Flyg till Lima

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 19/10
tis 26/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Lima.
Visa nuvarande reserestriktioner för Peru

Billigaste flygen till flygplatser i Lima

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Lima från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Lima

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Lima

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Lima (LIM)

Vanligtvis är flyg till Lima från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Lima J Chavez Intl, vilket i genomsnitt kostar 8 549 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN LIMA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari9% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Lima kostar i genomsnitt bara 7 819 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL LIMA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember22% dyrareDet kostar omkring 10 405 kr för flyg till Lima från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL LIMA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember811% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Lima från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Lima?

Den bästa tiden att resa till Lima är mellan december och april månad. Under denna perioden kan du njuta av ett varmt klimat och det är den bästa perioden att boka flyg till Lima om du vill njuta av kusten. Maj-augusti är också populära månader och det är mycket turism i staden även under dessa månader.

När är det billigast att boka flyg till Lima?

För att hitta billiga flyg till Lima kan du boka flyg redan ett par månader innan och resa i bland annat januari. Flyg till Lima kostar cirka 9000-9500 SEK tur och retur per person i januari från Stockholm Arlanda. Det går inga direktflyg till Lima och resan tar cirka 16-19 h med en mellanlandning på vägen. För att hitta billiga flygbiljetter till Lima från Göteborg är januari också en av de bästa månaderna men du kan även hitta bra flyg i december samt februari. Priserna från Göteborg ligger på ungefär samma som från Stockholm och resan från Göteborg tar ungefär 15-18 h med en mellanlandning. I juli kostar flygbiljetter till Lima istället cirka 12 000 SEK per person.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Lima?

  Generellt är februari den billigaste månaden att flyga från Sverige till Lima. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 7 889 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Lima i februari är mars ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Lima under mars ligger i genomsnitt på 8 055 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Lima?

  De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Lima är att boka 24 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 8 571 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Lima även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Lima för 5 906 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Lima?

  Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Lima från Sverige en måndag. momondo-användare har hittat biljetter för måndagsavgångar för så lite som 8 436 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 9 245 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Lima.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Lima?

  Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Lima från Sverige är på morgonen. momondo-användare har hittat så låga priser som 8 497 kr när de sökt efter flyg som avgår på morgonen. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Lima, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 11 635 kr per biljett.


Kan jag flyga till Lima J Chavez Intl från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Lima J Chavez Intl

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Lima J Chavez Intl.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Lima J Chavez Intl.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Lima J Chavez Intl.

Dokument
Hälsodeklarationsformulär - Resenärer måste fylla i formuläret 72 timmar före avresan och visa upp det ifyllda formuläret vid ankomsten till Peru.

Förregistreringsformulär - Resenärer måste ladda ner appen och fylla i formuläret inom 48 timmar före avresan till Peru.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Lima J Chavez Intl?

Returresa till Sverige från Lima J Chavez Intl

Testkrav för COVID-19
Besökare från Lima J Chavez Intl måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Lima J Chavez Intl behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Lima inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Lima

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Lima
Flera flygbolag
9 feb.
ARN03:15Stockholm Arlanda
16t 55m
1 stopp
LIM20:10Lima J Chavez Intl
16 feb.
LIM14:40Lima J Chavez Intl
22t 15m
2 stopp
ARN12:55Stockholm Arlanda
7 155 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 jan.
ARN11:15Stockholm Arlanda
20t 15m
2 stopp
LIM07:30Lima J Chavez Intl
15 feb.
LIM05:50Lima J Chavez Intl
21t 15m
1 stopp
ARN03:05Stockholm Arlanda
6 919 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
28 jan.
ARN09:45Stockholm Arlanda
21t 45m
1 stopp
LIM07:30Lima J Chavez Intl
15 feb.
LIM05:50Lima J Chavez Intl
21t 15m
1 stopp
ARN03:05Stockholm Arlanda
5 906 kr
Hitta liknande
Delta
2 feb.
ARN08:30Stockholm Arlanda
21t 45m
2 stopp
LIM06:15Lima J Chavez Intl
6 apr.
LIM05:00Lima J Chavez Intl
26t 40m
2 stopp
ARN07:40Stockholm Arlanda
7 094 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
13 jan.
ARN04:00Stockholm Arlanda
27t 30m
2 stopp
LIM07:30Lima J Chavez Intl
20 jan.
LIM05:50Lima J Chavez Intl
21t 15m
1 stopp
ARN03:05Stockholm Arlanda
7 653 kr
Hitta liknande
Delta
9 feb.
ARN01:30Stockholm Arlanda
28t 45m
2 stopp
LIM06:15Lima J Chavez Intl
16 feb.
LIM04:00Lima J Chavez Intl
21t 45m
2 stopp
ARN01:45Stockholm Arlanda
7 085 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Lima

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Lima, visa några av våra erbjudanden nedan.
Flera flygbolag
25 okt.
ARN04:50Stockholm Arlanda
27t 50m
2 stopp
LIM08:40Lima J Chavez Intl
4 228 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 okt.
ARN04:50Stockholm Arlanda
27t 50m
2 stopp
LIM08:40Lima J Chavez Intl
4 246 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
6 nov.
ARN16:05Stockholm Arlanda
28t 45m
2 stopp
LIM19:50Lima J Chavez Intl
3 722 kr
Hitta liknande

Vilka bolag flyger till Lima?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Lima
 • Vilka bolag flyger till Lima?

  När det gäller flyg från Sverige till Lima bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som KLM, Air France, Iberia och Aeromexico. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Lima

Nedan hittar du alla flygplatser i Lima tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flygplatsen i Lima, Jorge Chavez International Airport ligger ungefär 12 kilometer från Lima centrum. Du kan ta dig till stan med buss, taxi eller hyra bil. Det bästa sättet är att ta Airport Express Lima som kostar cirka 26 PEN (cirka 70 SEK) per person för vuxna och 18 PEN (cirka 50 SEK) per person för barn som är 4-15 år gamla. Barn under fyra år åker gratis. Biljetter kan köpas online, via WhatsApp, ombord eller vid disken på flygplatsen. Bussen kör mellan 07:00 och 00:00 på vardagar. Om du vill ta en taxi tar detta ungefär 45 min in till stan och kostar cirka 70 PEN (cirka 170 SEK). Det rekommenderas inte att du åker med Uber i Lima.


Populära flygresor till Lima

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Lima som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Lima
Snabbast flygtid16t 55m
Billigaste pris6 046 kr

Så tar du dig runt i Lima

I Lima kan du ta dig runt med buss, micros (minivans) eller tåg. Metropolitano är namnet på bussarna som kör i stan och en enkelresa kostar cirka 1-1,50 PEN (cirka 3-4 SEK) per person. Du kan även köpa ett Metropolitanokort som du kan ladda med flera resor. Det nya moderna tåget heter Tren Electronico och är ett väldigt bekvämt sätt att sig runt på. Det finns inte jättemånga hållplatser än men det växer med tiden. Det kan vara krångligt att ta bussen i Lima och därför är det nya tåget extra uppskattat. Tänk på att det inte går några bussar i det historiska området i stan. Du kan ta både bussar och micros nästan var som helst och du kan hoppa på bussen på vägen. Oftast är det en mängd människor som står samlade och det är lätt att känna igen hållplatserna. Du betalar ombord så se till att ha mynt på dig.


Visumkrav för att besöka Lima

Du behöver inget visum när du reser till Lima som svensk medborgare, eller som medborgare i ett annat EU-land. Du behöver dock ha med dig ett giltigt pass och giltighetstiden ska vara minst sex månader efter inresa. Du behöver även ha två tomma sidor i passet för stämplar. Du kan inte resa till Lima med endast provisoriskt pass eller ID-kort.


Börja planera din resa till Lima


De bästa sakerna att se och göra i Lima

Att se i Lima

Det finns mycket historia och arkitektur att uppleva i Lima. En sevärdhet som är väldigt populär är Circuito Magico del Agua som kan besökas både på natten och på dagen. Dock är det häftigast att komma hit på natten eftersom fontänerna lyser upp Parque de la Reserva. Ett annat tips är att ta en Mirabus som tar dig runt i staden och berättar om de olika platserna som den passerar vilket är ett perfekt sätt att lära dig mer om Limas historia. En annan sevärdhet som är värd ett besök är Barranco där arkitektur och historia smälter samman. Huaca Pucllana berättar historien vidare med pyramidruiner från Inca-tiden och denna hittar du i det populära Miraflores området.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör ha en reseförsäkring när du reser till Lima. Kolla gärna med din hemförsäkring och ditt försäkringsbolag vad som gäller. Du bör ha försäkring som täcker sjukdomsfall, olycksfall samt stöld.