Flyg till Venedig

Tur & retur
Ekonomi
Washington, D.C. (WAS)
Venedig (VCE)
fre 26/2
fre 5/3
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Venedig. Nuvarande restriktioner för Venedig baseras på reserestriktioner för Italien.

Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Billigaste flygen till flygplatser i Venedig

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Venedig från din närmsta stad eller flygplats
Köpenhamn
Bologna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Köpenhamn TILL Venedig

Köpenhamn (CPH) till Bologna (BLQ)

Vanligtvis är flyg till Venedig från Köpenhamn billigare än att flyga från Köpenhamn Kastrup till Bologna Guglielmo Marconi, vilket i genomsnitt kostar 1 416 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VENEDIG TILL KÖPENHAMNmars28% billigareAtt flyga från Köpenhamn till Venedig kostar i genomsnitt bara 1 027 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VENEDIG FRÅN KÖPENHAMNjuli38% dyrareDet kostar omkring 1 980 kr för flyg till Venedig från Köpenhamn i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VENEDIG FRÅN KÖPENHAMNjuli528% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Venedig från Köpenhamn i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Venedig?

Resor till Venedig är populära under vår och sommar då temperaturerna är varma och besökare från hela världen samlas i den magiska staden. Flygresor till Venedig är även populära runt jul- och nyårsledigheterna. Säsongsvariationerna påverkar priser på flygstolar och resor med hotell som är dyrare under högsäsongerna. Hos momondo kan du jämföra priser för olika datum i priskalendern online.

När är det billigast att boka flyg till Venedig? Billiga flyg till Venedig hittar du under november och maj. Maj är en utmärkt månad att åka på då det ännu inte blivit olidligt varmt i staden och du undviker de allra största folkmassorna. Bäst är att boka ungefär 50 dagar innan avresa för att få din resa till ett billigt pris och därmed undvika dyra sista minuten priser.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Venedig?

Det bästa priset som hittats på momondo till Venedig var 137 kr/per person från Stuttgart, vilket är 95 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Venedig. För att hitta det billigaste priset till Venedig från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Venedig?

Den billigaste månaden att flyga till Venedig från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 243 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. oktober är en annan bra månad för att besöka Venedig med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 491 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Venedig?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Venedig är att boka 52 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 675 kr. Flygpriserna kan dock vara lägre även utanför denna tidsram. Till exempel hittades nyligen flyg till Venedig från Sverige för så lite som 1 152 kr på momondo.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Venedig?

Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Venedig från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 1 511 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Venedig är fredag, med genomsnittliga biljettpriser runt 1 803 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Venedig?

Den billigaste tiden på dygnet att resa till Venedig är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 617 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 1 696 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Venedig?

De som flyger till Venedig kan potentiellt hitta bättre priser för Venedig Treviso flygplats(26 km från stadskärnan i Venedig), Trieste Dei Legionari flygplats(99 km från stadskärnan i Venedig), Verona flygplats(113 km från stadskärnan i Venedig), Bologna Guglielmo Marconi flygplats(129 km från stadskärnan i Venedig) eller Rimini Miramare flygplats(159 km från stadskärnan i Venedig) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Venedig?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Venedig Venedig Treviso flygplats med ett genomsnittspris på 1 163 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Venedig?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Italien resor till Venedig. Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Från den 9 januari har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Framtill den 5 mars råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien 14 dagar innan inresa till Italien. Det finns för närvarande inga undantag. Fram till den 5 mars råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Om du planerarar att resa till Venedig inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Venedig

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Venedig
Lufthansa
22 maj
08:00
Göteborg-Landvetter Airport
7t 40m
1 stopp
15:40
Venedig Marco Polo
26 maj
12:55
Venedig Marco Polo
4t 20m
1 stopp
17:15
Göteborg-Landvetter Airport
1 475 kr
Hitta liknande
Lufthansa
17 apr.
02:15
Stockholm Arlanda
7t 50m
1 stopp
10:05
Venedig Marco Polo
23 apr.
06:40
Venedig Marco Polo
4t 40m
1 stopp
11:20
Stockholm Arlanda
1 351 kr
Hitta liknande
Lufthansa
29 mars
02:15
Stockholm Arlanda
7t 50m
1 stopp
10:05
Venedig Marco Polo
2 apr.
06:40
Venedig Marco Polo
4t 40m
1 stopp
11:20
Stockholm Arlanda
1 384 kr
Hitta liknande
KLM
18 apr.
13:30
Stockholm Arlanda
4t 50m
1 stopp
18:20
Venedig Marco Polo
25 apr.
07:40
Venedig Marco Polo
7t 50m
1 stopp
15:30
Stockholm Arlanda
1 409 kr
Hitta liknande
Norwegian
23 maj
17:30
Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
05:05
Venedig Marco Polo
26 maj
17:10
Venedig Marco Polo
2t 30m
19:40
Stockholm Arlanda
1 657 kr
Hitta liknande
Norwegian
23 maj
17:30
Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
05:05
Venedig Marco Polo
26 maj
17:10
Venedig Marco Polo
2t 30m
19:40
Stockholm Arlanda
1 665 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Venedig

Om du letar efter enkelbiljetter till Venedig, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
28 mars
17:25
Stockholm Skavsta
17t 45m
1 stopp
11:10
Venedig Marco Polo
Flera flygbolag
29 mars
10:50
Stockholm Skavsta
21t 15m
3 stopp
08:05
Venedig Marco Polo
Flera flygbolag
28 mars
08:35
Stockholm Arlanda
23t 30m
3 stopp
08:05
Venedig Marco Polo

Vilka flygbolag flyger till Venedig?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Venedig

Wizz Air, Ukraine International Airlines och Ryanair är populära flygbolag som erbjuder billiga flyg till Venedig. Tänk dock på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis ingår i flygpriser. Dessa kostnader kan till exempel gälla sittplats, handbagage och incheckat bagage. Många resenärer köper flygbiljetter till Venedig med Deutsche Lufthansa och Norwegian som är två populära bolag som trafikerar sträckan. Hos momondo kan du jämföra de olika flygbolagens priser på nätet.

Vem flyger direkt till Venedig? Ryanair flyger direkt från Skavsta flygplats, belägen ungefär 100 kilometer sydväst om Stockholm, till Venedig. Norwegian flyger direkt från Arlanda flygplats, belägen norr om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Venedig? En direktflygning från Sverige till den italienska staden tar ungefär 2 timmar och 40 minuter.


Hur tar man sig från flygplatsen i Venedig till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Venedig plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Venedig landar antingen på Venice Marco Polo Airport, nära stadens centrum, eller på flygplatsen i staden Trieste, nordöst om Venedig. Bägge flygplatser erbjuder bra kollektiva medel med vilka du kan ta dig in till centrum, samt både taxi och hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Venedig

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Venedig som hittats av användare
Flyg från Köpenhamn till Venedig
Snabbaste flygtid
7t 25m
Billigast pris
1 873 kr
Flyg från Stockholm till Venedig
Snabbaste flygtid
5t 45m
Billigast pris
1 989 kr
Flyg från Malmö till Venedig
Snabbaste flygtid
22t 30m
Billigast pris
3 887 kr
Flyg från Jönköping till Venedig
Snabbaste flygtid
9t 30m
Billigast pris
7 864 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Venedig?

Venedig är kompakt och har en liten stadskärna som du enklast utforskar till fots. Det är också ett av de bästa sätten att upptäcka stadens vackra broar och pittoreska gränder. Eftersom Venedig är byggd på en mängd små öar i Venediglagunen slingrar vatten och kanaler genom hela staden. Kollektivtrafiken ser därför lite annorlunda ut än i andar europeiska städer.

Vaporetti, stadens vattenbuss, är ett enkelt sätt att ta sig fram på om du inte vill gå. Biljetterna köper du innan du kliver ombord på båten. Kom också ihåg att validera biljetten i den gula maskinen innan påstigning. Ett måste för många besökare är annars att ta en klassisk gondoltur, men detta är ett ganska dyrt transportsätt så förlita dig inte på detta färdmedel under din resa.


Kan man flyga till Venedig utan pass eller visum?

Inom EU behöver du inte något visum när man reser så länge man har ett svenskt pass eller ett EU-medborgarskap från något annat medlemsland. Du behöver därför inte ansöka om visum innan resan. När du flyger från Sverige behöver du legitimera dig vid ombordstigningen samt vid den italienska gränskontrollen. Legitimationen kan antingen bestå av ditt pass eller av ditt nationella id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort, vilka alltså inte gäller som identifiering under resan. Innan du åker ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna antingen hos de italienska myndigheterna eller hos den italienska ambassaden i Stockholm. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att förändras.


Tips och råd om Venedig

Intresserad av sevärdheter i Venedig?

När du är i Venedig ska du ta dig till Markusplatsen som är stadens centrala torg. Här ligger den kända Markuskyrkan från 800-talet. Missa inte heller det rosa marmorpalatsen Palazzo Ducale och museet Gallerie dell’Accademia med kända målningar från mästare som Tintoretto och Titian.

Vad bör jag packa för min resa?

Promenadvänliga skor.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Undvik höga surfkostnader med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det är inte farligt men smakar inte särskilt gott.

Ska jag dricksa i Venedig?

Om dricksen inte är inkluderad kan du lägga till mellan 10 och 15 procent.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass