Flyg Afrika Kenya Nairobi

Flyg till Nairobi

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Nairobi (NBO)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Nairobi. Nuvarande restriktioner för Nairobi baseras på reserestriktioner för Kenya.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kenya

Billigaste flygen till flygplatser i Nairobi

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Nairobi från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Nairobi Jomo Kenyatta flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Nairobi

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Nairobi Jomo Kenyatta flygplats (NBO)

Vanligtvis är flyg till Nairobi från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Nairobi Jomo Kenyatta, vilket i genomsnitt kostar 4 639 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN NAIROBI TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember14% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Nairobi kostar i genomsnitt bara 4 001 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL NAIROBI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember31% dyrareDet kostar omkring 6 080 kr för flyg till Nairobi från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL NAIROBI FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember750% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Nairobi från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Nairobi?

Vädret och temperaturen i Nairobi är mycket jämn under året vilket gör att du rent vädermässigt kan resa nästan när som helst. Temperaturerna i Nairobi ligger på drygt 20 °C året om, med några grader svalare under mitten av sommaren. Nairobi och Kenya är inte särskilt regnigt men perioden mellan oktober och december räknas som regnperioden då det är ungefär 2 cm mer regn under dessa månader. Minst fuktigt är det i början av året. Många reser till Nairobi för möjligheten att åka på safari och se djurlivet i landet. Förutsättningarna för detta är bäst mellan juni och oktober vilket gör att dessa månader är en bra tid för att boka flyg.

När är det billigast att boka flyg till Nairobi?

Priserna på flyg till Nairobi förändras ganska mycket under året. Billiga flygbiljetter till Nairobi hittar du i september, medan juni har högre priser på flygresor. Vanligtvis får du lägst pris på flygbiljetter till Nairobi om du bokar ungefär 40 dagar innan avgång. Att boka i sista minuten för med sig allra högst priser på flyg till Nairobi.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Nairobi?

338 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Nairobi på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Malindi och är 96 % billigare än de flesta andra flyg till Nairobi. För att hitta det billigaste priset till Nairobi från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Nairobi?

september är generellt den billigaste månaden att flyga till Nairobi från Sverige med priser runt 4 123 kr. november är en annan bra månad för att besöka Nairobi med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 4 184 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Nairobi?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Nairobi 25 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Nairobi för i genomsnitt 4 664 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Nairobi från Sverige för så lite som 3 905 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Nairobi?

Vår data visar att onsdag är den billigaste dagen att flyga till Nairobi. Biljetter för flyg denna dag kan kosta så lite som 4 605 kr. Undvik att boka avgångar för en söndag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Nairobi för flygningar en söndag på 5 106 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Nairobi?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Nairobi är på morgonen då man kan köpa flyg för så lite som 4 760 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 5 404 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Nairobi?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Nairobi. Om du planerar att flyga till Nairobi, överväg då även att boka flyg till Nairobi Jomo Kenyatta flygplats(12 km från stadskärnan i Nairobi), Nanyuki flygplats(138 km från stadskärnan i Nairobi) eller Amboseli flygplats(158 km från stadskärnan i Nairobi).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Nairobi?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Nairobi är generellt Nairobi Wilson flygplats med ett genomsnittspris på 8 316 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Nairobi?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kenya resor till Nairobi. Inträdesrestriktioner

Kenya öppnade sina flygplatser på nytt för internationella flygningar den 1 augusti

Inträdeskrav

Resenärer som kommer in i Kenya måste uppvisa ett negativt resultat från ett COVID-19 PCR-test som utfärdats inom 96 timmar före resan som har verifierats digitalt via Trusted Travel (TT) Initiative . Personer som reser till Kenya från länder som ännu inte deltar i Trusted Travel Initiative måste använda ett verktyg som görs tillgängligt genom Global Havens partnerskap för verifiering av COVID-19 testresultat och vaccinintyg. Resenärer måste fylla i formuläret "Travelers Health Surveillance Formular" online. Passagerarkort (PLC, som tillhandahålls både på flyget och på flygplatsterminalen) används för att spåra passagerare som anländer till Kenya.

Karantänkrav

Alla resenärer utan ett negativt snabbtest för COVID-19 kommer behöva sitta i karantän under 14 dagar. Alla resenärer kommer behöva genomgå en hälsokontroll vid ankomsten. Alla som uppvisar symptom på COVID-19 kommer att hållas i karantän i 14 dagar i sin bostad eller på ett hotell. Resenärer kan även behöva sitta i karantän om passagerare inom två rader från deras säten uppvisar symptom. Karantänsreglerna gäller för resenärer beroende på deras ursprungsland. Resenärer som kommer från länder som finns med på denna lista är undantagna från karantänsreglerna om de inte uppvisar symptom.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar genom Kenya måste ha ett negativt resultat från COVID-19 PCR-testet utfärdat inom 96 timmar före ankomsten till Kenya.

Om du redan planerar att resa till Nairobi inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Nairobi

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Nairobi
Flera flygbolag
18 nov.
ARN01:00Stockholm Arlanda
12t 15m
1 stopp
NBO13:15Nairobi Jomo Kenyatta
25 nov.
NBO18:59Nairobi Jomo Kenyatta
12t 26m
1 stopp
ARN07:25Stockholm Arlanda
3 905 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
13 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
13t 55m
1 stopp
NBO02:10Nairobi Jomo Kenyatta
4 okt.
NBO21:30Nairobi Jomo Kenyatta
12t 45m
1 stopp
ARN10:15Stockholm Arlanda
4 993 kr
Hitta liknande
KLM
18 nov.
ARN01:30Stockholm Arlanda
14t 20m
2 stopp
NBO15:50Nairobi Jomo Kenyatta
25 nov.
NBO18:59Nairobi Jomo Kenyatta
12t 26m
1 stopp
ARN07:25Stockholm Arlanda
3 992 kr
Hitta liknande
KLM
9 sep.
ARN02:30Stockholm Arlanda
14t 20m
1 stopp
NBO16:50Nairobi Jomo Kenyatta
15 nov.
NBO18:59Nairobi Jomo Kenyatta
12t 26m
1 stopp
ARN07:25Stockholm Arlanda
4 044 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
9 sep.
ARN04:55Stockholm Arlanda
14t 25m
1 stopp
NBO19:20Nairobi Jomo Kenyatta
14 nov.
NBO20:25Nairobi Jomo Kenyatta
13t 25m
1 stopp
ARN09:50Stockholm Arlanda
4 836 kr
Hitta liknande
Turkish Airlines
12 aug.
ARN07:05Stockholm Arlanda
14t 50m
1 stopp
NBO21:55Nairobi Jomo Kenyatta
5 okt.
NBO00:25Nairobi Jomo Kenyatta
13t 25m
1 stopp
ARN13:50Stockholm Arlanda
4 392 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Nairobi

Om du letar efter enkelbiljetter till Nairobi, visa några av våra erbjudanden nedan av Qatar Airways
KLM
3 aug.
ARN05:35Stockholm Arlanda
11t 15m
1 stopp
NBO16:50Nairobi Jomo Kenyatta
3 497 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
13 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
13t 55m
1 stopp
NBO02:10Nairobi Jomo Kenyatta
2 853 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
11 jan.
ARN03:05Stockholm Arlanda
14t 10m
1 stopp
NBO17:15Nairobi Jomo Kenyatta
2 714 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Nairobi?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Nairobi

När du flyger till Nairobi behöver du mellanlanda då det inte går några direktflyg mellan Sverige och Kenya. Flyg till Nairobi avgår från Arlanda flygplats och landar på Jomo Kenyatta Airport. Du kan bland annat flyga med Kenya Airways som mellanlandar i Amsterdam för en total flygtid på drygt 11 timmar. Billiga flyg till Nairobi hittar du med Air France, Turkish Airlines och Qatar Airways. Du får då räkna med drygt 20 timmars restid. Jämför priser på momondo för att hitta flygstolar till ett bra pris.


Hur tar man sig från flygplatsen i Nairobi till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Nairobi plus avståndet till centrum

Flyg till Nairobi landar på landets största flygplats Jomo Kenyatta International Airport. Flygplatsen ligger ungefär 15 kilometer sydöst om huvudstaden. Om du vill resa till Nairobi billigt från flygplatsen finns lokalbussar. Lokalbuss nummer 34 avgår var 20:e minut och tar dig in till centrum på ungefär 45 minuter. Ett smidigare alternativ är att ta en minibuss från flygplatsen till ditt boende. Dessa gör färre stopp och är därför snabbare. Många hotell i centrum erbjuder gratis transport med minibuss så kontrollera först med ditt boende om de erbjuder transport från flygplatsen. På flygplatsen hittar du även taxibilar som du känner igen då de är gula, samt hyrbilsalternativ.


Hur tar man sig runt i Nairobi?

För att ta dig runt i Nairobi finns en mängd olika busslinjer. Chanserna är dock stora att du inte kommer ha så stor användning för dessa om du inte ska ta dig längre sträckor. Bussarna är folktäta och det är näst intill omöjligt att ta med dig något bagage på bussen. Ett bättre alternativ är de privatägda minibussarna, Matatus, som går över hela staden. Det är mycket vanligt med ficktjuvar i kollektivtrafiken så ha alltid god uppsikt över dina värdesaker när du reser. Taxiresor i Nairobi är relativt dyra, men om du ska resa någonstans sena kvällar eller nätter har du inte många andra alternativ då minibussarna inte längre går. Förhandla om priset med chauffören innan du påbörjar resan.


Kan man resa till Nairobi utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du ett visum för att resa till Kenya. Du kan betala och erhålla visumet när ditt Nairobiflyg landar på Jomo Kenyatta International Airport, men numer går det även att ansöka om visum på nätet innan din resa vilket är att rekommendera. Ditt pass ska vara giltigt i ett halvår från och med datumet för inresan i landet.


Tips och råd om Nairobi

Vad ska man se i Nairobi?

I Nairobi är det djurlivet och naturen som lockar. Sevärdheter är bland annat Nairobi National Park, Karen Blixens hus och museum samt stadens nationalmuseum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Nairobis Giraff-center som skyddar utrotningshotade arter av giraffer.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader om något skulle hända.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick vatten från flaska eller koka först kranvattnet innan du dricker det.

Ska man lämna dricks?

Dricks är inräknat i notan men du förväntas ända lägga till ytterligare 10 %.

Var ska man shoppa?

Den öppna Village Market i centrum är världskänd och här hittar du både caféer och butiker.


Flyg Afrika Kenya Nairobi
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass