Flyg till Vilnius

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 25/1
tis 1/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Vilnius.
Visa nuvarande reserestriktioner för Litauen

Billigaste flygen till flygplatser i Vilnius

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Vilnius från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Vilnius

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Vilnius

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Vilnius (VNO)

Vanligtvis är flyg till Vilnius från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Vilnius, vilket i genomsnitt kostar 1 075 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VILNIUS TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Vilnius kostar i genomsnitt bara 821 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VILNIUS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember49% dyrareDet kostar omkring 1 605 kr för flyg till Vilnius från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VILNIUS FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober197% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Vilnius från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Vilnius?

Vilnius högsäsong äger rum under sen vår och sommar. Högsäsongen påverkar priserna på både flyg och resor med hotell till Vilnius som blir högre under den populära säsongen. Under hösten rekommenderas det att besöka staden om du vill ta del av kulturutbudet som fullkomligen exploderar under höstmånaderna då flera festivaler och event tar plats. Under hösten får du dessutom relativt soliga dagar, även om nätterna blir kyliga. December är också en populär månad att resa till Vilnius då den litauiska staden med sina medeltida charmiga gator ser ut som ett julkort.

När är det billigast att boka flyg till Vilnius?

Billiga flyg till Vilnius hittar du under januari och november. Allra dyrast är det att åka under juli och december. Använd dig av momondos priskalender online för att hitta en resa som passar dig. Jämför mellan olika datum och flygbolag för att hitta ett så bra erbjudande som möjligt på nätet.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Vilnius?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Vilnius var 306 kr/per person från Benidorm, vilket är 80 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Vilnius. För att hitta det billigaste priset till Vilnius från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Vilnius?

  juni är en annan bra månad för att besöka Vilnius med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 003 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Vilnius?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Vilnius är att boka 60 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 127 kr. Under de senaste 72 timmarna har dock flyg hittats från Sverige för så lite som 465 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Vilnius?

  Den billigaste veckodagen att flyga till Vilnius är en måndag då du kan hitta priser så låga som 950 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Den dyraste veckodagen att flyga till Vilnius är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 322 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Vilnius?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Vilnius är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 950 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Vilnius mitt på dagen då priserna ligger på omkring 1 280 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Vilnius?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Vilnius. Om du planerar att flyga till Vilnius, överväg då även att boka flyg till Kaunas flygplats(83 km från stadskärnan i Vilnius).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Vilnius?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Vilnius är generellt Kaunas flygplats med ett genomsnittspris på 1 522 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Vilnius från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Vilnius

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Vilnius.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar för RT-PCR (NAAT) och 48 timmar för Antigen (snabbtest) innan avgången till Vilnius.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Vilnius.

Dokument
Registreringsformulär - QR -bekräftelsen måste uppvisas vid ombordstigningen.

Health Pass For Some Public Activities - Travelers who want to enjoy cultural, entertainment, or sporting events, as well as celebrations, fairs, festivals, or other temporary gatherings, must have proof of vaccination that follows government guidelines before joining the activity. Lithuania updated the rules for its National Certificate to require a booster shot in a maximum of 7 months of the initial full vaccination sequence for the pass to remain valid.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Vilnius?

Returresa till Sverige från Vilnius

Testkrav för COVID-19
Besökare från Vilnius måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Vilnius behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Vilnius inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Vilnius

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Vilnius
Wizz Air
22 feb.
NYO12:10Stockholm Skavsta
1t 20m
VNO13:30Vilnius
27 feb.
VNO01:20Vilnius
11t 30m
2 stopp
NYO12:50Stockholm Skavsta
Wizz Air
22 feb.
NYO12:10Stockholm Skavsta
1t 20m
VNO13:30Vilnius
24 feb.
VNO01:20Vilnius
12t 15m
2 stopp
NYO13:35Stockholm Skavsta
airBaltic
18 mars
ARN05:00Stockholm Arlanda
14t 05m
1 stopp
VNO19:05Vilnius
20 mars
VNO17:35Vilnius
22t 40m
1 stopp
ARN16:15Stockholm Arlanda
Ryanair
31 jan.
ARN08:45Stockholm Arlanda
7t 30m
1 stopp
VNO16:15Vilnius
3 feb.
VNO17:25Vilnius
12t 45m
1 stopp
ARN06:10Stockholm Arlanda
airBaltic
22 feb.
ARN04:00Stockholm Arlanda
22t 50m
1 stopp
VNO02:50Vilnius
27 feb.
VNO16:35Vilnius
11t 45m
1 stopp
ARN04:20Stockholm Arlanda
airBaltic
24 feb.
ARN14:55Stockholm Arlanda
3t 10m
1 stopp
VNO18:05Vilnius
27 feb.
VNO05:40Vilnius
22t 40m
1 stopp
ARN04:20Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Vilnius

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Vilnius, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Wizz Air
22 feb.
NYO12:10Stockholm Skavsta
1t 20m
VNO13:30Vilnius
Wizz Air
19 mars
NYO13:10Stockholm Skavsta
1t 20m
VNO14:30Vilnius
Wizz Air
12 feb.
NYO12:10Stockholm Skavsta
1t 20m
VNO13:30Vilnius

Vilka bolag flyger till Vilnius?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Vilnius
 • Vilka bolag flyger till Vilnius?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Vilnius från Sverige Norwegian, SAS, Finnair och airBaltic. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Vilnius

Nedan hittar du alla flygplatser i Vilnius tillsammans med avståndet från stadens centrum

Här hittar du alla flygplatser i ${city.names} plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Vilnius landar på Vilnius International Airport som ligger ungefär 6 kilometer söder om den litauiska staden. Flygplatsen är landets största och varje år passerar 4 miljoner resenärer genom terminalerna. Flygplatsen är modern och du hittar det mesta du kan behöva inne i terminalen, bland annat valutaväxling och bankomat. Om du är hungrig finns även flera restauranger och caféer på Vilnius International Airport. Det finns flera alternativ för att ta dig från flygplatsen in till stadens centrum. Det allra snabbaste färdsättet är att ta direkttåget som går från Vilnius International Airports egen tågstation in till stadens centralstation. Denna resa tar ungefär 7 minuter. Det finns även flygbussar som åker in till staden där den gör flera olika stopp i olika stadsdelar. Det billigaste sättet att åka in till staden på är med lokalbussen. Detta tar längre tid då bussen stannar på en mängd olika stationer runt om i staden.


Populära flygresor till Vilnius

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Vilnius som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Vilnius
Snabbast flygtid1t 20m
Billigaste pris465 kr
Flyg från Köpenhamn till Vilnius
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris711 kr

Så tar du dig runt i Vilnius

Vilnius har ett mycket välutbyggt nätverk av busslinjer som enkelt tar dig till de olika sevärdheterna. Hur ofta bussarna avgår beror på om du befinner dig i stadens utkant eller i centrum, men de mest vältrafikerade linjerna har bussar som avgår ungefär var 5e till 10e minut. Vilnius har inte någon tunnelbana eller spårvagnstrafik, vilket innebär att det under rusningstrafik går långsammare att ta sig fram då det blir köer på vägarna. Bussarna går fram till 11-tiden på kvällen och därefter tar nattbussarna över trafiken, vilka har egna linjer och tidtabeller.

Det rekommenderas oftast att undvika taxiresor i Vilnius då många chaufförer försöker lura besökare med höga tariffer. Uber är i så fall ett bättre alternativ och servicen täcker hela staden. Ett bra transportalternativ är annars att cykla. Vilnius har en mängd cykelstationer där du lätt hyr en cykel som du kan lämna tillbaka på en station nära din destination.


Visumkrav för att besöka Vilnius

Eftersom Litauen, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum när du besöker landet. När du reser behöver du kunna visa upp giltig legitimation. Legitimationen kan antingen bestå av ett pass eller ett nationellt Id-kort. Det går med andra ord bra att lämna passet hemma. Se dock till att du har ett nationellt Id-kort, vilket du ansöker om hos polisen och skiljer sig från vanligt Id-kort och körkort. Innan du reser ska du alltid ta reda på vad de senaste reglerna är via Litauens ambassad som ligger i Stockholm. Regler för pass och visum kan nämligen förändras snabbt.


Börja planera din resa till Vilnius


De bästa sakerna att se och göra i Vilnius

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Vilnius?

De billigaste biljetterna hittar du genom att använda momondos priskalender online.

Vad ska man se i Vilnius?

Missa inte Vilniuskatedralen, Gediminas tornet och St. Annes kyrka.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till shoppingcentret Akropolis där det finns både bollhav, lekrum och bowlinghall.

Kan man dricka kranvattnet?

Landet är känt för att ha ett mycket gott och hälsosamt kranvatten.

Ska jag dricksa i Vilnius?

Det finns inte någon utbredd vana att dricksa i Vilnius men du kan lämna 10 procent om du är extra nöjd med din service.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa i det gigantiska shoppingcentret Akropolis eller strosa bland småbutikerna i Gamla Stan.


Hitta billiga flyg till andra städer i Litauen

Litauen har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?