Flyg till Kalmar

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Kalmar (KLR)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kalmar. Nuvarande restriktioner för Kalmar baseras på reserestriktioner för Sverige.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Kalmar

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kalmar från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kalmar

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kalmar

Stockholm (STO) till Ronneby (RNB)

Vanligtvis är flyg till Kalmar från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Ronneby Kallinge, vilket i genomsnitt kostar 1 290 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KALMAR TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril48% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kalmar kostar i genomsnitt bara 731 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KALMAR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti69% dyrareDet kostar omkring 2 383 kr för flyg till Kalmar från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KALMAR FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari580% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kalmar från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Kalmar?

Resor till Kalmar är framför allt populära under sommarmånaderna, vilka utgör stadens högsäsong. Under sommaren är temperaturerna härliga och många restauranger öppnar sina utomhusserveringar. Säsongsvariationerna påverkar priserna på flygstolar liksom resor med hotell som är dyrare under högsäsongen. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika datum och på så vis hitta din resa till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Kalmar? Billiga flyg till Kalmar hittar du under månaderna oktober och november, efter sommarens högsäsong. Bäst pris får du dessutom om du bokar din flygresa till Kalmar ungefär två månader innan avresa istället för att vänta till sista minuten. Den billigaste rutten hittar du från Bromma flygplats i Stockholm till Kalmar.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kalmar?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Kalmar för 236 kr/person, vilket är 91 % billigare än för genomsnittsflyget till Kalmar. För att hitta de billigaste priserna till Kalmar från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kalmar?

Om du inte har möjlighet att resa i april kan du istället boka flyg till Kalmar från Sverige för januari. Flyg till Kalmar i januari är kanske inte lika billiga som i april, men genomsnittet ligger fortfarande runt 1 148 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kalmar?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Kalmar ungefär 40 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 1 569 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Kalmar även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Kalmar för 1 374 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kalmar?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Kalmar från Sverige en onsdag. momondo-användare har hittat biljetter för onsdagsavgångar för så lite som 1 185 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en tisdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Kalmar för flygningar en tisdag på 1 843 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kalmar?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Kalmar då du kan hitta flygpriser för så lite som 1 181 kr. Att flyga till Kalmar på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Kalmar på eftermiddagen då priserna ligger på omkring 1 844 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kalmar?

De som flyger till Kalmar kan potentiellt hitta bättre priser för Ronneby Kallinge flygplats(81 km från stadskärnan i Kalmar) eller Växjö flygplats(104 km från stadskärnan i Kalmar) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kalmar?

Ronneby Kallinge flygplats har ett genomsnittspris på 2 107 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Kalmar. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kalmar?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Kalmar. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Kalmar inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Kalmar

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kalmar
SAS
1 aug.
ARN08:15Stockholm Arlanda
1t 05m
KLR09:20Kalmar
4 aug.
KLR12:00Kalmar
0t 50m
ARN12:50Stockholm Arlanda
2 018 kr
Hitta liknande
Braathens Regional Aviation
1 aug.
BMA14:55Stockholm-Bromma
1t 00m
KLR15:55Kalmar
3 aug.
KLR09:05Kalmar
1t 00m
BMA10:05Stockholm-Bromma
1 531 kr
Hitta liknande
SAS
30 juli
ARN08:10Stockholm Arlanda
1t 05m
KLR09:15Kalmar
1 aug.
KLR09:45Kalmar
1t 05m
ARN10:50Stockholm Arlanda
2 461 kr
Hitta liknande
SAS
15 aug.
ARN10:20Stockholm Arlanda
1t 10m
KLR11:30Kalmar
17 aug.
KLR02:25Kalmar
1t 05m
ARN03:30Stockholm Arlanda
2 096 kr
Hitta liknande
SAS
25 aug.
ARN10:20Stockholm Arlanda
1t 10m
KLR11:30Kalmar
27 aug.
KLR12:05Kalmar
1t 10m
ARN13:15Stockholm Arlanda
1 827 kr
Hitta liknande
Braathens Regional Aviation
17 dec.
BMA08:00Stockholm-Bromma
1t 00m
KLR09:00Kalmar
21 dec.
KLR09:20Kalmar
17t 30m
1 stopp
BMA02:50Stockholm-Bromma
1 374 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Kalmar

Om du letar efter enkelbiljetter till Kalmar, visa vårt erbjudande nedan av SAS
SAS
27 aug.
ARN10:30Stockholm Arlanda
1t 10m
KLR11:40Kalmar

Vilka flygbolag flyger till Kalmar?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kalmar

BRA och Braathens Regional Airlines har billiga flyg till Kalmar. Andra flygbolag med vilka det är populärt att boka flygbiljetter till Kalmar är SAS och Danu Oro Transportas. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag är det vanligt att flera kostnader, som vanligtvis inkluderas i flygpriset, tillkommer. Dessa kostnader kan bestå av extra avgifter för val av sittplats, handbagage och incheckat bagage. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolag och flygrutter online för att hitta ett bra alternativ för din resa.

Vem flyger direkt till Kalmar? Både SAS och Braathens Regional Airlines erbjuder direktflyg mellan Stockholm och Kalmar. SAS avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm medan Braathens Regional Airlines avgår från Bromma flygplats bara åtta kilometer väster om Stockholm. Med en mellanlandning i Stockholm kan du även flyga från Sveriges övriga orter.

Hur många timmar tar det att flyga till Kalmar? En direktresa från Stockholm tar ungefär en timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Kalmar till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kalmar plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Kalmar landar på Kalmar Öland Airport nära stadens centrum. Du tar dig snabbt igenom den lilla flygplatsen och kan välja på både buss och bil för att ta dig in till staden. I anslutning till ett flygs ankomst finns det taxibilar väntandes på flygplatsen men du kan också ringa och förbeställa en taxibil. Om du hellre kör själv kan du hyra en bil från någon av hyrbilsfirmorna på flygplatsen, alternativt plocka upp en förbeställd hyrbil.


Populära flygresor till Kalmar

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kalmar som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kalmar
Snabbaste flygtid
0t 55m
Billigast pris
1 366 kr
Flyg från Berlin till Kalmar
Snabbaste flygtid
6t 35m
Billigast pris
1 871 kr
Flyg från Madrid till Kalmar
Snabbaste flygtid
6t 40m
Billigast pris
2 636 kr
Flyg från Köln till Kalmar
Snabbaste flygtid
9t 05m
Billigast pris
2 679 kr
Flyg från Prag till Kalmar
Snabbaste flygtid
30t 00m
Billigast pris
2 749 kr
Flyg från Amsterdam till Kalmar
Snabbaste flygtid
6t 25m
Billigast pris
3 027 kr
Flyg från Zürich till Kalmar
Snabbaste flygtid
19t 30m
Billigast pris
3 271 kr
Flyg från Stuttgart till Kalmar
Snabbaste flygtid
9t 10m
Billigast pris
3 915 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Kalmar?

Kalmars stadskärna är liten och du kan lätt ta dig runt till fots för att utforska centrum. De flesta sevärdheterna ligger dessutom på gångavstånd från varandra. Stadens kollektivtrafik består annars av bussar trafikerade av Kalmar Läns Trafik med vilka du kan bege dig till områden i Kalmars utkanter samt till flygplatsen. Observera att du inte kan köpa biljetten med kontanter ombord på bussen utan du måste betala antingen med kort eller med mobilen.

Under sommarhalvåret är en tur med sightseeingbåten Flundran en god idé och ett trevligt sätt att ta sig runt Kvarnholmen, den holme där centrala Kalmar ligger. Under sommarmånaderna avgår båten tre gånger om dagen. Att cykla är också ett trevligt sätt att upptäcka både staden och dess omgivningar på. Det går bra att ta med cykeln ombord på både buss och färja.


Kan man flyga till Kalmar utan pass eller visum?

Om du reser till Sverige från ett annat EU-land och är europeisk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för resan. Du behöver ha med dig legitimation i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanligt körkort eller legitimation som alltså inte räcker som identifiering under resan. Innan avresan ska du alltid kolla upp aktuella inresebestämmelser till landet, detta gör du antingen hos migrationsmyndigheterna eller landets ambassad i din stad. Detta är viktigt att göra eftersom länders regler angående pass och visum alltid kan förändras. Om du reser inrikes ska du kolla upp med ditt flygbolag vilka resedokument och vilken legitimation du behöver ha med dig för att få flyga.


Tips och råd om Kalmar

Intresserad av sevärdheter i Kalmar?

Kalmar Slott är stadens största sevärdhet och här kan du ta en guidad tur av ett av Sveriges mest ikoniska fort. Gör även ett besök till Domkyrkan, ta en tur av 1800-tals hemmet Krustentiernska Gården och titta på Kalmar Konstmuseum.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa ner kläder efter säsong samt bekväma skor för promenader och cykelturer.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon kan du köpa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Ska jag dricksa i Kalmar?

Nej, det behöver du inte göra.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass