Hitta billiga flyg till Kiruna

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
lör 3/12
lör 10/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Kiruna

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Kiruna

Bästa priset för enkelresa

555 kr

Bästa priset för tur- och returresa

1 068 kr

Snabbast flygtid

1t 30m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Kiruna från Sverige under de senaste 72 timmarna är 555 kr (Stockholm Arlanda till Kiruna).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Kiruna från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 068 kr (Stockholm Arlanda till Kiruna).
Det snabbaste flyget till Kiruna från Sverige tar 1t 30m (Stockholm Arlanda till Kiruna).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Kiruna, inklusive Scandinavian Airlines och Norwegian.

Trender för flygresor till Kiruna

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Kiruna och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kiruna?

Om du inte har möjlighet att flyga till Kiruna i oktober är november ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Kiruna under november ligger i genomsnitt på 2 209 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kiruna?

Det bästa priset som hittats på momondo till Kiruna var 1 034 kr/per person från Budapest, vilket är 84 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Kiruna. För att hitta det billigaste priset till Kiruna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kiruna?

Den billigaste veckodagen att flyga till Kiruna är en fredag då du kan hitta priser så låga som 1 959 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 592 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Kiruna.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kiruna?

Det är billigast att flyga mitt på dagen från Sverige till Kiruna då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 756 kr. Att flyga till Kiruna mitt på dagen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 561 kr. Flyg till Kiruna från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Hur lång tid tar det att flyga till Kiruna?

Flyget från Sverige till Kiruna beror på via flygplatser du flyger till och från, samt om du måste mellanlanda eller inte. Om du flyger från Stockholm Arlanda (en populär flygplats i Sverige) till Kiruna (den mest populära flygplatsen i Kiruna) ligger flygtiden på 1t 30m i genomsnitt. Om du flyger från Göteborg Landvetter (en annan populär flygplats i Sverige) till Kiruna ligger den genomsnittliga flygtiden på 4t 45m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kiruna?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Kiruna från Sverige är 50 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 2 470 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Kiruna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kiruna från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kiruna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kiruna

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Kiruna (KRN)

Vanligtvis är flyg till Kiruna från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Kiruna, vilket i genomsnitt kostar 2 388 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KIRUNA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober33% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kiruna kostar i genomsnitt bara 1 602 kr i oktober
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIRUNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember33% dyrareDet kostar omkring 3 183 kr för flyg till Kiruna från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIRUNA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari1 100% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kiruna från Stockholm Arlanda flygplats i januari än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Kiruna

Resor till Kiruna är populära under stadens högsäsong som infaller under sommarmånaderna. Då är naturen grönskande och du kan njuta av midnattssolen. För resenärer som vill uppleva vinterlandskapet och det världskända ishotellet är det populärt med flygresor till Kiruna även under början av året. Säsongsvariationer påverkar priset på flygstolar och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Kiruna? Under november och december kan du hitta billiga flyg till Kiruna även om du är ute i sista minuten. För dig som är intresserad av vinteraktiviteter är detta dessutom en utmärkt period att besöka staden. Under januari och oktober är flygbiljetter till Kiruna som allra dyrast och för att få din biljett till ett billigare pris bör du boka din resa ungefär två månader i förväg.

De som flyger till Kiruna kan potentiellt hitta bättre priser för Gällivare flygplats(84 km från stadskärnan i Kiruna) beroende på månad och avgångsflygplats.

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kiruna Gällivare flygplats med ett genomsnittspris på 6 336 kr. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Kiruna

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kiruna

Andra kabinklasser för flyg till Kiruna

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Kiruna

Vilka bolag flyger till Kiruna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kiruna

Vilka bolag flyger till Kiruna?

Scandinavian Airlines är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Kiruna. Norwegian och LOT är också populära val för att flyga till Kiruna från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Kiruna med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.

Flyg med Scandinavian Airlines till Kiruna

Scandinavian Airlines flyger till Kiruna omkring 8 gånger under en genomsnittlig vecka. Var du flyger från kommer att avgöra vilken typ av erbjudanden du kan hitta med Scandinavian Airlines, men priser så låga som 1 199 kr har hittats för Stockholm Arlanda till Kiruna. Scandinavian Airlines har fått ett betyg på 7,2/10 från momondos användaromdömen.


Flygplatser nära Kiruna

Nedan hittar du alla flygplatser i Kiruna tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Kiruna landar på Kiruna Airport inte långt från stadens centrum. Flygplatsen är Sveriges nordligaste och här landar framför allt inrikesflyg. Observera dock att det inte finns någon bankomat eller valutaväxling på flygplatsen så se till att ha kontanter med dig om du behöver det till taxi eller buss. Flygplatsen går snabbt att ta sig igenom då den inte är särskilt stor. Utanför ankomsthallen hittar du flygbussar vars avgång anpassas efter flygens ankomster.


Populära flygresor till Kiruna

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kiruna som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kiruna
Snabbaste flygtid1t 30m
Billigaste pris1 068 kr
Flyg från Paris till Kiruna
Snabbaste flygtid9t 15m
Billigaste pris1 330 kr
Flyg från Frankfurt till Kiruna
Snabbaste flygtid5t 55m
Billigaste pris2 691 kr
Flyg från Wien till Kiruna
Snabbaste flygtid5t 35m
Billigaste pris2 398 kr
Flyg från Düsseldorf till Kiruna
Snabbaste flygtid3t 00m
Billigaste pris1 801 kr
Flyg från Zürich till Kiruna
Snabbaste flygtid9t 55m
Billigaste pris1 571 kr
Flyg från Hamburg till Kiruna
Snabbaste flygtid7t 30m
Billigaste pris1 696 kr
Flyg från München till Kiruna
Snabbaste flygtid6t 35m
Billigaste pris1 707 kr
Flyg från London till Kiruna
Snabbaste flygtid5t 50m
Billigaste pris1 853 kr
Flyg från Lyon till Kiruna
Snabbaste flygtid12t 30m
Billigaste pris3 539 kr
Flyg från Berlin till Kiruna
Snabbaste flygtid8t 50m
Billigaste pris2 136 kr
Flyg från Göteborg till Kiruna
Snabbaste flygtid4t 45m
Billigaste pris1 811 kr
Flyg från Bryssel till Kiruna
Snabbaste flygtid10t 05m
Billigaste pris1 393 kr
Flyg från Amsterdam till Kiruna
Snabbaste flygtid12t 45m
Billigaste pris2 712 kr
Flyg från Genève till Kiruna
Snabbaste flygtid5t 30m
Billigaste pris2 335 kr
Flyg från Köpenhamn till Kiruna
Snabbaste flygtid3t 35m
Billigaste pris1 602 kr
Flyg från Basel till Kiruna
Snabbaste flygtid12t 00m
Billigaste pris3 769 kr
Flyg från Nantes till Kiruna
Snabbaste flygtid16t 50m
Billigaste pris3 728 kr
Flyg från Milano till Kiruna
Snabbaste flygtid6t 35m
Billigaste pris2 063 kr
Flyg från Hannover till Kiruna
Snabbaste flygtid16t 45m
Billigaste pris2 010 kr

Så tar du dig runt i Kiruna

I stadens centrum går det bra att ta sig fram till fots då avstånden inte är vidare långa. Det finns även bra möjligheter att cykla vilket är ett utmärkt färdmedel under sommarmånaderna då du kan njuta av de vackra omgivningarna. Du hyr enkelt en cykel inne i staden vid någon av cykeluthyrningarna. Under vintern kan du njuta av spännande aktiviteter som att åka med hundspann och ta dig ut på utflykter för att se norrskenet.

Kollektivtrafiken i Kiruna består av bussar som körs av Hörvalls buss. Om du planerar ta dig runt i områdena utanför stadskärnan kan det dock vara en god idé att hyra en bil för att slippa vara bunden till bussarnas tidtabeller och linjer.


Visumkrav för att besöka Kiruna

När du reser till Kiruna från ett annat EU-land behöver du inte ansöka om något visum så länge du är EU-medborgare. Om du kommer från ett land utanför EU kan du dock behöva ansöka om visum. När du flyger måste du kunna legitimera dig vid ombordstigning och vid gränskontrollen. Om du kommer från ett annat EU-land går det bra att lämna passet hemma och endast visa upp ditt nationella id-kort. Observera att den svenska varianten av det nationella id-kortet ges ut av polismyndigheten och inte ska förväxlas med körkort eller vanligt id-kort, de senare två gäller nämligen inte som legitimation. Om du reser inrikes ska du kolla upp med ditt flygbolag vilken typ av legitimation du förväntas visa upp för att du ska få stiga ombord på planet. Då visum- och passregler alltid kan förändras är det viktigt att du, innan din resa, kontrollerar de senaste inresebestämmelserna hos landets ambassad i din stad.


Börja planera din resa till Kiruna


De bästa sakerna att se och göra i Kiruna

En av Kirunas största sevärdheter är det världskända Ishotellet som varje vinter byggs upp med is från Torne älv. Missa inte heller Jukkasjärvi kyrka, Treriksröset och Silverfallet.

Oavsett om du åker under sommar eller vinter bör du packa kläder för utomhusaktiviteter.

Om du har en utländsk telefon kan du skaffa ett lokalt SIM-kort och på så vis undvika dyra surfkostnader.

Ja, det går utmärkt.

Nej, det behövs inte men du kan avrunda uppåt för en taxiresa eller restaurangbesök.


Varför använda momondo?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Kiruna. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Kiruna så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

När du väl ser alla flygalternativ för Kiruna låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Om du endast gör research efter potentiella flyg till Kiruna erbjuder momondo en användbar prisbevakningsfunktion som följer priserna för flyg till Kiruna och notifierar dig så fort de ändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.