Flyg till Pula

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 20/9
mån 27/9

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Pula.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

När är den bästa tiden att flyga till Pula?

Den bästa tidpunkten att besöka kroatiska Pula är under sommaren då du kan njuta av kuststadens vackra stränder. Under sommaren infaller även flera event och utomhuskonserter som lockar besökare till staden. Högsäsongen infaller framförallt under juli och augusti och detta påverkar även priserna på resor med hotell under denna period. Om du inte är intresserad av att sola och bada utan hellre vill fokusera på stadens historiska arv, kan ett tips vara att resa under hösten då temperaturerna är något svalare och det är mindre folktätt kring sevärdheterna.

När är priserna lägst på flyg till Pula?

Billiga resor till Pula hittar du i januari och november, alltså under stadens lågsäsong. Under denna period ligger temperaturerna på mellan 5 och 10 grader. Bäst är dessutom att boka ungefär två månader innan avresa för att undvika dyra sista minuten-priser. Hos momondo kan du jämföra priser online för olika datum för att hitta resor till billiga priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Pula?

  218 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Pula på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Stockholm och är 91 % billigare än de flesta andra flyg till Pula. För att hitta det billigaste priset till Pula från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Pula?

  Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Pula. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 355 kr. april är en annan bra månad för att besöka Pula med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 2 552 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Pula?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Pula är att boka 53 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 919 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Pula?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Pula är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 2 265 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 936 kr från Sverige till Pula.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Pula?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Pula oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Pula med avgång på kvällen för så lite som 2 237 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 472 kr. Flyg till Pula från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Pula?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Pula. Om du planerar att flyga till Pula, överväg då även att boka flyg till Rijeka flygplats(67 km från stadskärnan i Pula) eller Zadar flygplats(144 km från stadskärnan i Pula).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Pula?

  Rijeka flygplats har ett genomsnittspris på 2 175 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Pula. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Pula från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Pula

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Pula.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Pula.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Pula.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Pula?

Returresa till Sverige från Pula

Testkrav för COVID-19
Besökare från Pula måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Pula behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Pula inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Pula

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Pula
Lufthansa
11 okt.
ARN08:55Stockholm Arlanda
4t 40m
1 stopp
PUY13:35Pula
15 okt.
PUY14:20Pula
5t 00m
1 stopp
ARN19:20Stockholm Arlanda
3 566 kr
Hitta liknande
Croatia Airlines
11 okt.
ARN04:10Stockholm Arlanda
7t 50m
3 stopp
PUY12:00Pula
15 okt.
PUY12:30Pula
6t 45m
2 stopp
ARN19:15Stockholm Arlanda
4 056 kr
Hitta liknande
Lufthansa
11 okt.
ARN02:00Stockholm Arlanda
11t 35m
2 stopp
PUY13:35Pula
15 okt.
PUY14:20Pula
5t 00m
1 stopp
ARN19:20Stockholm Arlanda
4 624 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Pula

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Pula, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair, SAS och TUIfly Nordic
TUIfly Nordic
ARNStockholm Arlanda
4t 40m
PUYPula
SAS
BMAStockholm-Bromma
24t 05m
PUYPula
Ryanair
GOTGöteborg Landvetter
6t 15m
PUYPula

Vilka bolag flyger till Pula?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Pula

SAS, Norwegian och Lufthansa är populära flygbolag som har flyg till Pula. Billiga resor hittar du även med Finnair och Croatia Airlines. När du bokar din flygstol ska du se till att köpa eventuellt extra bagage på nätet då det alltid är betydligt dyrare att betala för detta på flygplatsen. Det går inte några direktflyg från Sverige utan för att resa till Pula får du göra en mellanlandning. Med Lufthansa och SAS göra du exempelvis en mellanlandning i Frankfurt eller Köpenhamn. Med en smidig mellanlandning ligger restiden på ungefär 7 och en halv timme.


Flygplatser nära Pula

Nedan hittar du alla flygplatser i Pula tillsammans med avståndet från stadens centrum

Pula Airport ligger ungefär 6 kilometer nordöst om Pula. Flygplatsen är inte särskilt stor så du behöver inte räkna med lång tid för att ta dig igenom gränskontroll och bagagehämtning. Det finns ett café, souvenirbutik och affärer med diverse förnödenheter inne på flygplatsen om det är något du skulle behöva direkt när du landar. Om du har några frågor finns även en turistinformation där du kan få hjälp både med tips på sevärdheter och aktiviteter men även praktiska saker som hur du tar dig runt staden och bästa sättet att ta dig in till ditt boende. För att ta dig in till centrum kan du ta flygbussen som går utanför terminalbyggnaden. Bussen tar dig till Pulas centrala bussterminal varifrån du kan åka vidare med lokalbuss till din slutstation. Bussen avgår ungefär 30 minuter efter att ett flyg har anlänt, så du behöver inte vänta länge. Bussresan tar ungefär en kvart.


Populära flygresor till Pula

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Pula som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Pula
Snabbast flygtid6t 15m
Billigaste pris1 547 kr
Flyg från Stockholm till Pula
Snabbast flygtid4t 40m
Billigaste pris3 566 kr

Pula är en liten stad så för det mesta går det bra att ta sig fram till fots, och detta är även det trevligaste sättet att upptäcka den historiska staden på. Att åka bil i centrum rekommenderas inte, då många av de gamla gatorna är smala och det finns få parkeringsplatser. Därför har det blivit populärt att ta sig fram med scooter. Dessa kan du hyra på en mängd ställen i staden och snabbt ta dig fram. Taxibilar är för det mesta pålitliga men det kan vara bra att förhandla om ett pris innan avfärd.

När det kommer till kollektivtrafik finns det tre olika busslinjer i Pula som tar dig till de destinationer och sevärdheter du kan tänkas vilja se. Om du planerar att ta buss ganska ofta är det betydligt billigare att skaffa ett åkkort än att köpa singelbiljetter. Detta gör du vid den centrala busstationen. Bussarna avgår ungefär var 20 till 30 minut beroende på om det är rusningstrafik eller inte.


Kroatien är inte med i Schengen-samarbetet, men eftersom landet numer är med i EU behöver du inte ansöka om inresetillstånd för en turistresa. Detta gäller dock resor i max 90 dagar. Vid inresa i landet ska du visa upp ditt pass. Det går också att legitimeras sig med nationella id-kort. Det finns inte någon regel om hur länge din resehandling måste vara giltig, men giltighetstiden måste räcka under hela resan. Innan du reser ska du alltid kontrollera de senaste bestämmelserna online hos Kroatiens ambassad då regler gällande pass och visum kan ändras.


Börja planera din resa till Pula


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Pula?

I momondos priskalender hittar du billiga flyg till Pula.

Vad ska man se i Pula?

Besök den romerska amfiteatern, Augustus templet och stadens katedral.

Aktiviteter för barn

Stranden Valkane är passande för barn med långgrunt och rent vatten.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, kranvattnet är mycket bra i hela landet.

Ska jag dricksa i Pula?

Även om serviceavgift är inräknat bör du lämna ungefär 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Flanaticka Ulica är stadens största shoppinggata och här hittar du allt från delikatesser till mode.


Hitta billiga flyg till andra städer i Kroatien

Kroatien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?