Hitta billiga flyg till Catania

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 7/2
tis 14/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Catania

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Catania

Bästa priset för enkelresa

416 kr

Bästa priset för tur- och returresa

937 kr

Snabbast flygtid

8t 35m

Flygs av

2 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Catania från Sverige under de senaste 72 timmarna är 416 kr (Stockholm Arlanda till Catania Fontanarossa).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Catania från Sverige under de senaste 72 timmarna är 937 kr (Stockholm Skavsta till Catania Fontanarossa).
Det snabbaste flyget till Catania från Sverige tar 8t 35m (Stockholm Arlanda till Catania Fontanarossa).
Det finns 2 flygbolag som flyger till och från Catania, inklusive Ryanair och Wizz Air.

Trender för flygresor till Catania

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Catania och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Catania?

Om du inte har möjlighet att besöka Catania under januari, är det även billigt att resa från Sverige i maj. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 989 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Catania?

Användare som bokade resor till Catania från Pisa hittade flyg som var 97 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Catania. För att hitta det billigaste priset till Catania från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Catania?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Catania från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 2 502 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Flyg från Sverige till Catania en söndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 3 077 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Catania?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Catania från Sverige är på kvällen. momondo-användare har hittat så låga priser som 1 910 kr när de sökt efter flyg som avgår på kvällen. Flyg mitt på dagen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 968 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Catania?

Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Catania du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Catania Fontanarossa tar det i genomsnitt 7t 20m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Catania Fontanarossa generellt omkring 7t 55m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Catania?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Catania ungefär 23 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 640 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Catania

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Catania från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Catania

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Catania

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Catania (CTA)

Vanligtvis är flyg till Catania från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Catania Fontanarossa, vilket i genomsnitt kostar 2 457 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CATANIA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari42% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Catania kostar i genomsnitt bara 1 416 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CATANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli61% dyrareDet kostar omkring 3 967 kr för flyg till Catania från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CATANIA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli371% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Catania från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Catania

Flyg till Catania är som billigast att boka i mars månad. Allra dyrast är det i juni och juli då allra flest resenärer väljer att besöka staden och den italienska ön. Billiga flyg till Catania hittar du om du bokar flygresor drygt en månad innan avgång. Undvik sista minuten-bokningar då flygbiljetter till Catania är som dyrast.

De som flyger till Catania kan potentiellt hitta bättre priser för Comiso flygplats(71 km från stadskärnan i Catania) eller Reggio di Calabria Tito Menniti flygplats(80 km från stadskärnan i Catania) beroende på månad och avgångsflygplats.

Du kan hitta erbjudanden för Comiso flygplats för i genomsnitt 3 391 kr, men detta pris kan ändras beroende på din avreseflygplats. För att spara pengar kan du prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Catania

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Catania
Flera flygbolag
13 feb.
NYO04:25Stockholm Skavsta
10t 00m
1 stopp
CTA14:25Catania Fontanarossa
7 mars
CTA02:10Catania Fontanarossa
10t 40m
1 stopp
NYO12:50Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
13 feb.
NYO12:15Stockholm Skavsta
14t 20m
2 stopp
CTA02:35Catania Fontanarossa
7 mars
CTA02:10Catania Fontanarossa
10t 40m
1 stopp
NYO12:50Stockholm Skavsta
Ryanair
12 feb.
ARN15:20Stockholm Arlanda
23t 05m
1 stopp
CTA14:25Catania Fontanarossa
8 mars
CTA03:15Catania Fontanarossa
11t 15m
1 stopp
ARN14:30Stockholm Arlanda
1 124 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
13 feb.
NYO09:40Stockholm Skavsta
16t 55m
2 stopp
CTA02:35Catania Fontanarossa
7 mars
CTA13:20Catania Fontanarossa
26t 40m
2 stopp
NYO16:00Stockholm Skavsta
1 145 kr
Hitta liknande
Ryanair
13 feb.
ARN12:45Stockholm Arlanda
13t 50m
2 stopp
CTA02:35Catania Fontanarossa
7 mars
CTA05:00Catania Fontanarossa
6t 45m
1 stopp
ARN11:45Stockholm Arlanda
1 156 kr
Hitta liknande
Ryanair
14 feb.
ARN12:10Stockholm Arlanda
14t 45m
1 stopp
CTA02:55Catania Fontanarossa
7 mars
CTA05:00Catania Fontanarossa
6t 45m
1 stopp
ARN11:45Stockholm Arlanda
1 166 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Catania

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Catania, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair och Wizz Air
Ryanair
7 feb.
ARN12:10Stockholm Arlanda
14t 45m
1 stopp
CTA02:55Catania Fontanarossa
Ryanair
8 feb.
ARN10:15Stockholm Arlanda
8t 35m
1 stopp
CTA18:50Catania Fontanarossa
Ryanair
8 feb.
ARN10:15Stockholm Arlanda
8t 35m
1 stopp
CTA18:50Catania Fontanarossa

Andra kabinklasser för flyg till Catania

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Catania

Vilka bolag flyger till Catania?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Catania

Vilka bolag flyger till Catania?

När det gäller flyg från Sverige till Catania bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Lufthansa, Norwegian, Ryanair och KLM. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med SWISS till Catania

Det mest populära flygbolaget för flyg till Catania på momondo är SWISS som flyger 3 flyg i denna riktning varje vecka. De flesta avgår från Zürichs internationella, och det bästa erbjudandet för flyg med SWISS till Catania ligger på 2 044 kr (tur och retur, Stockholm Arlanda till Catania enligt momondosökningar inom de senaste 72 timmarna). Av 171 omdömen har SWISS ett betyg på 8,2 bland momondos användare.

Flyg med Turkish Airlines till Catania

Ett annat populärt val för flyg till Catania är Turkish Airlines (8,0/10, 166 omdömen). De flesta flyg med Turkish Airlines som landar i Catania anländer från Istanbul, men det finns 7 flyg med Turkish Airlines till Catania från många olika avgångspunkter världen över så priserna kan variera kraftigt. Det bästa erbjudandet med Turkish Airlines på momondo den här veckan låg på 3 593 kr (Göteborg Landvetter till Catania, tur och retur).


Flygplatser nära Catania

Nedan hittar du alla flygplatser i Catania tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Catania landar på Catania Fontanarossa Airport som ligger drygt 7 km utanför hamnstaden. Från flygplatsen kan du välja att ta buss eller bil in till centrala Catania. Att ta buss är det billigaste transportalternativet för att ta dig från flygplatsen. Bussen in till city hittar du utanför ankomsthallen och kostar 4 EUR (43 SEK). Resan in till city tar ungefär en halvtimme och du anländer till stadens centrala tågstation. Det snabbaste sättet att ta dig in till centrum är med taxi eller hyrbil. Taxistation finns också utanför ankomsthallen och det finns flera hyrbilsalternativ inne på flygplatsen. Med bil tar du dig från flygplatsen till centrum på ungefär 20 minuter.


Populära flygresor till Catania

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Catania som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Catania
Snabbaste flygtid7t 55m
Billigaste pris1 145 kr
Flyg från Malmö till Catania
Snabbaste flygtid16t 20m
Billigaste pris1 687 kr
Flyg från Stockholm till Catania
Snabbaste flygtid6t 10m
Billigaste pris885 kr

Så tar du dig runt i Catania

Catania har en tunnelbana som går i stadens utkanter. Som besökare är detta mest användbart för att ta dig mellan centralstationen och det tågnätverk som går runt vulkanen Etna. Inne i city är det lättare att ta sig fram med buss då busstationerna täcker en större del av staden. Samma biljetter gäller för både buss och tunnelbana och kostar 1,2 EUR (13 SEK). Om du ska resa runt på Sicilien rekommenderas det dock att du hyr en bil under din vistelse. Inne i centrum är det dock lite krångligt att köra omkring då de flesta gator är enkelriktade. Det kan även vara svårt att hitta centralt belägen parkering så att hyra bil passar bäst om du bor i utkanterna av Catania. Alternativt kan du hyra bil specifikt för utflykter på ön.


Visumkrav för att besöka Catania

Du behöver inte något visum för att resa till Italien då både Sverige och Italien är med i EU. Du behöver ha med dig antingen ditt svenska pass eller ett svenskt nationellt id-kort som legitimation på resan. Regler gällande inresa till Italien och andra länder kan alltid förändras och det är därför viktigt att du kontrollerar aktuella bestämmelser innan avresa.


Börja planera din resa till Catania


De bästa sakerna att se och göra i Catania

Catanias historiska stadskärna är med på UNESCO:s världsarvslista och en av de största anledningarna att besökare lockas till staden. Specifika sevärdheter du inte ska missa är bland annat torget Piazze del Duomo med sin kända fontän Fontana dell’Elefante från 1700-talet samt Massimo Bellini-operan från slutet av 1800-talet.

Om du har ett europeiskt sjukförsäkringskort från försäkringskassan är du skyddad mot sjukvårdskostnader i Italien.

Det går bra att dricka kranvattnet, men det smakar inte särskilt gott.

Ofta är dricksen inräknad som en Coperto-avgift på din nota, men annars lämnar du normalt mellan 10 -15 %.

Gatan Via Etnea är Catanias centrala shoppinggata och här finns både butiker och köpcentrum att shoppa loss i.


Varför använda momondo?

Det går snabbt och lätt att hitta rätt flyg till Catania när du har en rad passande alternativ framför dig från betrodda resebyråer och välkända flygbolag. Dessa alternativ kan sedan filtreras ner så att du kan hitta det bästa erbjudandet. Detta är vad momondo gör. Vi gör det snabbt och enkelt för dig att hitta flyg till Catania, vilket göra att du sparar både tid och pengar.

Du kan hitta flyg till Catania ​​med flexibla bokningspolicys genom att använda sökformuläret ovan och sedan välja vårt flexibla bokningsfilter. På så vis kommer endast flyg där denna policy tillämpas att visas.

momondo erbjuder användbara filter som hjälper dig att hitta rätt flyg. Välj mellan allt från specifika flygtider och flygplatser till vilken betalningsmetod du föredrar. Vi har många alternativ som hjälper dig att boka ditt perfekta flyg till Catania.

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Catania och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.