Flyg till Rom

Tur & retur
Ekonomi
Tulsa (TUL)
Rom (FCO)
tors 17/6
tors 24/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Rom. Nuvarande restriktioner för Rom baseras på reserestriktioner för Italien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Italien

Billigaste flygen till flygplatser i Rom

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Rom från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Rom-Fiumicino flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Rom

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Rom (ROM)

Vanligtvis är flyg till Rom från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Rom, vilket i genomsnitt kostar 1 330 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ROM TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Rom kostar i genomsnitt bara 1 423 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ROM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember37% dyrareDet kostar omkring 2 414 kr för flyg till Rom från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ROM FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSoktober311% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Rom från Stockholm Arlanda flygplats i oktober än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Rom?

Roms högsäsong infaller under vår och höst då temperaturerna är behagliga och många event och festivaler äger rum. Under sommaren kan det bli obehagligt varmt i den italienska staden, så för en citytripp kan det vara en god idé att pricka in månaderna innan och efter värmeböljan.

När är det billigast att boka flyg till Rom?

Billiga flyg till Rom hittar du om du bokar ungefär 60 dagar innan avresa, och inte i sista minuten, samt under månaderna maj och november. Dessa månader bjuder dessutom på behagliga temperaturer då det varken är för varmt eller för kallt för att utforska de antika och historiska sevärdheterna. Med momondos priskalender på nätet kan du jämföra priser på flygstolar under olika datum samt boka en paketresa med hotell till billigt pris.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Rom?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Rom för 176 kr/person, vilket är 83 % billigare än för genomsnittsflyget till Rom. För att hitta de billigaste priserna till Rom från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Rom?

Den billigaste månaden att flyga till Rom från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 382 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att besöka Rom under januari, är det även billigt att resa från Sverige i november. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 1 482 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Rom?

De flesta flygresenärer upplever att det billigaste sättet att hitta biljetter till Rom är att boka 29 dagar innan det planerade avresedatumet. Under denna tidsram ligger biljetterna i genomsnitt på 1 708 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Rom för så lite som 516 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Rom?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Rom från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 1 382 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en torsdag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 854 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Rom.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Rom?

Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Rom är på morgonen. Flyg från Sverige till Rom kan då kosta så lite som 1 733 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Rom mitt på dagen då priserna ligger på omkring 1 977 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Rom?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Rom. Om du planerar att flyga till Rom, överväg då även att boka flyg till Rom-Fiumicino flygplats(24 km från stadskärnan i Rom).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Rom?

Rom Rom-Ciampino flygplats har ett genomsnittspris på 1 043 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Rom. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Rom?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Italien resor till Rom. Inreserestriktioner

Italien har begränsat inresa för de flesta utländska medborgare till landet fram till minst 5 mars, med undantag för medborgare och invånare i EU, Schengenområdet, Andorra, Monaco, San Marino, Vatikanstaten, resenärer med långvarigt uppehållstillstånd eller långsiktig D-visum utfärdat av Schweiz eller en EES-medlemsstat. Resenärer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Sydkorea, Rwanda, Singapore, Thailand kan också komma in i landet. Fram till den 6 april har Italien avbrutit alla direktflyg till och från Storbritannien. Den som har varit i Storbritannien de senaste 14 dagarna får inte komma in i Italien. Med undantag för medborgare, invånare eller personer med väsentliga skäl inklusive brådskande arbete, hälsobehov eller studiekrav. Anledningen till resan måste förklaras skriftligt (av passageraren som använder självdeklarationen). Ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Brasilien eller som har vistats i/transiterat genom Brasilien under de 14 dagar som föregår inresa till Italien. Det görs för närvarande inga undantag. Det råder ett förbud mot flygtrafik och inresa till Italien för alla som reser från Österrike eller som har vistats i/ transiterat genom Österrike i över 12 timmar under 14 dagar innan inresan till Italien. Det finns för närvarande inga undantag-

Inträdeskrav

Alla utländska resenärer måste fylla i ett självdeklarationsformulär och presentera det för myndigheterna vid ankomst. Resenärer måste presentera ett negativt molekylärt- eller antigen- testresultat utfärdat inom 48 timmar innan de anländer till Italien. Resenärer som anländer från Vatikanstaten och San Marino är undantagna från att presentera ett COVID-19 testresultat. Resenärer som vill besöka regionerna Sardinien, Sicilien, Apulien, Kalabrien måste registrera sig på respektive regions webbplats före ankomst och följa de regionala reserestriktionerna. Regionala myndigheter i Italien kan också införa restriktioner för resenärer från vissa länder, och resenärer som avser att resa eller återvända till Italien rekommenderas att kontrollera om nya bestämmelser har införts i regionen.

