Flyg till Colombo

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Colombo. Nuvarande restriktioner för Colombo baseras på reserestriktioner för Sri Lanka.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sri Lanka

Billigaste flygen till flygplatser i Colombo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Colombo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Colombo Bandaranayike Intl flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Colombo

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Colombo Bandaranayike Intl flygplats (CMB)

Vanligtvis är flyg till Colombo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Colombo Bandaranayike Intl, vilket i genomsnitt kostar 5 978 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN COLOMBO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj9% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Colombo kostar i genomsnitt bara 5 436 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL COLOMBO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember26% dyrareDet kostar omkring 7 558 kr för flyg till Colombo från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL COLOMBO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember673% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Colombo från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Colombo?

Den bästa tiden att resa till Colombo är mellan januari och maj. Under denna period har du det bästa klimatet och du slipper den största regnperioden som är mellan juni och september. Priser på flygbiljetter till Colombo påverkas inte jättemycket av högsäsong eller lågsäsong och du kan hitta relativt billiga flygbiljetter till Colombo året om. Ett tips är att boka tidigt för att få så bra erbjudanden på flyg som möjligt. Flygresor kostar cirka 6500-8000 SEK per person, tur och retur.

När är det billigast att boka flyg till Colombo?

Du hittar flest billiga flyg till Colombo i oktober och maj men även mellan januari och mars, trots att det är högsäsong. Flyg till Colombo är som dyrast i juni och juli men är du ute ett par månader i förväg kan du fortfarande resa till Colombo billigt, även om det är de dyraste månaderna. Det finns inga direktflyg som flyger från Sverige men för snabbaste rutten, som är cirka 12-13 h, kostar en flygstol ungefär 6500-7500 SEK per person. I juni och juli kostar flyg till Colombo ungefär 7000-8500 SEK per person.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Colombo?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Colombo var 104 kr/per person från Phuket, vilket är 98 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Colombo. För att hitta det billigaste priset till Colombo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Colombo?

  maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Colombo från Sverige med priser runt 5 462 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Colombo i maj är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Colombo under mars ligger i genomsnitt på 5 506 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Colombo?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Colombo 23 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Colombo för i genomsnitt 6 139 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Colombo?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Colombo är en söndag då man kan hitta priser så låga som 5 998 kr. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Colombo för flygningar en lördag på 6 467 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Colombo?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Colombo oftast är de som avgår på kvällen. Våra användare har hittat flyg till Colombo med avgång på kvällen för så lite som 5 888 kr. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 6 570 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Colombo?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Colombo. Om du planerar att flyga till Colombo, överväg då även att boka flyg till Colombo Bandaranayike Intl flygplats(28 km från stadskärnan i Colombo), Kalutara Katukurunda flygplats(45 km från stadskärnan i Colombo), Bentota River flygplats(59 km från stadskärnan i Colombo), Hatton Castlereigh Reservoir flygplats(80 km från stadskärnan i Colombo) eller Koggala flygplats(117 km från stadskärnan i Colombo).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Colombo?

  Bentota River flygplats har ett genomsnittspris på 4 950 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Colombo. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Colombo?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Sri Lanka resor till Colombo. Inreserestriktioner

Inresemöjligheter till Sri Lanka har nu återinförts med begränsningar för resenärer och för turism. Turister kan anlända via charterflyg, schemalagda flyg eller privata flygplan, till både Katunayake och Mattalas flygplatser. Observera att Bandaranaike International Airport (BIA) är certifierad som en säker flygplats av ACI-flygplatsens hälsoackrediteringsprogram. Visa måste sökas före ankomst.

Inträdeskrav

Resenärer måste ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat som tas inom 96 timmar före avresan. Barn med turistvisum under 12 år är undantagna från PCR-testkraven. Resenärer måste fylla i ett formulär för hälsodeklaration och presentera det vid ankomsten. Turisten måste köpa det obligatoriska COVID-19 försäkringsskyddet från People's Insurance PLC för 12 USD för en försäkringstäckning på 50 000 USD över en period av en månad. Medborgare i Sri Lanka måste ha godkännande från Sri Lanka utrikesministerium eller från Sri Lankas konsulat, med undantag för medborgare i Sri Lanka som reser med sin utländska make, föräldrar eller barn med turistvisum.

Karantänskrav

Det finns inte längre karantänrestriktioner för turister i Sri Lanka. Resenärer måste uppvisa ett negativt PCR-testresultat från ett ackrediterat laboratorium som tas 96 timmar före ankomst. PCR-tester måste också tas igen vid ankomsten till ett förbokat "Safe and Secure" -hotell och igen efter 5-7 dagar beroende på vistelsens längd. Turister kommer också att bli tilldelade "bio-bubblor" som de måste stanna i under en tvåveckorsperiod innan de får utforska resten av ön och röra sig bland allmänheten. Flygbolagets besättning måste sitta i självkarantän på den plats som nämns i hälsodeklarationsformuläret och endast äta sina måltider på rummet tills de reser med sitt nästa flyg.

Transiteringsregler

Den maximala tillåtna transittiden på CMB är 10 timmar. Passagerare måste ha en bekräftad anslutning.

Om du redan planerar att resa till Colombo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Colombo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Colombo
LOT
18 nov.
ARN14:25Stockholm Arlanda
29t 20m
1 stopp
CMB19:45Colombo Bandaranayike Intl
22 nov.
CMB03:05Colombo Bandaranayike Intl
18t 00m
1 stopp
ARN21:05Stockholm Arlanda
6 515 kr
Hitta liknande
LOT
18 nov.
ARN14:25Stockholm Arlanda
29t 20m
1 stopp
CMB19:45Colombo Bandaranayike Intl
22 nov.
CMB03:05Colombo Bandaranayike Intl
18t 00m
1 stopp
ARN21:05Stockholm Arlanda
6 576 kr
Hitta liknande
SWISS
7 jan.
ARN14:35Stockholm Arlanda
35t 15m
1 stopp
CMB01:50Colombo Bandaranayike Intl
21 jan.
CMB05:05Colombo Bandaranayike Intl
27t 45m
1 stopp
ARN08:50Stockholm Arlanda
6 984 kr
Hitta liknande
SWISS
7 jan.
ARN14:35Stockholm Arlanda
35t 15m
1 stopp
CMB01:50Colombo Bandaranayike Intl
21 jan.
CMB05:05Colombo Bandaranayike Intl
27t 45m
1 stopp
ARN08:50Stockholm Arlanda
7 045 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
4 sep.
ARN04:55Stockholm Arlanda
20t 35m
1 stopp
CMB01:30Colombo Bandaranayike Intl
10 sep.
CMB23:45Colombo Bandaranayike Intl
13t 00m
1 stopp
ARN12:45Stockholm Arlanda
7 115 kr
Hitta liknande
Qatar Airways
4 sep.
ARN04:55Stockholm Arlanda
20t 35m
1 stopp
CMB01:30Colombo Bandaranayike Intl
11 sep.
CMB06:30Colombo Bandaranayike Intl
24t 15m
1 stopp
ARN06:45Stockholm Arlanda
7 150 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Colombo

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Colombo, visa några av våra erbjudanden nedan av Air India och Finnair
Air India
ARNStockholm Arlanda
13t 15m
CMBColombo Bandaranayike Intl
Finnair
BMAStockholm-Bromma
21t 00m
CMBColombo Bandaranayike Intl

Flygplatser nära Colombo

Nedan hittar du alla flygplatser i Colombo tillsammans med avståndet från stadens centrum

For att ta dig till stan från Colombos flygplats, Bandaranaike International Airport (CMB) kan du ta buss eller taxi. Ibland ingår det transfer, eller kan bokas, via ditt hotell vilket är det absolut bästa. Det mest bekväma sättet att ta sig in till centrum är med taxi. Resa med taxi kostar cirka 2000-3000 LKR (cirka 100-140 SEK) och det är med BIA taxi du bör åka. Resan in till stan från flygplatsen tar ungefär 45-90 minuter, beroende på din destination. Det finns två alternativ om du väljer att ta buss och för den snabbaste vägen är det expressbuss E-3 du ska ta. Bussen kostar cirka 130 LKR (cirka 7 SEK). Bussen är inte lika bekväm som taxi och det kan därför löna sig att betala lite mer for mer bekvämlighet, särskilt om du reser med barn eller har mycket bagage.


Populära flygresor till Colombo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Colombo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Colombo
Snabbast flygtid13t 15m
Billigaste pris6 115 kr

Hur tar man sig runt i Colombo?

Du tar dig enklast runt i Colombo med buss, taxi, hyra cykel eller med den berömda tuk-tuken som är en trehjuling. Det finns dessutom flygtaxi som ger dig en spektakulär vy över staden och tar dig även till andra städer. Det är Sri Lankan Airlines Air Taxi Service som håller i flygningarna. Tuk-tuk är det billigaste sättet att ta sig runt i stan på även om det kanske inte är det bästa om det regnar. Men många ser inte detta som ett problem, särskilt tack vare det varma klimatet. Med tåget kan du ta dig till flera olika områden runt om Colombo och staden har nu även byggt moderna tåg med högre standard. Det kan dock vara trevligt att uppleva de gamla tågen också. Du kan ta tåget från Fort Railway Station som ligger i centrum och du har även nära till busstationen härifrån som heter Pettah.


Kan man resa till Colombo utan pass eller visum?

När du reser till Colombo behöver du både ha pass och visum. Ditt pass behöver vara giltigt i minst sex månader efter att du anlänt till Colombo. Visumet är giltigt i 30 dagar och kostar cirka 35 USD (cirka 350 SEK) för vuxna och är gratis för barn under 12 år. Du kan även förlänga ditt visum i upp till 90 dagar. Skriv ut godkänt visum och ta med det tillsammans med din returbiljett och kontaktuppgifter till ditt hotell, då detta är ett krav.


Börja planera din resa till Colombo


Tips och råd om Colombo

Att se i Colombo

Det finns mycket att se i Colombo, vare sig du vill njuta av natur, historia eller arkitektur. Några sevärdheter som du absolut bör ta en titt på är bland annat det Nationella Museet samt Gangaram Vihara-templet. Om du reser med familjen är Leisure World ett perfekt ställe att ta med barnen till som är ett tivoli och vattenpark i ett. (Priser kontrollerade 23/04/2019).


Hitta billiga flyg till andra städer i Sri Lanka

Sri Lanka har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?