Flyg Europa Litauen Vilnius

Flyg till Vilnius

Tur & retur
Ekonomi
Seattle (SEA)
Vilnius (VNO)
ons 28/10
ons 4/11
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Vilnius

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Vilnius från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Vilnius?

Vilnius högsäsong äger rum under sen vår och sommar. Högsäsongen påverkar priserna på både flyg och resor med hotell till Vilnius som blir högre under den populära säsongen. Under hösten rekommenderas det att besöka staden om du vill ta del av kulturutbudet som fullkomligen exploderar under höstmånaderna då flera festivaler och event tar plats. Under hösten får du dessutom relativt soliga dagar, även om nätterna blir kyliga. December är också en populär månad att resa till Vilnius då den litauiska staden med sina medeltida charmiga gator ser ut som ett julkort.

När är det billigast att boka flyg till Vilnius?

Billiga flyg till Vilnius hittar du under januari och november. Allra dyrast är det att åka under juli och december. Använd dig av momondos priskalender online för att hitta en resa som passar dig. Jämför mellan olika datum och flygbolag för att hitta ett så bra erbjudande som möjligt på nätet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Vilnius?

Det bästa priset som hittats på momondo till Vilnius var 301 kr/per person från Köpenhamn, vilket är 79 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Vilnius. För att hitta det billigaste priset till Vilnius från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Vilnius?

februari är generellt den billigaste månaden att flyga till Vilnius från Sverige med priser runt 648 kr. mars är en annan bra månad för att besöka Vilnius med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 735 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Vilnius?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Vilnius från Sverige är 40 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 1 020 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 219 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Vilnius?

Vår data visar att måndag är den billigaste dagen att flyga till Vilnius. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 911 kr. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 263 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Vilnius.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Vilnius?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Vilnius är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 921 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 1 176 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Vilnius?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Vilnius. Om du planerar att flyga till Vilnius, överväg då även att boka flyg till Kaunas flygplats(83 km från stadskärnan i Vilnius).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Vilnius?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Vilnius är generellt Kaunas flygplats med ett genomsnittspris på 1 427 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Vilnius

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Vilnius
Billigast
Bäst
Snabbast
Wizz Air
12 dec.
NYO
Stockholm Skavsta
1t 25m
VNO
Vilnius
17 dec.
VNO
Vilnius
1t 30m
NYO
Stockholm Skavsta
Norwegian
15 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
1t 15m
VNO
Vilnius
17 dec.
VNO
Vilnius
1t 25m
ARN
Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
12 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
VNO
Vilnius
17 dec.
VNO
Vilnius
1t 25m
ARN
Stockholm Arlanda
airBaltic
12 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
VNO
Vilnius
17 dec.
VNO
Vilnius
22t 35m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
1 006 kr
Hitta liknande
Norwegian
25 dec.
ARN
Stockholm Arlanda
1t 15m
VNO
Vilnius
30 dec.
VNO
Vilnius
1t 25m
ARN
Stockholm Arlanda
SAS
23 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
6t 05m
1 stopp
VNO
Vilnius
30 nov.
VNO
Vilnius
5t 25m
1 stopp
ARN
Stockholm Arlanda
2 022 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Vilnius

Om du letar efter enkelbiljetter till Vilnius, visa några av våra erbjudanden nedan av Wizz Air och Norwegian
Billigast
Bäst
Snabbast
Wizz Air
12 dec.
NYO
Stockholm Skavsta
1t 25m
VNO
Vilnius
Norwegian
13 jan.
ARN
Stockholm Arlanda
1t 15m
VNO
Vilnius
Flera flygbolag
21 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
37t 30m
3 stopp
VNO
Vilnius

Vilka flygbolag flyger till Vilnius?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Vilnius

Populära flygbolag som flyger från Sverige till Vilnius är Wizz Air, Air Baltic och Norwegian. Den billigaste rutten avgår från Skavsta flygplats utanför Stockholm. Billiga resor hittar du genom att söka och jämföra priser hos momondo, där du även kan hitta billiga priser på resor med hotell. De flygbolag som vanligtvis har lägst priser på flygstolar är Wizz Air, Ukraine Internatinal Airlines och Ryanair. Bäst är det att boka ungefär 2 månader innan avresa för att slippa höga sista minuten-priser. SAS och Luxair har direktflyg från Arlanda flygplats till Vilnius och en direktflygning tar ungefär en och en halv timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Vilnius till centrum?

Nedan hittar du alla flygplatser i Vilnius tillsammans med avståndet från stadens centrum

Här hittar du alla flygplatser i Vilnius plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Vilnius landar på Vilnius International Airport som ligger ungefär 6 kilometer söder om den litauiska staden. Flygplatsen är landets största och varje år passerar 4 miljoner resenärer genom terminalerna. Flygplatsen är modern och du hittar det mesta du kan behöva inne i terminalen, bland annat valutaväxling och bankomat. Om du är hungrig finns även flera restauranger och caféer på Vilnius International Airport. Det finns flera alternativ för att ta dig från flygplatsen in till stadens centrum. Det allra snabbaste färdsättet är att ta direkttåget som går från Vilnius International Airports egen tågstation in till stadens centralstation. Denna resa tar ungefär 7 minuter. Det finns även flygbussar som åker in till staden där den gör flera olika stopp i olika stadsdelar. Det billigaste sättet att åka in till staden på är med lokalbussen. Detta tar längre tid då bussen stannar på en mängd olika stationer runt om i staden.


Populära flygresor till Vilnius

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Vilnius som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Vilnius
Snabbaste flygtid
1t 25m
Billigast pris
1 164 kr
Flyg från Jönköping till Vilnius
Snabbaste flygtid
5t 30m
Billigast pris
1 891 kr

Hur tar man sig runt i Vilnius?

Vilnius har ett mycket välutbyggt nätverk av busslinjer som enkelt tar dig till de olika sevärdheterna. Hur ofta bussarna avgår beror på om du befinner dig i stadens utkant eller i centrum, men de mest vältrafikerade linjerna har bussar som avgår ungefär var 5e till 10e minut. Vilnius har inte någon tunnelbana eller spårvagnstrafik, vilket innebär att det under rusningstrafik går långsammare att ta sig fram då det blir köer på vägarna. Bussarna går fram till 11-tiden på kvällen och därefter tar nattbussarna över trafiken, vilka har egna linjer och tidtabeller.

Det rekommenderas oftast att undvika taxiresor i Vilnius då många chaufförer försöker lura besökare med höga tariffer. Uber är i så fall ett bättre alternativ och servicen täcker hela staden. Ett bra transportalternativ är annars att cykla. Vilnius har en mängd cykelstationer där du lätt hyr en cykel som du kan lämna tillbaka på en station nära din destination.


Kan man flyga till Vilnius utan pass eller visum?

Eftersom Litauen, precis som Sverige, är med i Schengensamarbetet behöver du inte något visum när du besöker landet. När du reser behöver du kunna visa upp giltig legitimation. Legitimationen kan antingen bestå av ett pass eller ett nationellt Id-kort. Det går med andra ord bra att lämna passet hemma. Se dock till att du har ett nationellt Id-kort, vilket du ansöker om hos polisen och skiljer sig från vanligt Id-kort och körkort. Innan du reser ska du alltid ta reda på vad de senaste reglerna är via Litauens ambassad som ligger i Stockholm. Regler för pass och visum kan nämligen förändras snabbt.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Vilnius


Tips och råd om Vilnius

Hur hittar man de billigaste flygbiljetterna till Vilnius?

De billigaste biljetterna hittar du genom att använda momondos priskalender online.

Vad ska man se i Vilnius?

Missa inte Vilniuskatedralen, Gediminas tornet och St. Annes kyrka.

Aktiviteter för barn

Ta med barnen till shoppingcentret Akropolis där det finns både bollhav, lekrum och bowlinghall.

Kan man dricka kranvattnet?

Landet är känt för att ha ett mycket gott och hälsosamt kranvatten.

Ska jag dricksa i Vilnius?

Det finns inte någon utbredd vana att dricksa i Vilnius men du kan lämna 10 procent om du är extra nöjd med din service.

Var finns den bästa shoppingen?

Shoppa i det gigantiska shoppingcentret Akropolis eller strosa bland småbutikerna i Gamla Stan.


Hitta billiga flyg till andra städer i Litauen

Litauen har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Europa Litauen Vilnius
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass