Hyrbilar i Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Vill du hyra en bil billigt i Örnsköldsvik, Västernorrlands län? Sök och jämför priser här!

Örnsköldsvik, Sverige
9 feb — 16 feb
Samma avlämingsplats
Örnsköldsvik, Sverige
tors 9/2
12:00
tors 16/2
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrfirmor på över 70 000 platser.

Viktig information om hyrbilar i Örnsköldsvik

Med en hyrbil i Örnsköldsvik har du många möjligheter att ta dig runt och utforska hela landet. Trots att Örnsköldsvik inte ligger direkt vid Sveriges landsgräns kan det vara bra att veta vad som gäller om du skulle vilja ta bilen med dig vidare ut i Europa. I regel har olika hyrbilsbyråer olika avgifter och regler som gäller om du vill köra din hyrbil över olika landsgränser. Med detta i åtanke är det en god idé att alltid dubbelkolla med din biluthyrare om det dels är möjligt att använda hyrbilen utomlands, och dels vilka avgifter detta i så fall medför. Om du hittar ett hyrbilserbjudande i Örnsköldsvik behöver du i regel inte informera hyrbilsföretaget om att du vill korsa landsgränsen med din hyrbil förrän du hämtar upp den, men det är säkrast att ta reda på vad som gäller så tidigt som möjligt. Om du skulle korsa en landsgräns är detta viktigt så du kan vara säker på att kontraktet inte har brutits och att du fortfarande är skyddad av eventuella försäkringar.

Om du hyr bil i Örnsköldsvik brukar det oftast inte vara något problem om du inte skulle ha tillgång till ett kreditkort. Förr var det ofta krav på kreditkort för den som ville hyra bil i Sverige, men nu för tiden nöjer sig allt fler hyrbilsfirmor med ett konto- eller betalkort även om det fortfarande kan vara svårare i vissa andra europeiska länder. Bakgrunden till detta krav på kreditkort är att hyrbilsfirman vill kunna försäkra sig om att du kommer kunna betala för självrisken på försäkringen utifall något oväntat skulle inträffa. Om du däremot har ett betalkort kan detta belopp inte bokas, och hyrbilsfirman får i stället debitera en deposition, vilket medför en kostnad för biluthyraren. Detta gör att det därför inte är ett lika populärt alternativ bland alla uthyrare. På grund av detta är det därför bäst att alltid ta reda på vad som gäller för just din hyrbil i Örnsköldsvik.

Den som är van bilförare kommer inte ha några problem med att köra sin hyrbil i Örnsköldsvik. Här råder samma huvudregler som för bilkörning i resten av Sverige, det vill säga högerregeln och väjningsplikten, och precis som för vilken annan stadskörning som helst gäller det att vara extra uppmärksam på fotgängare och cyklister, speciellt vid korsande cykel- och gångbanor. Tänk även på att ha extra koll på de olika hastigheterna inne i staden då dessa begränsningar kan ändras snabbt från ett område till ett annat. Det finns dessutom vissa gator inne i centrum som är särskilt avsedda för fotgängare eller är enkelriktade. Om du hittat och bokat ett hyrbilserbjudande i Örnsköldsvik kan det vara värt att ta en titt på eventuella vägarbeten och andra uppdateringar runt om i staden. Sist men inte minst kan det vara bra att veta att du kan betala för din parkering i staden direkt i automater, via sms eller parkeringsappar.

Det är oftast inget problem att hitta ett billigt hyrbilserbjudande i Örnsköldsvik, men tänk bara på att ha rätt dokumentation med dig så du kan försäkra dig om att få hyra just den hyrbil du hittat. Med ett svenskt körkort är det enkelt att hyra en bil i Örnsköldsvik, oavsett om du är ute efter en vanlig hyrbil, en elhyrbil, lyxhyrbil eller skåphyrbil. Om du däremot är en utländsk resenär med ett utländskt körkort kan hyrbilsfirman ofta kräva lite mer dokumentation. Så länge ditt körkort är utfärdat inom det ekonomiska samarbetsområdet så är det giltigt om det har ett foto, annars behövs ett kompletterande ID-kort med bild. En generell regel för alla körkort är dessutom att de ska vara giltiga och många hyrfirmor kräver dessutom att minst ett eller två år ska ha gått från utfärdandedatumet. För att undvika obehagliga överraskningar på uthyrningsstället rekommenderas därför att undersöka vilka bestämmelser som gäller för hyrfirman du valt i god tid innan du bokar din hyrbil i Örnsköldsvik.


Erbjudanden på hyrbilar i Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Örnsköldsvik

Bilar i Liten

657 kr - 1 472 kr

Alla biltyper

764 kr - 1 740 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen Liten i Örnsköldsvik, Sverige är 978 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Liten i Örnsköldsvik, Sverige är december. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 657 kr per dag. En hyrbil av typen Liten är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Medel i Örnsköldsvik, Sverige är 1 250 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Medel i Örnsköldsvik, Sverige är februari. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 905 kr per dag. En hyrbil av typen Medel är typiskt 1% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Stor i Örnsköldsvik, Sverige är 1 224 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Stor i Örnsköldsvik, Sverige är februari. Då är priset 34% lägre än under resten året och ligger på bara 808 kr per dag. En hyrbil av typen Stor är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Örnsköldsvik, Sverige är 985 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Örnsköldsvik, Sverige är november. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 667 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 22 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Skåpbil i Örnsköldsvik, Sverige är 1 688 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Skåpbil i Örnsköldsvik, Sverige är februari. Då är priset 59% lägre än under resten året och ligger på bara 702 kr per dag. En hyrbil av typen Skåpbil är typiskt 26% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen Lyxigt i Örnsköldsvik, Sverige är 1 214 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen Lyxigt i Örnsköldsvik, Sverige är februari. Då är priset 28% lägre än under resten året och ligger på bara 877 kr per dag. En hyrbil av typen Lyxigt är typiskt 3 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Örnsköldsvik

Alla större biluthyrningsfirmor i Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Hertz

3 platser

keddy by Europcar

3 platser

Sixt

3 platser

Sunnycars

3 platser

Budget

2 platser

Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Örnsköldsvik

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Örnsköldsvik.

Mest populära uthyrningsföretag

Budget

Populära biltyper

Compact, SUV, Wagon

Billigaste hyrbilen

613 kr

Mest populära modellen

Class Standard SUV
Den mest populära biluthyrningsfirman i Örnsköldsvik som hittats på momondo den här månaden är Budget. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Europcar och Hertz
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Örnsköldsvik under de senaste 72 timmarna: Compact, SUV, Wagon.
Det lägsta priset för en hyrbil i Örnsköldsvik är 613 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 731 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Örnsköldsvik under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Standard SUV. Våra användare föredrar också Skoda Kamiq som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Örnsköldsvik

Nedan visas de mest populära hotellen i Örnsköldsvik

Att köra med hyrbil i Örnsköldsvik – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Örnsköldsvik och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

För att hyra en bil en weekend i Örnsköldsvik i mars, var genomsnittspriset 814 kr, med billigare erbjudanden från 814 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 709 kr, och genomsnittspriset är 709 kr.

De billigaste hyrbilarna i Örnsköldsvik hittas generellt genom Budget. När du bokar med Budget kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 28,07/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Örnsköldsvik är 37,29/dag.

Hastighetsgränsen i Örnsköldsvik är 60 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Örnsköldsvik är 100 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Örnsköldsvik bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Den som vill hyra en bil i Örnsköldsvik för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Västernorrlands län under februari månad vanligtvis ligger runt −6 °C med en nederbörd på omkring 60 mm.


Hyrbilar på populära flygplatser nära Örnsköldsvik

Hyr en bil på en av dessa populära flygplatser nära Örnsköldsvik

Hyrbilstyper som är extra populära i Örnsköldsvik

Hyra någon av alla dessa populära hyrbilstyper i Örnsköldsvik

Börja planera din resa till Örnsköldsvik


Varför använda momondo?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Örnsköldsvik kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Örnsköldsvik genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Örnsköldsvik och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Örnsköldsvik med rättvisa bränslepolicyer.

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Örnsköldsvik.

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Örnsköldsvik med obegränsat kilometertal på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Boka med pålitlighet
Vi jämför hyrbilserbjudanden från över 70 000 platser så att du kan göra ett snabbt och enkelt val.
Ekomedveten
Välj bland en mängd fordon, inklusive el- och hybridalternativ för att se till att din resa är mer miljövänlig.
Inga dolda kostnader
Alla priser som visas är slutpriser, utan dolda kostnader eller avgifter så du kan vara säker på vilket pris som gäller.