0
FAQ
Flights to Luxor

Hitta billiga flyg till Luxor

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
tis 16/4
tis 23/4
"I år är momondo den främsta platsen för flygbiljetter på internet."
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Vanliga frågor om att flyga till Luxor

Hur lång tid tar det att flyga till Luxor?

Hur lång tid det tar att flyga från Sverige till Luxor International Airport beror på flera olika faktorer. Dels beror det på varifrån flygen avgår, vilket bolag som genomför flygningen och var detta flygbolag har sin hemvist. Dessutom beror det på hur många, och långa, mellanlandningar flighten innefattar. Den snabbaste rutten går från Landvetter, har två mellanlandningar i München respektive Kairo och tar cirka 10 timmar. Det finns dock flighter som tar betydligt längre tid, ända upp till 30 timmar.

Från vilka flygplatser kan du flyga direkt till Luxor?

Det finns i dagsläget inga svenska flygplatser som erbjuder en direktflygning till Luxor, Egypten. Det går dock att ta sig till destinationen med hjälp av de många flygbolag som trafikerar sträckan med en eller flera mellanlandningar inkluderade i rutten. Dessa flygningar avgår bland annat från Skavsta, Arlanda och Landvetter. Besök momondos webbsida för att hitta flera olika flygerbjudanden som kan ta dig till Luxor på det sätt som passar bäst och är bekvämast för dig.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Luxor flygplats?

Priserna för flyg till Luxor flygplats uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Luxor flygplats?

Antalet tillgängliga bolag för flyg till Luxor flygplats är 1 från och med april. 2024.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Luxor flygplats?

Minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) kan ha egna åldersgränser. Flygets längd, schemaläggning och mellanlandningar är några av de faktorer som kan påverka åldersgränserna. Vi rekommenderar att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Luxor flygplats

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Luxor flygplats?

De nödvändiga rese- och hälsodokumenten för din Luxor flygplats-resa kan variera beroende på dina reseplaner och individuella omständigheter. Generellt sett bör du ha med dig olika dokument, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter ditt planerade ankomstdatum. Vi rekommenderar att du söker råd hos ditt flygbolag eller en betrodd tredje part, t.ex. IATA.


Visumkrav för att besöka Luxor

Vilka pass- och visumkrav gäller när man reser till Luxor?

Som svensk medborgare behöver man inget visum för att resa och beviljas inträde i landet Egypten. Det som dock alltid behövs är ett pass som är giltigt i minst sex månader vid tidpunkten för utresan ur landet. En viktig sak att ha i åtanke när man reser till Egypten är att alltid ha gott om tid för incheckning, säkerhetskontroll och andra rutiner när man befinner sig på egyptiska flygplatser. Var också uppmärksam på att visumregler kan vara föremål för förändringar, ha därför koll på vad som gäller för din resa. Ett bra sätt att se till att man känner till de senaste inrese- och visumreglerna för ett land är att kontakta deras ambassad i Sverige.


De bästa sakerna att se och göra i Luxor

Vad finns det att se och göra i Luxor?

Luxor är en egyptisk stad med mycket kultur och historia då den tidigare var Egyptens politiska huvudstad vid ett flertal tillfällen. Det är också en mycket populär turistdestination då flera välkända klassiska egyptiska sevärdheter ligger i nära anslutning till staden. Här hittar man till exempel Karnak som är ett tempelkomplex som tidigare utgjorde centrum för dåvarande staden Thebe, som även var ett viktigt religiöst centrum. Nära Luxor ligger också Konungarnas dal, en gravplats för Egyptens faraoner och andra personer av betydelse. Här finns bland annat Tutankhamons grav. I staden finns också det anrika Luxortemplet som tillägnades några av landets största gudar och gudinnor. Efter besöket vid templet bör man fortsätta till Luxormuseet för att få en ökad förståelse för historien som är kopplad till templen. Staden ligger vid Nilen, vilket gör att du som besökare kan utforska området omkring och på floden. Man kan åka på kryssningar som alla har olika längd, beroende på vad man själv föredrar och hur lång resa man vill göra. Det är också vanligt att beskåda dessa fantastiska lämningar från en luftballong eller att ta en dyk- och snorkeltur i Röda havet.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Luxor?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Luxor. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

Kan jag hitta flyg till Luxor ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Luxor ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Luxor?

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Luxor. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Luxor ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Det går snabbt och lätt att ställa in prisbevakningar för flyg till Luxor på momondo. Det enda du behöver göra är att söka efter ett flyg och välja prisbevakningsfunktionen. Svårare än så är det inte.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Luxor

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar flyg med momondo
Stora namn, större erbjudanden
Stora namn, större erbjudanden
Sök igenom hundratals resesidor för att jämföra priser.
Filtrera efter vad du vill ha
Filtrera efter vad du vill ha
Gratis Wifi? Mellanlandning? Skräddarsy dina resultat direkt.
Gratis och oberoende
Gratis och oberoende
Det är helt gratis att använda oss – inga dolda kostnader eller avgifter.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Luxor

Populära städer i Egypten
Populära flyg enligt klick de senaste 7 dagarna på momondo


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
1 vuxen
Från?
Till?
tis 16/4
tis 23/4
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners