Flyg till Peru

Tur & retur
Ekonomi
Denver (DEN)
Lima (LIM)
fre 5/3
fre 12/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Peru.

Visa nuvarande reserestriktioner för Peru

De billigaste flygen till städer i Peru

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Peru från Sverige
Lima
Lima

Användbar information om ditt flyg till Peru

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Peru

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Peru?

Bland momondos användare är den populäraste staden i Peru Lima, och besöks omkring 1 462% mer än någon annan stad i Peru. Andra städer som resenärer ofta reser till är Cuzco och Iquitos.

Vilket är det billigaste flyget till Peru?

De billigaste flygen till Peru som nyligen hittats av momondos användare är 227 kr med Sky Airline, 288 kr med Viva Air Peru och 441 kr med Sky Airlines Peru.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Peru?

Inreserestriktioner

Peru har begränsat inresor för de flesta utländska resenärer, utom medborgare och invånare i Peru, samt flygningar för hemresa och humanitära flygningar. Peru har förlängt förbudet mot alla internationella flygningar med ursprung i Brasilien och alla internationella flygningar som är längre än 8 timmar. Resenärer som under de senaste 14 dagarna vistats i Albanien, Andorra, Armenien, Österrike, Azerbajdzjan, Vitryssland, Belgien, Bosnien och Hercegovina, Brasilien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Kosovo, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Montenegro, Nederländerna, Nord Makedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, Sydafrika , Spanien, Sverige, Schweiz, Ukraina, Storbritannien eller Vatikanstaten får inte komma in i landet förrän den 28 februari.

Inträdeskrav

Resenärer måste antingen ha ett medicinskt intyg med negativt resultat från ett RT-PCR-test för Coronavirus COVID-19, ett negativt resultat från antigentestet eller ett medicinskt epidemiologisk intyg (medical certificate of epidemiological discharge ) som utfärdats inom 72 timmar före avgång. Repatrieringsflyg och barn under 12 år med ett medicinskt intyg om god hälsa är undantagna från kravet på att visa upp ett resultat från ett COVID-19 PCR-RT-test. Resenärer måste fylla i en "Deklaration Jurada de Salud" 72 timmar före avgång och visa upp det ifyllda formuläret vid ankomsten.

Karantänskrav

Från och med den 4 januari måste alla resenärer som anländer till Peru sitta i karantän i 14 dagar i sitt hem, i Pan American Village eller ett annat tillfälligt isoleringscenter eller i ett boende, efter samordning med de peruanska hälsovårdsmyndigheterna.

All övrig information

Upphörande av viseringsundantag för medborgare i Sydkorea med normalt pass.

Om du redan planerar att resa till Peru inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Peru? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Lima

Huaca Pucllana
Government Palace
Plaza Mayor
Miraflores Central Park
Archaeological Museum Pachacámac
Cuzco

Cusco Cathedral
Plaza de Armas
Museum of Religious Art
Qenqo
Pukapukara
Iquitos

Iquitos Cathedral
Plaza 28 de Julio
Iquitos Plaza de Armas
Arequipa

Casa Goyeneche
Arequipa Stadium
Arequipa Plaza de Armas
Arequipa Cathedral
Santa Catalina Monastery
Piura

Paita Beach
Chiclayo

Santa Maria Cathedral
Puerto Maldonado

Puerto Maldonado Obelisk
Puerto Maldonado Plaza de Armas
Trujillo

Huanchaco Beach
Huaca del Sol
Chan Chan
Huaca de la Luna
Trujillo Plaza de Armas
Tarapoto

Petroglifos de Polish
Ahuashiyacu Falls

Billiga flyg till Peru

Dessa rutter har de billigaste flygen till Peru som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Lima 6 707 kr

Flyg till Peru

Besökare från hela världen lockas till Perus historiska ruiner och sevärdheter varav Machu Picchu är den allra mest kända. Här finns vandringsleder i bergen som tar dig förbi både ruiner och enastående vyer. Landets festivaler och kök är andra faktorer som lockar besökare. Här kan du smaka på utsökt choklad, ceviche med chili och en mängd olika traditionella grytor. Om du är intresserad av matlagning finns några av världens bästa marknader både i städerna och ute på landsbygden. Under året hålls ett flertal större festivaler då det kulturella arvet är som mest synligt. De flesta flyg till Peru landar i huvudstaden Lima som bjuder på en blandning av historiska tempel och modern arkitektur. Området har varit bosatt i tusentals år och du kan beundra arkeologiska fynd från regionen på något av Limas stora museum. Kontinentens äldsta fortfarande bosatta stad är dock Cuzco och här har du en bra utgångspunkt för att besöka Machu Picchu. Staden är fylld av tempel från Inca-tiden och medeltida katedraler, sida vid sida.

Resor till Peru varierar i pris under året. Högsäsongen infaller mellan maj och september då det är som torrast i landet. Under denna period är priset på flygstolar som allra högst. Du kan dock hitta något lägre priser under september. Allra lägst pris hittar du i februari då det är regnigt i landet. På nätet kan du jämföra priser via momondo för att se under vilka datum du kan hitta ett flyg till Peru till billigt pris. Du kan även jämföra priser på inrikesflyg samt på resor med hotell när du söker online. Försök att boka din flygresa till Peru ungefär två månader i förväg för att få ett lågt pris och undvik sista minuten-bokningar.

Vilka flygbolag flyger direkt till Peru?

Du kan inte flyga direkt från Sverige till Peru utan du behöver göra minst ett stopp under vägen. Flygbiljetter till Peru hittar du bland annat med KLM och Air France. Dessa flygbolag avgår från Stockholm och har smidiga mellanlandningar i Amsterdam och Paris för att sedan flyga vidare till Limas J Chavez International Airport. Lägst priser har Aeromexico och Air Canada men då får du räkna med flera byten och långa restider.

När är bästa tiden att åka till Peru?

Den bästa tiden att besöka Peru är under högsäsongen mellan maj och oktober då det är som torrast i landet. Denna period är även landets svalaste med temperaturer på runt 18 °C. Under perioden mellan oktober och april är det mycket regnigt i landet och temperaturerna ligger på mellan 25 °C-30 °C. Priserna under den varmare och fuktigare lågsäsongen är lägre och det är då lättare att hitta ett billigt pris på flyg till Peru samt på boenden för din vistelse.

Hur många timmar tar det att flyga till Peru?

Flygresor till Peru som landar på flygplatsen i Lima tar drygt 15 timmar om du gör en smidig mellanlandning under resans gång. Om du istället flyger till Velazco Astete Airport i Cuzco kan du räkna med åtminstone 19 timmars flygtid då du behöver göra två mellanlandningar längs vägen. För långflygningar från Europa till Sydamerika finns underhållningssystem med film och TV under flygningen och det erbjuds även köp av måltider.

Kan man resa till Peru utan pass eller visum?

Du behöver inte ansöka om något visum för att resa till Peru på en turistresa som är under 90 dagar så länge du är svensk medborgare och reser med ett svenskt pass. När du reser från Sverige till Peru behöver du ha med dig ett pass som är giltigt i sex månader från och med det att du reser in i landet. Regler angående vilka dokument du behöver ha med dig ändras snabbt och du ska därför kontrollera vad som gäller innan resans avgång. Vänd dig till Perus ambassad i Stockholm för att få aktuella uppgifter om inresa i landet.


Internationella flygrutter till Peru

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Lima
Snabbaste flygtid
22t 25m
Billigast pris
6 708 kr

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass