Flyg till Örnsköldsvik

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 27/9
mån 4/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Örnsköldsvik.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Örnsköldsvik

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Örnsköldsvik från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Umeå

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Örnsköldsvik

Stockholm (STO) till Umeå (UME)

Vanligtvis är flyg till Örnsköldsvik från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Umeå, vilket i genomsnitt kostar 988 kr


När är den bästa tiden att flyga till Örnsköldsvik?

Örnsköldsvik passar att besöka året om så när du väljer att åka beror på vad du vill göra under din resa. Under sommarmånaderna kan du njuta av den vackra naturen på höga kusten med sol och bad men även genom att upptäcka landskapet längs med trevliga cykelvägar. Under hösten passar det utmärkt att klä på sig några extra lager och utforska Örnsköldsviks vandringsleder och närliggande naturreservat. Under vintermånaderna är det naturligtvis vintersporter som långfärdskidåkning som gäller. Sommaren för med sig högre priser på flyg till Örnsköldsvik och även perioden kring jul har högre priser på resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Örnsköldsvik?

I priskalendern hos momondo kan du jämföra mellan olika datum att flyga till Örnsköldsvik för att hitta billiga resor. Boka helst i förväg istället för att vänta till sista minuten, särskilt under sommar och jul, för att hitta ett så billigt pris som möjligt.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Örnsköldsvik?

  130 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Örnsköldsvik på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Moskva och är 95 % billigare än de flesta andra flyg till Örnsköldsvik. För att hitta det billigaste priset till Örnsköldsvik från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Örnsköldsvik?

  Generellt är juli den billigaste månaden att flyga från Sverige till Örnsköldsvik. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 789 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Örnsköldsvik i juli är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Örnsköldsvik under mars ligger i genomsnitt på 902 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Örnsköldsvik?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Örnsköldsvik 54 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Örnsköldsvik för i genomsnitt 1 400 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Örnsköldsvik?

  Enligt våra data är fredag den billigaste veckodagen att flyga till Örnsköldsvik från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en fredag var 1 498 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. För en avgång en onsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 196 kr från Sverige till Örnsköldsvik.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Örnsköldsvik?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Örnsköldsvik från Sverige är mitt på dagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 376 kr när de sökt efter flyg som avgår mitt på dagen. Flyg på eftermiddagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 257 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Örnsköldsvik?

  De som flyger till Örnsköldsvik kan potentiellt hitta bättre priser för Kramfors flygplats(54 km från stadskärnan i Örnsköldsvik), Umeå flygplats(96 km från stadskärnan i Örnsköldsvik), Sundsvall Timrå flygplats(106 km från stadskärnan i Örnsköldsvik) eller Lycksele flygplats(140 km från stadskärnan i Örnsköldsvik) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Örnsköldsvik?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Örnsköldsvik Kramfors flygplats med ett genomsnittspris på 1 980 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Örnsköldsvik?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Örnsköldsvik. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Örnsköldsvik inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Örnsköldsvik

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Örnsköldsvik
Air Leap
15 okt.
ARN13:40Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:55Örnsköldsvik
17 okt.
OER10:40Örnsköldsvik
1t 15m
ARN11:55Stockholm Arlanda
1 734 kr
Hitta liknande
Air Leap
4 nov.
ARN13:35Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:50Örnsköldsvik
11 nov.
OER01:50Örnsköldsvik
1t 15m
ARN03:05Stockholm Arlanda
1 838 kr
Hitta liknande
Air Leap
19 okt.
ARN13:40Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:55Örnsköldsvik
20 okt.
OER02:50Örnsköldsvik
1t 15m
ARN04:05Stockholm Arlanda
1 951 kr
Hitta liknande
Air Leap
15 okt.
ARN13:40Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:55Örnsköldsvik
18 okt.
OER02:50Örnsköldsvik
1t 15m
ARN04:05Stockholm Arlanda
2 142 kr
Hitta liknande
Air Leap
12 okt.
ARN13:40Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:55Örnsköldsvik
19 okt.
OER02:50Örnsköldsvik
1t 15m
ARN04:05Stockholm Arlanda
2 402 kr
Hitta liknande
Air Leap
27 sep.
ARN13:40Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:55Örnsköldsvik
30 sep.
OER02:50Örnsköldsvik
1t 15m
ARN04:05Stockholm Arlanda
2 540 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Örnsköldsvik

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Örnsköldsvik, visa några av våra erbjudanden nedan av Air Leap
Air Leap
24 okt.
ARN14:20Stockholm Arlanda
1t 15m
OER15:35Örnsköldsvik
Air Leap
14 dec.
ARN12:35Stockholm Arlanda
1t 15m
OER13:50Örnsköldsvik
Air Leap
4 okt.
ARN13:40Stockholm Arlanda
1t 15m
OER14:55Örnsköldsvik
1 058 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Örnsköldsvik?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Örnsköldsvik

Du kan flyga mellan Stockholm och Örnsköldsvik med NextJet, som tidigare hette Höga Kusten Flyg. För att flyga från Sveriges övriga orter och städer behöver du göra ett stopp i Stockholm först varifrån NextJet flyger vidare till Örnsköldsvik. Säsongerna påverkar priserna på flygstolar vilka du kan jämföra online hos momondo. Om du reser från någon annan ort i Sverige blir priserna också högre då du måste mellanlanda under resan. NextJet har dagliga direktflyg till Örnsköldsvik från Arlanda flygplats. Ett annat alternativ är att flyga till Umeå flygplats varifrån det går en buss direkt till Örnsköldsvik. En direktflygning från Stockholm tar knappt en timme.


Flygplatser nära Örnsköldsvik

Nedan hittar du alla flygplatser i Örnsköldsvik tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Örnsköldsvik landar på Örnsköldsvik Airport som ligger ungefär 24 kilometer nordväst om stadens centrum. Flygplatsen hanterar inrikesflyg, framförallt från Stockholm. Under vissa delar av året avgår även charterflyg från flygplatsen. Flygplatsen är liten vilket gör att du snabbt tar dig igenom den när du landat. Då det vanligtvis bara är en ankomst som sker åtgången behöver du inte vänta länge på att få ditt incheckat bagage. När du landar på flygplatsen kan du koppla upp dig mot Örnsköldsvik Airports trådlösa internet samt äta på restaurangen i terminalbyggnaden. För att ta dig in till city får du ta flygbussen som stannar utanför ankomsthallen. Denna avgår alltid ungefär 20 minuter efter ett flyg har landat och trafikeras av Veolia transport. Flygbussen tar dig in till centrum på en halvtimme och kostar cirka 90 kronor. Du kan köpa biljetten direkt på bussen om du betalar med ett bankkort eller via mobilen.


Populära flygresor till Örnsköldsvik

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Örnsköldsvik som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Örnsköldsvik
Snabbast flygtid1t 15m
Billigaste pris1 587 kr

Inne i Örnsköldsviks centrum kan du ta dig fram till fots, men för att besöka många sevärdheter i området är avstånden stora. Därför behöver du använda dig av stadens kollektivtrafik om du inte har hyrt en bil för resan. Kollektivtrafiken består av bussar som trafikeras av Din Tur. Alla Örnsköldsviks stadsbussar hittar du vid Örnparken och de olika linjerna tar dig runt om i staden. Om du ska åka längre ut på landsbygden får du ta dig till Örnsköldsviks resecentrum där bussar utanför centrum går. Biljetter till bussarna köper du på nätet via Din Turs hemsida, via Din Turs app som du laddar ner till mobilen eller i någon av de kiosker och försäljningsombud som finns runt om i staden. Du kan också betala ombord på bussen men tänk på att du då inte kan betala med kontanter.

Under sommaren ska du absolut hyra en cykel för att ta dig runt staden. Det finns bra cykelvägar både centralt och ute på landsbygden kring Örnsköldsvik.


När du flyger inom Sverige behöver du inte ha pass eller nationellt id-kort men du behöver uppvisa någon form av legitimation till flygbolagspersonalen för att få gå ombord planet. Om du reser från ett land utanför Sverige räcker det med ett nationellt id-kort om du är EU-medborgare. Om du reser från ett land utanför EU ska du alltid ha med dig ditt pass men även kontrollera om du behöver en visering för inresan i landet.


Börja planera din resa till Örnsköldsvik


Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Örnsköldsvik?

Via momondo hittar du billiga priser på flyg.

Vad ska man se i Örnsköldsvik?

Missa inte en utflykt till Skuleskogen Nationalpark eller en vandring längs med Höga Kusten-leden.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till strutsfarmen eller det tropiska badhuset Paradiset Bad.

Kan man dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Örnsköldsvik?

Nej, det behövs inte.

Var finns den bästa shoppingen?

I centrala Oskargallerian hittar du det mesta.