Flyg till Pula

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Pula (PUY)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Pula. Nuvarande restriktioner för Pula baseras på reserestriktioner för Kroatien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kroatien

När är den bästa tiden att resa till Pula?

Den bästa tidpunkten att besöka kroatiska Pula är under sommaren då du kan njuta av kuststadens vackra stränder. Under sommaren infaller även flera event och utomhuskonserter som lockar besökare till staden. Högsäsongen infaller framförallt under juli och augusti och detta påverkar även priserna på resor med hotell under denna period. Om du inte är intresserad av att sola och bada utan hellre vill fokusera på stadens historiska arv, kan ett tips vara att resa under hösten då temperaturerna är något svalare och det är mindre folktätt kring sevärdheterna.

När är priserna lägst på flyg till Pula?

Billiga resor till Pula hittar du i januari och november, alltså under stadens lågsäsong. Under denna period ligger temperaturerna på mellan 5 och 10 grader. Bäst är dessutom att boka ungefär två månader innan avresa för att undvika dyra sista minuten-priser. Hos momondo kan du jämföra priser online för olika datum för att hitta resor till billiga priser.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Pula?

215 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Pula på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Stockholm och är 91 % billigare än de flesta andra flyg till Pula. För att hitta det billigaste priset till Pula från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Pula?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Pula. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 2 318 kr. april är en annan bra månad för att besöka Pula med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 2 512 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Pula?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Pula är att boka 53 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 873 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Pula från Sverige för så lite som 1 522 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Pula?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Pula är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 2 229 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 890 kr från Sverige till Pula.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Pula?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Pula oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Pula med avgång på kvällen för så lite som 2 201 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 417 kr. Flyg till Pula från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Pula?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Pula. Om du planerar att flyga till Pula, överväg då även att boka flyg till Rijeka flygplats(67 km från stadskärnan i Pula) eller Zadar flygplats(144 km från stadskärnan i Pula).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Pula?

Rijeka flygplats har ett genomsnittspris på 2 141 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Pula. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Pula?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kroatien resor till Pula. Inreserestriktioner

Från och med den 1 juli 2020 kan alla medborgare i EU, EES eller Storbritannien och personer som har permanent uppehållstillstånd i EU-/EES-länderna fritt resa in i Kroatien, utan restriktioner eller krav på karantän. Övriga utländska medborgare, inklusive amerikanska medborgare, får resa in i Kroatien för affärsresa, turism eller andra angelägna personliga skäl, om de kan styrka detta. Besök det kroatiska inrikesministeriets webbplats för mer detaljerad information och instruktioner att följa.

Inträdeskrav

Utländska medborgare måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 48 timmar tidigare. Resenärer vars provsvar är äldre än 48 timmar kommer att tillåtas att resa in i Kroatien, men de kommer att få en order om självisolering och att de måste testas igen på plats, på egen bekostnad. Alla inresande måste fylla i formuläret "Enter Croatia" som ska uppvisas vid ankomsten. Formuläret kan skickas in online före avresan. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som är högst 48 timmar gammalt.

Karantänskrav

Resenärer som inte kan uppvisa ett negativt PCR-provresultat måste ta ett PCR-test som görs omedelbart vid ankomsten till Kroatien och därefter sätta sig själva i självisolering tills de får ett negativt testresultat. Resenärer som inte uppvisar ett PCR-test vid ankomsten och som vägrar att ta ett test på plats kommer att hållas isolerade eller i karantän i 14 dagar. Resenärer kan beordras att isolera sig eller tillbringa 14 dagar i officiell statliga karantän om det anses nödvändigt för att förhindra spridning av COVID-19. Placering i karantän sker på resenärens bekostnad. Resenärer som inte får order om självisolering får en pamflett med rekommendationer och instruktioner från Kroatiens folkhälsomyndighet efter 14 dagar. Resenärer som anländer från Sydafrika eller Storbritannien måste genomgå en 14-dagars självisolering. De har möjlighet att ta ett COVID-19-test (på egen bekostnad) efter dag 7 för att förkorta självisoleringsperioden om de får ett negativt resultat.

All övrig information

En lista över undantag från inrese- och karantänkravfinns på https://www.koronavirus.hr/recommendations-and-instructions-for-crossing-the-state-border/736.

Om du redan planerar att resa till Pula inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Pula

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Pula
Lufthansa
4 juni
GOT07:30Göteborg Landvetter
6t 05m
1 stopp
PUY13:35Pula
7 juni
PUY14:20Pula
4t 15m
1 stopp
GOT18:35Göteborg Landvetter
2 072 kr
Hitta liknande
SAS
6 juli
ARN05:55Stockholm Arlanda
8t 30m
1 stopp
PUY14:25Pula
20 juli
PUY15:15Pula
4t 55m
1 stopp
ARN20:10Stockholm Arlanda
2 715 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
17 juli
ARN04:50Stockholm Arlanda
10t 50m
1 stopp
PUY15:40Pula
24 juli
PUY06:05Pula
4t 35m
1 stopp
ARN10:40Stockholm Arlanda
2 867 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
17 juli
ARN08:55Stockholm Arlanda
10t 55m
2 stopp
PUY19:50Pula
24 juli
PUY06:05Pula
4t 35m
1 stopp
ARN10:40Stockholm Arlanda
3 045 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
12 juli
GOT05:55Göteborg Landvetter
14t 50m
3 stopp
PUY20:45Pula
25 juli
PUY11:55Pula
4t 05m
1 stopp
GOT16:00Göteborg Landvetter
1 903 kr
Hitta liknande
Lufthansa
17 juli
ARN11:25Stockholm Arlanda
18t 00m
1 stopp
PUY05:25Pula
24 juli
PUY06:05Pula
4t 35m
1 stopp
ARN10:40Stockholm Arlanda
2 563 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Pula

Om du letar efter enkelbiljetter till Pula, visa några av våra erbjudanden nedan av Aeroflot
Aeroflot
31 maj
ARN08:40Stockholm Arlanda
24t 00m
1 stopp
PUY08:40Pula
3 527 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
31 maj
ARN08:40Stockholm Arlanda
47t 25m
2 stopp
PUY08:05Pula
1 506 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
31 maj
ARN02:10Stockholm Arlanda
53t 55m
3 stopp
PUY08:05Pula
1 040 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Pula?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Pula

SAS, Norwegian och Lufthansa är populära flygbolag som har flyg till Pula. Billiga resor hittar du även med Finnair och Croatia Airlines. När du bokar din flygstol ska du se till att köpa eventuellt extra bagage på nätet då det alltid är betydligt dyrare att betala för detta på flygplatsen. Det går inte några direktflyg från Sverige utan för att resa till Pula får du göra en mellanlandning. Med Lufthansa och SAS göra du exempelvis en mellanlandning i Frankfurt eller Köpenhamn. Med en smidig mellanlandning ligger restiden på ungefär 7 och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Pula till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Pula plus avståndet till centrum

Pula Airport ligger ungefär 6 kilometer nordöst om Pula. Flygplatsen är inte särskilt stor så du behöver inte räkna med lång tid för att ta dig igenom gränskontroll och bagagehämtning. Det finns ett café, souvenirbutik och affärer med diverse förnödenheter inne på flygplatsen om det är något du skulle behöva direkt när du landar. Om du har några frågor finns även en turistinformation där du kan få hjälp både med tips på sevärdheter och aktiviteter men även praktiska saker som hur du tar dig runt staden och bästa sättet att ta dig in till ditt boende. För att ta dig in till centrum kan du ta flygbussen som går utanför terminalbyggnaden. Bussen tar dig till Pulas centrala bussterminal varifrån du kan åka vidare med lokalbuss till din slutstation. Bussen avgår ungefär 30 minuter efter att ett flyg har anlänt, så du behöver inte vänta länge. Bussresan tar ungefär en kvart.


Populära flygresor till Pula

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Pula som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Pula
Snabbaste flygtid
2t 40m
Billigast pris
2 267 kr
Flyg från Jönköping till Pula
Snabbaste flygtid
4t 15m
Billigast pris
9 279 kr

Hur tar man sig runt i Pula?

Pula är en liten stad så för det mesta går det bra att ta sig fram till fots, och detta är även det trevligaste sättet att upptäcka den historiska staden på. Att åka bil i centrum rekommenderas inte, då många av de gamla gatorna är smala och det finns få parkeringsplatser. Därför har det blivit populärt att ta sig fram med scooter. Dessa kan du hyra på en mängd ställen i staden och snabbt ta dig fram. Taxibilar är för det mesta pålitliga men det kan vara bra att förhandla om ett pris innan avfärd.

När det kommer till kollektivtrafik finns det tre olika busslinjer i Pula som tar dig till de destinationer och sevärdheter du kan tänkas vilja se. Om du planerar att ta buss ganska ofta är det betydligt billigare att skaffa ett åkkort än att köpa singelbiljetter. Detta gör du vid den centrala busstationen. Bussarna avgår ungefär var 20 till 30 minut beroende på om det är rusningstrafik eller inte.


Kan man flyga till Pula utan pass eller visum?

Kroatien är inte med i Schengen-samarbetet, men eftersom landet numer är med i EU behöver du inte ansöka om inresetillstånd för en turistresa. Detta gäller dock resor i max 90 dagar. Vid inresa i landet ska du visa upp ditt pass. Det går också att legitimeras sig med nationella id-kort. Det finns inte någon regel om hur länge din resehandling måste vara giltig, men giltighetstiden måste räcka under hela resan. Innan du reser ska du alltid kontrollera de senaste bestämmelserna online hos Kroatiens ambassad då regler gällande pass och visum kan ändras.


Tips och råd om Pula

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Pula?

I momondos priskalender hittar du billiga flyg till Pula.

Vad ska man se i Pula?

Besök den romerska amfiteatern, Augustus templet och stadens katedral.

Aktiviteter för barn

Stranden Valkane är passande för barn med långgrunt och rent vatten.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, kranvattnet är mycket bra i hela landet.

Ska jag dricksa i Pula?

Även om serviceavgift är inräknat bör du lämna ungefär 10 procent.

Var finns den bästa shoppingen?

Flanaticka Ulica är stadens största shoppinggata och här hittar du allt från delikatesser till mode.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass