Flyg till Trat

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Trat (TDX)
tors 6/5
tors 13/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Trat. Nuvarande restriktioner för Trat baseras på reserestriktioner för Thailand.

Visa nuvarande reserestriktioner för Thailand

När är den bästa tiden att resa till Trat?

För att få så bra väder och behagligt klimat som möjligt under din resa till Trat ska du boka flyg mellan december och februari. Detta är stadens torra period och stadens högsäsong då flest besökare köper flygresor. Flyg till Trat under vintermånaderna innebär temperaturer på 27-33 °C vilket är något lägre än under resten av året. Även sommaren har lägre temperaturer på samma gradtal som vintern men betydligt fuktigare och regnigare. Varmast är det under höst och vår då temperaturerna kan nå 29-35 °C.

När är det billigast att boka flyg till Trat?

Du hittar billiga flyg till Trat under hösten då staden har sin lågsäsong. Du kan också hitta billiga flygbiljetter till Trat under sommaren då det är färre som bokar flygstolar och priserna därför sjunker. Dyrast är det att köpa flygbiljetter till Trat under vinterns högsäsong. Särskilt under högsäsongen bör du undvika att köpa biljetter i sista minuten då priserna är extra höga.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Trat?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Trat 37 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Trat för i genomsnitt 6 753 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Trat?

Den billigaste veckodagen att flyga till Trat är en lördag då du kan hitta priser så låga som 5 899 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 8 355 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Trat.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Trat?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Trat på kvällen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Trat på kvällen för så lite som 5 987 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 8 709 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Trat?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Thailand resor till Trat. Inreserestriktioner

Thailand har avbrutit alla reguljära kommersiella flygningar till flygplatser i Thailand, förutom vid speciella omständigheter. Den thailändska regeringen organiserar dock repatriationsflygningar för att thailändska medborgare ska kunna återvända till Thailand regelbundet och vissa flygbolag får flyga semi-kommersiella flyg till Thailand. Inresa till Thailand är tillåtet för vissa personer på en undantagslista, inklusive medborgare och invånare i Thailand, nära familj till en medborgare i Thailand, diplomater, icke-thailändska medborgare som har arbetstillstånd, studenter, icke-thailändska medborgare som behöver få medicinsk behandling i Thailand, inklusive deras medföljande personer, förutom behandling för COVID-19, icke-thailändska medborgare som får resa in i landet enligt ett särskilt avtal med det främmande landet eller efter att ha fått tillstånd av premiärministern. Thailand har också tillåtit utlänningar att komma in i landet med flyg under Special Tourist Visa och och undantag för turistvisum för turismändamål för långa vistelser.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste registrera sig för ett inträdesintyg (COE) utfärdat av Royal Thai Embassy. Alla resenärer måste boka en Alternative State Quarantine (ASQ) på egen bekostnad. Alla resenärer måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 RT-PCR-testresultat utfärdat högst 72 timmar före avresan. Utländska resenärer måste ha en försäkring för att täcka sjukvårdskostnader i Thailand med en täckningskostnad på minst 100 000 USD. Resenärer måste ha ett intygsintyg (COE) utfärdat av Royal Thai ambassad och ett Fit to Fly-hälsointyg utfärdat högst 72 timmar före avresa. Alla resenärer som har fått COE måste ladda ner och registrera sig via ThailandPlus-applikationen .

Karantänskrav

Resenärer måste genomgå en medicinsk kontroll vid ankomsten. Alla resenärer till Thailand måste fullfölja en 14 dagars karantän vid en statlig karantän eller alternativ karantän (ASQ) . Thailändska folkhälsobestämmelser kräver att resenärer som testar positivt för COVID-19 i karantän överförs till ett sjukhus för uppföljande behandling och testning. Sådana individer måste stanna på sjukhus tills de har godkänts för frisättning av folkhälsovården, ofta i minst 10 dagar. Resenärer ansvarar för alla kostnader i samband med detta sjukhusvistelse.

Om du redan planerar att resa till Trat inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Vilka flygbolag flyger till Trat?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Trat

Det går inte några direktflyg till Trat utan du behöver mellanlanda under vägen. Flyg till Trat mellanlandar oftast i Bangkok. Du kan hitta Trat-flyg med bland annat Thai Airways, Bangkok Airways, Qatar Airways och Emirates. Det tar ungefär 14 timmar att flyga till Trat om du gör ett smidigt byte. Jämför olika rutter till Trat hos momondo för att hitta ett bra resealternativ.


Hur tar man sig från flygplatsen i Trat till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Trat plus avståndet till centrum

Flyg till Trat landar på Trat Airport som är belägen drygt 35 km väster om Trat. De flesta resenärer som reser till flygplatsen är på väg till semesterorter som Koh Chang, Koh Mak eller Koh Kood och det finns därför minibussar som går direkt till Ao Thammachat-piren där färjor avgår till de olika öarna. Minibussarna till piren tar ungefär 20 min. För att ta dig in till Trat kostar det ungefär 800 THB (241 SEK) och bilfärden tar ungefär 40 min. Det finns hyrbilsföretag på flygplatsen och priserna ligger på ungefär 1400 THB (422 SEK) per dygn. För att resa till Trat billigt från flygplatsen kan du ta en minibuss för ungefär 500 THB (151 SEK).


Hur tar man sig runt i Trat?

För att ta dig runt i Trat billigt är det sorng-taa-ou, minibussar, som gäller. Dessa kostar från 20 THB (6 SEK) beroende på destination och antal passagerare. Inne i centrala Trat kan du även ta motorcykeltaxi vilket är relativt billigt så länge du gör kortare stopp. Dessa kostar mellan 20-30 THB (6-9 SEK) per resa. Många besökare väljer även att själva hyra motorcyklar då detta är ett effektivt sätt att ta sig fram. Att hyra en motorcykel kostar 150-200 THB (45-60 SEK) per dag. Uthyrning av motorcyklar hittar du längs med Th Sukhumvit. Inne i Trats stadskärna är det dock allra bäst att ta sig fram till fots då avstånden i centrum inte är stora.


Kan man resa till Trat utan pass eller visum?

Du behöver inte ansöka om något visum när du reser till Trat givet att din resa är kortare än 30 dagar och du kan visa en biljett för din returresa. Då får du ett tillstånd att vistas i landet när du landar på flygplatsen i Thailand. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader för att du ska få ditt inresetillstånd.


Tips och råd om Trat

Vad ska man se i Trat?

Trat är framförallt en genomfartsstad för resenärer som ska till semesterorter ute på öarna, men staden har en gammeldags charm med fina trähus och vacker kuststräcka. Missa inte templet Wat Buppharam och Wat Plai Klong som hör till stadens sevärdheter.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta en spännande båtfärja med barnen till stränderna på Koh Chang som är mycket långgrunda och barnvänliga.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader som annars kan bli mycket dyra i Thailand.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, koka först kranvattnet eller köp vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Det förväntas att du lämna ungefär 10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Trevliga små affärer i Trat perfekta för souvenirer hittar du på Bang Bao Bridge. (Priser kontrollerade 11/06/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass