Flyg Asien Sri Lanka Colombo

Flyg till Colombo

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Colombo (CMB)
tis 18/5
tis 25/5
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Colombo. Nuvarande restriktioner för Colombo baseras på reserestriktioner för Sri Lanka.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sri Lanka

Billigaste flygen till flygplatser i Colombo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Colombo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Colombo Bandaranayike Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Colombo

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Colombo Bandaranayike Intl flygplats (CMB)

Vanligtvis är flyg till Colombo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Colombo Bandaranayike Intl, vilket i genomsnitt kostar 5 718 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN COLOMBO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj9% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Colombo kostar i genomsnitt bara 5 199 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL COLOMBO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember26% dyrareDet kostar omkring 7 229 kr för flyg till Colombo från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL COLOMBO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember673% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Colombo från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Colombo?

Den bästa tiden att resa till Colombo är mellan januari och maj. Under denna period har du det bästa klimatet och du slipper den största regnperioden som är mellan juni och september. Priser på flygbiljetter till Colombo påverkas inte jättemycket av högsäsong eller lågsäsong och du kan hitta relativt billiga flygbiljetter till Colombo året om. Ett tips är att boka tidigt för att få så bra erbjudanden på flyg som möjligt. Flygresor kostar cirka 6500-8000 SEK per person, tur och retur.

När är det billigast att boka flyg till Colombo?

Du hittar flest billiga flyg till Colombo i oktober och maj men även mellan januari och mars, trots att det är högsäsong. Flyg till Colombo är som dyrast i juni och juli men är du ute ett par månader i förväg kan du fortfarande resa till Colombo billigt, även om det är de dyraste månaderna. Det finns inga direktflyg som flyger från Sverige men för snabbaste rutten, som är cirka 12-13 h, kostar en flygstol ungefär 6500-7500 SEK per person. I juni och juli kostar flyg till Colombo ungefär 7000-8500 SEK per person.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Colombo?

Det bästa priset som hittats på momondo till Colombo var 99 kr/per person från Phuket, vilket är 98 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Colombo. För att hitta det billigaste priset till Colombo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Colombo?

maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Colombo från Sverige med priser runt 5 224 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Colombo i maj är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Colombo under mars ligger i genomsnitt på 5 266 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Colombo?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Colombo 23 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Colombo för i genomsnitt 5 871 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Colombo?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Colombo är en söndag då man kan hitta priser så låga som 5 737 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Colombo för flygningar en lördag på 6 185 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Colombo?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Colombo oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Colombo med avgång på kvällen för så lite som 5 631 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 6 283 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Colombo?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Colombo. Om du planerar att flyga till Colombo, överväg då även att boka flyg till Colombo Bandaranayike Intl flygplats(28 km från stadskärnan i Colombo), Kalutara Katukurunda flygplats(45 km från stadskärnan i Colombo), Bentota River flygplats(59 km från stadskärnan i Colombo), Hatton Castlereigh Reservoir flygplats(80 km från stadskärnan i Colombo) eller Koggala flygplats(117 km från stadskärnan i Colombo).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Colombo?

Bentota River flygplats har ett genomsnittspris på 4 734 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Colombo. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Colombo?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sri Lanka resor till Colombo. Inreserestriktioner

Inresemöjligheter till Sri Lanka har nu återinförts med begränsningar för resenärer och för turism. Turister kan anlända via charterflyg, schemalagda flyg eller privata flygplan, till både Katunayake och Mattalas flygplatser. Observera att Bandaranaike International Airport (BIA) är certifierad som en säker flygplats av ACI-flygplatsens hälsoackrediteringsprogram. Visa måste sökas före ankomst.

Inträdeskrav

Resenärer måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som tas inom 96 timmar före avresan. Barn med turistvisum under 12 år är undantagna från PCR-testkraven. Resenärer måste fylla i ett formulär för hälsodeklaration och presentera det vid ankomsten. Turisten måste köpa det obligatoriska COVID-19 försäkringsskyddet från People's Insurance PLC för 12 USD för en försäkringstäckning på 50 000 USD över en period av en månad. Medborgare i Sri Lanka måste ha godkännande från Sri Lanka utrikesministerium eller från Sri Lankas konsulat, med undantag för medborgare i Sri Lanka som reser med sin utländska make, föräldrar eller barn med turistvisum.

Karantänskrav

Det finns inte längre karantänrestriktioner för turister i Sri Lanka. Resenärer måste uppvisa ett negativt PCR-testresultat från ett ackrediterat laboratorium som tas 96 timmar före ankomst. PCR-tester måste också tas igen vid ankomsten till ett förbokat "Safe and Secure" -hotell och igen efter 5-7 dagar beroende på vistelsens längd. Turister kommer också att bli tilldelade "bio-bubblor" som de måste stanna i under en tvåveckorsperiod innan de får utforska resten av ön och röra sig bland allmänheten. Flygbolagets besättning måste sitta i självkarantän på den plats som nämns i hälsodeklarationsformuläret och endast äta sina måltider på rummet tills de reser med sitt nästa flyg.

Transiteringsregler

Den maximala tillåtna transittiden på CMB är 10 timmar. Passagerare måste ha en bekräftad anslutning.

Om du redan planerar att resa till Colombo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Colombo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Colombo
Flera flygbolag
19 juni
ARN11:05Stockholm Arlanda
14t 00m
1 stopp
CMB01:05Colombo Bandaranayike Intl
30 juli
CMB22:10Colombo Bandaranayike Intl
14t 30m
1 stopp
ARN12:40Stockholm Arlanda
7 428 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
15 juli
ARN12:15Stockholm Arlanda
20t 35m
1 stopp
CMB08:50Colombo Bandaranayike Intl
25 aug.
CMB23:45Colombo Bandaranayike Intl
13t 00m
1 stopp
ARN12:45Stockholm Arlanda
7 021 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
9 aug.
ARN12:15Stockholm Arlanda
20t 35m
1 stopp
CMB08:50Colombo Bandaranayike Intl
21 aug.
CMB23:45Colombo Bandaranayike Intl
13t 00m
1 stopp
ARN12:45Stockholm Arlanda
7 753 kr
Hitta liknande
Emirates
19 juni
ARN11:05Stockholm Arlanda
14t 00m
1 stopp
CMB01:05Colombo Bandaranayike Intl
31 juli
CMB16:35Colombo Bandaranayike Intl
20t 05m
2 stopp
ARN12:40Stockholm Arlanda
7 553 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 juli
ARN11:25Stockholm Arlanda
19t 25m
2 stopp
CMB06:50Colombo Bandaranayike Intl
20 aug.
CMB05:25Colombo Bandaranayike Intl
18t 35m
2 stopp
ARN00:00Stockholm Arlanda
7 562 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
9 aug.
ARN03:45Stockholm Arlanda
25t 30m
1 stopp
CMB05:15Colombo Bandaranayike Intl
22 aug.
CMB19:30Colombo Bandaranayike Intl
23t 40m
1 stopp
ARN19:10Stockholm Arlanda
6 838 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Colombo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Colombo

När du bokar flyg till Colombo reser du snabbast med Qatar Airways från Stockholm samt Göteborg. Emirates flyger också till Colombo men då är flygtiden oftast längre och ibland behöver du mellanlanda mer än en gång. Det bästa sättet att flyga till Colombo är därför via Qatar Airways. Det ingår bagage i priserna och även underhållning samt mat och dryck. Qatar Airways samt Emirates är stora flygbolag som är kända för deras utmärkta service.


Hur tar man sig från flygplatsen i Colombo till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Colombo plus avståndet till centrum

For att ta dig till stan från Colombos flygplats, Bandaranaike International Airport (CMB) kan du ta buss eller taxi. Ibland ingår det transfer, eller kan bokas, via ditt hotell vilket är det absolut bästa. Det mest bekväma sättet att ta sig in till centrum är med taxi. Resa med taxi kostar cirka 2000-3000 LKR (cirka 100-140 SEK) och det är med BIA taxi du bör åka. Resan in till stan från flygplatsen tar ungefär 45-90 minuter, beroende på din destination. Det finns två alternativ om du väljer att ta buss och för den snabbaste vägen är det expressbuss E-3 du ska ta. Bussen kostar cirka 130 LKR (cirka 7 SEK). Bussen är inte lika bekväm som taxi och det kan därför löna sig att betala lite mer for mer bekvämlighet, särskilt om du reser med barn eller har mycket bagage.


Hur tar man sig runt i Colombo?

Du tar dig enklast runt i Colombo med buss, taxi, hyra cykel eller med den berömda tuk-tuken som är en trehjuling. Det finns dessutom flygtaxi som ger dig en spektakulär vy över staden och tar dig även till andra städer. Det är Sri Lankan Airlines Air Taxi Service som håller i flygningarna. Tuk-tuk är det billigaste sättet att ta sig runt i stan på även om det kanske inte är det bästa om det regnar. Men många ser inte detta som ett problem, särskilt tack vare det varma klimatet. Med tåget kan du ta dig till flera olika områden runt om Colombo och staden har nu även byggt moderna tåg med högre standard. Det kan dock vara trevligt att uppleva de gamla tågen också. Du kan ta tåget från Fort Railway Station som ligger i centrum och du har även nära till busstationen härifrån som heter Pettah.


Kan man resa till Colombo utan pass eller visum?

När du reser till Colombo behöver du både ha pass och visum. Ditt pass behöver vara giltigt i minst sex månader efter att du anlänt till Colombo. Visumet är giltigt i 30 dagar och kostar cirka 35 USD (cirka 350 SEK) för vuxna och är gratis för barn under 12 år. Du kan även förlänga ditt visum i upp till 90 dagar. Skriv ut godkänt visum och ta med det tillsammans med din returbiljett och kontaktuppgifter till ditt hotell, då detta är ett krav.


Tips och råd om Colombo

Att se i Colombo

Det finns mycket att se i Colombo, vare sig du vill njuta av natur, historia eller arkitektur. Några sevärdheter som du absolut bör ta en titt på är bland annat det Nationella Museet samt Gangaram Vihara-templet. Om du reser med familjen är Leisure World ett perfekt ställe att ta med barnen till som är ett tivoli och vattenpark i ett. (Priser kontrollerade 23/04/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Sri Lanka

Sri Lanka har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Asien Sri Lanka Colombo
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass