Flyg Europa Sverige Göteborg

Flyg till Göteborg

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Göteborg (GOT)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Göteborg. Nuvarande restriktioner för Göteborg baseras på reserestriktioner för Sverige.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Göteborg

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Göteborg från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Göteborg

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Göteborg

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Göteborg (GOT)

Vanligtvis är flyg till Göteborg från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Göteborg Landvetter, vilket i genomsnitt kostar 996 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN GÖTEBORG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni26% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Göteborg kostar i genomsnitt bara 739 kr i juni
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL GÖTEBORG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti46% dyrareDet kostar omkring 1 453 kr för flyg till Göteborg från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL GÖTEBORG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember434% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Göteborg från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Göteborg?

Göteborgs högsäsong infaller under sommarmånaderna samt under julledigheten då både priser på flygbiljetter till Göteborg och resor med hotell stiger i pris. Under sommaren kan du njuta av behagligt varma sommarkvällar på någon av stadens många uteserveringar, fisketurer och vistelser i Göteborgs skärgård. Under december månad är det julmarknader och mysig atmosfär som råder vilket gör staden till ett perfekt resmål under ledigheten. Billiga flyg till Göteborg hittar du under vår och höst då det även går att fynda flygstolar till ett bra pris i sista minuten.

När är det billigast att boka flyg till Göteborg? Billiga flyg till Göteborg hittar du framför allt under oktober och november. I november är det kyligare temperaturer som råder vilket gör att både hotell och flygresor till Göteborg går att boka till ett billigt pris. I oktober, då priserna är lägre, kan du ha tur och få njuta av behagligt väder vilket gör att månaden utgör en bra tidpunkt för en vistelse.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Göteborg?

Användare som bokade resor till Göteborg från Warszawa hittade flyg som var 94 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Göteborg. För att hitta det billigaste priset till Göteborg från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Göteborg?

Om du inte har möjlighet att besöka Göteborg under april, är det även billigt att resa från Sverige i september. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 913 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Göteborg?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Göteborg är 57 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 042 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Göteborg. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 435 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Göteborg?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Göteborg är en fredag då man kan hitta priser så låga som 904 kr. Och andra sidan är tisdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 177 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Göteborg?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Göteborg då du kan hitta flygpriser för så lite som 928 kr. Att flyga till Göteborg på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg på morgonen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 023 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Göteborg?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Göteborg. Om du planerar att flyga till Göteborg, överväg då även att boka flyg till Trollhättan flygplats(71 km från stadskärnan i Göteborg), Halmstad flygplats(124 km från stadskärnan i Göteborg) eller Jönköping Axamo flygplats(125 km från stadskärnan i Göteborg).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Göteborg?

Halmstad flygplats har ett genomsnittspris på 2 093 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Göteborg. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Göteborg?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Göteborg. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Göteborg inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Göteborg Landvetter

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Göteborg Landvetter
SAS
2 okt.
ARN10:00Stockholm Arlanda
0t 55m
GOT10:55Göteborg Landvetter
9 okt.
GOT10:00Göteborg Landvetter
0t 55m
ARN10:55Stockholm Arlanda
1 244 kr
Hitta liknande
SAS
3 sep.
ARN07:30Stockholm Arlanda
1t 00m
GOT08:30Göteborg Landvetter
5 sep.
GOT03:35Göteborg Landvetter
0t 55m
ARN04:30Stockholm Arlanda
1 166 kr
Hitta liknande
SAS
21 aug.
ARN05:10Stockholm Arlanda
0t 55m
GOT06:05Göteborg Landvetter
28 aug.
GOT13:00Göteborg Landvetter
1t 00m
ARN14:00Stockholm Arlanda
1 261 kr
Hitta liknande
SAS
10 aug.
ARN17:00Stockholm Arlanda
1t 00m
GOT18:00Göteborg Landvetter
17 aug.
GOT12:10Göteborg Landvetter
1t 00m
ARN13:10Stockholm Arlanda
1 070 kr
Hitta liknande
Ryanair
28 okt.
ARN02:45Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT03:50Göteborg Landvetter
4 nov.
GOT17:50Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN18:55Stockholm Arlanda
Braathens Regional Aviation
2 okt.
BMA05:45Stockholm-Bromma
1t 05m
GOT06:50Göteborg Landvetter
9 okt.
GOT07:15Göteborg Landvetter
1t 05m
BMA08:20Stockholm-Bromma
1 157 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Göteborg Landvetter

Om du letar efter enkelbiljetter till Göteborg, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
SAS
21 aug.
ARN05:10Stockholm Arlanda
0t 55m
GOT06:05Göteborg Landvetter
SAS
21 aug.
ARN05:10Stockholm Arlanda
0t 55m
GOT06:05Göteborg Landvetter
SAS
19 aug.
ARN16:30Stockholm Arlanda
1t 00m
GOT17:30Göteborg Landvetter

Vilka flygbolag flyger till Göteborg?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Göteborg

De billigaste resorna från Stockholm hittar du med FlexFlight, Norwegian och BRA. Den prisvänligaste rutten mellan städerna går från Arlanda flygplats norr om Stockholm. SAS är annars ett av de mest populära bolagen som trafikerar sträckan. Med momondos priskalender kan du jämföra flygbolagens olika priser online och på så vis hitta resor till Göteborg. Du kan resa till Göteborg från de flesta flygplatser i Sverige men ofta med en mellanlandning i Stockholm.

Vem flyger direkt till Göteborg? Norwegian och Braathens Regional Airlines flyger direkt från Stockholm till Göteborg.

Hur många timmar tar det att flyga till Göteborg? Från Stockholm tar en direktresa till Göteborg ungefär en timme. Då resan inte är lång brukar det inte serveras mat under färden med det serveras ofta en kopp kaffe.


Hur tar man sig från flygplatsen i Göteborg till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Göteborg plus avståndet till centrum

Göteborg Landvetter Airport är Sveriges näst största flygplats med ungefär sex och en halv miljon passagerare varje år. Här landar billiga flyg till Göteborg med bland annat Ryanair och Norwegian. Flygplatsen trafikeras av en mängd internationella linjer från Sverige till flera europeiska städer. Utanför flygplatsen hittar du ofta taxibilar väntandes i anslutning till att ett flyg har landat. Det finns även flera hyrbilsalternativ på flygplatsen. Om du är hungrig hittar du över tio restauranger, barer och caféer inne i flygplatsbyggnaden samt flera butiker.


Hur tar man sig runt i Göteborg?

Göteborg är en mycket gåvänlig stad och för att uppleva stadens charmiga kvarter på bästa vis är en promenad att föredra. Trevliga promenadstråk utgörs bland annat av Avenyn, de gamla kvarteren i Majorna och det gröna området Slottsskogen. Göteborg är också en mycket cykelvänlig stad och i stadens centrum kan du hitta flera uthyrningsplatser med lånesystemet Styr & Ställ. Utforska staden längs med cykelvägarna eller i något av parkområdena.

I Göteborg kan du även ta dig runt med buss, spårvagn och båt. Du kan antingen köpa en tredagarsbiljett för att fritt kunna resa runt, eller köpa ett turistkort vilket inkluderar kostnadsfria resor med kollektivtrafiken. Passa på att ladda ner appen Reseplaneraren för att enkelt hitta de bästa resealternativen.


Kan man flyga till Göteborg utan pass eller visum?

Som EU-medborgare behöver du inte något visum när du reser till Sverige från ett annat EU-land. Du behöver dock alltid ha med dig en giltig legitimation när du flyger in i landet, antingen i form av pass eller ett nationellt id-kort utfärdat av polismyndigheten. Det räcker alltså inte att enbart ha med sig ett körkort. När du reser mellan två länder ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets ambassad i din stad eller på landets migrationsmyndigheter. Detta eftersom bestämmelser och regler angående visum, pass och legitimation alltid kan komma att förändras. Du kan enkelt hitta dessa uppgifter på nätet. För inrikesresor behöver du inte ha med dig något pass men du kan behöva visa legitimation som styrker att ditt namn stämmer överens med namnet på flygbiljetten. Olika flygbolag har olika policys angående detta, så kolla upp med ditt flygbolag vilken typ av dokumentation som krävs.


Tips och råd om Göteborg

Intresserad av sevärdheter i Göteborg?

När du besöker Göteborg ska du såklart ta dig till landets största nöjespark, Liseberg, för adrenalinfyllda åkattraktioner. Missa inte heller en promenad i 1600-talsstadsdelen Haga och ett besök till Sjöfartsmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med bekväma skor för promenader och cykelturer samt kläder efter väder så att du kan njuta av de härliga grönområdena.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon är det bäst att skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Göteborg?

Nej, men du kan alltid avrunda uppåt om du äter på restaurang.


Flyg Europa Sverige Göteborg
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass