Flyg till Kiruna

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 1/11
mån 8/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kiruna.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Kiruna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kiruna från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kiruna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kiruna

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Kiruna (KRN)

Vanligtvis är flyg till Kiruna från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Kiruna, vilket i genomsnitt kostar 1 699 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KIRUNA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember28% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kiruna kostar i genomsnitt bara 1 231 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIRUNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti53% dyrareDet kostar omkring 2 600 kr för flyg till Kiruna från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIRUNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember220% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kiruna från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Kiruna?

Resor till Kiruna är populära under stadens högsäsong som infaller under sommarmånaderna. Då är naturen grönskande och du kan njuta av midnattssolen. För resenärer som vill uppleva vinterlandskapet och det världskända ishotellet är det populärt med flygresor till Kiruna även under början av året. Säsongsvariationer påverkar priset på flygstolar och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Kiruna? Under november och december kan du hitta billiga flyg till Kiruna även om du är ute i sista minuten. För dig som är intresserad av vinteraktiviteter är detta dessutom en utmärkt period att besöka staden. Under januari och oktober är flygbiljetter till Kiruna som allra dyrast och för att få din biljett till ett billigare pris bör du boka din resa ungefär två månader i förväg.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Kiruna?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Kiruna var 789 kr/per person från Stockholm, vilket är 73 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Kiruna. För att hitta det billigaste priset till Kiruna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kiruna?

  Om du inte har möjlighet att flyga till Kiruna i november är oktober ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Kiruna under oktober ligger i genomsnitt på 1 326 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kiruna?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Kiruna från Sverige är 60 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 754 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Kiruna. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 1 059 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kiruna?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Kiruna är en fredag då du kan hitta priser så låga som 1 376 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 823 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Kiruna.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kiruna?

  Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Kiruna då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 461 kr. Att flyga till Kiruna på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 002 kr. Flyg till Kiruna från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kiruna?

  De som flyger till Kiruna kan potentiellt hitta bättre priser för Gällivare flygplats(84 km från stadskärnan i Kiruna) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kiruna?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kiruna Gällivare flygplats med ett genomsnittspris på 2 891 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kiruna?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Kiruna. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Kiruna inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kiruna

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kiruna
Norwegian
13 mars
ARN07:10Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN08:45Kiruna
18 mars
KRN07:55Kiruna
1t 40m
ARN09:35Stockholm Arlanda
1 059 kr
Hitta liknande
Norwegian
20 mars
ARN07:10Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN08:45Kiruna
23 mars
KRN08:05Kiruna
1t 40m
ARN09:45Stockholm Arlanda
1 093 kr
Hitta liknande
Norwegian
10 jan.
ARN04:45Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN06:20Kiruna
12 jan.
KRN07:05Kiruna
1t 40m
ARN08:45Stockholm Arlanda
1 128 kr
Hitta liknande
Norwegian
11 mars
ARN04:50Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN06:25Kiruna
14 mars
KRN07:50Kiruna
1t 40m
ARN09:30Stockholm Arlanda
1 188 kr
Hitta liknande
Norwegian
13 feb.
ARN06:10Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN07:45Kiruna
20 feb.
KRN08:15Kiruna
1t 40m
ARN09:55Stockholm Arlanda
1 214 kr
Hitta liknande
Norwegian
14 jan.
ARN04:50Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN06:25Kiruna
17 jan.
KRN06:50Kiruna
1t 40m
ARN08:30Stockholm Arlanda
1 240 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kiruna

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Kiruna, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och SAS
Norwegian
31 jan.
ARN04:45Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN06:20Kiruna
Norwegian
26 jan.
ARN05:00Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN06:35Kiruna
Norwegian
24 jan.
ARN04:45Stockholm Arlanda
1t 35m
KRN06:20Kiruna

Vilka bolag flyger till Kiruna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kiruna
 • Vilka bolag flyger till Kiruna?

  SAS är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Kiruna. Norwegian är även det ett populärt val för att flyga till Kiruna från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Kiruna med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Kiruna

Nedan hittar du alla flygplatser i Kiruna tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Kiruna landar på Kiruna Airport inte långt från stadens centrum. Flygplatsen är Sveriges nordligaste och här landar framför allt inrikesflyg. Observera dock att det inte finns någon bankomat eller valutaväxling på flygplatsen så se till att ha kontanter med dig om du behöver det till taxi eller buss. Flygplatsen går snabbt att ta sig igenom då den inte är särskilt stor. Utanför ankomsthallen hittar du flygbussar vars avgång anpassas efter flygens ankomster.


Populära flygresor till Kiruna

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kiruna som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kiruna
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris1 257 kr
Flyg från Göteborg till Kiruna
Snabbast flygtid4t 55m
Billigaste pris2 462 kr

Så tar du dig runt i Kiruna

I stadens centrum går det bra att ta sig fram till fots då avstånden inte är vidare långa. Det finns även bra möjligheter att cykla vilket är ett utmärkt färdmedel under sommarmånaderna då du kan njuta av de vackra omgivningarna. Du hyr enkelt en cykel inne i staden vid någon av cykeluthyrningarna. Under vintern kan du njuta av spännande aktiviteter som att åka med hundspann och ta dig ut på utflykter för att se norrskenet.

Kollektivtrafiken i Kiruna består av bussar som körs av Hörvalls buss. Om du planerar ta dig runt i områdena utanför stadskärnan kan det dock vara en god idé att hyra en bil för att slippa vara bunden till bussarnas tidtabeller och linjer.


Visumkrav för att besöka Kiruna

När du reser till Kiruna från ett annat EU-land behöver du inte ansöka om något visum så länge du är EU-medborgare. Om du kommer från ett land utanför EU kan du dock behöva ansöka om visum. När du flyger måste du kunna legitimera dig vid ombordstigning och vid gränskontrollen. Om du kommer från ett annat EU-land går det bra att lämna passet hemma och endast visa upp ditt nationella id-kort. Observera att den svenska varianten av det nationella id-kortet ges ut av polismyndigheten och inte ska förväxlas med körkort eller vanligt id-kort, de senare två gäller nämligen inte som legitimation. Om du reser inrikes ska du kolla upp med ditt flygbolag vilken typ av legitimation du förväntas visa upp för att du ska få stiga ombord på planet. Då visum- och passregler alltid kan förändras är det viktigt att du, innan din resa, kontrollerar de senaste inresebestämmelserna hos landets ambassad i din stad.


Börja planera din resa till Kiruna


De bästa sakerna att se och göra i Kiruna

Intresserad av sevärdheter i Kiruna?

En av Kirunas största sevärdheter är det världskända Ishotellet som varje vinter byggs upp med is från Torne älv. Missa inte heller Jukkasjärvi kyrka, Treriksröset och Silverfallet.

Vad bör jag packa för min resa?

Oavsett om du åker under sommar eller vinter bör du packa kläder för utomhusaktiviteter.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon kan du skaffa ett lokalt SIM-kort och på så vis undvika dyra surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Kiruna?

Nej, det behövs inte men du kan avrunda uppåt för en taxiresa eller restaurangbesök.