Flyg Nordamerika Kanada

Flyg till Kanada

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Toronto (YTO)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Kanada.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kanada

De billigaste flygen till städer i Kanada

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Kanada från Sverige
Vancouver
Toronto

Bästa tiden att flyga till Kanada

Tänk på att priserna för flyg till Kanada varierar beroende på vilken stad och flygplats du väljer att flyga till, samt vilken månad du väjer att resa.

Mest populära staden i Kanada

46% av momondos användare som flyger till Kanada tenderar att landa iToronto. Det genomsnittliga priset för flyg till Toronto är 303 kr.


Användbar information om ditt flyg till Kanada

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Kanada

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Kanada?

Kanada har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Kanada är Toronto, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 3 183% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Kanada är Vancouver och Montreal.

Vilket är det billigaste flyget till Kanada?

De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Kanada är:
981 kr per person med Flair Airlines
1 310 kr per person med Porter Airlines
1 395 kr per person med Swoop


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Kanada?

Inreserestriktioner

Kanada har begränsat inresa för alla utländska medborgare. Resenärer som inte är kanadensiska medborgare, fast bosatta eller personer som är registrerade enligt indisk lag får endast resa in i Kanada för viktiga ändamål. Inträde kommer att nekas personer som reser för turism, sightseeing, rekreation, underhållning, sociala besök eller religiösa tillställningar. Kanada har ställt in alla flygningar till och från Storbritannien till och med den 6 januari. Utländska medborgare som är berättigade att resa till Kanada är de som är direkta/indirekta familjemedlemmar till en kanadensisk medborgare eller fast bosatt, en person som fått tillstånd att resa till Kanada av landets folkhälsobyrå till följd av speciella skäl, personer som är bemyndigade av Deputy Minister of Canadian Heritage att resa till Kanada i syfte att medverka i ett enda internationellt idrottsevenemang, tillfälligt utländska arbetstagare, internationella studenter, personer som har tillstånd att bli fast bosatta, transiterande passagerare, medlemmar av de kanadensiska styrkorna, ackrediterade diplomater och deras närmaste familjemedlemmar, flyg- och marinbesättningsmedlemmar, franska medborgare som bor i Saint-Pierre och Miquelon och endast varit i Kanada. En direkt familjemedlem till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa för att spendera tid med den nationella personen eller det fast bosatta och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer. Indirekta familjemedlemmar till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa tillsammans med den nationella eller fast bosatta personen, och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer och ha ett skriftligt tillstånd från Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Inträdeskrav

Alla passagerare som är fem år eller äldre måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från COVID-19 PCR-prov som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Resenärer utan ett negativt test kommer att nekas ombordstigning på deras flyg. Resenärer från ett land där PCR-tester inte är tillgängliga måste rapportera till en utsedd Public Health Agency of Canada-karantänstation för folkhälsa i Kanada under den tid de sitter i obligatorisk 14-dagars karantän. Förseningar i att erhålla provningsresultat är inte tillåtet. De som undantas från detta krav omfattar barn som inte fyllt fem år eller äldre. Andra undantag omfattar besättningsmedlemmar eller personer som endast ämnar resa in i Kanada för att bli en besättningsmedlem, leverantörer av räddningstjänster, stopp av teknisk karaktär och tankning av flyg. Från och med den 1 februari, måste alla internationella passagerare som flyger till Toronto Pearson-flygplatsen ta ytterligare ett COVID-19-test vid ankomsten, utöver det obligatoriska testet före avgång för resenärer som anländer till Kanada med flyg. Resenärer måste genomgå en hälsokontroll. Resenärer som uppvisar symptom på COVID-19 får inte gå ombord på planet. Icke-medicinska ansiktsmasker eller ansiktsskydd krävs för alla flygningar till och från kanadensiska flygplatser och inom flygplatsterminalerna. Den som av medicinska skäl inte kan bära ansiktsmask måste ha ett läkarintyg. Resenärer måste lämna in sin information digitalt via Kanadas ArriveCAN app innan de går ombord på sitt flyg. Detta omfattar rese- och kontaktinformation, karantänplan och självbedömning av COVID-19-symtom. De måste ha bevis för att de har lämnat in sina uppgifter digitalt. Resenärer måste ha en plan för att sitta i karantän i 14 dagar när de anländer till Kanada (inklusive en lämplig karantänstation, hur de kommer till sin destination, inköp av livsmedel och tillgång till nödvändiga tjänster och sjukvård). Kontrollera Kanadas regering webbplats för mer information. Utländska medborgare som reser till Kanada av medmänskliga skäl måste få tillstånd från Canadas folkhälsobyrå. Utländska medborgare som reser utan skriftligt förhandsgodkännande för undantag från gränsrestriktioner kan nekas inresa till Kanada.

