Flyg till Lamu

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 11/7
mån 18/7

När är den bästa tiden att flyga till Lamu?

Det tar ungefär 21 timmar att flyga från Stockholm till Lamu, Kenya och det gör det även om du flyger från Köpenhamn Kastrup. Från Göteborg tar det lite längre tid att flyga, cirka 23 timmar. Reslängden kan variera, så använd gärna våra sökverktyg för att jämföra olika rutter och flygerbjudanden.

Tyvärr finns det i nuläget inga flyg som går direkt från Sverige till Manda Airport, Lamu. Om du utgår från Stockholm Arlanda eller från Köpenhamn Kastrup kan du till exempel flyga med Qatar Airways och mellanlanda på Doha Hamads flygplats. Sedan kan du flyga med samma flygbolag till Nairobi. Du landar då på Jomo Kenyatta flygplats och nästa flyg går från Wilson flygplats, så du behöver fixa transfer mellan flygplatserna. Den sista sträckan kan du flyga med Safarilink. Om du flyger från Göteborg kan du ta en av Lufthansas flygningar till München och vidare till Kairo. Därifrån finns flygerbjudanden med Egypt Air till Nairobi Jomo Kenyatta. Byt sedan flygplats till Wilson och ta Safarilink till Lamu. Det går även att kombinera andra flygbolag och städer för mellanlandning. Ibland kan du få vänta flera timmar på nästa flyg, så om du vill göra resan lite roligare kan du välja att mellanlanda i ett land du vill besöka.

Det bästa priset som hittats på momondo till Lamu var 475 kr/per person från Barnet, vilket är 92 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Lamu. För att hitta det billigaste priset till Lamu från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

De som flyger till Lamu kan potentiellt hitta bättre priser för Malindi flygplats(138 km från stadskärnan i Lamu) beroende på månad och avgångsflygplats.

Du kan hitta erbjudanden för Lamu flygplats för i genomsnitt 6 082 kr per person, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.Flygplatser nära Lamu

Nedan hittar du alla flygplatser i Lamu tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Lamus flygplats till centrum?

Lamus flygplats ligger på Manda Island och du måste ta en båt från ön för att komma till Lamu. Det går regelbundna båtar till bryggan i Lamu och de brukar gå i samband med att flygplan har landat på flygplatsen. Det är billigt att ta båten och det är det enda alternativet som finns när du ska ta dig från flygplatsen. Båtarna är lätta att hitta till och det är bara att följa strömmen med andra resenärer som ska resa från ön.


Visumkrav för att besöka Lamu

När du som svensk medborgare reser till Kenya så behöver du ha både pass och visum. Passet behöver vara giltigt åtminstone sex månader från dagen du anländer till landet och visumet kan du ansöka om online. Det är praktiskt då du inte behöver åka till någon ambassad. Förutom pass och visum så måste du också kunna visa att du är vaccinerad mot gula febern om du nyligen har rest till ett land där sjukdomen förekommer. Det är också att rekommendera att man vaccinerar sig mot Hepatit A samt tar medicin mot malaria.


Börja planera din resa till Lamu


De bästa sakerna att se och göra i Lamu

Lamu är ett litet ställe, men är intressant att besöka. Du kan till exempel ta en promenad i gamla staden och titta på de historiska husen, äta traditionell mat och fotografera. Om du vill lära dig mer om Lamu så finns det ett litet stadsmuseum där det är möjligt att antingen gå en guidad tur eller själv utforska utställningarna. En kul sak att göra för hela familjen är att ta en tur med Lamu Mysteries. Det är en guidad tur på tre timmar där ni går runt och utforskar gamla staden och upptäcker spännande hemligheter från Swahili-kulturen och lär er intressanta fakta om Lamus historia, hantverk, traditioner och liknande. Turen är upplagd på ett roligt och underhållande sätt och ni får olika uppdrag under resans gång. Till exempel får ni lösa gåtor, leta efter ledtrådar, svara på frågor och ta foton. En sak som gör Lamu till en charmig ö är att det inte finns några bilar där. Lokalbefolkningen rider oftast på åsnor, går eller åker båt när de ska någonstans. Ön har riktigt fina stränder där ni får vara ifred då det inte brukar vara så mycket folk som solar och badar.


Hitta billiga flyg till andra städer i Kenya

Kenya har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Lamu. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Lamu ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

momondo erbjuder flera filter som hjälper dig hitta det bästa flyget till Lamu. Filtrera efter pris, flygbolag, flygplatser, kabinklass, flygplan, betalningsmetod, antal stopp och mycket mer.

Ja, momondo erbjuder prisbevakning för flyg till Lamu. Efter att ha gjort en sökning på den här sidan kommer du kunna se inställningsfunktionen för prisbevakning. Ange bara en giltig e-postadress så meddelar momondo dig så fort priserna förändras.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.