Flyg Afrika Kenya Mombasa

Flyg till Mombasa

fre 22/11
fre 29/11
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Mombasa?

11 345 SEK
9 076 SEK
6 807 SEK
4 538 SEK
Price
43 809 SEK - 107 206 SEK

Flyg till Mombasa mellan december och mars för att få så behagligt väder som möjlighet under din resa. Under dessa månader får du temperaturer på mellan 28-32 °C och det är som torrast i landet. Under sommarmånaderna sjunker temperaturerna ner mot 25 °C men det blir också mycket mer regnigt i staden. Allra mest regnigt är det i maj. Sommaren är stadens lågsäsong och då är det minst besökare i staden medan det är mest populärt att boka flygresor under vintern då Mombasa har flest besökare.

När är det billigast att boka flyg till Mombasa?

Du hittar billiga flyg till Mombasa under sommarmånaderna då det är som svalast i staden. Boka flyg och hotell under denna tid för att få lägre priser. Flygbiljetter till Mombasa är som dyrast under vinterns högsäsong då staden är som varmast. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta billiga flygbiljetter till Mombasa.


Hitta billiga flygbiljetter till Mombasa

Se de bästa erbjudandena på flyg till Mombasa som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
Kenya Airways
Kenya Airways
07 feb.
GOT
07:00
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
37t 30m
2 Stopp
22:30
+1
MBA
Mombasa Moi Intl flygplats
Kenya Airways
15 feb.
MBA
01:10
Mombasa Moi Intl flygplats
37t 25m
2 Stopp
12:35
+1
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
6 912 SEK
Kenya Airways
Kenya Airways
07 feb.
GOT
07:00
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
37t 30m
2 Stopp
22:30
+1
MBA
Mombasa Moi Intl flygplats
Kenya Airways
15 feb.
MBA
01:10
Mombasa Moi Intl flygplats
37t 25m
2 Stopp
12:35
+1
GOT
Göteborg-Landvetter Airport flygplats
6 912 SEK

Vilka flygbolag flyger till Mombasa?

Det går inte några direktflyg till Mombasa utan du behöver mellanlanda. Flyg till Mombasa mellanlandar bland annat i Addis Abeba och i Doha. Ethiopian Air, KLM och Qatar Airways har Mombasa-flyg från Sverige. Om du gör ett smidigt byte längs vägen kan du klara restiden på drygt 12 och en halv timme. Flyg till Mombasa som har lägre priser kan ta upp emot 14 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Mombasa till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Mombasa plus avståndet till centrum
Mombasa Moi Intl
6 km från centrum

Flyg till Mombasa landar på Moi International Airport som ligger drygt 10 km väster om Mombasas centrum. För att resa till Mombasa billigt från flygplatsen kan du ta buss in till centrum. Med buss tar resan mellan 30-50 min beroende på trafik och kostar ungefär 150 KES (15 SEK). Bussarna avgår varje halvtimme från flygplatsen. Det snabbaste sättet att ta dig in till Mombasa från flygplatsen är att ta taxi. Du hittar alltid taxibilar väntandes utanför ankomsthallen och dessa tar dig in till city på ungefär 20 min. Förhandla om priset med chauffören innan du påbörjar resan för att undvika missförstånd.


Populära flygresor till Mombasa

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Mombasa som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Mombasa
Snabbaste flygtid
27t 55m
Billigaste pris
6 912 SEK

Hur tar man sig runt i Mombasa?

För att ta dig mellan fastlandet och Mombasa kan du ta Likoni-färjan. Denna avgår var 15:e minut och är gratis. Om du vill åka bil är det vanligt att hyra en chaufför som tar dig omkring och detta kostar ungefär 3500 KES (330 SEK) per dag. Ett vanligt sätt att ta sig runt i staden är med minibussar som kallas för Matatus. Dessa tar mellan 30-50 KES (3-5 SEK) för kortare resor i staden. Du kan också ta de trehjuliga tuk-tuks som kostar mellan 50-200 KES (5-19 SEK). Att hitta en taxi är svårt i Mombasa och om du behöver en taxi ska du be hotellpersonalen att hjälpa dig beställa en. En resa från stadens tågstation in till centrum kostar till exempel 2500 KES (236 SEK).


Kan man resa till Mombasa utan pass eller visum?

För att resa till Kenya behöver du både pass och visum. Du kan ansöka om visumet elektroniskt via nätet och ditt pass ska vara giltigt i sex månader från och med att du reser in i landet. Dessutom behöver du kunna visa upp ett vaccinationsintyg som visar att du har vaccinerats mot gula febern.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Mombasa


Tips och råd om Mombasa

Vad ska man se i Mombasa?

Mombasa är full av både kultur och historiska sevärdheter. Här har du även nära till några av kustens bästa stränder. Missa inte att se Fort Jesus från 1500-talet som är med på UNESCO:s världsarvslista. Även moskén Mandrhy med sin imponerande arkitektur är ett måste.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Uhuru-trädgårdarna med sina fontäner och fruktträd. Här finns även det stora landmärket Tusks som är repliker av gigantiska elefantbetar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en bra reseförsäkring när du reser till Kenya. Se särskilt till att denna täcker kostnader för sjukvård och eventuell sjuktransport hem till Sverige.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick vatten på flaska istället för kranvatten.

Ska man lämna dricks?

Ofta är 10 % redan inräknat på notan, men du förväntas lägga till ytterligare 5-10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Shoppa souvenirer längs med Biashara Street eller ta dig till köpcentren Nyali Centre och City Mall. (Priser kontrollerade 29/05/2019).

*Flygpriser till Mombasa baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.
Flyg Afrika Kenya Mombasa