Flyg till Calgary

tors 5/12
tors 12/12
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Calgary?

10 680 SEK
9 000 SEK
7 310 SEK
5 622 SEK
Pris
5622 - 9 719 SEK

Den bästa tiden att resa till Calgary är på sommaren mellan juni-september. Det är även populärt med flyg till Calgary på vintern och om du vill njuta av vinteraktiviteter är december-februari en bra tid för dig att boka flygbiljetter till Calgary. På sommaren stiger priserna en aning men du kan boka en längre tid i förväg och fortfarande hitta billiga flyg till Calgary.

När är det billigast att boka flyg till Calgary?

Det är billigast att boka flyg till Calgary under hösten samt vintern. September är en bra månad att boka flyg om du fortfarande vill ta del av ett varmare klimat och är samtidigt ute efter billiga flygbiljetter till Calgary. Flyg till Calgary kostar cirka 7000-8000 SEK per person tur och retur på hösten, och på vintern kan du ofta hitta flygresor för cirka 6000-7000 SEK per person. Flygresan tar ungefär 12-14 t och ibland kan resan ta ungefär 15-17 h, särskilt om du vill ha bättre priser på flyg.


Hitta billiga flygbiljetter till Calgary

Se de bästa erbjudandena på flyg till Calgary som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
Air Canada
Air Canada
05 dec.
10:35
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
22t 00m
2 Stopp
YYC
00:35
+1
Calgary Intl flygplats
Air Canada
21 dec.
02:20
YYC
Calgary Intl flygplats
24t 20m
2 Stopp
ARN
10:40
+1
Stockholm Arlanda flygplats
10 186 SEK
Air Canada
Air Canada
05 dec.
10:35
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
22t 00m
2 Stopp
YYC
00:35
+1
Calgary Intl flygplats
Air Canada
21 dec.
02:20
YYC
Calgary Intl flygplats
24t 20m
2 Stopp
ARN
10:40
+1
Stockholm Arlanda flygplats
10 186 SEK

Vilka flygbolag flyger till Calgary?

British Airways samt Iberia har ofta bra flyg till Calgary från Stockholm Arlanda. Om du reser från Göteborg kan du flyga med bland annat Delta Air Lines och Air France. Det går inga direktflyg från Sverige till Calgary men dessa flygbolag har oftast bara en mellanlandning. Det ingår bagage i priserna samt mat och underhållning på de flesta flyg.


Hur tar man sig från flygplatsen i Calgary till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Calgary plus avståndet till centrum
Calgary Intl
8 km från centrum

Calgary International Airport ligger ungefär 20 km från Calgary centrum. Du kan ta dig in till stan med buss, Airport Shuttle, taxi, eller bil. Du kan antingen boka flygplatstransfer via ditt hotell eller boka Airport Shuttle i förväg. Detta är två av de snabbaste sätten att ta dig till stan. Du kan boka online eller köpa biljetter på flygplatsen som kostar cirka 15 CAD (cirka 105 SEK) för vuxna och cirka 10 CAD (cirka 70 SEK) för barn mellan 4-12 år. Stadsbussen är det billigaste alternativet och kostar cirka 3,40 CAD (cirka 24 SEK) för en vuxenbiljett och cirka 2,35 CAD (cirka 17 SEK) för barn och ungdom mellan 6-17 år. Barn under sex år reser gratis. Resa med taxi tar cirka 30-40 min och kostar ungefär 40-50 CAD (cirka 285-355 SEK).


Populära flygresor till Calgary

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Calgary som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Calgary
Snabbaste flygtid
29t 24m
Billigaste pris
7 757 SEK
Flyg från Stockholm till Calgary
Snabbaste flygtid
30t 35m
Billigaste pris
8 824 SEK
Flyg från Jönköping till Calgary
Snabbaste flygtid
15t 20m
Billigaste pris
10 263 SEK

Hur tar man sig runt i Calgary?

För att ta dig runt i Calgary kan du cykla, åka buss, åka tåg eller spårvagn, ta taxi, hyra bil eller promenera. Calgary är väldigt cykelanpassat och detta är ett av de bästa, samt billigaste, sätten att ta dig runt på. Du får se mycket av staden samtidigt som du sparar pengar på transport. Du kan hyra cykel via bland annat Lime som även har en egen app du kan boka via. Det kostar cirka 1 CAD (cirka 7 SEK) att låsa upp cykeln och sedan betalar du ungefär 0,30 CAD (cirka 2 SEK) per minut. Om du ska ta bussen kan du antingen köpa enkelbiljetter eller ett pass som täcker fler resor. Bussresor kostar cirka 3,40 CAD (cirka 24 SEK) för enkelresor eller cirka 10,75 CAD (cirka 76 SEK) för ett 10-dagars pass. Dessa priser gäller även det populära C-train som är ett snabbt alternativ att ta dig runt på. I stan är det lätt att dig runt till fots.


Kan man resa till Calgary utan pass eller visum?

Du behöver ett elektroniskt visum när du reser till Calgary som svensk medborgare. Detta gäller alla som är medborgare i ett EU-land. Du kan ansöka om visum, ETA, online. Ett visum kostar cirka 7 CAD (cirka 50 SEK) och tar oftast bara ett par minuter att få. Skriv ut godkänt visum och ta med dig det till flygplatsen. Du behöver även ett pass som är giltigt i minst sex månader efter inresa.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Calgary


Tips och råd om Calgary

Att se i Calgary

Det finns många sevärdheter i Calgary och staden är känd för sin häpnadsväckande natur. Ta gärna en tur till Rocky Mountains som är en av de vackraste platserna i Kanada. Det är även värt att besöka Calgary Tower, där du kan se staden från ovan genom att titta ner genom glasgolvet. Calgary bjuder på mycket kultur och konst och du kan bland annat se en föreställning på Calgary Ballet. Besök även gärna Studio Bell som har hela fem våningar med utställningar som speglar den kanadensiska musikkulturen.

Aktiviteter med barn

Det är nästan omöjligt för barn att ha tråkigt i Calgary. Beakerhead är en unik plats med fokus på föreställningar, workshops, och mycket mer relaterade till forskning. Shakers Fun Centre och Calaway Park är andra aktiviteter som barn uppskattar. (Priser kontrollerade 27/05/2019).

*Flygpriser till Calgary baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.