Flyg till Kangerlussuaq

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kangerlussuaq.
Visa nuvarande reserestriktioner för Grönland

När är den bästa tiden att flyga till Kangerlussuaq?

Hur lång tid tar det att flyga till Kangerlussuaq?

När du flyger från Sverige till Kangerlussuaq, Grönland får du göra ett eller flera stopp längs vägen. Du kan hitta resor till Kangerlussuaq på ungefär 16 timmar, exakt hur lång din restid tar från Sverige beror på din rutt, när du reser och från vilken flygplats du flyger från. Du hittar bland annat flygerbjudanden från Arlanda flygplats i Stockholm. Från Arlanda tar det drygt 16 och en halv timme att resa till Kangerlussuaq och du behöver då göra ett stopp i Köpenhamn på vägen. Från Arlanda hittar du flyg med SAS och du kan sedan byta till en rutt med Air Greenland. Om du reser från Malmö är det lättast att först ta dig till Köpenhamn Kastrup flygplats med Öresundståget. Från Kastrup kan du sedan resa direkt med Air Greenlands rutter till Kangerlussuaq. Med en direktresa från Kastrup tar flygningen drygt fyra och en halv timme. Om du flyger från andra flygplatser i Sverige får du först ta dig till antingen Kastrup eller Stockholm för att enklast resa vidare till Kangerlussuaq.

Varifrån kan du hitta direktflyg till Kangerlussuaq?

Du hittar inte några direktflyg till Kangerlussuaq, Grönland från någon av de svenska flygplatserna men du kan flyga direkt från Köpenhamns Kastrup flygplats. Du tar dig enkelt till Kastrup från Malmö genom att ta Öresundståget över bron, och Air Greenland har sedan direktflyg till Kangerlussuaq från Kastrup. Från Stockholm Arlanda flygplats kan du flyga med SAS till Köpenhamn och sedan byta till en rutt med Air Greenland till Kangerlussuaq. Om du reser från Göteborg kan du flyga antingen till Arlanda flygplats med SAS eller direkt till Kastrup i Köpenhamn och sedan reser du vidare med rutter till Kangerlussuaq.

  • Vilket är det absolut billigaste flyget till Kangerlussuaq?

    Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Kangerlussuaq från Stockholm för 8 441 kr. Detta är 21 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Kangerlussuaq. För att hitta de billigaste priserna till Kangerlussuaq från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

  • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kangerlussuaq?

    De som flyger till Kangerlussuaq kan potentiellt hitta bättre priser för Sisimiut flygplats(132 km från stadskärnan i Kangerlussuaq) beroende på månad och avgångsflygplats.

  • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kangerlussuaq?

    Sisimiut flygplats har ett genomsnittspris på 10 714 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Kangerlussuaq. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Kangerlussuaq från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Kangerlussuaq

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Kangerlussuaq.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Kangerlussuaq.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Kangerlussuaq.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Kangerlussuaq?

Returresa till Sverige från Kangerlussuaq

Testkrav för COVID-19
Besökare från Kangerlussuaq måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Kangerlussuaq behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Kangerlussuaq inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Kangerlussuaq

Nedan hittar du alla flygplatser i Kangerlussuaq tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till Kangerlussuaq centrum från flygplatsen?

När du flyger till Kangerlussuaq landar du på Kangerlussuaq Airport som är Grönlands största flygplats. Flygplatsen ligger mycket nära stadens centrum så du kan snabbt ta dig in till centrum. Billigast transportalternativ är att ta en minibuss som går in till centrum, och du hittar denna gröna expressbuss utanför flygplatshallen. Snabbast är dock att ta en taxi in till centrala Kangerlussuaq. Du hittar taxibilar utanför flygplatsen och med taxi tar det ungefär 10 minuter in till stadens centrum. Flygplatsen är relativt liten men öppen dygnet runt och du hittar även ett hotell på flygplatsen. Rutter med Air Greenland landar på Kangerlussuaq Airport och härifrån kan du bland annat resa vidare till destinationer som Ilulissat och Narsarsuaq.


Visumkrav för att besöka Kangerlussuaq

Vilka pass- och visabestämmelser behöver du följa för att besöka Kangerlussuaq?

För att resa till Kangerlussuaq, Grönland behöver du ha med dig ditt pass. Detta beror på att Grönland inte är med i EU så det räcker inte med ditt nationella ID-kort. Däremot behöver du som svensk medborgare inte ansöka om något visum eller inresetillstånd så länge din vistelse i Kangerlussuaq är kortare än 90 dagar.


De bästa sakerna att se och göra i Kangerlussuaq

Vad kan du se och göra i Kangerlussuaq?

Kangerlussuaq ligger på Grönlands västkust och är en utmärkt utgångspunkt för att utforska magnifik natur. Många besökare kommer till Kangerlussuaq för att vandra. I Kangerlussuaq kan du nämligen få tillgång till Arctic Circle Trail, en lång vandringsled som går runt Grönland och ger dig unika vyer av det speciella landskapet. Just från denna stad får du en bra start för att ge dig ut på leden. Runt Kangerlussuaq hittar du bland annat sjöar, berg och vidsträckta slätter. Du kan antingen tälta eller bo i någon av övernattningsstugorna längs med leden. Ett utflyktsmål från Kangerlussuaq är annars sjön Ferguson som ligger sydöst om stadens centrum. Här hittar du en trevlig restaurang och fina möjligheter till promenad eller kortare vandringsturer längs med sjön.


Hitta billiga flyg till andra städer i Grönland

Grönland har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?