Karantänskrav

Resenärer måste hålla sig i karantän i 14 dagar. Detta inkluderar en obligatorisk förskottsbokning på 3 nätter på ett regeringsautoriserat hotell på egen bekostnad (cirka 2 000 CAD) och att ta ett molekylärt COVID-19-test vid ankomst på egen bekostnad. Mot slutet av karantänperioden kommer resenärer att behöva ta ytterligare ett COVID-19-test och stanna kvar i karantän tills de får ett negativt testresultat. Vissa personer är undantagna från det obligatoriska karantänskravet när de kommer in i Kanada för att utföra ett nödvändigt arbete eller en viktig funktion enligt karantänslagen. Eventuella undantag kommer att godkännas för varje enskild ankomst till Kanada.

Transiteringsregler

Inresande passagerare måste göra sina researrangemang för transitering genom Kanada i god tid i förväg, se till att flygningar och anslutningar är så direkta som möjligt för att begränsa kontakt i Kanada. Flera inrikesförbindelser anses inte lämpliga, och det är viktigt att göra nödvändiga förbindelser som är så korta som möjligt. Om två anslutningsflyg ligger mer än 24 timmar från varandra måste passageraren självisolera sig inför nästa flygning. Transiterande passagerare måste stanna i det säkra transitområdet på en kanadensisk flygplats för att slutföra sin anslutning. Om de måste lämna flygplatsen eller det säkra transitområdet på grund av inställda flygningar eller förseningar, ska de hållas i karantän till dess att deras flyg avgår, följa alla riktlinjer som flygplatsmyndigheten tillhandahåller och följa alla flygkrav, samt provinsiella och territoriella begränsningar, beroende på var de har sin transit.

All övrig information

Endast Toronto Pearson (YYZ), Montreal Pierre Elliott Trudeau (YUL), Calgary International Airport (YYC) och Vancouver International Airport (YVR) flyger med internationella flyg. Inrikesflyg, liksom flygningar från Saint-Pierre-et-Miquelon, och då endast lastflyg, kommer att vara undantagna.

Om du redan planerar att resa till Kanada inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Kanada? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Toronto
Ontario

Rogers Centre
CN Tower
Scotiabank Arena
Ontario Place
Toronto Zoo
Vancouver
British Columbia

Vancouver Convention Centre
Pacific Central Station
Burnaby Art Gallery
Orpheum Theatre
Rogers Arena
Montreal
Québec

Old Port of Montreal
Centre Bell
Palais des Congrès de Montréal 
Christ Church Cathedral
Mount Royal Park
Calgary
Alberta

Calgary Tower
Canada Olympic Park
Nose Hill Park
Djurpark Calgary
GRAND
Ottawa
Ontario

Rideaukanalen Memorial
Brewer Park
National Gallery of Canada
Bell Sensplex
Shaw Centre
Edmonton
Alberta

Northlands Coliseum
Telus World of Science
Telus Field
Clareview Community Recreation Centre
Shaw Conference Centre
Winnipeg
Manitoba

Forks Market
Pavilion Gallery Museum
Le Musée de Saint-Boniface Museum
Winnipeg Crafts Museum and Library
Investors Group Field
Halifax
Nova Scotia

Museum of Natural History
Stadshus
Province House
Art Gallery of Nova Scotia
Fairview Cemetery
Quebec
Québec

Artillery Park
Citadell Québec
Observatoire de la Capitale
Place Royale
Martello Tower
Kelowna
British Columbia

City Park
Kasugai Gardens
Prospera Place
Big White Ski Resort
Okanagan Heritage Museum
Saskatoon
Saskatchewan

Diefenbaker Canada Centre
SaskTel Centre
University Bridge
Ukrainian Museum of Canada
Wanuskewin Heritage Park
Victoria
British Columbia

