Insikter
Jämförelse av fordon
Lista över firmor
FAQ

Hyrbilar i Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Vill du hyra en bil billigt i Örnsköldsvik, Västernorrlands län? Sök och jämför priser här!

Örnsköldsvik, Sverige
5 apr — 12 apr
Örnsköldsvik, Sverige
fre 5/4
12:00
fre 12/4
12:00
Förarens ålder:

Erbjudanden från hyrbilsfirmor på över 70 000 platser.

Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Trender och insikter om att hyra bil i Örnsköldsvik

Användbara insikter som hjälper dig att boka den perfekta hyrbilen i Örnsköldsvik

Vilken är den billigaste hyrbilsfirman i Örnsköldsvik?

De billigaste hyrbilarna i Örnsköldsvik hittas generellt genom Budget. När du bokar med Budget kan du ha chansen att hitta hyrbilspriser så låga som 299 kr/dag. Det genomsnittliga priset för att hyra en bil i Örnsköldsvik är 398 kr/dag.

Vilken bil väljer flest att hyra i Örnsköldsvik?

Den populäraste hyrbilsmodellen bland momondos användare att hyra i Örnsköldsvik är Volvo XC60, följt av modellen Volkswagen Multivan. Våra användare har hittat erbjudanden för Volvo XC60 i Örnsköldsvik för i genomsnitt 1 195 kr per dag, och så billigt som 1 086 kr per dag. Det kostar i genomsnitt 1 513 kr per dag att hyra modellen Volkswagen Multivan i Örnsköldsvik, även om du kan hitta priser för så lite som 1 268 kr per dag.

Viktig information om hyrbilar i Örnsköldsvik

Kan jag korsa landsgränsen med en hyrbil från Örnsköldsvik?

Med en hyrbil i Örnsköldsvik har du många möjligheter att ta dig runt och utforska hela landet. Trots att Örnsköldsvik inte ligger direkt vid Sveriges landsgräns kan det vara bra att veta vad som gäller om du skulle vilja ta bilen med dig vidare ut i Europa. I regel har olika hyrbilsbyråer olika avgifter och regler som gäller om du vill köra din hyrbil över olika landsgränser. Med detta i åtanke är det en god idé att alltid dubbelkolla med din biluthyrare om det dels är möjligt att använda hyrbilen utomlands, och dels vilka avgifter detta i så fall medför. Om du hittar ett hyrbilserbjudande i Örnsköldsvik behöver du i regel inte informera hyrbilsföretaget om att du vill korsa landsgränsen med din hyrbil förrän du hämtar upp den, men det är säkrast att ta reda på vad som gäller så tidigt som möjligt. Om du skulle korsa en landsgräns är detta viktigt så du kan vara säker på att kontraktet inte har brutits och att du fortfarande är skyddad av eventuella försäkringar.

Kan man hyra bil i Örnsköldsvik utan kreditkort?

Om du hyr bil i Örnsköldsvik brukar det oftast inte vara något problem om du inte skulle ha tillgång till ett kreditkort. Förr var det ofta krav på kreditkort för den som ville hyra bil i Sverige, men nu för tiden nöjer sig allt fler hyrbilsfirmor med ett konto- eller betalkort även om det fortfarande kan vara svårare i vissa andra europeiska länder. Bakgrunden till detta krav på kreditkort är att hyrbilsfirman vill kunna försäkra sig om att du kommer kunna betala för självrisken på försäkringen utifall något oväntat skulle inträffa. Om du däremot har ett betalkort kan detta belopp inte bokas, och hyrbilsfirman får i stället debitera en deposition, vilket medför en kostnad för biluthyraren. Detta gör att det därför inte är ett lika populärt alternativ bland alla uthyrare. På grund av detta är det därför bäst att alltid ta reda på vad som gäller för just din hyrbil i Örnsköldsvik.

Vilka trafikregler bör jag tänka på i Örnsköldsvik?

Den som är van bilförare kommer inte ha några problem med att köra sin hyrbil i Örnsköldsvik. Här råder samma huvudregler som för bilkörning i resten av Sverige, det vill säga högerregeln och väjningsplikten, och precis som för vilken annan stadskörning som helst gäller det att vara extra uppmärksam på fotgängare och cyklister, speciellt vid korsande cykel- och gångbanor. Tänk även på att ha extra koll på de olika hastigheterna inne i staden då dessa begränsningar kan ändras snabbt från ett område till ett annat. Det finns dessutom vissa gator inne i centrum som är särskilt avsedda för fotgängare eller är enkelriktade. Om du hittat och bokat ett hyrbilserbjudande i Örnsköldsvik kan det vara värt att ta en titt på eventuella vägarbeten och andra uppdateringar runt om i staden. Sist men inte minst kan det vara bra att veta att du kan betala för din parkering i staden direkt i automater, via sms eller parkeringsappar.

Vilken dokumentation behöver en internationell resenär uppvisa för att hyra bil i Örnsköldsvik?

Det är oftast inget problem att hitta ett billigt hyrbilserbjudande i Örnsköldsvik, men tänk bara på att ha rätt dokumentation med dig så du kan försäkra dig om att få hyra just den hyrbil du hittat. Med ett svenskt körkort är det enkelt att hyra en bil i Örnsköldsvik, oavsett om du är ute efter en vanlig hyrbil, en elhyrbil, lyxhyrbil eller skåphyrbil. Om du däremot är en utländsk resenär med ett utländskt körkort kan hyrbilsfirman ofta kräva lite mer dokumentation. Så länge ditt körkort är utfärdat inom det ekonomiska samarbetsområdet så är det giltigt om det har ett foto, annars behövs ett kompletterande ID-kort med bild. En generell regel för alla körkort är dessutom att de ska vara giltiga och många hyrfirmor kräver dessutom att minst ett eller två år ska ha gått från utfärdandedatumet. För att undvika obehagliga överraskningar på uthyrningsstället rekommenderas därför att undersöka vilka bestämmelser som gäller för hyrfirman du valt i god tid innan du bokar din hyrbil i Örnsköldsvik.


Erbjudanden på hyrbilar i Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Hitta rätt hyrbil för dig i Örnsköldsvik

Liten bilar

680 kr - 1 366 kr

Alla biltyper

884 kr - 1 954 kr

Genomsnittspriset för en bil av typen liten bil i Örnsköldsvik, Sverige är 873 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen liten bil i Örnsköldsvik, Sverige är januari. Då är priset 23% lägre än under resten året och ligger på bara 680 kr per dag. En hyrbil av typen liten bil är typiskt 33 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen medel bil i Örnsköldsvik, Sverige är 1 230 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen medel bil i Örnsköldsvik, Sverige är oktober. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 828 kr per dag. En hyrbil av typen medel bil är typiskt 5 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen stor bil i Örnsköldsvik, Sverige är 1 421 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen stor bil i Örnsköldsvik, Sverige är oktober. Då är priset 41% lägre än under resten året och ligger på bara 853 kr per dag. En hyrbil av typen stor bil är typiskt 10% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen SUV i Örnsköldsvik, Sverige är 1 154 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen SUV i Örnsköldsvik, Sverige är september. Då är priset 33% lägre än under resten året och ligger på bara 784 kr per dag. En hyrbil av typen SUV är typiskt 11 % billigare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen skåpbil i Örnsköldsvik, Sverige är 1 635 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen skåpbil i Örnsköldsvik, Sverige är september. Då är priset 17% lägre än under resten året och ligger på bara 1 369 kr per dag. En hyrbil av typen skåpbil är typiskt 21% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.

Genomsnittspriset för en bil av typen lyxigt bil i Örnsköldsvik, Sverige är 1 453 kr. Den billigaste tiden att hyra en bil av typen lyxigt bil i Örnsköldsvik, Sverige är november. Då är priset 37% lägre än under resten året och ligger på bara 925 kr per dag. En hyrbil av typen lyxigt bil är typiskt 12% dyrare än den genomsnittliga hyrbilen i Örnsköldsvik. Genomsnittspriset för en hyrbil i Örnsköldsvik kan variera beroende på ett antal faktorer så som utbud, fordonets popularitet och hur långt i förväg som du bokar hyrbilen.


Hyrbilsleverantörer i Örnsköldsvik

Alla större biluthyrningsfirmor i Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Hertz

3 platser

keddy by Europcar

3 platser

Sixt

3 platser

Sunnycars

3 platser

Budget

2 platser

Europcar

2 platser

Bra att veta om hyrbilar i Örnsköldsvik

Få en överblick över bra hyrbilserbjudanden, populära biluthyrningsföretag och de bästa hyrbilstyperna för ditt besök i Örnsköldsvik.

Mest populära uthyrningsföretag

Europcar

Populära biltyper

Intermediate, Wagon, Passenger Van

Billigaste hyrbilen

484 kr

Mest populära modellen

Class Premium Wagon
Den mest populära biluthyrningsfirman i Örnsköldsvik som hittats på momondo den här månaden är Europcar. Andra toppval för biluthyrningsföretag är Hertz och Budget
Följande biltyper har erbjudits hos hyrbilsföretag i Örnsköldsvik under de senaste 72 timmarna: Intermediate, Wagon, Passenger Van.
Det lägsta priset för en hyrbil i Örnsköldsvik är 484 kr/dag. För det här området kan du förvänta dig genomsnittliga priser från 800 kr/dag.
Den mest populära biltypen att hyra i Örnsköldsvik under de senaste 7 dagarna är av modellen Class Premium Wagon. Våra användare föredrar också Volvo XC60 som ett alternativ.

Hyr en bil nära ett av dessa populära hotell i Örnsköldsvik

Nedan visas de mest populära hotellen i Örnsköldsvik
Elite Plaza Hotel

Elite Plaza Hotel

Hotellgatan 9, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

First Hotel Statt

First Hotel Statt

Lasarettsgatan 2, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Veckefjärdens Gc

Veckefjärdens Gc

Golfbanevägen 21, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

1,8 km från stadskärnan

Scandic Örnsköldsvik

Scandic Örnsköldsvik

Hästmarksvägen 4, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

1,8 km från stadskärnan

Sure Hotel by Best Western Focus

Sure Hotel by Best Western Focus

Lasarettsgatan 9, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

0,1 km från stadskärnan

Björnforsens Turist & Konferens Hotell

Björnforsens Turist & Konferens Hotell

Gide 209, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

29,0 km från stadskärnan

Övik Eventhotell

Övik Eventhotell

Björnavägen 60D, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

2,8 km från stadskärnan

Högsnäsgården

Högsnäsgården

Högsnäs 99, Örnsköldsvik, Vasternorrlands Lan, Sweden

7,3 km från stadskärnan


Att köra med hyrbil i Örnsköldsvik – Vanliga frågor & svar

Ta reda på allt du behöver veta om att hyra bil i Örnsköldsvik och förbered dig ordentligt inför din nästa resa

Hur mycket kostar det att hyra en bil i Örnsköldsvik, Sverige i april?

För att hyra en bil en weekend i Örnsköldsvik i april, var genomsnittspriset 830 kr, med billigare erbjudanden från 498 kr. Erbjudanden är lite annorlunda för en veckolång uthyrning - priserna startar kring 1 120 kr, och genomsnittspriset är 1 296 kr.

Vad är hastighetsgränsen i Örnsköldsvik, Sverige?

Hastighetsgränsen i Örnsköldsvik är 60 km/t vilket även gäller för närliggande städer och byar. Hastighetsgränsen för förorter och motorvägen runt Örnsköldsvik är 100 km/t respektive 120 km/t. Om du hyr en bil i Örnsköldsvik bör du vara vaksam på att dessa hastighetsgränser måste följas.

Vilken hyrbilsfirma hyr ut Volkswagen Multivan i Örnsköldsvik?

Är vädret i Örnsköldsvik representativt för resten av Västernorrlands län?

Den som vill hyra en bil i Örnsköldsvik för en bilresa till närliggande områdena bör veta att temperaturerna i Västernorrlands län under mars månad vanligtvis ligger runt −2 °C med en nederbörd på omkring 40 mm.

När uppdaterade momondo senast priserna för bilar i Örnsköldsvik?

Priserna för bilar i Örnsköldsvik uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter bilar i Örnsköldsvik?

Från och med mars 2024 finns det 16 bolag att välja mellan för bilar i Örnsköldsvik.

Hur gammal måste du vara för att hyra en bil i Örnsköldsvik?

Bland olika länder, inklusive Örnsköldsvik, varierar minimiåldern för förare. I flera EU-länder måste föraren vara minst 18 år. För att hyra en bil utomlands måste du i allmänhet vara minst 21 år, och om du är under 25 kan en avgift för unga förare tillkomma. Det rekommenderas att du granskar policyn för det uthyrningsföretag du överväger innan du bokar.

Vilken dokumentation eller vilket ID-kort behöver du för att hyra en bil i Örnsköldsvik?

För att få hyra en bil i Örnsköldsvik måste alla förare uppvisa ett giltigt körkort. Om körkortet är skrivet på ett annat språk än språket i uthyrningslandet kan ett internationellt körtillstånd krävas för att undvika risken för eventuella böter. Om du hyr en bil utomlands kan du också behöva uppvisa bevis på din returresa och boendeinformation under din vistelse. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar vad som gäller med det specifika uthyrningsföretaget du bokar med.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att boka en hyrbil i Örnsköldsvik?

Att använda momondo för att boka en hyrbil i Örnsköldsvik kan hjälpa dig spara både tid och pengar. momondo söker igenom tusentals biluthyrningssidor och platser för att ge dig ett brett urval av alternativ och bilar att välja mellan.

Hur hjälper momondo mig att hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Örnsköldsvik?

momondo hjälper dig hitta det bästa hyrbilserbjudandet i Örnsköldsvik genom att möjliggöra filtrering av resultaten efter pris, kapacitet, funktioner, avlämning, upphämtningsplats och mycket mer.

Visar momondo hyrbilserbjudanden i Örnsköldsvik med gratis avbokning?

På momondo kan du filtrera efter policyn gratis avbokning när du gör hyrbilssökningar för Örnsköldsvik och alla andra platser. Tillgängligheten varierar beroende på platsen du söker för.

Kan jag hyra en bil med rättvis bränslepolicy i Örnsköldsvik på momondo?

Med momondo kan du specifikt söka efter hyrbilar i Örnsköldsvik med rättvisa bränslepolicyer.

Kan jag hitta ett ställe för biluthyrning i Örnsköldsvik som erbjuder förhöjd rengöring på momondo?

Förhöjda rengöringstjänster finns tillgängliga för alla biluthyrningsställen på momondo, inklusive för Örnsköldsvik.

Kan jag söka efter hyrbilar i Örnsköldsvik med obegränsat kilometertal på momondo?

Absolut. Du kan specifikt filtrera efter hyrbilserbjudanden i Örnsköldsvik med obegränsat kilometertal på momondo.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Örnsköldsvik

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar hyrbilar med momondo
Bästa hyrbilserbjudandena
Bästa hyrbilserbjudandena
Se erbjudanden från uthyrningsfirmor på över 70 000 platser.
Pristransparens
Pristransparens
Se den totala kostnaden och undvik överraskningar.
Boka med flexibilitet
Boka med flexibilitet
Hitta hyrbilar med gratis avbokning och förhöjd rengöring.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
fre 5/4
12:00
fre 12/4
12:00
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners