Flyg Europa Sverige Göteborg

Hitta billiga flygresor till Göteborg

lör 15/12
lör 22/12
Alla månader
Jämför med momondo |

När är den bästa tiden att resa till Göteborg?

+120%
+80%
+40%
Bas
Pris
780 - 1 697 SEK
Temperatur
1 - 21 °C
Nederbörd
5 - 14 mm

Göteborgs högsäsong infaller under sommarmånaderna samt under julledigheten då både priser på flygbiljetter till Göteborg och resor med hotell stiger i pris. Under sommaren kan du njuta av behagligt varma sommarkvällar på någon av stadens många uteserveringar, fisketurer och vistelser i Göteborgs skärgård. Under december månad är det julmarknader och mysig atmosfär som råder vilket gör staden till ett perfekt resmål under ledigheten. Billiga flyg till Göteborg hittar du under vår och höst då det även går att fynda flygstolar till ett bra pris i sista minuten.

När är det billigast att boka flyg till Göteborg? Billiga flyg till Göteborg hittar du framför allt under oktober och november. I november är det kyligare temperaturer som råder vilket gör att både hotell och flygresor till Göteborg går att boka till ett billigt pris. I oktober, då priserna är lägre, kan du ha tur och få njuta av behagligt väder vilket gör att månaden utgör en bra tidpunkt för en vistelse.


Erbjudanden på flyg till Göteborg hittade på momondo

Kolla in några av de bästa biljettpriserna till Göteborg som nyligen hittats av användare på momondo
Flera flygbolag
Flera flygbolag
NYO
17 feb.
Stockholm Skavsta flygplats
7t 00m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
Flera flygbolag
GOT
23 feb.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
11t 40m
1 Stopp
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
870 SEK
Norwegian
Norwegian
ARN
18 dec.
Stockholm Arlanda flygplats
0t 55m
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
Norwegian
GOT
19 dec.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
1t 05m
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
1 169 SEK
Wizz Air
Wizz Air
NYO
22 feb.
Stockholm Skavsta flygplats
5t 40m
1 Stopp
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
Wizz Air
GOT
24 feb.
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
6t 00m
1 Stopp
NYO
Stockholm Skavsta flygplats
1 387 SEK

Vilka flygbolag flyger till Göteborg?

De billigaste resorna från Stockholm hittar du med FlexFlight, Norwegian och BRA. Den prisvänligaste rutten mellan städerna går från Arlanda flygplats norr om Stockholm. SAS är annars ett av de mest populära bolagen som trafikerar sträckan. Med momondos priskalender kan du jämföra flygbolagens olika priser online och på så vis hitta resor till Göteborg. Du kan resa till Göteborg från de flesta flygplatser i Sverige men ofta med en mellanlandning i Stockholm.

Vem flyger direkt till Göteborg? Norwegian och Braathens Regional Airlines flyger direkt från Stockholm till Göteborg.

Hur många timmar tar det att flyga till Göteborg? Från Stockholm tar en direktresa till Göteborg ungefär en timme. Då resan inte är lång brukar det inte serveras mat under färden med det serveras ofta en kopp kaffe.


Hur tar man sig från flygplatsen i Göteborg till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Göteborg plus avståndet till centrum
Göteborg-Landvetter Airport
18 km från centrum

Göteborg Landvetter Airport är Sveriges näst största flygplats med ungefär sex och en halv miljon passagerare varje år. Här landar billiga flyg till Göteborg med bland annat Ryanair och Norwegian. Flygplatsen trafikeras av en mängd internationella linjer från Sverige till flera europeiska städer. Utanför flygplatsen hittar du ofta taxibilar väntandes i anslutning till att ett flyg har landat. Det finns även flera hyrbilsalternativ på flygplatsen. Om du är hungrig hittar du över tio restauranger, barer och caféer inne i flygplatsbyggnaden samt flera butiker.


Hur tar man sig runt i Göteborg?

Göteborg är en mycket gåvänlig stad och för att uppleva stadens charmiga kvarter på bästa vis är en promenad att föredra. Trevliga promenadstråk utgörs bland annat av Avenyn, de gamla kvarteren i Majorna och det gröna området Slottsskogen. Göteborg är också en mycket cykelvänlig stad och i stadens centrum kan du hitta flera uthyrningsplatser med lånesystemet Styr & Ställ. Utforska staden längs med cykelvägarna eller i något av parkområdena.

I Göteborg kan du även ta dig runt med buss, spårvagn och båt. Du kan antingen köpa en tredagarsbiljett för att fritt kunna resa runt, eller köpa ett turistkort vilket inkluderar kostnadsfria resor med kollektivtrafiken. Passa på att ladda ner appen Reseplaneraren för att enkelt hitta de bästa resealternativen.


Kan man flyga till Göteborg utan pass eller visum?

Som EU-medborgare behöver du inte något visum när du reser till Sverige från ett annat EU-land. Du behöver dock alltid ha med dig en giltig legitimation när du flyger in i landet, antingen i form av pass eller ett nationellt id-kort utfärdat av polismyndigheten. Det räcker alltså inte att enbart ha med sig ett körkort. När du reser mellan två länder ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets ambassad i din stad eller på landets migrationsmyndigheter. Detta eftersom bestämmelser och regler angående visum, pass och legitimation alltid kan komma att förändras. Du kan enkelt hitta dessa uppgifter på nätet. För inrikesresor behöver du inte ha med dig något pass men du kan behöva visa legitimation som styrker att ditt namn stämmer överens med namnet på flygbiljetten. Olika flygbolag har olika policys angående detta, så kolla upp med ditt flygbolag vilken typ av dokumentation som krävs.


Snabba fakta om Göteborg

Tid, valuta och basfakta - se lokal tid och få en uppfattning om hur mycket pengar du kommer att spendera på grundläggande behov i Göteborg
Lokal tid
Valuta
svensk krona
Öl
Inhemsk öl (50 cl)
15 SEK
Mat
Billig restaurang
100 SEK
Kollektivtrafik
Enkelbiljett
27 SEK

Planera din resa till Göteborg


Populära rutter till Göteborg

Mest frekvent sökta flyg till Göteborg tillsammans med billigaste pris och kortaste flygtid

Tips och råd om Göteborg

Intresserad av sevärdheter i Göteborg?

När du besöker Göteborg ska du såklart ta dig till landets största nöjespark, Liseberg, för adrenalinfyllda åkattraktioner. Missa inte heller en promenad i 1600-talsstadsdelen Haga och ett besök till Sjöfartsmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med bekväma skor för promenader och cykelturer samt kläder efter väder så att du kan njuta av de härliga grönområdena.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon är det bäst att skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Göteborg?

Nej, men du kan alltid avrunda uppåt om du äter på restaurang.

Flyg Europa Sverige Göteborg