Flyg till Kiruna

Tur & retur
Ekonomi
Seattle (SEA)
Kiruna (KRN)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kiruna. Nuvarande restriktioner för Kiruna baseras på reserestriktioner för Sverige.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Kiruna

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kiruna från din närmsta stad eller flygplats
Frankfurt flygplats
Kiruna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Frankfurt TILL Kiruna

Frankfurt flygplats (FRA) till Kiruna (KRN)

Vanligtvis är flyg till Kiruna från Frankfurt billigare än att flyga från Frankfurt till Kiruna, vilket i genomsnitt kostar 2 811 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KIRUNA TILL FRANKFURT FLYGPLATSfebruari25% billigareAtt flyga från Frankfurt flygplats till Kiruna kostar i genomsnitt bara 2 112 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIRUNA FRÅN FRANKFURT FLYGPLATSdecember41% dyrareDet kostar omkring 3 959 kr för flyg till Kiruna från Frankfurt flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KIRUNA FRÅN FRANKFURT FLYGPLATSfebruari710% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kiruna från Frankfurt flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Kiruna?

Resor till Kiruna är populära under stadens högsäsong som infaller under sommarmånaderna. Då är naturen grönskande och du kan njuta av midnattssolen. För resenärer som vill uppleva vinterlandskapet och det världskända ishotellet är det populärt med flygresor till Kiruna även under början av året. Säsongsvariationer påverkar priset på flygstolar och resor med hotell.

När är det billigast att boka flyg till Kiruna? Under november och december kan du hitta billiga flyg till Kiruna även om du är ute i sista minuten. För dig som är intresserad av vinteraktiviteter är detta dessutom en utmärkt period att besöka staden. Under januari och oktober är flygbiljetter till Kiruna som allra dyrast och för att få din biljett till ett billigare pris bör du boka din resa ungefär två månader i förväg.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kiruna?

Det bästa priset som hittats på momondo till Kiruna var 784 kr/per person från Stockholm, vilket är 73 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Kiruna. För att hitta det billigaste priset till Kiruna från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kiruna?

Om du inte har möjlighet att resa i november kan du istället boka flyg till Kiruna från Sverige för oktober. Flyg till Kiruna i oktober är kanske inte lika billiga som i november, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 317 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kiruna?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Kiruna ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 742 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kiruna?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Kiruna från Sverige en fredag. momondo-användare har hittat biljetter för fredagsavgångar för så lite som 1 367 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Och andra sidan är torsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 811 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kiruna?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Kiruna från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 452 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Flyg till Kiruna är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 1 988 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kiruna?

De som flyger till Kiruna kan potentiellt hitta bättre priser för Gällivare flygplats(84 km från stadskärnan i Kiruna) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kiruna?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kiruna Gällivare flygplats med ett genomsnittspris på 2 872 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kiruna?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Kiruna. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du planerarar att resa till Kiruna inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Kiruna

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kiruna
SAS
3 juni
04:30Stockholm Arlanda
1t 30m
06:00Kiruna
8 juni
08:00Kiruna
1t 30m
09:30Stockholm Arlanda
2 334 kr
Hitta liknande
SAS
22 aug.
13:00Stockholm Arlanda
1t 30m
14:30Kiruna
31 aug.
10:00Kiruna
1t 30m
11:30Stockholm Arlanda
2 369 kr
Hitta liknande
SAS
7 juni
06:00Stockholm Arlanda
1t 30m
07:30Kiruna
16 juni
08:00Kiruna
1t 30m
09:30Stockholm Arlanda
2 386 kr
Hitta liknande
SAS
17 aug.
08:00Stockholm Arlanda
1t 30m
09:30Kiruna
31 aug.
10:00Kiruna
1t 30m
11:30Stockholm Arlanda
2 437 kr
Hitta liknande
SAS
18 aug.
08:00Stockholm Arlanda
1t 30m
09:30Kiruna
31 aug.
10:00Kiruna
1t 30m
11:30Stockholm Arlanda
2 514 kr
Hitta liknande
SAS
16 aug.
08:00Stockholm Arlanda
1t 30m
09:30Kiruna
18 aug.
10:00Kiruna
1t 30m
11:30Stockholm Arlanda
2 522 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kiruna

Om du letar efter enkelbiljetter till Kiruna, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och SAS
SAS
2 maj
09:30Stockholm Arlanda
1t 30m
11:00Kiruna
1 590 kr
Hitta liknande
SAS
3 maj
08:00Stockholm Arlanda
1t 30m
09:30Kiruna
1 838 kr
Hitta liknande
SAS
19 apr.
08:00Stockholm Arlanda
1t 30m
09:30Kiruna
2 257 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Kiruna?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kiruna

SAS, Norwegian och Braathens Regional Airlines erbjuder billiga flyg till Kiruna från Stockholm. Tänk på att om du reser med ett lågprisbolag kan det tillkomma flera dolda kostnader som vanligtvis är inkluderade i flygpriset. Dessa kan gälla avgifter för bagage och val av sittplats. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika datum och flygbolag för att hitta en resa till billigt pris. Du kan också hitta paketresor med hotell online.

Vem flyger direkt till Kiruna? Både SAS och Norwegian flyger direkt från Stockholm till Kiruna. Du kan flyga från Sveriges övriga orter med en mellanlandning i Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Kiruna? En direktflygning från Stockholm tar ungefär en och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Kiruna till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kiruna plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Kiruna landar på Kiruna Airport inte långt från stadens centrum. Flygplatsen är Sveriges nordligaste och här landar framför allt inrikesflyg. Observera dock att det inte finns någon bankomat eller valutaväxling på flygplatsen så se till att ha kontanter med dig om du behöver det till taxi eller buss. Flygplatsen går snabbt att ta sig igenom då den inte är särskilt stor. Utanför ankomsthallen hittar du flygbussar vars avgång anpassas efter flygens ankomster.


Populära flygresor till Kiruna

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kiruna som hittats av användare
Flyg från Frankfurt till Kiruna
Snabbaste flygtid
5t 00m
Billigast pris
1 634 kr
Flyg från Stockholm till Kiruna
Snabbaste flygtid
1t 30m
Billigast pris
1 890 kr
Flyg från Hamburg till Kiruna
Snabbaste flygtid
3t 40m
Billigast pris
1 924 kr
Flyg från Barcelona till Kiruna
Snabbaste flygtid
10t 25m
Billigast pris
2 044 kr
Flyg från Düsseldorf till Kiruna
Snabbaste flygtid
8t 50m
Billigast pris
2 087 kr
Flyg från Köpenhamn till Kiruna
Snabbaste flygtid
4t 15m
Billigast pris
2 617 kr
Flyg från Berlin till Kiruna
Snabbaste flygtid
8t 25m
Billigast pris
2 668 kr
Flyg från München till Kiruna
Snabbaste flygtid
4t 45m
Billigast pris
2 754 kr
Flyg från Amsterdam till Kiruna
Snabbaste flygtid
7t 55m
Billigast pris
3 216 kr
Flyg från Paris till Kiruna
Snabbaste flygtid
10t 25m
Billigast pris
3 284 kr
Flyg från Wien till Kiruna
Snabbaste flygtid
11t 20m
Billigast pris
3 344 kr
Flyg från Prag till Kiruna
Snabbaste flygtid
7t 10m
Billigast pris
3 481 kr
Flyg från Milano till Kiruna
Snabbaste flygtid
22t 50m
Billigast pris
3 515 kr
Flyg från London till Kiruna
Snabbaste flygtid
8t 30m
Billigast pris
4 199 kr
Flyg från Lyon till Kiruna
Snabbaste flygtid
26t 45m
Billigast pris
4 652 kr
Flyg från Budapest till Kiruna
Snabbaste flygtid
22t 50m
Billigast pris
4 849 kr
Flyg från Valencia till Kiruna
Snabbaste flygtid
12t 25m
Billigast pris
5 020 kr
Flyg från Nantes till Kiruna
Snabbaste flygtid
19t 10m
Billigast pris
5 165 kr
Flyg från Hannover till Kiruna
Snabbaste flygtid
22t 30m
Billigast pris
5 473 kr
Flyg från Nürnberg till Kiruna
Snabbaste flygtid
26t 30m
Billigast pris
14 263 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Kiruna?

I stadens centrum går det bra att ta sig fram till fots då avstånden inte är vidare långa. Det finns även bra möjligheter att cykla vilket är ett utmärkt färdmedel under sommarmånaderna då du kan njuta av de vackra omgivningarna. Du hyr enkelt en cykel inne i staden vid någon av cykeluthyrningarna. Under vintern kan du njuta av spännande aktiviteter som att åka med hundspann och ta dig ut på utflykter för att se norrskenet.

Kollektivtrafiken i Kiruna består av bussar som körs av Hörvalls buss. Om du planerar ta dig runt i områdena utanför stadskärnan kan det dock vara en god idé att hyra en bil för att slippa vara bunden till bussarnas tidtabeller och linjer.


Kan man flyga till Kiruna utan pass eller visum?

När du reser till Kiruna från ett annat EU-land behöver du inte ansöka om något visum så länge du är EU-medborgare. Om du kommer från ett land utanför EU kan du dock behöva ansöka om visum. När du flyger måste du kunna legitimera dig vid ombordstigning och vid gränskontrollen. Om du kommer från ett annat EU-land går det bra att lämna passet hemma och endast visa upp ditt nationella id-kort. Observera att den svenska varianten av det nationella id-kortet ges ut av polismyndigheten och inte ska förväxlas med körkort eller vanligt id-kort, de senare två gäller nämligen inte som legitimation. Om du reser inrikes ska du kolla upp med ditt flygbolag vilken typ av legitimation du förväntas visa upp för att du ska få stiga ombord på planet. Då visum- och passregler alltid kan förändras är det viktigt att du, innan din resa, kontrollerar de senaste inresebestämmelserna hos landets ambassad i din stad.


Tips och råd om Kiruna

Intresserad av sevärdheter i Kiruna?

En av Kirunas största sevärdheter är det världskända Ishotellet som varje vinter byggs upp med is från Torne älv. Missa inte heller Jukkasjärvi kyrka, Treriksröset och Silverfallet.

Vad bör jag packa för min resa?

Oavsett om du åker under sommar eller vinter bör du packa kläder för utomhusaktiviteter.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon kan du skaffa ett lokalt SIM-kort och på så vis undvika dyra surfkostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Kiruna?

Nej, det behövs inte men du kan avrunda uppåt för en taxiresa eller restaurangbesök.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass