Flyg till Söderhamn

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 29/1
lör 5/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Söderhamn.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

När är den bästa tiden att flyga till Söderhamn?

Hur lång tid tar det att flyga till Söderhamn?

Det finns inte någon flygplats i Söderhamn, Sverige. Den flygplats som ligger närmast är i stället Arlanda flygplats i Stockholm. Eftersom det inte går några flyg mellan Stockholm och Söderhamn får du åka tåg om du ska åka mellan städerna, vilket tar dig ungefär tre och en halv timme. Hur ser det då ut med flygningar från Göteborg? Med de flygerbjudanden som finns mellan Göteborg och Stockholm kan resan som snabbast gå på ungefär en timme. Du får sedan ta dig vidare till Söderhamn med tåg, buss eller bil. Ska du åka från Malmö tar det lite mer än en timme att flyga från Malmö till Stockholm.

Varifrån kan du flyga direkt till Söderhamn?

Det finns som tidigare nämnt inte någon flygplats i Söderhamn, och den närmaste flygplatsen är därför Stockholm Arlanda. Ska du åka från Stockholm till Söderhamn får du därför åka tåg, buss eller bil. Om du åker tåg åker du då med SJ och gör ett stopp i Gävle. Om du ska inleda din resa från Göteborg kan du först flyga till Stockholm med SAS och därefter fortsätta från Stockholm till Söderhamn med SJ. Om du i stället ska börja din resa i Malmö kan du flyga med Air Leap till Stockholm och därefter fortsätta med SJ till Söderhamn.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Söderhamn?

    Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Söderhamn. Om du planerar att flyga till Söderhamn, överväg då även att boka flyg till Hudiksvall flygplats(48 km från stadskärnan i Söderhamn), Borlänge Dala flygplats(128 km från stadskärnan i Söderhamn), Sundsvall Timrå flygplats(138 km från stadskärnan i Söderhamn) eller Mora flygplats(141 km från stadskärnan i Söderhamn).

  • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Söderhamn?

    Du kan hitta erbjudanden för Borlänge Dala flygplats för i genomsnitt 359 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Söderhamn?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Söderhamn. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Söderhamn inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Söderhamn

Nedan hittar du alla flygplatser i Söderhamn tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur kommer man till centrala Söderhamn från Arlanda flygplats?

Du kan ta dig från Arlanda flygplats till Söderhamn med bil, taxi eller tåg. Om du ska åka tåg börjar du med att ta dig från Arlanda flygplats till Stockholms Centralstation. Det kan du göra med Flygbussarna, Arlanda Express, taxi eller bil. När du väl är på centralstationen kan du bland annat ta dig till Söderhamn med tåg som körs av SJ. Du kommer då att få göra ett stopp i Gävle på vägen.


Visumkrav för att besöka Söderhamn

Vilka pass- eller visumkrav finns det när du besöker Söderhamn?

Medborgare från EU-länder behöver inte något visum för att kunna besöka Sverige och Söderhamn. För länder utanför EU kan det dock krävas visum för att kunna besöka Sverige. Se helt enkelt till att kolla upp vad som gäller för just det land som du åker från.


Börja planera din resa till Söderhamn


De bästa sakerna att se och göra i Söderhamn

Vad kan man se och göra i Söderhamn?

Det finns många saker som du kan se och göra i Söderhamn med omnejd. Bland annat kan du upptäcka stadens skärgård. Här har du bland annat tillgång till sol och bad, dels i form av klippbad, och även sandstränder finns om man föredrar det. Ett mycket bra sätt att utforska skärgården på är att paddla kajak. En av de öar du kan passa på att besöka är Storjungfrun. Här finner du bland annat många fina vandringsleder och vacker natur. Gillar du att spela golf är också detta något som du kan göra i Söderhamn. Söderhamns golfbana ligger nämligen vackert belägen vid kusten och stadens skärgård. Här kan du spela golf och njuta av vacker natur på en och samma gång. En annan ö i Söderhamns skärgård som är värt ett besök är Rönnskär. Här kan du bland annat njuta av bad, fiske och kultur på en och samma plats. När det gäller restauranger är det bland annat värt att göra ett besök till Restaurang Eat and Meet. Den ligger inne i centrala Söderhamn, och här kan du njuta av flera olika typer av mat. Föredrar du havsmat kan du besöka Albertina, denna restaurang ligger i Skärså som ligger en mil utanför Söderhamn. Den har varit öppen sedan 1980 och är en av de allra populäraste restaurangerna i hela Hälsingland. Här kan du bland annat njuta av många olika läckerheter från Bottenhavet.