Hitta billiga flyg till Rom från 287 kr

1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis. 3/10
tis. 10/10

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Rom

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Rom

Bästa priset för enkelresa

287 kr

Bästa priset för tur- och returresa

573 kr

Snabbast flygtid

2t 55m

Flygs av

5 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Rom från Sverige under de senaste 72 timmarna är 287 kr (Göteborg Landvetter till Rom-Fiumicino).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Rom från Sverige under de senaste 72 timmarna är 573 kr (Göteborg Landvetter till Rom-Fiumicino).
Det snabbaste flyget till Rom från Sverige tar 2t 55m (Göteborg Landvetter till Rom-Fiumicino).
Det finns 5 flygbolag som flyger till och från Rom, inklusive Eurowings, Norwegian och Ryanair.

Trender för flygresor till Rom

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Rom och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Rom?

Den billigaste månaden att flyga till Rom från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 345 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att besöka Rom under januari, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 643 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Rom?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Rom för 151 kr/person, vilket är 88 % billigare än för genomsnittsflyget till Rom. För att hitta de billigaste priserna till Rom från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Rom?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Rom från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 1 638 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en fredag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 2 427 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Rom.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Rom?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Rom är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Rom kan då kosta så lite som 1 765 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Rom på kvällen då priserna ligger på omkring 2 378 kr.

Hur lång tid tar det att flyga till Rom?

Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Rom du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Rom-Fiumicino tar det i genomsnitt 3t 05m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Rom-Fiumicino generellt omkring 2t 55m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Rom?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Rom är att boka 41 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 2 064 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Rom

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Rom från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Rom-Ciampino flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Rom

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Rom-Fiumicino flygplats (FCO)

Vanligtvis är flyg till Rom från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Rom-Fiumicino, vilket i genomsnitt kostar 1 792 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ROM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari48% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Rom kostar i genomsnitt bara 1 003 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ROM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli58% dyrareDet kostar omkring 3 043 kr för flyg till Rom från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ROM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli233% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Rom från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Rom

Roms högsäsong infaller under vår och höst då temperaturerna är behagliga och många event och festivaler äger rum. Under sommaren kan det bli obehagligt varmt i den italienska staden, så för en citytripp kan det vara en god idé att pricka in månaderna innan och efter värmeböljan.

När är det billigast att boka flyg till Rom?

Billiga flyg till Rom hittar du om du bokar ungefär 60 dagar innan avresa, och inte i sista minuten, samt under månaderna maj och november. Dessa månader bjuder dessutom på behagliga temperaturer då det varken är för varmt eller för kallt för att utforska de antika och historiska sevärdheterna. Med momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser på flygstolar under olika datum samt boka en paketresa med hotell till billigt pris.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Rom?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Rom. Om du planerar att flyga till Rom, överväg då även att boka flyg till Rom-Fiumicino flygplats(24 km från stadskärnan i Rom).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Rom?

Rom-Ciampino flygplats har ett genomsnittspris på 1 291 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Rom. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.

Går det några flyg till Historical Center?

Ja, du kan hitta flyg till flygplatsen Rom-Ciampino i Rom (13,8 km från Historical Center).

Vilken flygplats ligger närmst Stazione di Roma Termini?

Flygplatsen Rom-Ciampino ligger 13,4 km från Stazione di Roma Termini i Rom vilket gör den till den närmsta flygplatsen.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Rom?

Priserna för flyg till Rom uppdateras dagligen.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Rom?

Av september 2023 finns det 13 bolag att välja mellan för flyg till Rom.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Rom?

Den lägsta åldern för att få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) har sina egna åldersgränser, inklusive regler för flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda flygbolaget som du bokar med för att resa till Rom.

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Rom?

De rese- och hälsodokument som krävs för din resa till Rom kan variera beroende på din resplan och personliga situation. Som regel bör du överväga att ha flera dokument, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter det att du planerar att anlända till Rom. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar ditt flygbolag eller en betrodd tredje part som IATA för att få råd.


Hitta billiga flygbiljetter till Rom

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Rom
Wizz Air Malta
28 nov.
GOT06:05Göteborg Landvetter
2t 55m
FCO15:00Rom-Fiumicino
2 dec.
FCO02:25Rom-Fiumicino
3t 05m
GOT05:30Göteborg Landvetter
Ryanair
6 nov.
ARN06:00Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO15:10Rom-Fiumicino
16 nov.
FCO14:20Rom-Fiumicino
3t 15m
ARN17:35Stockholm Arlanda
Ryanair
8 nov.
ARN01:05Stockholm Arlanda
10t 15m
1 stopp
FCO17:20Rom-Fiumicino
16 nov.
FCO14:20Rom-Fiumicino
3t 15m
ARN17:35Stockholm Arlanda
Ryanair
6 nov.
ARN07:05Stockholm Arlanda
11t 20m
1 stopp
FCO00:25Rom-Fiumicino
16 nov.
FCO14:20Rom-Fiumicino
3t 15m
ARN17:35Stockholm Arlanda
Ryanair
9 nov.
ARN10:35Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO19:45Rom-Fiumicino
20 nov.
FCO05:00Rom-Fiumicino
13t 35m
1 stopp
ARN18:35Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
8 nov.
ARN01:05Stockholm Arlanda
11t 35m
1 stopp
FCO18:40Rom-Fiumicino
18 nov.
FCO03:20Rom-Fiumicino
15t 00m
1 stopp
ARN18:20Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Rom

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Rom, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian, Ryanair och Wizz Air Malta
Wizz Air Malta
9 jan.
GOT06:05Göteborg Landvetter
2t 55m
FCO15:00Rom-Fiumicino
Ryanair
10 okt.
ARN03:05Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO12:15Rom-Fiumicino
Ryanair
17 okt.
ARN03:05Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO12:15Rom-Fiumicino

Andra kabinklasser för flyg till Rom

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Rom

Vilka bolag flyger till Rom?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Rom

Vilka bolag flyger till Rom?

Flyg med SWISS till Rom

SWISS är ett populärt val för användare som reser till Rom. De flyger 8 flyg i veckan till Rom, oftast från Zürichs internationella. Biljettpriserna för SWISS beror på när och vart du behöver flyga – användare på momondo har hittat erbjudanden så låga som 1 463 kr (från Stockholm Arlanda). Bland 261 omdömen har momondos användare betygsatt SWISS med ett genomsnittligt betyg på 8,0/10.

Flyg med Brussels Airlines till Rom

Priser för flyg med Brussels Airlines till Rom kan börja på så lite som 1 730 kr (tur och retur, från Göteborg Landvetter, hittat under de senaste 72 timmarna). Bland de 14 flyg som Brussels Airlines trafikerar till Rom under en vanlig vecka, kan priserna variera avsevärt. Det populäraste flyget med Brussels Airlines till Rom kostar från Bryssel. Brussels Airlines har fått betyget 7,6/10 av användare på momondo med 83 omdömen.


Flygplatser nära Rom

Nedan hittar du alla flygplatser i Rom tillsammans med avståndet från stadens centrum

Populära flygresor till Rom

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Rom som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Rom
Snabbaste flygtid3t 05m
Billigaste pris717 kr
Flyg från Göteborg till Rom
Snabbaste flygtid2t 55m
Billigaste pris650 kr
Flyg från Köpenhamn till Rom
Snabbaste flygtid2t 35m
Billigaste pris1 169 kr
Flyg från Malmö till Rom
Snabbaste flygtid19t 55m
Billigaste pris1 753 kr
Flyg från Prag till Rom
Snabbaste flygtid1t 50m
Billigaste pris2 194 kr
Flyg från Luleå till Rom
Snabbaste flygtid12t 00m
Billigaste pris1 466 kr
Flyg från Umeå till Rom
Snabbaste flygtid15t 00m
Billigaste pris2 646 kr
Flyg från Linköping till Rom
Snabbaste flygtid25t 20m
Billigaste pris6 736 kr

Så tar du dig runt i Rom

Då Rom är en utspridd stad med sevärdheter i flera olika områden är det nödvändigt att använda kollektivtrafiken för att hinna se allt under resan. Tunnelbanesystem i Rom består endast av två olika linjer. Att det finns få metrolinjer beror på att staden är så pass gammal att alla försök att bygga ut tunnelbanan har stött på problem på grund av arkeologiska fynd. Tunnelbanan används därför bäst i kombination med bussystemet.

Roms bussystem är välutbyggt och du kan ta bussar nästan överallt i staden och till de flesta sevärdheter. En bussbiljett är giltig i 75 minuter och kostar ungefär 1 euro. Tänk på att du själv måste validera din bussbiljett när du stiger ombord. Detta gör du genom att sticka in din biljett i en liten maskin som du finner i mitten eller längst bak i bussen.


Visumkrav för att besöka Rom

När du som europeisk medborgare reser inom EU behöver du inte något visum. Då både Italien och Sverige är med i EU-samarbetet behöver du alltså inte något visum för din resa till Rom. Du behöver visa upp både resedokument, som till exempel boardingkort, samt legitimation när du flyger från Sverige. När du reser till Rom ska din legitimation antingen bestå av ett pass eller ett nationellt id-kort. Nationellt id-kort utfärdas av den svenska polisen och är inte samma sak som ett körkort eller vanligt id. Din legitimation måste vara giltig fram till datumet för din återresa till Sverige. Innan du reser ska du dock alltid kolla upp uppdaterade visumbestämmelser och passregler online på landets ambassads hemsida då detta är bestämmelser som kan komma att ändras av myndigheterna.


Börja planera din resa till Rom


De bästa sakerna att se och göra i Rom

Intresserad av sevärdheter i Rom?

Missa inte stadens många antika sevärdheter som bland annat Colusseum, St Peterskyrkan, Pantheon, Capitoleum och Chiesa del Gesu.

Vad ska jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader bland stadens ruiner.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Du kan använda din svenska mobil i Italien men för att undvika extra kostnader när du surfar kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja du kan dricka både kranvattnet och vattnet i stadens många dryckesfontäner.

Ska jag dricksa i Rom?

Dricks är ofta inkluderat i priset när du äter ute, men kolla på kvittot för säkerhets skull!


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Rom?

För att hitta det flyg som bäst passar dig och dina behov samlar momondo flyg från en stor pool av olika flygbolag och byråer – därefter kan du använda våra verktyg och filter för att hitta och boka rätt flyg till Rom.

Kan jag hitta flyg till Rom ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Du kan filtrera alla flygsökningar till Rom ​​på momondo för att endast se alternativen som erbjuder flexibla bokningspolicyer.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Rom?

När du väl ser alla flygalternativ för Rom låter momondo dig sortera och filtrera resultaten baserat på preferenser så som flygbolag, pris och flygtider bland många andra alternativ.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Rom ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Ja. momondo kan följa flygpriserna för Rom och meddela dig när de ändras. Gör en sökning för att aktivera prisbevakningen – det enda du behöver är en giltig e-postadress.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Rom

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.