Flyg till Venedig

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 1/11
mån 8/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Venedig.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Billigaste flygen till flygplatser i Venedig

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Venedig från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Bologna

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Venedig

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Venedig (I31)

Vanligtvis är flyg till Venedig från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Venedig, vilket i genomsnitt kostar 1 547 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VENEDIG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember25% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Venedig kostar i genomsnitt bara 1 257 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VENEDIG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni40% dyrareDet kostar omkring 2 350 kr för flyg till Venedig från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VENEDIG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober278% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Venedig från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Venedig?

Resor till Venedig är populära under vår och sommar då temperaturerna är varma och besökare från hela världen samlas i den magiska staden. Flygresor till Venedig är även populära runt jul- och nyårsledigheterna. Säsongsvariationerna påverkar priser på flygstolar och resor med hotell som är dyrare under högsäsongerna. Hos momondo kan du jämföra priser för olika datum i priskalendern online.

När är det billigast att boka flyg till Venedig? Billiga flyg till Venedig hittar du under november och maj. Maj är en utmärkt månad att åka på då det ännu inte blivit olidligt varmt i staden och du undviker de allra största folkmassorna. Bäst är att boka ungefär 50 dagar innan avresa för att få din resa till ett billigt pris och därmed undvika dyra sista minuten priser.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Venedig?

  Det bästa priset som hittats på momondo till Venedig var 142 kr/per person från Stuttgart, vilket är 94 % billigare än genomsnittspriset för flyg till Venedig. För att hitta det billigaste priset till Venedig från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Venedig?

  Den billigaste månaden att flyga till Venedig från Sverige är mars. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 291 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Venedig i mars är det också billigt att flyga i februari. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 584 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Venedig?

  Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Venedig från Sverige är större om du bokar 23 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Venedig för ungefär 1 755 kr om du gör din sökning 23 dagar innan. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 465 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Venedig?

  De som flyger till Venedig kan potentiellt hitta bättre priser för Venedig Treviso flygplats(26 km från stadskärnan i Venedig), Trieste Dei Legionari flygplats(99 km från stadskärnan i Venedig), Verona flygplats(113 km från stadskärnan i Venedig), Bologna Guglielmo Marconi flygplats(129 km från stadskärnan i Venedig) eller Bolzano flygplats(138 km från stadskärnan i Venedig) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Venedig?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Venedig Venedig Treviso flygplats med ett genomsnittspris på 1 254 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Venedig från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Venedig

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Venedig.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt Antigen (snabbtest)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Venedig.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Venedig.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Venedig?

Returresa till Sverige från Venedig

Testkrav för COVID-19
Besökare från Venedig måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Venedig behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Venedig inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Venedig

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Venedig
Ryanair
19 nov.
ARN10:15Stockholm Arlanda
16t 25m
1 stopp
TSF02:40Venedig Treviso
22 nov.
TSF07:35Venedig Treviso
6t 25m
1 stopp
ARN14:00Stockholm Arlanda
Ryanair
15 nov.
GOT03:10Göteborg Landvetter
13t 45m
1 stopp
TSF16:55Venedig Treviso
18 nov.
TSF04:45Venedig Treviso
11t 55m
1 stopp
GOT16:40Göteborg Landvetter
Ryanair
18 nov.
ARN15:20Stockholm Arlanda
19t 15m
2 stopp
TSF10:35Venedig Treviso
24 nov.
TSF08:10Venedig Treviso
6t 30m
1 stopp
ARN14:40Stockholm Arlanda
Ryanair
11 nov.
ARN15:20Stockholm Arlanda
19t 15m
2 stopp
TSF10:35Venedig Treviso
18 nov.
TSF04:45Venedig Treviso
6t 55m
1 stopp
ARN11:40Stockholm Arlanda
Ryanair
24 nov.
ARN15:05Stockholm Arlanda
22t 50m
1 stopp
TSF13:55Venedig Treviso
30 nov.
TSF04:45Venedig Treviso
12t 40m
1 stopp
ARN17:25Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
24 nov.
NYO03:55Stockholm Skavsta
4t 55m
1 stopp
TSF08:50Venedig Treviso
30 nov.
TSF04:45Venedig Treviso
31t 50m
2 stopp
NYO12:35Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Venedig

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Venedig, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
17 dec.
GOT02:55Göteborg Landvetter
7t 40m
1 stopp
TSF10:35Venedig Treviso
Ryanair
6 nov.
ARN16:05Stockholm Arlanda
12t 45m
1 stopp
VCE03:50Venedig Marco Polo
Ryanair
3 dec.
ARN12:15Stockholm Arlanda
19t 00m
3 stopp
VCE07:15Venedig Marco Polo

Vilka bolag flyger till Venedig?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Venedig
 • Vilka bolag flyger till Venedig?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Venedig från Sverige Lufthansa, Norwegian, Brussels Airlines och Ryanair. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Venedig

Nedan hittar du alla flygplatser i Venedig tillsammans med avståndet från stadens centrum

Så tar du dig till centrala Venedig från flygplatsen

Billiga flyg till Venedig landar antingen på Venice Marco Polo Airport, nära stadens centrum, eller på flygplatsen i staden Trieste, nordöst om Venedig. Bägge flygplatser erbjuder bra kollektiva medel med vilka du kan ta dig in till centrum, samt både taxi och hyrbilsalternativ.


Populära flygresor till Venedig

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Venedig som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Venedig
Snabbast flygtid6t 45m
Billigaste pris516 kr
Flyg från Göteborg till Venedig
Snabbast flygtid11t 05m
Billigaste pris835 kr
Flyg från Malmö till Venedig
Snabbast flygtid24t 05m
Billigaste pris4 381 kr

Så tar du dig runt i Venedig

Venedig är kompakt och har en liten stadskärna som du enklast utforskar till fots. Det är också ett av de bästa sätten att upptäcka stadens vackra broar och pittoreska gränder. Eftersom Venedig är byggd på en mängd små öar i Venediglagunen slingrar vatten och kanaler genom hela staden. Kollektivtrafiken ser därför lite annorlunda ut än i andar europeiska städer.

Vaporetti, stadens vattenbuss, är ett enkelt sätt att ta sig fram på om du inte vill gå. Biljetterna köper du innan du kliver ombord på båten. Kom också ihåg att validera biljetten i den gula maskinen innan påstigning. Ett måste för många besökare är annars att ta en klassisk gondoltur, men detta är ett ganska dyrt transportsätt så förlita dig inte på detta färdmedel under din resa.


Visumkrav för att besöka Venedig

Inom EU behöver du inte något visum när man reser så länge man har ett svenskt pass eller ett EU-medborgarskap från något annat medlemsland. Du behöver därför inte ansöka om visum innan resan. När du flyger från Sverige behöver du legitimera dig vid ombordstigningen samt vid den italienska gränskontrollen. Legitimationen kan antingen bestå av ditt pass eller av ditt nationella id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och visar ditt medborgarskap. Detta ska inte förväxlas med vanlig legitimation eller körkort, vilka alltså inte gäller som identifiering under resan. Innan du åker ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna antingen hos de italienska myndigheterna eller hos den italienska ambassaden i Stockholm. Detta eftersom regler angående visum och pass alltid kan komma att förändras.


Börja planera din resa till Venedig


De bästa sakerna att se och göra i Venedig

Intresserad av sevärdheter i Venedig?

När du är i Venedig ska du ta dig till Markusplatsen som är stadens centrala torg. Här ligger den kända Markuskyrkan från 800-talet. Missa inte heller det rosa marmorpalatsen Palazzo Ducale och museet Gallerie dell’Accademia med kända målningar från mästare som Tintoretto och Titian.

Vad bör jag packa för min resa?

Promenadvänliga skor.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Undvik höga surfkostnader med ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det är inte farligt men smakar inte särskilt gott.

Ska jag dricksa i Venedig?

Om dricksen inte är inkluderad kan du lägga till mellan 10 och 15 procent.