Flyg till Anchorage

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Anchorage.
Visa nuvarande reserestriktioner för USA

När är den bästa tiden att flyga till Anchorage?

Hur lång tid tar det att flyga till Anchorage?

Flygningar från Stockholm Arlanda till Ted Stevens Anchorage International Airport tar ungefär 22 timmar med ett par byten. Flyger man i stället från Göteborg Landvetter kan man hitta flygerbjudanden som tar ungefär lika lång tid, eller till och med lite kortare tid. För att nå Ted Stevens Anchorage International Airport från Sturup flygplats i Malmö får man räkna med längre resetid. Det tar ungefär 26 timmar som kortast och har oftast fler byten än flyg som startar från Stockholm Arlanda flygplats och Göteborg Landvetter flygplats.

Varifrån kan du flyga direkt till Anchorage?

Tyvärr finns det inga direktflygningar mellan Sveriges flygplatser till Ted Stevens Anchorage International Airport. Det är vanligt att byta flyg två gånger när man reser både från Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter och flyger man från Malmö Sturup flygplats får man räkna med tre mellanlandningar. Det är vanligast att flygen först mellanlandar i en annan europeisk stad, till exempel Paris, Amsterdam eller Reykjavik innan man flyger mot USA. Den sista mellanlandningen sker i USA och det är vanligt att till exempel byta flyg i New York, Denver eller Seattle innan man når destinationen Anchorage. Bor man i Malmö och vill ha en lite kortare resa med endast ett byte kan man i stället ta bil, buss, tåg eller färja till flygplatsen Kastrup i Köpenhamn och flyga därifrån. Kastrup har vanligtvis fler förbindelser med amerikanska storstäder.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Anchorage?

  Generellt är oktober den billigaste månaden att flyga från Sverige till Anchorage. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 8 146 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Anchorage under oktober, är det även billigt att resa från Sverige i augusti. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 8 155 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Anchorage?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Anchorage är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Anchorage på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 8 658 kr. För en avgång en fredag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 10 552 kr från Sverige till Anchorage.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Anchorage?

  De som flyger till Anchorage kan potentiellt hitta bättre priser för Kenai flygplats(102 km från stadskärnan i Anchorage) beroende på månad och avgångsflygplats.


Kan jag flyga till Anchorage från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Anchorage

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Anchorage.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Anchorage.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Anchorage.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Anchorage?

Returresa till Sverige från Anchorage

Testkrav för COVID-19
Besökare från Anchorage måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Anchorage behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Anchorage inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Anchorage

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Anchorage
British Airways
GOTGöteborg Landvetter
27t 50m
ANCAnchorage

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Anchorage

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Anchorage, visa några av våra erbjudanden nedan av British Airways
British Airways
GOTGöteborg Landvetter
27t 50m
ANCAnchorage

Vilka bolag flyger till Anchorage?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Anchorage
 • Vilka bolag flyger till Anchorage?

  Icelandair är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Anchorage. Lufthansa, British Airways och Air Canada är också populära val för att flyga till Anchorage från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Anchorage med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Anchorage

Nedan hittar du alla flygplatser i Anchorage tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig från Anchorage flygplats till centrum?

Alaskas viktigaste trafiknav Anchorage välkomnar många internationella flygbolag och har världens största sjöflygbas. Anchorage flygplats Ted Stevens Anchorage International Airport ligger nära centrum och det finns ett par olika alternativ att ta sig till staden från flygplatsen. Till skillnad från många andra amerikanska städer erbjuder inte många hotell transferservice från flygplatsen. Det billigaste alternativet är att ta stadsbuss nummer sex som reser mellan centrala transitcentret i staden och södra terminalen på flygplatsen. Bussen går från tidig morgon till sen kväll på vardagar, men inte lika länge om helgerna. Ett annat alternativ är att ta en taxi, som är ett lite snabbare alternativ än stadsbussen men även dyrare. Taxibilar är lättillgängliga och hittas utanför terminalen. Vill du i stället hyra en bil kan du hämta upp de på flygplatsen, och det finns ett flertal biluthyrningsfirmor som du kan boka hos.


Populära flygresor till Anchorage

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Anchorage som hittats av användare
Flyg från Köpenhamn till Anchorage
Snabbast flygtid13t 30m
Billigaste pris9 237 kr
Flyg från Göteborg till Anchorage
Snabbast flygtid27t 50m
Billigaste pris10 282 kr

Visumkrav för att besöka Anchorage

Behöver man pass och visum när man åker till Anchorage?

Anchorage ligger i Alaska, USA och för att åka dit behövs inget visum för svenska resenärer, dock behövs ett giltigt pass som är giltigt under hela din resa. För att resa in i USA måste du även ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd.


Börja planera din resa till Anchorage


De bästa sakerna att se och göra i Anchorage

Vad kan man se och göra i Anchorage?

En modern stil genomsyrar Anchorage på grund av en förödande jordbävning och tsunami 1964. Den verkliga dragningen för turister och invånare i Anchorage är dock stadens enkla tillgång till vilda landskap. Inlandsutflykter från Anchorage inkluderar platser som Denali National Park och den fjordfyllda kusten. Inom räckhåll från staden finns också Mount Alyeska Resort som erbjuder skidåkning under hela året, den populära Portageglaciären och Kenaihalvön. Vill man stanna i staden Anchorage kan man besöka Alaska Native Heritage Center som ligger nordost om stadskärnan och utforska kulturerna hos 11 inhemska grupper. Det är ett bra ställe att få en bättre förståelse för Alaskas historia och kultur innan du utforskar resten av staden. På Heritage Center omger sex traditionella bostäder den lilla sjön Tiulana, där varje uppvisningsby visar artefakter och erbjuder olika upplevelser. Besökare kan uppleva kulturdanser, spel och konstnärsdemonstrationer. Centret har också lokala och regionala konstverk i en kultursal och en teater som spelar pedagogiska filmserier under hela dagen. En annan populär aktivitet är att besöka Anchorage museum på Rasumson Center. Anläggningen innehåller ett brett utbud av konst och historiska föremål relaterade till Alaska och arktis, och museet har många resande utställningar från hela världen varje år.