Flyg Asien Thailand Chiang Mai

Flyg till Chiang Mai

Tur & retur
Ekonomi
New York (NYC)
Chiang Mai (CNX)
lör 17/4
lör 24/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Chiang Mai. Nuvarande restriktioner för Chiang Mai baseras på reserestriktioner för Thailand.

Visa nuvarande reserestriktioner för Thailand

Billigaste flygen till flygplatser i Chiang Mai

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Chiang Mai från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Chiang Mai

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Chiang Mai

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Chiang Mai (CNX)

Vanligtvis är flyg till Chiang Mai från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Chiang Mai, vilket i genomsnitt kostar 5 678 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CHIANG MAI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober15% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Chiang Mai kostar i genomsnitt bara 4 846 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHIANG MAI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember18% dyrareDet kostar omkring 6 731 kr för flyg till Chiang Mai från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHIANG MAI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember580% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Chiang Mai från Stockholm Arlanda flygplats i november än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Chiang Mai?

Flyg till Chiang Mai mellan november och februari för att få så bra väder som möjligt. Vintermånaderna är stadens högsäsong och det är då flest resenärer som bokar flygresor till denna del av Thailand. Mellan november och februari ligger temperaturerna på runt 25 °C vilket gör det perfekt både för sol- och badsemestrar och för sightseeingturer. Mellan november och februari har staden dessutom ett torrt och behagligt klimat. Mellan maj och september stiger temperaturerna och det blir både fuktigt och vanligt med tunga regnfall.

När är det billigast att boka flyg till Chiang Mai?

Billiga flyg till Chiang Mai hittar du mellan mars och augusti då staden har sin lågsäsong. Flygbiljetter till Chiang Mai är som dyrast under vinterns högsäsong och även under sen höst är priserna på flygstolar högre. Jämför flyg till Chiang Mai hos momondo för att boka flyg till ett bra pris. Resor under lågsäsongen är möjliga att hitta billigt även när du är ute i sista minuten, medan resor under vinterns högsäsong är bättre att boka i förväg.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Chiang Mai?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Chiang Mai för 288 kr/person, vilket är 83 % billigare än för genomsnittsflyget till Chiang Mai. För att hitta de billigaste priserna till Chiang Mai från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Chiang Mai?

Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Chiang Mai. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 4 220 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Chiang Mai under september, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 4 753 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Chiang Mai?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Chiang Mai är att boka 23 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 5 774 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Chiang Mai?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Chiang Mai från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 5 094 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Chiang Mai för flygningar en lördag på 5 967 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Chiang Mai?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Chiang Mai från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 5 057 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg till Chiang Mai är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 5 861 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Chiang Mai?

Lampang flygplats, Pai flygplats, Mae Hong Son flygplats, Phrae flygplats eller Chiang Rai flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Chiang Mai.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Chiang Mai?

Med ett genomsnittspris på 615 kr per person, är Lampang flygplats den billigaste flygplatsen att flyga till när du planerar din resa till Chiang Mai. Detta pris fluktuerar beroende på vart du flyger från. momondos Flygplats-till-flygplats prisguide kan hjälpa dig hitta de bästa priserna.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Chiang Mai?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Thailand resor till Chiang Mai. Inreserestriktioner

Thailand har avbrutit alla reguljära kommersiella flygningar till flygplatser i Thailand, förutom vid speciella omständigheter. Den thailändska regeringen organiserar dock repatriationsflygningar för att thailändska medborgare ska kunna återvända till Thailand regelbundet och vissa flygbolag får flyga semi-kommersiella flyg till Thailand. Inresa till Thailand är tillåtet för vissa personer på en undantagslista, inklusive medborgare och invånare i Thailand, nära familj till en medborgare i Thailand, diplomater, icke-thailändska medborgare som har arbetstillstånd, studenter, icke-thailändska medborgare som behöver få medicinsk behandling i Thailand, inklusive deras medföljande personer, förutom behandling för COVID-19, icke-thailändska medborgare som får resa in i landet enligt ett särskilt avtal med det främmande landet eller efter att ha fått tillstånd av premiärministern. Thailand har också tillåtit utlänningar att komma in i landet med flyg under Special Tourist Visa och och undantag för turistvisum för turismändamål för långa vistelser.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste registrera sig för ett inträdesintyg (COE) utfärdat av Royal Thai Embassy. Alla resenärer måste boka en Alternative State Quarantine (ASQ) på egen bekostnad. Alla resenärer måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 RT-PCR-testresultat utfärdat högst 72 timmar före avresan. Utländska resenärer måste ha en försäkring för att täcka sjukvårdskostnader i Thailand med en täckningskostnad på minst 100 000 USD. Resenärer måste ha ett intygsintyg (COE) utfärdat av Royal Thai ambassad och ett Fit to Fly-hälsointyg utfärdat högst 72 timmar före avresa. Alla resenärer som har fått COE måste ladda ner och registrera sig via ThailandPlus-applikationen .

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en medicinsk kontroll vid ankomsten. Alla resenärer till Thailand måste fullfölja en 14 dagars karantän vid en statlig karantän eller alternativ karantän (ASQ) . Thailändska folkhälsobestämmelser kräver att resenärer som testar positivt för COVID-19 i karantän överförs till ett sjukhus för uppföljande behandling och testning. Sådana individer måste stanna på sjukhus tills de har godkänts för frisättning av folkhälsovården, ofta i minst 10 dagar. Resenärer ansvarar för alla kostnader i samband med detta sjukhusvistelse.

Om du planerarar att resa till Chiang Mai inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Chiang Mai

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Chiang Mai
Air China
Stockholm Arlanda
17t 50m
Chiang Mai
Chiang Mai
Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Chiang Mai

Air China
Stockholm Arlanda
17t 50m
Chiang Mai

Vilka flygbolag flyger till Chiang Mai?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Chiang Mai

Chiang Mai-flyg mellanlandar under vägen från Sverige och det finns inte några direktflyg på rutten. Räkna med en restid på ungefär 14 timmar med flygbolag som Thai Airways och SAS som gör smidiga mellanlandningar i Bangkok. Om du köper billiga flygbiljetter till Chiang Mai är det möjligt att resan tar längre tid då det lägre priset kan beror på fler eller längre stopp på vägen.


Hur tar man sig från flygplatsen i Chiang Mai till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Chiang Mai plus avståndet till centrum

Flyg till Chiang Mai landar på Chiang Mai International Airport som ligger mycket nära stadens centrala delar. Detta gör att du kan resa till Chiang Mai billigt och snabbt från flygplatsen. Allra billigast är att ta flygbussen som går direkt från ankomsthallen till olika centrala delar inne i city. Detta kostar endast 20 THB (6 SEK) oavsett var du vill hoppa av. Ett annat alternativ är att ta en Songtaew, en delad taxi, vilket kostar 40 THB (12 SEK) och tar dig direkt till din slutdestination. Snabbast är dock att ta en egen taxi in till city. Flygtaxin har ett fast pris på 150 TBH (45 SEK) in till alla centrala destinationer. Om du istället tar en taxi med taxameter landar kostnaden på ungefär samma pris om du ska in till centrum.


Hur tar man sig runt i Chiang Mai?

Att cykla är ett bra sätt att ta sig fram i Chiang Mai. Att hyra en cykel kostar ungefär 50 THB (15 SEK) per dag eller 300 THB (90 SEK) per vecka och du hittar många cykeluthyrningar inne i den gamla stadskärnan. Var dock extra försiktig vid ringvägen som går runt den gamla stadskärnan. Kolla även att cykelns bromsar fungerar innan du cyklar iväg från uthyrningen. De trehjuliga, öppna taxibilarna tuk-tuk är mycket populära sätt att ta sig runt, men passar bäst för kortare sträckor. Kostnaden startar på runt 60 THB (18 SEK) för kortare sträckor i centrum. Det är ovanligt med taxibilar som har taxameter så om du vill ta taxi är det bäst att ringa och beställa en bil för att vara säker på att få en bil med taxameter.


Kan man resa till Chiang Mai utan pass eller visum?

Du behöver inte något visum för flyg till Chiang Mai om du reser som turist och ska stanna i landet i mindre än 30 dagar. Istället får du ett inresetillstånd när du anländer på flygplatsen i Thailand. Du får en stämpel i ditt pass som anger hur länge du får stanna i landet och du ska vara noga med att inte överskrida detta datum. Se även till att ditt pass är giltigt i minst sex månader från och med inresan.


Tips och råd om Chiang Mai

Vad ska man se i Chiang Mai?

Chiang Mai har flera traditionella tempel som du inte ska missa. Bland annat är sevärdheterna Wat Phra That Doi Suthep och Wat Phra Singh väl värda ett besök.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Siam Insect Zoo för ett annorlunda zoo med mängder av olika insektsarter.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i Thailand under din vistelse för att inte åka på höga kostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, drick bara vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Lämna ungefär 10 % av notan i dricks.

Var ska man shoppa?

I Chiang Mai ska du passa på att shoppa hantverk och detta hittar du bland annat på marknaderna Anusarn och Ploen Rudee. (Priser kontrollerade 27/05/2019).


Flyg Asien Thailand Chiang Mai
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass