Flyg till Göteborg

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 1/11
mån 8/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Göteborg.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Billigaste flygen till flygplatser i Göteborg

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Göteborg från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Göteborg

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Göteborg

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Göteborg (GOT)

Vanligtvis är flyg till Göteborg från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Göteborg Landvetter, vilket i genomsnitt kostar 985 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN GÖTEBORG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni26% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Göteborg kostar i genomsnitt bara 732 kr i juni
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL GÖTEBORG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti46% dyrareDet kostar omkring 1 437 kr för flyg till Göteborg från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL GÖTEBORG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember434% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Göteborg från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Göteborg?

Göteborgs högsäsong infaller under sommarmånaderna samt under julledigheten då både priser på flygbiljetter till Göteborg och resor med hotell stiger i pris. Under sommaren kan du njuta av behagligt varma sommarkvällar på någon av stadens många uteserveringar, fisketurer och vistelser i Göteborgs skärgård. Under december månad är det julmarknader och mysig atmosfär som råder vilket gör staden till ett perfekt resmål under ledigheten. Billiga flyg till Göteborg hittar du under vår och höst då det även går att fynda flygstolar till ett bra pris i sista minuten.

När är det billigast att boka flyg till Göteborg? Billiga flyg till Göteborg hittar du framför allt under oktober och november. I november är det kyligare temperaturer som råder vilket gör att både hotell och flygresor till Göteborg går att boka till ett billigt pris. I oktober, då priserna är lägre, kan du ha tur och få njuta av behagligt väder vilket gör att månaden utgör en bra tidpunkt för en vistelse.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Göteborg?

  Användare som bokade resor till Göteborg från Warszawa hittade flyg som var 94 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Göteborg. För att hitta det billigaste priset till Göteborg från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Göteborg?

  Om du inte har möjlighet att besöka Göteborg under april, är det även billigt att resa från Sverige i september. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 904 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Göteborg?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Göteborg är 57 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 031 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Göteborg. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 103 kr under de senaste 72 timmarna.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Göteborg?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Göteborg är en fredag då man kan hitta priser så låga som 894 kr. Och andra sidan är tisdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 165 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Göteborg?

  Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Göteborg då du kan hitta flygpriser för så lite som 919 kr. Att flyga till Göteborg på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Flyg på morgonen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 012 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Göteborg?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Göteborg. Om du planerar att flyga till Göteborg, överväg då även att boka flyg till Trollhättan flygplats(71 km från stadskärnan i Göteborg), Halmstad flygplats(124 km från stadskärnan i Göteborg) eller Jönköping Axamo flygplats(125 km från stadskärnan i Göteborg).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Göteborg?

  Halmstad flygplats har ett genomsnittspris på 2 072 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Göteborg. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Göteborg?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sverige resor till Göteborg. Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Göteborg inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Göteborg

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Göteborg
Ryanair
17 nov.
ARN13:30Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT14:35Göteborg Landvetter
21 nov.
GOT03:15Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN04:20Stockholm Arlanda
Ryanair
17 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT02:50Göteborg Landvetter
21 nov.
GOT03:15Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN04:20Stockholm Arlanda
Ryanair
8 nov.
ARN01:45Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT02:50Göteborg Landvetter
15 nov.
GOT03:15Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN04:20Stockholm Arlanda
Ryanair
11 nov.
ARN01:00Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT02:05Göteborg Landvetter
15 nov.
GOT11:15Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN12:20Stockholm Arlanda
Ryanair
2 dec.
ARN01:00Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT02:05Göteborg Landvetter
5 dec.
GOT10:45Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN11:50Stockholm Arlanda
Ryanair
6 nov.
ARN02:45Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT03:50Göteborg Landvetter
13 nov.
GOT03:15Göteborg Landvetter
1t 05m
ARN04:20Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Göteborg

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Göteborg, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
1 dec.
ARN13:30Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT14:35Göteborg Landvetter
Ryanair
18 nov.
ARN15:20Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT16:25Göteborg Landvetter
Ryanair
26 nov.
ARN02:05Stockholm Arlanda
1t 05m
GOT03:10Göteborg Landvetter

Vilka bolag flyger till Göteborg?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Göteborg
 • Vilka bolag flyger till Göteborg?

  Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Göteborg från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Norwegian, SAS, Braathens Regional Aviation och KLM. Dessa flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Göteborg på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Göteborg

Nedan hittar du alla flygplatser i Göteborg tillsammans med avståndet från stadens centrum

Göteborg Landvetter Airport är Sveriges näst största flygplats med ungefär sex och en halv miljon passagerare varje år. Här landar billiga flyg till Göteborg med bland annat Ryanair och Norwegian. Flygplatsen trafikeras av en mängd internationella linjer från Sverige till flera europeiska städer. Utanför flygplatsen hittar du ofta taxibilar väntandes i anslutning till att ett flyg har landat. Det finns även flera hyrbilsalternativ på flygplatsen. Om du är hungrig hittar du över tio restauranger, barer och caféer inne i flygplatsbyggnaden samt flera butiker.


Populära flygresor till Göteborg

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Göteborg som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Göteborg
Snabbast flygtid1t 05m
Billigaste pris103 kr
Flyg från Umeå till Göteborg
Snabbast flygtid24t 20m
Billigaste pris1 506 kr
Flyg från Östersund till Göteborg
Snabbast flygtid5t 40m
Billigaste pris1 610 kr
Flyg från Luleå till Göteborg
Snabbast flygtid25t 00m
Billigaste pris3 254 kr

Så tar du dig runt i Göteborg

Göteborg är en mycket gåvänlig stad och för att uppleva stadens charmiga kvarter på bästa vis är en promenad att föredra. Trevliga promenadstråk utgörs bland annat av Avenyn, de gamla kvarteren i Majorna och det gröna området Slottsskogen. Göteborg är också en mycket cykelvänlig stad och i stadens centrum kan du hitta flera uthyrningsplatser med lånesystemet Styr & Ställ. Utforska staden längs med cykelvägarna eller i något av parkområdena.

I Göteborg kan du även ta dig runt med buss, spårvagn och båt. Du kan antingen köpa en tredagarsbiljett för att fritt kunna resa runt, eller köpa ett turistkort vilket inkluderar kostnadsfria resor med kollektivtrafiken. Passa på att ladda ner appen Reseplaneraren för att enkelt hitta de bästa resealternativen.


Visumkrav för att besöka Göteborg

Som EU-medborgare behöver du inte något visum när du reser till Sverige från ett annat EU-land. Du behöver dock alltid ha med dig en giltig legitimation när du flyger in i landet, antingen i form av pass eller ett nationellt id-kort utfärdat av polismyndigheten. Det räcker alltså inte att enbart ha med sig ett körkort. När du reser mellan två länder ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos landets ambassad i din stad eller på landets migrationsmyndigheter. Detta eftersom bestämmelser och regler angående visum, pass och legitimation alltid kan komma att förändras. Du kan enkelt hitta dessa uppgifter på nätet. För inrikesresor behöver du inte ha med dig något pass men du kan behöva visa legitimation som styrker att ditt namn stämmer överens med namnet på flygbiljetten. Olika flygbolag har olika policys angående detta, så kolla upp med ditt flygbolag vilken typ av dokumentation som krävs.


Börja planera din resa till Göteborg


De bästa sakerna att se och göra i Göteborg

Intresserad av sevärdheter i Göteborg?

När du besöker Göteborg ska du såklart ta dig till landets största nöjespark, Liseberg, för adrenalinfyllda åkattraktioner. Missa inte heller en promenad i 1600-talsstadsdelen Haga och ett besök till Sjöfartsmuseet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med bekväma skor för promenader och cykelturer samt kläder efter väder så att du kan njuta av de härliga grönområdena.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Om du har en utländsk telefon är det bäst att skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja det går utmärkt.

Ska jag dricksa i Göteborg?

Nej, men du kan alltid avrunda uppåt om du äter på restaurang.