Flyg Afrika Kenya Mombasa

Flyg till Mombasa

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Mombasa (MBA)
fre 7/5
fre 14/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Mombasa. Nuvarande restriktioner för Mombasa baseras på reserestriktioner för Kenya.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kenya

Billigaste flygen till flygplatser i Mombasa

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Mombasa från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Mombasa

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Mombasa

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Mombasa (MBA)

Vanligtvis är flyg till Mombasa från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Mombasa Moi Intl, vilket i genomsnitt kostar 5 435 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MOMBASA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember17% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Mombasa kostar i genomsnitt bara 4 531 kr i september
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MOMBASA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember42% dyrareDet kostar omkring 7 729 kr för flyg till Mombasa från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MOMBASA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari554% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Mombasa från Stockholm Arlanda flygplats i februari än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Mombasa?

Flyg till Mombasa mellan december och mars för att få så behagligt väder som möjlighet under din resa. Under dessa månader får du temperaturer på mellan 28-32 °C och det är som torrast i landet. Under sommarmånaderna sjunker temperaturerna ner mot 25 °C men det blir också mycket mer regnigt i staden. Allra mest regnigt är det i maj. Sommaren är stadens lågsäsong och då är det minst besökare i staden medan det är mest populärt att boka flygresor under vintern då Mombasa har flest besökare.

När är det billigast att boka flyg till Mombasa?

Du hittar billiga flyg till Mombasa under sommarmånaderna då det är som svalast i staden. Boka flyg och hotell under denna tid för att få lägre priser. Flygbiljetter till Mombasa är som dyrast under vinterns högsäsong då staden är som varmast. Jämför priser på flygstolar hos momondo för att hitta billiga flygbiljetter till Mombasa.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Mombasa?

Det bästa priset som hittats på momondo till Mombasa var 659 kr/per person från Nairobi, vilket är 74 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Mombasa. För att hitta det billigaste priset till Mombasa från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Mombasa?

Den billigaste månaden att flyga till Mombasa från Sverige är september. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 4 514 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Mombasa i september är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 4 963 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Mombasa?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Mombasa från Sverige är 39 dagar innan avgång eftersom biljettpriserna då tenderar att ligga runt 5 487 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Mombasa?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Mombasa från Sverige en måndag. momondo-användare har hittat biljetter för måndagsavgångar för så lite som 4 967 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Den dyraste veckodagen att flyga till Mombasa är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 5 749 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Mombasa?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Mombasa är på morgonen. Flyg från Sverige till Mombasa kan då kosta så lite som 5 133 kr. Flyg till Mombasa är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 7 963 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Mombasa?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Mombasa. Om du planerar att flyga till Mombasa, överväg då även att boka flyg till Ukunda flygplats(29 km från stadskärnan i Mombasa), Kikambala Vipingo flygplats(30 km från stadskärnan i Mombasa) eller Malindi flygplats(103 km från stadskärnan i Mombasa).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Mombasa?

Du kan hitta erbjudanden för Malindi flygplats för i genomsnitt 2 004 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Mombasa?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kenya resor till Mombasa. Inträdesrestriktioner

Kenya öppnade sina flygplatser på nytt för internationella flygningar den 1 augusti

Inträdeskrav

Resenärer som kommer in i Kenya måste uppvisa ett negativt resultat från ett COVID-19 PCR-test som utfärdats inom 96 timmar före resan som har verifierats digitalt via Trusted Travel (TT) Initiative . Personer som reser till Kenya från länder som ännu inte deltar i Trusted Travel Initiative måste använda ett verktyg som görs tillgängligt genom Global Havens partnerskap för verifiering av COVID-19 testresultat och vaccinintyg. Resenärer måste fylla i formuläret "Travelers Health Surveillance Formular" online. Passagerarkort (PLC, som tillhandahålls både på flyget och på flygplatsterminalen) används för att spåra passagerare som anländer till Kenya.

Karantänkrav

Alla resenärer utan ett negativt snabbtest för COVID-19 kommer behöva sitta i karantän under 14 dagar. Alla resenärer kommer behöva genomgå en hälsokontroll vid ankomsten. Alla som uppvisar symptom på COVID-19 kommer att hållas i karantän i 14 dagar i sin bostad eller på ett hotell. Resenärer kan även behöva sitta i karantän om passagerare inom två rader från deras säten uppvisar symptom. Karantänsreglerna gäller för resenärer beroende på deras ursprungsland. Resenärer som kommer från länder som finns med på denna lista är undantagna från karantänsreglerna om de inte uppvisar symptom.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar genom Kenya måste ha ett negativt resultat från COVID-19 PCR-testet utfärdat inom 96 timmar före ankomsten till Kenya.

Om du redan planerar att resa till Mombasa inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Mombasa Moi Intl

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Mombasa Moi Intl
Flera flygbolag
4 juni
GOT02:55Göteborg Landvetter
16t 50m
2 stopp
MBA19:45Mombasa Moi Intl
15 aug.
MBA00:25Mombasa Moi Intl
16t 35m
2 stopp
GOT17:00Göteborg Landvetter
10 182 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 juni
GOT02:20Göteborg Landvetter
17t 25m
2 stopp
MBA19:45Mombasa Moi Intl
14 aug.
MBA14:50Mombasa Moi Intl
19t 50m
2 stopp
GOT10:40Göteborg Landvetter
7 076 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 juni
GOT02:55Göteborg Landvetter
16t 50m
2 stopp
MBA19:45Mombasa Moi Intl
13 aug.
MBA14:45Mombasa Moi Intl
22t 00m
3 stopp
GOT12:45Göteborg Landvetter
9 791 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 juni
GOT05:40Göteborg Landvetter
23t 20m
3 stopp
MBA05:00Mombasa Moi Intl
15 aug.
MBA16:50Mombasa Moi Intl
15t 30m
2 stopp
GOT08:20Göteborg Landvetter
10 020 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
5 juni
GOT02:20Göteborg Landvetter
17t 25m
2 stopp
MBA19:45Mombasa Moi Intl
16 aug.
MBA18:35Mombasa Moi Intl
21t 30m
3 stopp
GOT16:05Göteborg Landvetter
9 995 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
2 juni
GOT02:55Göteborg Landvetter
23t 35m
2 stopp
MBA02:30Mombasa Moi Intl
15 aug.
MBA16:50Mombasa Moi Intl
15t 30m
2 stopp
GOT08:20Göteborg Landvetter
9 851 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Mombasa?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Mombasa

Det går inte några direktflyg till Mombasa utan du behöver mellanlanda. Flyg till Mombasa mellanlandar bland annat i Addis Abeba och i Doha. Ethiopian Air, KLM och Qatar Airways har Mombasa-flyg från Sverige. Om du gör ett smidigt byte längs vägen kan du klara restiden på drygt 12 och en halv timme. Flyg till Mombasa som har lägre priser kan ta upp emot 14 timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Mombasa till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Mombasa plus avståndet till centrum

Flyg till Mombasa landar på Moi International Airport som ligger drygt 10 km väster om Mombasas centrum. För att resa till Mombasa billigt från flygplatsen kan du ta buss in till centrum. Med buss tar resan mellan 30-50 min beroende på trafik och kostar ungefär 150 KES (15 SEK). Bussarna avgår varje halvtimme från flygplatsen. Det snabbaste sättet att ta dig in till Mombasa från flygplatsen är att ta taxi. Du hittar alltid taxibilar väntandes utanför ankomsthallen och dessa tar dig in till city på ungefär 20 min. Förhandla om priset med chauffören innan du påbörjar resan för att undvika missförstånd.


Hur tar man sig runt i Mombasa?

För att ta dig mellan fastlandet och Mombasa kan du ta Likoni-färjan. Denna avgår var 15:e minut och är gratis. Om du vill åka bil är det vanligt att hyra en chaufför som tar dig omkring och detta kostar ungefär 3500 KES (330 SEK) per dag. Ett vanligt sätt att ta sig runt i staden är med minibussar som kallas för Matatus. Dessa tar mellan 30-50 KES (3-5 SEK) för kortare resor i staden. Du kan också ta de trehjuliga tuk-tuks som kostar mellan 50-200 KES (5-19 SEK). Att hitta en taxi är svårt i Mombasa och om du behöver en taxi ska du be hotellpersonalen att hjälpa dig beställa en. En resa från stadens tågstation in till centrum kostar till exempel 2500 KES (236 SEK).


Kan man resa till Mombasa utan pass eller visum?

För att resa till Kenya behöver du både pass och visum. Du kan ansöka om visumet elektroniskt via nätet och ditt pass ska vara giltigt i sex månader från och med att du reser in i landet. Dessutom behöver du kunna visa upp ett vaccinationsintyg som visar att du har vaccinerats mot gula febern.


Tips och råd om Mombasa

Vad ska man se i Mombasa?

Mombasa är full av både kultur och historiska sevärdheter. Här har du även nära till några av kustens bästa stränder. Missa inte att se Fort Jesus från 1500-talet som är med på UNESCO:s världsarvslista. Även moskén Mandrhy med sin imponerande arkitektur är ett måste.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Uhuru-trädgårdarna med sina fontäner och fruktträd. Här finns även det stora landmärket Tusks som är repliker av gigantiska elefantbetar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en bra reseförsäkring när du reser till Kenya. Se särskilt till att denna täcker kostnader för sjukvård och eventuell sjuktransport hem till Sverige.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick vatten på flaska istället för kranvatten.

Ska man lämna dricks?

Ofta är 10 % redan inräknat på notan, men du förväntas lägga till ytterligare 5-10 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Shoppa souvenirer längs med Biashara Street eller ta dig till köpcentren Nyali Centre och City Mall. (Priser kontrollerade 29/05/2019).


Flyg Afrika Kenya Mombasa
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass