Flyg till Calgary

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Calgary (YYC)
tors 15/4
tors 22/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Calgary. Nuvarande restriktioner för Calgary baseras på reserestriktioner för Kanada.

Visa nuvarande reserestriktioner för Kanada

Billigaste flygen till flygplatser i Calgary

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Calgary från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Calgary

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Calgary

Stockholm (STO) till Calgary (YYC)

Vanligtvis är flyg till Calgary från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Calgary, vilket i genomsnitt kostar 6 859 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CALGARY TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari12% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Calgary kostar i genomsnitt bara 6 174 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CALGARY FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli23% dyrareDet kostar omkring 8 653 kr för flyg till Calgary från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CALGARY FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember614% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Calgary från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Calgary?

Den bästa tiden att resa till Calgary är på sommaren mellan juni-september. Det är även populärt med flyg till Calgary på vintern och om du vill njuta av vinteraktiviteter är december-februari en bra tid för dig att boka flygbiljetter till Calgary. På sommaren stiger priserna en aning men du kan boka en längre tid i förväg och fortfarande hitta billiga flyg till Calgary.

När är det billigast att boka flyg till Calgary?

Det är billigast att boka flyg till Calgary under hösten samt vintern. September är en bra månad att boka flyg om du fortfarande vill ta del av ett varmare klimat och är samtidigt ute efter billiga flygbiljetter till Calgary. Flyg till Calgary kostar cirka 7000-8000 SEK per person tur och retur på hösten, och på vintern kan du ofta hitta flygresor för cirka 6000-7000 SEK per person. Flygresan tar ungefär 12-14 t och ibland kan resan ta ungefär 15-17 h, särskilt om du vill ha bättre priser på flyg.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Calgary?

Generellt är februari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Calgary. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 6 122 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Calgary i februari är det också billigt att flyga i maj. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 6 225 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Calgary?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Calgary ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 6 859 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Calgary?

Enligt våra data är måndag den billigaste veckodagen att flyga till Calgary från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en måndag var 6 676 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. För en avgång en lördag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 7 527 kr från Sverige till Calgary.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Calgary?

Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Calgary på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Calgary på morgonen för så lite som 6 808 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg på eftermiddagen till Calgary, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 8 202 kr per biljett.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Calgary?

Red Deer flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Calgary.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Calgary?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Kanada resor till Calgary. Inreserestriktioner

Kanada har begränsat inresa för alla utländska medborgare. Resenärer som inte är kanadensiska medborgare, fast bosatta eller personer som är registrerade enligt indisk lag får endast resa in i Kanada för viktiga ändamål. Inträde kommer att nekas personer som reser för turism, sightseeing, rekreation, underhållning, sociala besök eller religiösa tillställningar. Kanada har ställt in alla flygningar till och från Storbritannien till och med den 6 januari. Utländska medborgare som är berättigade att resa till Kanada är de som är direkta/indirekta familjemedlemmar till en kanadensisk medborgare eller fast bosatt, en person som fått tillstånd att resa till Kanada av landets folkhälsobyrå till följd av speciella skäl, personer som är bemyndigade av Deputy Minister of Canadian Heritage att resa till Kanada i syfte att medverka i ett enda internationellt idrottsevenemang, tillfälligt utländska arbetstagare, internationella studenter, personer som har tillstånd att bli fast bosatta, transiterande passagerare, medlemmar av de kanadensiska styrkorna, ackrediterade diplomater och deras närmaste familjemedlemmar, flyg- och marinbesättningsmedlemmar, franska medborgare som bor i Saint-Pierre och Miquelon och endast varit i Kanada. En direkt familjemedlem till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa för att spendera tid med den nationella personen eller det fast bosatta och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer. Indirekta familjemedlemmar till en medborgare eller fast bosatt i Kanada måste resa tillsammans med den nationella eller fast bosatta personen, och ha för avsikt att stanna i Kanada i 15 dagar eller mer och ha ett skriftligt tillstånd från Immigration, Refugees and Citizenship Canada (IRCC).

Inträdeskrav

Alla passagerare som är fem år eller äldre måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från COVID-19 PCR-prov som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Resenärer utan ett negativt test kommer att nekas ombordstigning på deras flyg. Resenärer från ett land där PCR-tester inte är tillgängliga måste rapportera till en utsedd Public Health Agency of Canada-karantänstation för folkhälsa i Kanada under den tid de sitter i obligatorisk 14-dagars karantän. Förseningar i att erhålla provningsresultat är inte tillåtet. De som undantas från detta krav omfattar barn som inte fyllt fem år eller äldre. Andra undantag omfattar besättningsmedlemmar eller personer som endast ämnar resa in i Kanada för att bli en besättningsmedlem, leverantörer av räddningstjänster, stopp av teknisk karaktär och tankning av flyg. Från och med den 1 februari, måste alla internationella passagerare som flyger till Toronto Pearson-flygplatsen ta ytterligare ett COVID-19-test vid ankomsten, utöver det obligatoriska testet före avgång för resenärer som anländer till Kanada med flyg. Resenärer måste genomgå en hälsokontroll. Resenärer som uppvisar symptom på COVID-19 får inte gå ombord på planet. Icke-medicinska ansiktsmasker eller ansiktsskydd krävs för alla flygningar till och från kanadensiska flygplatser och inom flygplatsterminalerna. Den som av medicinska skäl inte kan bära ansiktsmask måste ha ett läkarintyg. Resenärer måste lämna in sin information digitalt via Kanadas ArriveCAN app innan de går ombord på sitt flyg. Detta omfattar rese- och kontaktinformation, karantänplan och självbedömning av COVID-19-symtom. De måste ha bevis för att de har lämnat in sina uppgifter digitalt. Resenärer måste ha en plan för att sitta i karantän i 14 dagar när de anländer till Kanada (inklusive en lämplig karantänstation, hur de kommer till sin destination, inköp av livsmedel och tillgång till nödvändiga tjänster och sjukvård). Kontrollera Kanadas regering webbplats för mer information. Utländska medborgare som reser till Kanada av medmänskliga skäl måste få tillstånd från Canadas folkhälsobyrå. Utländska medborgare som reser utan skriftligt förhandsgodkännande för undantag från gränsrestriktioner kan nekas inresa till Kanada.

Karantänskrav

Resenärer måste hålla sig i karantän i 14 dagar. Detta inkluderar en obligatorisk förskottsbokning på 3 nätter på ett regeringsautoriserat hotell på egen bekostnad (cirka 2 000 CAD) och att ta ett molekylärt COVID-19-test vid ankomst på egen bekostnad. Mot slutet av karantänperioden kommer resenärer att behöva ta ytterligare ett COVID-19-test och stanna kvar i karantän tills de får ett negativt testresultat. Vissa personer är undantagna från det obligatoriska karantänskravet när de kommer in i Kanada för att utföra ett nödvändigt arbete eller en viktig funktion enligt karantänslagen. Eventuella undantag kommer att godkännas för varje enskild ankomst till Kanada.

Transiteringsregler

Inresande passagerare måste göra sina researrangemang för transitering genom Kanada i god tid i förväg, se till att flygningar och anslutningar är så direkta som möjligt för att begränsa kontakt i Kanada. Flera inrikesförbindelser anses inte lämpliga, och det är viktigt att göra nödvändiga förbindelser som är så korta som möjligt. Om två anslutningsflyg ligger mer än 24 timmar från varandra måste passageraren självisolera sig inför nästa flygning. Transiterande passagerare måste stanna i det säkra transitområdet på en kanadensisk flygplats för att slutföra sin anslutning. Om de måste lämna flygplatsen eller det säkra transitområdet på grund av inställda flygningar eller förseningar, ska de hållas i karantän till dess att deras flyg avgår, följa alla riktlinjer som flygplatsmyndigheten tillhandahåller och följa alla flygkrav, samt provinsiella och territoriella begränsningar, beroende på var de har sin transit.

All övrig information

Endast Toronto Pearson (YYZ), Montreal Pierre Elliott Trudeau (YUL), Calgary International Airport (YYC) och Vancouver International Airport (YVR) flyger med internationella flyg. Inrikesflyg, liksom flygningar från Saint-Pierre-et-Miquelon, och då endast lastflyg, kommer att vara undantagna.

Om du planerarar att resa till Calgary inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Calgary

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Calgary
KLM
4 maj
13:30Stockholm Arlanda
27t 55m
1 stopp
17:25Calgary
18 maj
04:30Calgary
20t 10m
2 stopp
00:40Stockholm Arlanda
7 602 kr
Hitta liknande
KLM
4 maj
13:30Stockholm Arlanda
27t 55m
1 stopp
17:25Calgary
18 maj
05:30Calgary
23t 10m
2 stopp
04:40Stockholm Arlanda
7 636 kr
Hitta liknande
Air Canada
4 maj
02:15Stockholm Arlanda
23t 20m
2 stopp
01:35Calgary
17 maj
21:10Calgary
30t 10m
2 stopp
03:20Stockholm Arlanda
7 670 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 maj
13:10Stockholm Arlanda
60t 39m
3 stopp
01:49Calgary
18 maj
08:56Calgary
19t 59m
2 stopp
04:55Stockholm Arlanda
8 944 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 maj
12:15Stockholm Arlanda
37t 20m
2 stopp
01:35Calgary
17 maj
21:10Calgary
52t 05m
2 stopp
01:15Stockholm Arlanda
13 220 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
4 maj
13:10Stockholm Arlanda
60t 39m
3 stopp
01:49Calgary
18 maj
08:56Calgary
37t 39m
2 stopp
22:35Stockholm Arlanda
8 910 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Calgary?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Calgary

British Airways samt Iberia har ofta bra flyg till Calgary från Stockholm Arlanda. Om du reser från Göteborg kan du flyga med bland annat Delta Air Lines och Air France. Det går inga direktflyg från Sverige till Calgary men dessa flygbolag har oftast bara en mellanlandning. Det ingår bagage i priserna samt mat och underhållning på de flesta flyg.


Hur tar man sig från flygplatsen i Calgary till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Calgary plus avståndet till centrum

Calgary International Airport ligger ungefär 20 km från Calgary centrum. Du kan ta dig in till stan med buss, Airport Shuttle, taxi, eller bil. Du kan antingen boka flygplatstransfer via ditt hotell eller boka Airport Shuttle i förväg. Detta är två av de snabbaste sätten att ta dig till stan. Du kan boka online eller köpa biljetter på flygplatsen som kostar cirka 15 CAD (cirka 105 SEK) för vuxna och cirka 10 CAD (cirka 70 SEK) för barn mellan 4-12 år. Stadsbussen är det billigaste alternativet och kostar cirka 3,40 CAD (cirka 24 SEK) för en vuxenbiljett och cirka 2,35 CAD (cirka 17 SEK) för barn och ungdom mellan 6-17 år. Barn under sex år reser gratis. Resa med taxi tar cirka 30-40 min och kostar ungefär 40-50 CAD (cirka 285-355 SEK).


Hur tar man sig runt i Calgary?

För att ta dig runt i Calgary kan du cykla, åka buss, åka tåg eller spårvagn, ta taxi, hyra bil eller promenera. Calgary är väldigt cykelanpassat och detta är ett av de bästa, samt billigaste, sätten att ta dig runt på. Du får se mycket av staden samtidigt som du sparar pengar på transport. Du kan hyra cykel via bland annat Lime som även har en egen app du kan boka via. Det kostar cirka 1 CAD (cirka 7 SEK) att låsa upp cykeln och sedan betalar du ungefär 0,30 CAD (cirka 2 SEK) per minut. Om du ska ta bussen kan du antingen köpa enkelbiljetter eller ett pass som täcker fler resor. Bussresor kostar cirka 3,40 CAD (cirka 24 SEK) för enkelresor eller cirka 10,75 CAD (cirka 76 SEK) för ett 10-dagars pass. Dessa priser gäller även det populära C-train som är ett snabbt alternativ att ta dig runt på. I stan är det lätt att dig runt till fots.


Kan man resa till Calgary utan pass eller visum?

Du behöver ett elektroniskt visum när du reser till Calgary som svensk medborgare. Detta gäller alla som är medborgare i ett EU-land. Du kan ansöka om visum, ETA, online. Ett visum kostar cirka 7 CAD (cirka 50 SEK) och tar oftast bara ett par minuter att få. Skriv ut godkänt visum och ta med dig det till flygplatsen. Du behöver även ett pass som är giltigt i minst sex månader efter inresa.


Tips och råd om Calgary

Att se i Calgary

Det finns många sevärdheter i Calgary och staden är känd för sin häpnadsväckande natur. Ta gärna en tur till Rocky Mountains som är en av de vackraste platserna i Kanada. Det är även värt att besöka Calgary Tower, där du kan se staden från ovan genom att titta ner genom glasgolvet. Calgary bjuder på mycket kultur och konst och du kan bland annat se en föreställning på Calgary Ballet. Besök även gärna Studio Bell som har hela fem våningar med utställningar som speglar den kanadensiska musikkulturen.

Aktiviteter med barn

Det är nästan omöjligt för barn att ha tråkigt i Calgary. Beakerhead är en unik plats med fokus på föreställningar, workshops, och mycket mer relaterade till forskning. Shakers Fun Centre och Calaway Park är andra aktiviteter som barn uppskattar. (Priser kontrollerade 27/05/2019).


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass