Flyg till Jeddah

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Jeddah.
Visa nuvarande reserestriktioner för Saudiarabien

Billigaste flygen till flygplatser i Jeddah

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Jeddah från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Jeddah

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Jeddah

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Jeddah (JED)

Vanligtvis är flyg till Jeddah från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Jeddah King Abdulaziz Int, vilket i genomsnitt kostar 5 275 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN JEDDAH TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember27% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Jeddah kostar i genomsnitt bara 3 841 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL JEDDAH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember23% dyrareDet kostar omkring 6 466 kr för flyg till Jeddah från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL JEDDAH FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember540% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Jeddah från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Jeddah?

Flyg till Jeddah under vinterhalvåret för att få svalare temperaturer som är behagliga för både sightseeing och badsemestrar. Våren är stadens absoluta högsäsong och då ligger temperaturerna på 25-35 °C. Bäst är att boka flyg under januari och februari då temperaturerna är lägre men fortfarande varma. Under sommaren stiger temperaturerna i Jeddah upp mot 40 °C vilket gör det för varmt både för att besöka sevärdheter och för att kunna sola på stränderna vid kuststräckan. Juni, juli och augusti är den absoluta lågsäsongen i staden och även hösten ser färre resenärer boka flygresor till Jeddah.

När är det billigast att boka flyg till Jeddah?

Du hittar billiga flyg till Jeddah under både sommaren och hösten då staden har sin lågsäsong. Då det är mycket varmt under denna period kan du hitta billiga flygbiljetter till Jeddah. Dyrast är att resa under vinter och höst då det är som mest populärt att boka flygbiljetter till Jeddah. Jämför priser på flyg till Jeddah hos momondo för att se under vilka av årets datum det är bäst att resa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Jeddah?

  1 053 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Jeddah på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Birmingham och är 85 % billigare än de flesta andra flyg till Jeddah. För att hitta det billigaste priset till Jeddah från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Jeddah?

  Om du inte har möjlighet att besöka Jeddah under september, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 4 286 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Jeddah?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Jeddah från Sverige är 33 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 5 360 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Jeddah?

  Enligt våra data är torsdag den billigaste veckodagen att flyga till Jeddah från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en torsdag var 5 523 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Jeddah för flygningar en lördag på 6 030 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Jeddah?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Jeddah är på morgonen. Flyg från Sverige till Jeddah kan då kosta så lite som 5 280 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 6 951 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Jeddah?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Jeddah. Om du planerar att flyga till Jeddah, överväg då även att boka flyg till Taif flygplats(139 km från stadskärnan i Jeddah).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Jeddah?

  Taif flygplats har ett genomsnittspris på 7 060 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Jeddah. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Jeddah King Abdulaziz Int från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Jeddah King Abdulaziz Int

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Jeddah King Abdulaziz Int.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Jeddah King Abdulaziz Int.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Jeddah King Abdulaziz Int.

Dokument
register för vaccinerade - Vaccinerade resenär måste registrera sig före ankomsten och efter att de erhållit sitt turistvisum. Webbplatsen är tillgänglig på arabiska och engelska.

Tawakkalna-appen - Ladda ner och registrera Tawakkalna-appen innan du anländer till avresepunkten. För att använda Tawakkalna i Saudiarabien behöver du ha samtals- och datatjänster på din mobiltelefon.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Jeddah King Abdulaziz Int?

Returresa till Sverige från Jeddah King Abdulaziz Int

Testkrav för COVID-19
Besökare från Jeddah King Abdulaziz Int måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Jeddah King Abdulaziz Int behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Jeddah inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Jeddah?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Jeddah
 • Vilka bolag flyger till Jeddah?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Jeddah från Sverige Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Lufthansa och British Airways. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Jeddah

Nedan hittar du alla flygplatser i Jeddah tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Jeddah landar på King Abdulaziz International Airport som ligger drygt 23 km norr om Jeddahs centrum. Flygplatsen är den största i Saudiarabien och en av de största i världen så räkna med att det tar tid att ta sig genom flygplatsen efter att du har landat. För att resa till Jeddah billigt från flygplatsen finns en flygbuss. Lättast är att ta taxi från flygplatsen in till centrala Jeddah. Detta tar ungefär en halvtimme och de flesta taxibilar erbjuder fast pris in till centrum. Räkna med en kostnad på 75 SAR (190 SEK) för att ta dig in till city. Hyrbilsbolag som Avis och Hertz finns även representerade på flygplatsen om du vill hyra en bil.


Så tar du dig runt i Jeddah

Kollektivtrafiken i Jeddah består av bussar och staden har ett modernt nätverk av busslinjer. Bussarna går från halv sex på morgonen fram till halv tolv på natten. En enkelbiljett kostar cirka 2 SAR (5 SEK). Bussarna har hållplatser längs vägen men du kan vinka in bussarna när som helst under deras rutt och även hoppa av när du vill under vägen. Att ta en taxi är det enda alternativet under nattetid och ett bra alternativ för enkel transport under dagen. För en kort resa inne i centrum kan du räkna med ett pris på 20 SAR (50 SEK). Uber finns även i Jeddah så du kan med fördel använda mobilappen för att beställa en bil. En annan mobilapp för taxi som är populär i Jeddah är Careem.


Visumkrav för att besöka Jeddah

Som svensk medborgare behöver du både pass och visum för att resa till Saudiarabien. Du ansöker om visering via Saudiarabiens ambassad i Stockholm. När du reser in i landet behöver du även lämna fingeravtryck. Tänk på att om du har stämplar eller viseringar till Israel i ditt pass kommer du nekas inresa till Saudiarabien.


Börja planera din resa till Jeddah


De bästa sakerna att se och göra i Jeddah

Vad ska man se i Jeddah?

Många flyger till Jeddah för att ta sig vidare till Mekka, men staden har flera egna sevärdheter du inte ska missa. Besök bland annat Al Shafee-moskén eller ta en promenad längs med norra Jeddahs kustlinje.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Vid Corniche, Jeddahs strandpromenad, hittar du lekplatser för barn, barnvänliga caféer och restauranger och massor av möjligheter till aktiviteter.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en bra reseförsäkring som täcker sjukvård om du skulle behöva detta.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, drick istället vatten från obrutna plastförpackningar.

Ska man lämna dricks?

Lämna mellan 10-15 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Shoppa på marknaden Souq Al Alawi som är den största marknaden i landet. Här finns allt från konst till smycken och traditionella kläder.


Hitta billiga flyg till andra städer i Saudiarabien

Saudiarabien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?