Flyg till Kalmar

Tur & retur
Ekonomi
Detroit (DTT)
Kalmar (KLR)
fre 15/1
fre 22/1
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Kalmar

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kalmar från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Kalmar?

Resor till Kalmar är framför allt populära under sommarmånaderna, vilka utgör stadens högsäsong. Under sommaren är temperaturerna härliga och många restauranger öppnar sina utomhusserveringar. Säsongsvariationerna påverkar priserna på flygstolar liksom resor med hotell som är dyrare under högsäsongen. I momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser för olika datum och på så vis hitta din resa till ett billigt pris.

När är det billigast att boka flyg till Kalmar? Billiga flyg till Kalmar hittar du under månaderna oktober och november, efter sommarens högsäsong. Bäst pris får du dessutom om du bokar din flygresa till Kalmar ungefär två månader innan avresa istället för att vänta till sista minuten. Den billigaste rutten hittar du från Bromma flygplats i Stockholm till Kalmar.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kalmar?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Kalmar för 154 kr/person, vilket är 94 % billigare än för genomsnittsflyget till Kalmar. För att hitta de billigaste priserna till Kalmar från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kalmar?

Om du inte har möjlighet att resa till Kalmar i april är det också billigt att flyga i januari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 095 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kalmar?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Kalmar är 40 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 497 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Kalmar för så lite som 1 170 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kalmar?

Den billigaste veckodagen att flyga till Kalmar är en onsdag då du kan hitta priser så låga som 1 064 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Undvik att boka avgångar för en tisdag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Kalmar för flygningar en tisdag på 1 750 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kalmar?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Kalmar är på kvällen. Flyg från Sverige till Kalmar kan då kosta så lite som 1 079 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 1 740 kr. Flyg till Kalmar från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kalmar?

De som flyger till Kalmar kan potentiellt hitta bättre priser för Ronneby Kallinge flygplats(81 km från stadskärnan i Kalmar) eller Växjö flygplats(104 km från stadskärnan i Kalmar) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kalmar?

Växjö flygplats har ett genomsnittspris på 2 289 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Kalmar. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Hitta billiga flygbiljetter till Kalmar

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Kalmar
Billigast
Bäst
Snabbast
SAS
4 juli
ARN
Stockholm Arlanda
1t 05m
KLR
Kalmar
8 juli
KLR
Kalmar
1t 05m
ARN
Stockholm Arlanda
1 170 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Kalmar?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kalmar

BRA och Braathens Regional Airlines har billiga flyg till Kalmar. Andra flygbolag med vilka det är populärt att boka flygbiljetter till Kalmar är SAS och Danu Oro Transportas. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag är det vanligt att flera kostnader, som vanligtvis inkluderas i flygpriset, tillkommer. Dessa kostnader kan bestå av extra avgifter för val av sittplats, handbagage och incheckat bagage. Hos momondo kan du jämföra olika flygbolag och flygrutter online för att hitta ett bra alternativ för din resa.

Vem flyger direkt till Kalmar? Både SAS och Braathens Regional Airlines erbjuder direktflyg mellan Stockholm och Kalmar. SAS avgår från Arlanda flygplats norr om Stockholm medan Braathens Regional Airlines avgår från Bromma flygplats bara åtta kilometer väster om Stockholm. Med en mellanlandning i Stockholm kan du även flyga från Sveriges övriga orter.

Hur många timmar tar det att flyga till Kalmar? En direktresa från Stockholm tar ungefär en timme.


Hur tar man sig från flygplatsen i Kalmar till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kalmar plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Kalmar landar på Kalmar Öland Airport nära stadens centrum. Du tar dig snabbt igenom den lilla flygplatsen och kan välja på både buss och bil för att ta dig in till staden. I anslutning till ett flygs ankomst finns det taxibilar väntandes på flygplatsen men du kan också ringa och förbeställa en taxibil. Om du hellre kör själv kan du hyra en bil från någon av hyrbilsfirmorna på flygplatsen, alternativt plocka upp en förbeställd hyrbil.


Populära flygresor till Kalmar

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Kalmar som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Kalmar
Snabbaste flygtid
1t 05m
Billigast pris
1 170 kr
Flyg från Cologne till Kalmar
Snabbaste flygtid
12t 05m
Billigast pris
2 307 kr
Flyg från Zurich till Kalmar
Snabbaste flygtid
5t 00m
Billigast pris
2 456 kr
Flyg från Stuttgart till Kalmar
Snabbaste flygtid
9t 30m
Billigast pris
2 630 kr
Flyg från Amsterdam till Kalmar
Snabbaste flygtid
23t 45m
Billigast pris
2 680 kr
Flyg från Berlin till Kalmar
Snabbaste flygtid
7t 40m
Billigast pris
3 078 kr
Flyg från Madrid till Kalmar
Snabbaste flygtid
42t 50m
Billigast pris
3 858 kr
Flyg från Prague till Kalmar
Snabbaste flygtid
24t 10m
Billigast pris
4 530 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Kalmar?

Kalmars stadskärna är liten och du kan lätt ta dig runt till fots för att utforska centrum. De flesta sevärdheterna ligger dessutom på gångavstånd från varandra. Stadens kollektivtrafik består annars av bussar trafikerade av Kalmar Läns Trafik med vilka du kan bege dig till områden i Kalmars utkanter samt till flygplatsen. Observera att du inte kan köpa biljetten med kontanter ombord på bussen utan du måste betala antingen med kort eller med mobilen.

Under sommarhalvåret är en tur med sightseeingbåten Flundran en god idé och ett trevligt sätt att ta sig runt Kvarnholmen, den holme där centrala Kalmar ligger. Under sommarmånaderna avgår båten tre gånger om dagen. Att cykla är också ett trevligt sätt att upptäcka både staden och dess omgivningar på. Det går bra att ta med cykeln ombord på både buss och färja.


Kan man flyga till Kalmar utan pass eller visum?

Om du reser till Sverige från ett annat EU-land och är europeisk medborgare behöver du inte ansöka om något visum för resan. Du behöver ha med dig legitimation i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av polismyndigheten och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanligt körkort eller legitimation som alltså inte räcker som identifiering under resan. Innan avresan ska du alltid kolla upp aktuella inresebestämmelser till landet, detta gör du antingen hos migrationsmyndigheterna eller landets ambassad i din stad. Detta är viktigt att göra eftersom länders regler angående pass och visum alltid kan förändras. Om du reser inrikes ska du kolla upp med ditt flygbolag vilka resedokument och vilken legitimation du behöver ha med dig för att få flyga.


Tips och råd om Kalmar

Intresserad av sevärdheter i Kalmar?

Kalmar Slott är stadens största sevärdhet och här kan du ta en guidad tur av ett av Sveriges mest ikoniska fort. Gör även ett besök till Domkyrkan, ta en tur av 1800-tals hemmet Krustentiernska Gården och titta på Kalmar Konstmuseum.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa ner kläder efter säsong samt bekväma skor för promenader och cykelturer.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon kan du köpa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja, det går alldeles utmärkt.

Ska jag dricksa i Kalmar?

Nej, det behöver du inte göra.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass