Flyg till Venedig

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Venedig. Nuvarande restriktioner för Venedig baseras på reserestriktioner för Italien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Billigaste flygen till flygplatser i Venedig

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Venedig från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Trieste

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Venedig

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Venedig (I31)

Vanligtvis är flyg till Venedig från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Venedig, vilket i genomsnitt kostar 1 563 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VENEDIG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Venedig kostar i genomsnitt bara 1 270 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VENEDIG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni39% dyrareDet kostar omkring 2 357 kr för flyg till Venedig från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VENEDIG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober276% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Venedig från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Venedig?

Resor till Venedig är populära under vår och sommar då temperaturerna är varma och besökare från hela världen samlas i den magiska staden. Flygresor till Venedig är även populära runt jul- och nyårsledigheterna. Säsongsvariationerna påverkar priser på flygstolar och resor med hotell som är dyrare under högsäsongerna. Hos momondo kan du jämföra priser för olika datum i priskalendern online.

När är det billigast att boka flyg till Venedig? Billiga flyg till Venedig hittar du under november och maj. Maj är en utmärkt månad att åka på då det ännu inte blivit olidligt varmt i staden och du undviker de allra största folkmassorna. Bäst är att boka ungefär 50 dagar innan avresa för att få din resa till ett billigt pris och därmed undvika dyra sista minuten priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Venedig?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Venedig var 144 kr/per person från Stuttgart, vilket är 95 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Venedig. För att hitta det billigaste priset till Venedig från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Venedig?

  Den billigaste månaden att flyga till Venedig från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 305 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Venedig i mars är det också billigt att flyga i oktober. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 566 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Venedig?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Venedig från Sverige är större om du bokar 52 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Venedig för ungefär 1 758 kr om du gör din sökning 52 dagar innan. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 731 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Venedig?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Venedig från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 1 602 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är fredag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 1 903 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Venedig?

  Enligt våra data är den billigaste tiden på dygnet att flyga till Venedig på morgonen. momondo-användare har hittat avgående flyg från Sverige till Venedig på morgonen för så lite som 1 801 kr. Tänk på att dessa priser kan variera beroende på flygbolag och vilken tid på året du reser. Det är mer efterfrågan på flyg mitt på dagen till Venedig, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 1 951 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Venedig?

  De som flyger till Venedig kan potentiellt hitta bättre priser för Venedig Treviso flygplats(26 km från stadskärnan i Venedig), Trieste Dei Legionari flygplats(99 km från stadskärnan i Venedig), Verona flygplats(113 km från stadskärnan i Venedig), Bologna Guglielmo Marconi flygplats(129 km från stadskärnan i Venedig) eller Rimini Miramare flygplats(159 km från stadskärnan i Venedig) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Venedig?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Venedig Venedig Treviso flygplats med ett genomsnittspris på 1 267 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Venedig?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Italien resor till Venedig. Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Fram till den 6 april har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Med undantag för medborgare, invånare eller personer med väsentliga skäl inklusive brådskande arbete, hälsobehov eller studiekrav. Anledningen till resan måste förklaras skriftligt (av passageraren som använder självdeklarationen). Ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien under de 14 dagar som föregår inresa till Italien. Det görs för närvarande inga undantag. Det råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Om du redan planerar att resa till Venedig inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Venedig

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Venedig
Ryanair
12 aug.
NYO17:30Stockholm Skavsta
11t 50m
1 stopp
VCE05:20Venedig Marco Polo
23 aug.
VCE08:35Venedig Marco Polo
8t 00m
1 stopp
NYO16:35Stockholm Skavsta
Ryanair
9 aug.
NYO17:00Stockholm Skavsta
12t 20m
1 stopp
VCE05:20Venedig Marco Polo
11 aug.
VCE16:30Venedig Marco Polo
24t 30m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta
Ryanair
27 aug.
NYO13:05Stockholm Skavsta
23t 15m
1 stopp
VCE12:20Venedig Marco Polo
30 aug.
VCE05:55Venedig Marco Polo
10t 40m
1 stopp
NYO16:35Stockholm Skavsta
Ryanair
6 aug.
NYO13:05Stockholm Skavsta
16t 15m
1 stopp
VCE05:20Venedig Marco Polo
12 aug.
VCE18:05Venedig Marco Polo
18t 35m
1 stopp
NYO12:40Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
9 aug.
NYO12:40Stockholm Skavsta
32t 35m
2 stopp
VCE21:15Venedig Marco Polo
11 aug.
VCE16:30Venedig Marco Polo
24t 30m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta
Ryanair
26 aug.
NYO17:30Stockholm Skavsta
23t 35m
1 stopp
VCE17:05Venedig Marco Polo
30 aug.
VCE05:55Venedig Marco Polo
10t 40m
1 stopp
NYO16:35Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Venedig

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Venedig, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
1 aug.
NYO17:25Stockholm Skavsta
14t 35m
1 stopp
VCE08:00Venedig Marco Polo
Ryanair
27 aug.
NYO13:05Stockholm Skavsta
23t 15m
1 stopp
VCE12:20Venedig Marco Polo
Ryanair
12 sep.
NYO17:25Stockholm Skavsta
14t 35m
1 stopp
VCE08:00Venedig Marco Polo

Vilka bolag flyger till Venedig?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Venedig

Wizz Air, Ukraine International Airlines och Ryanair är populära flygbolag som erbjuder billiga flyg till Venedig. Tänk dock på att när du bokar med lågprisbolag kan det tillkomma flera kostnader som vanligtvis ingår i flygpriser. Dessa kostnader kan till exempel gälla sittplats, handbagage och incheckat bagage. Många resenärer köper flygbiljetter till Venedig med Deutsche Lufthansa och Norwegian som är två populära bolag som trafikerar sträckan. Hos momondo kan du jämföra de olika flygbolagens priser på nätet.

Vem flyger direkt till Venedig? Ryanair flyger direkt från Skavsta flygplats, belägen ungefär 100 kilometer sydväst om Stockholm, till Venedig. Norwegian flyger direkt från Arlanda flygplats, belägen norr om Stockholm.

Hur många timmar tar det att flyga till Venedig? En direktflygning från Sverige till den italienska staden tar ungefär 2 timmar och 40 minuter.


Flygplatser nära Venedig

Nedan hittar du alla flygplatser i Venedig tillsammans med avståndet från stadens centrum

Billiga flyg till Venedig landar antingen på Venice Marco Polo Airport, nära stadens centrum, eller på flygplatsen i staden Trieste, nordöst om Venedig. Bägge flygplatser erbjuder bra kollektiva medel med vilka du kan ta dig in till centrum, samt både taxi och hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Venedig

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Venedig som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Venedig
Snabbast flygtid8t 05m
Billigaste pris896 kr
Flyg från Göteborg till Venedig
Snabbast flygtid6t 25m
Billigaste pris913 kr
Flyg från Malmö till Venedig
Snabbast flygtid9t 10m
Billigaste pris4 375 kr
Flyg från Jönköping till Venedig
Snabbast flygtid9t 30m
Billigaste pris8 254 kr

Hur tar man sig runt i Venedig?

Venedig är kompakt och har en liten stadskärna som du enklast utforskar till fots. Det är också ett av de bästa sätten att upptäcka stadens vackra broar och pittoreska gränder. Eftersom Venedig är byggd på en mängd små öar i Venediglagunen slingrar vatten och kanaler genom hela staden. Kollektivtrafiken ser därför lite annorlunda ut än i andar europeiska städer.

Vaporetti, stadens vattenbuss, är ett enkelt sätt att ta sig fram på om du inte vill gå. Biljetterna köper du innan du kliver ombord på båten. Kom också ihåg att validera biljetten i den gula maskinen innan påstigning. Ett måste för många besökare är annars att ta en klassisk gondoltur, men detta är ett ganska dyrt transportsätt så förlita dig inte på detta färdmedel under din resa.


Kan man flyga till Venedig utan pass eller visum?

Inom EU behöver du inte något visum när man reser så länge man har ett svenskt pass eller ett EU-medborgarskap från något annat medlemsland. Du behöver därför inte ansöka om visum innan resan. När du flyger från Sverige behöver du legitimera dig vid ombordstigningen samt vid den italienska gränskontrollen. Legitimationen kan antingen bestå av ditt pass eller av ditt nationella id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort, vilka alltså inte gäller som identifiering under resan. Innan du åker ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna antingen hos de italienska myndigheterna eller hos den italienska ambassaden i Stockholm. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att förändras.


Börja planera din resa till Venedig


Tips och råd om Venedig

Intresserad av sevärdheter i Venedig?

När du är i Venedig ska du ta dig till Markusplatsen som är stadens centrala torg. Här ligger den kända Markuskyrkan från 800-talet. Missa inte heller det rosa marmorpalatsen Palazzo Ducale och museet Gallerie dell’Accademia med kända målningar från mästare som Tintoretto och Titian.

Vad bör jag packa för min resa?

Promenadvänliga skor.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Undvik höga surfkostnader med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det är inte farligt men smakar inte särskilt gott.

Ska jag dricksa i Venedig?

Om dricksen inte är inkluderad kan du lägga till mellan 10 och 15 procent.