Butchart Gardens
Luxton Park
Save-On-Foods Memorial Centre
Miniature World
Royal BC Museum

Billiga flyg till Kanada

Dessa rutter har de billigaste flygen till Kanada som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Toronto 3 608 kr
Växjö Toronto 4 575 kr
Linköping Vancouver 8 269 kr
Jönköping Vancouver 8 773 kr
Luleå Toronto 10 911 kr
Skellefteå Toronto 21 788 kr

Flygresor till Kanada

Kanadas högsäsong infaller under sommarmånaderna då vädret är som varmast i det nordliga landet. Flyg till Kanada är därför som dyrast under denna period. Priserna stiger även på resor med hotell och andra boenden. Under sommaren är temperaturerna i de flesta av landets södra städer ungefär 25 grader, så du kan både njuta av behagliga temperaturer och ägna dig åt sightseeing utan att det blir för varmt. Under vinter och tidig vår infaller lågsäsongen. Mycket stänger då ner utanför storstäderna och temperaturerna är som lägst och det når minusgrader även i de södra delarna av landet. Priserna sjunker på flygbiljetter till Kanada, med undantag för landets skidorter som är mycket populära under vintermånaderna. Om du vill utforska städerna i behaglig temperatur men undvika sommarens höga priser kan du boka flygresor till Kanada under april. Priserna har då ännu inte hunnit stiga men temperaturerna ligger på runt 15 grader i söder. Hos momondo kan du jämföra priser på resor till Kanada i priskalendern på nätet för att hitta billiga resor. Populära destinationer i landet är bland annat storstäderna Vancouver, Quebec, Toronto och Montreal samt naturområden som Nova Scotia, Whistler-bergen och ön Cape Breton.

Vilka flygbolag flyger direkt till Kanada?

Du kan inte flyga direkt från Sverige till Kanada utan behöver göra en mellanlandning under resan. Du kan bland annat flyga från Arlanda flygplats i Stockholm till Vancouver International Airport i Vancouver med KLM som mellanlandar i Amsterdam. Du kan även flyga till Pearson International Airport i Toronto med Air Canada som mellanlandar i Frankfurt.

Hur många timmar tar det att flyga till Kanada?

Flyg till Kanada tar drygt 9 timmar om du gör en smidig mellanlandning under resan.

Vilken tid på året ska man resa till Kanada?

Varje säsong för med sig olika typer av aktiviteter, så välj ditt resedatum efter vad du vill göra under din semester. Under vintermånaderna är det skidorterna som gäller, eller vinteraktiviteter i naturområdena. Under hösten kan du se vackra färger på träden speciellt i skogsområdena på Cape Breton och runt om Quebec. Våren är utmärkt för kulturella utflykter i storstäderna och under sommaren kan du vandra i de vackra Whistler-bergen.

Kan man resa till Kanada utan pass eller visum?

För att ta flyg till Kanada behöver du ansöka om ett elektroniskt inresetillstånd, eTA. Detta gör du online innan flygets avgång. Du behöver också ha med dig ditt pass och du ska se till att passet är giltigt i 6 månader från och med att du reser ut ur landet. Tänk också på att du kan komma att behöva visa upp en returbiljett för din hemresa vid inresan till landet.


Internationella flygrutter till Kanada

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Toronto
Snabbaste flygtid
12t 15m
Billigast pris
3 609 kr
Flyg från Växjö till Toronto
Snabbaste flygtid
31t 50m
Billigast pris
4 575 kr
Flyg från Köpenhamn till Vancouver
Snabbaste flygtid
15t 20m
Billigast pris
5 311 kr
Flyg från Linköping till Vancouver
Snabbaste flygtid
18t 45m
Billigast pris
8 269 kr
Flyg från Jönköping till Vancouver
Snabbaste flygtid
25t 11m
Billigast pris
8 774 kr
Flyg från Luleå till Toronto
Snabbaste flygtid
15t 05m
Billigast pris
10 911 kr
Flyg från Skellefteå till Toronto
Snabbaste flygtid
33t 25m
Billigast pris
21 788 kr
Visa mer


Populära flygdestinationer i Nordamerika

Om du inte är intresserad av flyg till Kanada kan du ta en titt på andra populära destinationer i Nordamerika
Flyg Nordamerika Kanada
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass