Hotell i Kalmar

Hitta de bästa erbjudandena för 37 hotell i Kalmar, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Kalmar

Det finns många mysiga hotell i Kalmar, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Kalmar

Hagby Church
Hossmo Church
Kalmar Castle

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Hagby Church?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Hagby Church är 796 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 4 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Hagby Church under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Hagby Church är vanligtvis 22 % billigare än genomsnittshotellet i Kalmar, som ligger på 1 029 kr.

Hotell nära Hagby Church

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Hossmo Church?

Hotell i närheten av Hossmo Church är vanligtvis 22 % billigare än genomsnittshotellet i Kalmar, som ligger på 1 029 kr.

Hotell nära Hossmo Church

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Kalmar Castle?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Kalmar Castle är 773 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Kalmar Castle under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Kalmar Castle är vanligtvis 24 % billigare än genomsnittshotellet i Kalmar, som ligger på 1 029 kr.

Hotell nära Kalmar Castle

När är det bra timing att boka ett hotell i Kalmar?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Kalmar
Lågsäsong
september
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

27 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

48 %

förväntad prisökning

Pris
870 kr - 2 252 kr
Dyraste veckodag
torsdag
Billigaste veckodag
söndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

998 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

757 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Kalmar är: För boende med antalet stjärnor= 3, 70 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 61 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
698 kr - 861 kr
3-stjärnigt
1 025 kr - 1 206 kr
4-5-stjärnigt
1 119 kr - 1 412 kr

Kalmar resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Kalmar

Hur hittar man billiga hotell i Kalmar?

Hos momondo kan du jämföra priser online på hotell i Kalmar för att hitta ett alternativ till bra pris. Tänk på att för att få ett billigare boende kan det vara ett tips att överväga områden belägna utanför centrum. Boka också i tid istället för att vänta till sista minuten då priserna stiger. När du söker boende på nätet kan du filtrera resultaten efter område, stjärnbetyg och hotell med olika faciliteter. Boenden med bredbandsuppkoppling och frukost inkluderat i priset är ofta dyrare. Det genomsnittliga priset för ett trestjärnigt hotell i Kalmar ligger på ungefär 900 kronor per natt.

Kalmar på liten budget?

För att spara pengar på din resa ska du först och främst se till att boka i tid och inte vänta till sista minuten då priserna stiger. Titta även på boenden som ligger längre från centrum. Istället för att lägga pengar på hyrbil, parkering eller kollektivtrafik kan du med fördel hyra en cykel då staden är mycket cykelvänlig.

Hur tar man sig runt i Kalmar?

Om du bor centralt tar du dig enkelt runt till fots då Kalmars stadskärna är liten. De flesta sevärdheterna ligger dessutom på gångavstånd från varandra. Kollektivtrafiken består av bussar som trafikeras av Kalmar Läns Trafik. Med dessa bussar kan du enkelt bege dig till områden utanför staden samt till flygplatsen. Under sommaren finns även sightseeingbåten Flundran som går runt Kvarnholmen.

Kan man boka hotell i Kalmar utan kreditkort?

Du behöver oftast uppge ett kredit- eller kontokort när du bokar hotell i Kalmar. Om du lämnar ett kontokort reserverar hotellet ofta en summa på kortet vid incheckningstillfället.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Kalmar?

Du behöver vara myndig, det vill säga 18 år, för att själv kunna checka in på hotell i Kalmar.

Deposition på hotell?

Om du uppgett ditt kredit- eller kontokort behöver du inte lämna någon deposition på hotellet. Vissa hotell tillåter en kontant deposition vid incheckningen om du inte vill uppge ett bankkort.

Parkering i Kalmar

På Kalmar stads hemsida kan du ladda ner en karta över stadens parkeringsplatser och parkeringszoner. De olika zonerna har olika avgifter. Du betalar antingen i automat med mynt eller kontokort alternativt direkt via mobilen. Parkeringsavgifterna ligger på mellan fem och tio kronor per timme och avgifterna gäller både för bil och motorcykel. På söndagar och helgdagar är parkering dock avgiftsfritt.


Hur mycket kostar ett hotell i Kalmar per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Kalmar till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Kalmar

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Kalmar
Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western

Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western

8,1

629 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Hilda

Hotell Hilda

8,1

749 kr

Visa erbjudanden för hotell
First Hotel Witt

First Hotel Witt

7,0

706 kr

Visa erbjudanden för hotell
Calmar Stadshotell

Calmar Stadshotell

8,0

775 kr

Visa erbjudanden för hotell
Rasta Kalmar

Rasta Kalmar

7,3

715 kr

Visa erbjudanden för hotell
Kalmar Hotell

Kalmar Hotell

7,9

792 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Kalmar

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Kalmar

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western

Frimurarehotellet, Sure Hotel Collection by Best Western

8,1

629 kr

Visa erbjudanden för hotell
Slottshotellet

Slottshotellet

8,1

887 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotell Hilda

Hotell Hilda

8,1

749 kr

Visa erbjudanden för hotell
Calmar Stadshotell

Calmar Stadshotell

8,0

775 kr

Visa erbjudanden för hotell
Best Western Plus Kalmarsund Hotell

Best Western Plus Kalmarsund Hotell

7,9

878 kr

Visa erbjudanden för hotell
Rasta Kalmar

Rasta Kalmar

7,3

715 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Kalmar?

Vilket område du bor i påverkar både priset för hotell i Kalmar liksom närheten till stadens sevärdheter. Var du väljer att bo beror också på vilken typ av resa du söker. För en naturnära upplevelse kan boenden på landsbygden eller strax utanför staden vara att föredra, medan historiska sevärdheter och kulturella upplevelser är mest lättillgängliga om du bor centralt.

Den mest centrala delen av Kalmar ligger på Kvarnholmen och här bor du dessutom nära centralen. På Kvarnholmen bor du nära Domkyrkan och flera andra historiska sevärdheter, bland annat Castens gården och Klapphuset. På Kvarnholmen hittar du även Kalmar läns museum och Kalmar teater.

Precis sydväst om Kvarnholmen, också centralt belägen, hittar du Gamla Stan. Här bor du i en medeltida miljö med låga hus och kullerstensbelagda gator. I Gamla Stan är du nära Kalmar Slott, Krusenstiernska gården och Kalmar Konstmuseum.

För en naturnära och avkopplande vistelse är området kring Kalmarsundsleden att rekommendera. Leden går längs med kusten och passerar flera kulturområden. Leden passar för vandringar och cykelturer i olika långa etapper. Längs med leden hittar du också stadens bästa badplatser: Ljungnäs, Ekö och Vita Sand. På Kalmar Turistcenter kan du hämta en karta över leden.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Kalmar

Kalmar slott är stadens största sevärdhet och ett absolut måste att besöka under din vistelse i staden. Slottets mytomspunna historia sträcker sig 800 år tillbaka i tiden. Under en lång period var slottet en viktig försvarspunkt för Sverige på grund av fästningens strategiska läge, den tidigare gränsen mot Danmark låg nämligen bara ett par mil söder ut. Medeltidsborgens renässansrenovering genomfördes under 1500-talet av Gustav Vasa.

Inte långt från slottet hittar du en annan populär attraktion, nämligen Kalmar Domkyrka. Kyrkan invigdes 1682 av Karl XI och byggnaden utformades av slottsarkitekten Tessin d.ä. i klassicistisk stil. Kyrkan är en av få kvarstående och orörda byggnader från den svenska stormaktstiden.

För en avkopplande paus inne i staden är ett besök till Krusenstiernska Gården att rekommendera. Sekelskifteshuset har behållits i originalstil och huset är i dag ett museum där du kan se hur man bodde för hundra år sedan. Här kan du beundra möbler och pjäser i gustaviansk-, barock- och rokokostil. Du kan ta en kopp kaffe på gårdens kafé eller avnjuta egen matsäck i den vackra trädgården.

I Kalmar och dess omgivningar finns det massor av naturnära aktiviteter som är underhållande för hela familjen. Ni kan ta en båttur ut till Grimskär, antingen med egna kanoter eller med en guidad tur. För de golfintresserade är Grönhögen Golf, på andra sidan bron över till Öland, att rekommendera.


Reseinformation om Kalmar

Hur länge stannar besökare i Kalmar?

Under besök i Kalmar är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Kalmar?

Priset på ett hotellrum i Kalmar kommer att variera beroende på efterfrågan, läge och betyg. I genomsnitt kostar ett rum runt 842 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Kalmar?

september är den billigaste månaden att boka hotell i Kalmar. Priser kan vara 232 kr% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

Vilken dag är det billigast att bo i Kalmar?

För närvarande är lördag den billigaste dagen att bo på hotell i Kalmar. onsdag är den dyraste.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Kalmar?

Vandrarhem i Kalmar (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 775 kr per person och natt. Det är 67 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Kalmar.

Vika sevärdheter är populära under november månad med tanke på vädret i Kalmar?

Med en genomsnittstemperatur på 3 °C och en förväntad nederbörd på 40 mm är november en perfekt månad för att utforska omgivningarna kring Kalmar.