Hotell i Kungshamn

Hitta de bästa erbjudandena för 45 hotell i Kungshamn, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Kungshamn

Hitta det perfekta Kungshamn hotell för business eller leisure


Saker att göra i Kungshamn

Nordens Ark

Hur mycket kostar hotell i närheten av Nordens Ark?

Om du letar efter ett hotell i Kungshamn i närheten av Nordens Ark har du tur. momondo rekommenderar 1 hotell i närheten av Nordens Ark och i genomsnitt kostar hotell i området 493 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Nordens Ark är vanligtvis 48 % billigare än genomsnittshotellet i Kungshamn, som ligger på 967 kr.

Hotell nära Nordens Ark

När är det bra timing att boka ett hotell i Kungshamn?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Kungshamn
Lågsäsong
juli
Högsäsong
september

är den billigaste månaden att bo här

24 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

15 %

förväntad prisökning

Pris
1 074 kr - 1 636 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
tisdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 307 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 844 kr

snittpris de senaste 2 veckorna


Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Kungshamn

Hur hittar man billiga hotell i Kungshamn?

Hos momondo hittar du billiga hotell i Kungshamn genom att jämföra priser för olika boenden på nätet. Genom en enkel sökning online kan du filtrera resultaten efter faktorer som stjärnbetyg, gästomdömen och områden. Du kan även söka specifikt efter hotell med spaanläggning eller träningshallar eller med andra faciliteter som du önskar under din vistelse. Det genomsnittliga priset för en vistelse på hotell i Kungshamn ligger på ungefär 1 200 kronor per natt.

Kungshamn på liten budget?

Ett tips för att klara dig på en liten budget i Kungshamn är att boka din resa med god framförhållning istället för att vänta till sista minuten då priserna stiger. Utnyttja Kungshamns vackra natur och omgivningar för att spara pengar under resan. Ta dig över till Smögen och promenera längs den kända strandpromenaden, eller vandra längs Soteleden genom det bohuslänska landskapet.

Hur tar man sig runt i Kungshamn?

Kollektivtrafiken i Kungshamn består av bussar trafikerade av Västtrafik. Du köper enkelt din biljett med Västtrafiks app eller betalar via sms. Du kan även betala ombord men tänk på att alla bussar är kontantfria så du behöver ett betalkort. I Kungshamns centrum går det bra att ta sig fram till fots och du hittar flera bekvämligheter centralt. Under sommarhalvåret är det också trevligt att cykla, och med cykel kan du ta dig till flera omkringliggande platser, bland annat Smögen och Lysekil.

Kan man boka hotell i Kungshamn utan kreditkort?

När du bokar hotell i Kungshamn behöver du uppge ditt kredit- eller kontokort för att kunna fullfölja bokningen. Detta för att hotellet ska ha en säkerhet för att du kommer betala för din vistelse.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Kungshamn?

Du behöver vara minst 18 år gammal för att själv kunna checka in på hotell i Kungshamn.

Deposition på hotell?

Om du uppger ett kreditkort i samband med din bokning eller incheckning behöver du oftast inte lämna någon deposition. Om du istället har ett kontokort kan hotellet reservera en summa på kortet som deposition. I vissa fall accepterar hotellen även en kontant deposition.

Parkering i Kungshamn

På nätet kan du hitta en karta över parkering i Kungshamn och här ser du var det finns fri parkering. Annars kostar parkering mellan 5 kronor och 35 kronor i timmen beroende på plats och tid på dygnet. Det finns även flera alternativ långtidsparkering, vilket kan vara bra att kolla upp om du vill ge dig ut på vandring eller båtluff och behöver parkera bilen under en längre period. Om du kommer till Kungshamn med båt finns det flera hamnar i området där du kan lägga till.


Vart ska man boka hotell i Kungshamn

På den svenska västkusten, i Bohuslän, hittar du tätorten Kungshamn, känd för sitt fiske. Inom vilket område du bör välja att bo beror på vad du önskar få ut av din resa. Nära centralen får du tillgång till ortens alla bekvämligheter, som bland annat restauranger och butiker. Inne i centrum har du dessutom gångavstånd till det mesta och kan enkelt ta dig omkring till fots.

Via en bro är Kungshamn sammankopplad med den intilliggande orten Smögen, en av Sveriges främsta sommardestinationer. Här rekommenderas du leta boende om du söker pittoreska sommarstugor liksom mängder av barer och skaldjursrestauranger i en livlig och trendig miljö. Här bor du nära den kända Smögenbryggan med fiskebåtar och prisbelönade restauranger.

Om du väljer att bo nära Kungshamns Soteleden får du tillgång till 70 kilometer av varierad natur genom ett kulturlandskap. Här kan du beundra skärgårdens imponerande vyer, klättra i höga berg eller utforska förtrollande skogar.

Ute i Bohusläns skärgård ska du leta boenden om du önskar en avkopplande semester i ett av världens vackraste naturområden. Båtluffa mellan öarna eller sola på någon av de avskärmade stränderna. Det här området passar särskilt bra för barnfamiljer då barnen kan leka i en mycket lugn miljö och vacker natur.


Om Kungshamn

När du är i Kungshamn är det kusten och havet som är i centrum, men även de vackra skogarna. Se till att utnyttja närheten till det vackra landskapet och gör utflykter till de närliggande naturområdena.

En populär aktivitet bland besökare till Kungshamn är att vandra längs med Soteleden som sträcker sig 70 kilometer genom det vackra kulturlandskapet. På Turistbyrån i centrala Kungshamn kan du köpa kartor över leden där du kan se var det finns campingplatser, vindskydd och raststugor. Leden är uppdelad i 20 olika etapper och sträcker sig från Åby Säteri ut till kusten. En del av leden, Smögenleden, ligger vid kusten ute på Holländarberget. Här får du en unik naturupplevelse med karga klippor och vyer över horisonten.

Smögen är annars ett måste att besöka under din vistelse. Du tar dig enkelt till orten via bron från Kungshamn. Beundra de färgglada båthusen, åk med på en fisketur för att leta hummer eller bara njut med ett glas vin på någon av uteserveringarna på den kända Smögenbryggan. Härifrån kan du ta någon av de många båtturerna som går ut i den bohuslänska skärgården. Alternativt kan du själv hyra en båt för att båtluffa bland öarna utanför Kungshamn och på egen hand hitta skärgårdens pärlor.


Reseinformation om Kungshamn

Hur länge stannar besökare i Kungshamn?

Det vanligaste valet bland våra användare för besök i Kungshamn är 3 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Kungshamn?

Priset på ett hotell i Kungshamn beror på olika faktorer, som betyg, läge och efterfrågan. Generellt sett är genomsnittskostnaden för ett hotellrum cirka 1 368 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Kungshamn?

Rumspriser för hotell i Kungshamn kan bli upp till 208 kr% lägre i juli. Det här är en bra period att boka för att spara pengar.

Vilken dag är det billigast att bo i Kungshamn?

Rumspriser för hotell i Kungshamn är som lägst måndag och som högst fredag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Kungshamn?

Vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre i Kungshamn kostar cirka 1 039 kr för en sängplats per person. Det är cirka 329 kr lägre än genomsnittskostnaden för ett hotell i Kungshamn.