Flyg till Nuuk (Godthåb)

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Nuuk (Godthåb).
Visa nuvarande reserestriktioner för Grönland

När är den bästa tiden att flyga till Nuuk (Godthåb)?

Hur lång tid tar det att flyga till Nuuk?

För att kunna ta ett flyga till Nuuk från Sverige kommer du att behöva åka från Köpenhamn eller Reykjavik. Från Stockholm till Köpenhamn tar det lite mer än en timme. Från Köpenhamn till Nuuk tar det sedan mer än 27 timmar med mellanlandningar, så du får räkna med en resa på mer än 28 timmar. Från Göteborg tar det lite mindre än en timme till Köpenhamn, så den sammanlagda resetiden till Nuuk blir då något mindre än 28 timmar. Från Malmö går det på några minuter att ta sig till Köpenhamns flygplats med tåg, så även härifrån får du räkna med en resa på ca 27 timmar.

Varifrån kan du flyga direkt till Nuuk?

Det finns tyvärr inga flygerbjudanden från Sverige med flyg direkt till Nuuk International Airport, Nuuk. Den stad som är närmast Sverige och som du kan flyga till Nuuk från är Köpenhamn. Det flygbolag du då kan flyga med är Air Greenland. Du börjar då med att flyga från Köpenhamn till Kangerlussuaq. Där får du sedan göra en lång mellanlandning innan du avslutar resan genom att flyga till Nuuk. Det går också att flyga till Nuuk från den isländska huvudstaden Reykjavik. Du flyger då med Icelandair och detta är ett direktflyg som tar lite mer än tre timmar.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Nuuk (Godthåb)?

  Om du inte har möjlighet att besöka Nuuk (Godthåb) under december, är det även billigt att resa från Sverige i maj. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 11 289 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Nuuk (Godthåb)?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Nuuk (Godthåb) från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 11 807 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Flyg från Sverige till Nuuk (Godthåb) en fredag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 17 385 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Nuuk (Godthåb)?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Nuuk (Godthåb) är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Nuuk (Godthåb) kan då kosta så lite som 11 647 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 17 466 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Nuuk (Godthåb)?

  De som flyger till Nuuk (Godthåb) kan potentiellt hitta bättre priser för Maniitsoq Sukkertoppen flygplats(148 km från stadskärnan i Nuuk (Godthåb)) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Nuuk (Godthåb)?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Nuuk (Godthåb) Maniitsoq Sukkertoppen flygplats med ett genomsnittspris på 12 775 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Nuuk (Godthåb) från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Nuuk (Godthåb)

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Nuuk (Godthåb).

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Nuuk (Godthåb).

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Nuuk (Godthåb).

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Nuuk (Godthåb)?

Returresa till Sverige från Nuuk (Godthåb)

Testkrav för COVID-19
Besökare från Nuuk (Godthåb) måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Nuuk (Godthåb) behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Nuuk (Godthåb) inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Nuuk (Godthåb)

Nedan hittar du alla flygplatser i Nuuk (Godthåb) tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur kommer man till centrala Nuuk från Nuuk International Airport?

Ett sätt att ta sig från flygplatsen till centrum är att åka med buss 3 som går mellan flygplatsen och stadens centrala delar. Det finns också taxis som du kan färdas med från flygplatsen in till centrala Nuuk. Eftersom flygplatsen ligger nära själva staden Nuuk tar det inte särskilt lång tid att färdas denna sträcka.


Visumkrav för att besöka Nuuk (Godthåb)

Vilka pass- eller visumkrav finns det när du besöker Nuuk?

Grönland är ett autonomt territorium som tillhör Danmark. Många av Grönlands regler är därför desamma som dem i Danmark. Till skillnad från Danmark är Grönland dock inte med i EU. Trots detta behöver man som svensk dock inte ha något visum när man ska besöka Grönland. Det räcker i stället med ett pass som är giltigt under den tid du tänkt spendera i landet.


Börja planera din resa till Nuuk (Godthåb)


De bästa sakerna att se och göra i Nuuk (Godthåb)

Vad kan man se och göra i Nuuk?

Trots att Nuuk är Grönlands huvudstad är det en mycket liten stad. Här finns dock en mängd olika sevärdheter. En av dessa är statyn av Hans Egede. Det är en hyllning till Egede, en dansk-norsk missionär som var den som grundade Nuuk. Du finner den i närheten av domkyrkan i stadens kolonihamn. Faktum är att statyn är en kopia av en annan staty av Hans Egede som du finner i Köpenhamn. Själva kolonihamnen är också värd ett besök i sig. Detta är den första hamnen som fanns i staden, och många av de första hus som byggdes i samband med att hamnen anlades står fortfarande kvar. Har du någonsin undrat över hur jultomtens sommarhus kan tänkas se ut? Då gör du klokt i att besöka den byggnad i Nuuk som går under just detta namn. Du finner den inbyggd i Nuuks turistbyrå. Dels finns här en jultomteexpedition dit det anländer brev från hela världen, och på baksidan av byggnaden finner du världens största brevlåda. Passa också på att spana in Samuel Kleinschmidts lyktstolpe när du besöker Nuuk. Kleinschmidt var en tysk hernhut-missionär. Han sägs varje morgon då han var på väg till dagens seminarium ha hängt sin lykta på denna stolpe och sedan hämtat den på kvällen när det var dags att ge sig av hemåt igen. I samband med att du besöker Nuuk är det även klokt att passa på att se andra delar av Grönland. De sevärdheter som landet har att erbjuda inkluderar bland annat förhistorisk is, den största glaciären i världen som ligger utanför Antarktis, norrsken, möjligheten att ta ett dopp i varma källor samt att åka på valsafari.


Hitta billiga flyg till andra städer i Grönland

Grönland har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?