till Luxor från Jeddah hittade flyg som var 85 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Luxor. För att hitta det billigaste priset till Luxor från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:


Vanliga frågor om att flyga till Luxor

Hur lång tid det tar att flyga från Sverige till Luxor International Airport beror på flera olika faktorer. Dels beror det på varifrån flygen avgår, vilket bolag som genomför flygningen och var detta flygbolag har sin hemvist. Dessutom beror det på hur många, och långa, mellanlandningar flighten innefattar. Den snabbaste rutten går från Landvetter, har två mellanlandningar i München respektive Kairo och tar cirka 10 timmar. Det finns dock flighter som tar betydligt längre tid, ända upp till 30 timmar.

Det finns i dagsläget inga svenska flygplatser som erbjuder en direktflygning till Luxor, Egypten. Det går dock att ta sig till destinationen med hjälp av de många flygbolag som trafikerar sträckan med en eller flera mellanlandningar inkluderade i rutten. Dessa flygningar avgår bland annat från Skavsta, Arlanda och Landvetter. Besök momondos webbsida för att hitta flera olika flygerbjudanden som kan ta dig till Luxor på det sätt som passar bäst och är bekvämast för dig.

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Luxor. Om du planerar att flyga till Luxor, överväg då även att boka flyg till Sohag Intl flygplats(115 km från stadskärnan i Luxor).

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Luxor Sohag Intl flygplats med ett genomsnittspris på 9 000 kr. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Andra kabinklasser för flyg till Luxor

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Luxor

Flygplatser nära Luxor

Nedan hittar du alla flygplatser i Luxor tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till centrum från Luxor flygplats?

Det finns flera olika sätt att ta sig från Luxor International Airport, Egypten och in till stadens centrum. Som på alla flygplatser kommer det att finnas taxiservice tillgängligt. För att säkerställa att det taxibolag du anlitar är seriöst och att du inte blir lurad på pengar kan du be om information från servicedisken på flygplatsen. Utöver detta kan det vara en idé att boka en privat transfer i förväg, som hämtar upp och lämnar dig och ditt eventuella resesällskap på flygplatsen. Naturligtvis går det även att åka kommunalt, men detta kan vara tidsödande och inte ett speciellt tillitsfullt resealternativ.


Visumkrav för att besöka Luxor

Som svensk medborgare behöver man inget visum för att resa och beviljas inträde i landet Egypten. Det som dock alltid behövs är ett pass som är giltigt i minst sex månader vid tidpunkten för utresan ur landet. En viktig sak att ha i åtanke när man reser till Egypten är att alltid ha gott om tid för incheckning, säkerhetskontroll och andra rutiner när man befinner sig på egyptiska flygplatser. Var också uppmärksam på att visumregler kan vara föremål för förändringar, ha därför koll på vad som gäller för din resa. Ett bra sätt att se till att man känner till de senaste inrese- och visumreglerna för ett land är att kontakta deras ambassad i Sverige.


Börja planera din resa till Luxor


De bästa sakerna att se och göra i Luxor

Luxor är en egyptisk stad med mycket kultur och historia då den tidigare var Egyptens politiska huvudstad vid ett flertal tillfällen. Det är också en mycket populär turistdestination då flera välkända klassiska egyptiska sevärdheter ligger i nära anslutning till staden. Här hittar man till exempel Karnak som är ett tempelkomplex som tidigare utgjorde centrum för dåvarande staden Thebe, som även var ett viktigt religiöst centrum. Nära Luxor ligger också Konungarnas dal, en gravplats för Egyptens faraoner och andra personer av betydelse. Här finns bland annat Tutankhamons grav. I staden finns också det anrika Luxortemplet som tillägnades några av landets största gudar och gudinnor. Efter besöket vid templet bör man fortsätta till Luxormuseet för att få en ökad förståelse för historien som är kopplad till templen. Staden ligger vid Nilen, vilket gör att du som besökare kan utforska området omkring och på floden. Man kan åka på kryssningar som alla har olika längd, beroende på vad man själv föredrar och hur lång resa man vill göra. Det är också vanligt att beskåda dessa fantastiska lämningar från en luftballong eller att ta en dyk- och snorkeltur i Röda havet.


Varför använda momondo?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Luxor. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Luxor ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Luxor. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Luxor på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.