Karantänskrav

Resenärer från EU-länder utan ett negativt molekylärt- eller antigen-testresultat utfärdat inom 48 timmar före inresa till Italien är föremål för tillfällig isolering och hälsoövervakning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Nya Zeeland, Republiken Korea, Rwanda, Singapore och Thailand måste isolera sig i 14 dagar. För resenärer från länder som inte anges ovan krävs särskilda skäl för att komma in i landet (t.ex. arbete, hälsa, studier eller brådskande resa tillbaka till hemmet, hemorten eller bosättningen). Turism är inte ett giltigt skäl. Resenärer från dessa länder måste fylla i en självförsäkran som anger varför de reser in i/tillbaka till Italien och att de ska isolera sig i 14 dagar.

All övrig information

Italien har förlängt förbudet mot icke-väsentliga resor mellan sina regioner till den 27 mars.

Om du redan planerar att resa till Rom inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Rom

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Rom
Ryanair
24 juni
GOT17:25Göteborg Landvetter
12t 20m
1 stopp
CIA05:45Rom Rom-Ciampino
2 juli
CIA12:25Rom Rom-Ciampino
6t 40m
1 stopp
GOT19:05Göteborg Landvetter
Ryanair
9 juli
GOT15:00Göteborg Landvetter
14t 45m
1 stopp
CIA05:45Rom Rom-Ciampino
16 juli
CIA12:25Rom Rom-Ciampino
6t 40m
1 stopp
GOT19:05Göteborg Landvetter
Ryanair
25 juni
GOT15:00Göteborg Landvetter
14t 45m
1 stopp
CIA05:45Rom Rom-Ciampino
2 juli
CIA12:25Rom Rom-Ciampino
6t 40m
1 stopp
GOT19:05Göteborg Landvetter
Ryanair
25 juni
GOT15:00Göteborg Landvetter
14t 45m
1 stopp
CIA05:45Rom Rom-Ciampino
3 juli
CIA06:20Rom Rom-Ciampino
9t 20m
1 stopp
GOT15:40Göteborg Landvetter
Ryanair
16 juli
NYO13:05Stockholm Skavsta
16t 40m
1 stopp
CIA05:45Rom Rom-Ciampino
18 juli
CIA09:25Rom Rom-Ciampino
7t 35m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta
Ryanair
16 juli
NYO16:10Stockholm Skavsta
18t 30m
2 stopp
CIA10:40Rom Rom-Ciampino
18 juli
CIA09:25Rom Rom-Ciampino
7t 35m
1 stopp
NYO17:00Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Rom

Om du letar efter enkelbiljetter till Rom, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Norwegian
15 aug.
ARN02:00Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO05:10Rom-Fiumicino
Norwegian
15 aug.
ARN02:00Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO05:10Rom-Fiumicino
Norwegian
1 aug.
ARN02:00Stockholm Arlanda
3t 10m
FCO05:10Rom-Fiumicino

Vilka bolag flyger till Rom?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Rom

Blue Air, Ukraine International Airlines och SWISS är några flygbolag som erbjuder billiga flyg till Rom. Populära flygresor till Rom trafikeras dessutom av SAS, Norwegian och Ryanair. Det billigaste priset får du om du reser från Stockholms Skavsta flygplats till Roms Ciampino flygplats. Jämför priser på momondo för att hitta de billigaste flygbiljetterna till Rom. Det finns mängder av bolag som trafikerar denna sträcka, både lågprisbolag och nationella flygbolag. Tänk på att lågprisbolag inte alltid serverar mat ombord så det kan vara smart att ta med något att äta under flygresan.

Vem flyger direkt till Rom? Både SAS och Norwegian har direkta resor till Rom från Stockholms Arlanda flygplats. Dessa linjer landar på Rom Fiumicino flygplats.

Hur många timmar tar det att flyga till Rom? En direktflygning från Stockholm till Rom tar lite drygt tre timmar.


Flygplatser nära Rom

Här hittar du alla flygplatser i Rom plus avståndet till centrum

Då Rom är en utspridd stad med sevärdheter i flera olika områden är det nödvändigt att använda kollektivtrafiken för att hinna se allt under resan. Tunnelbanesystem i Rom består endast av två olika linjer. Att det finns få metrolinjer beror på att staden är så pass gammal att alla försök att bygga ut tunnelbanan har stött på problem på grund av arkeologiska fynd. Tunnelbanan används därför bäst i kombination med bussystemet.

Roms bussystem är välutbyggt och du kan ta bussar nästan överallt i staden och till de flesta sevärdheter. En bussbiljett är giltig i 75 minuter och kostar ungefär 1 euro. Tänk på att du själv måste validera din bussbiljett när du stiger ombord. Detta gör du genom att sticka in din biljett i en liten maskin som du finner i mitten eller längst bak i bussen.


Populära flygresor till Rom

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Rom som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Rom
Snabbaste flygtid
3t 10m
Billigast pris
1 049 kr
Flyg från Köpenhamn till Rom
Snabbaste flygtid
2t 30m
Billigast pris
1 066 kr
Flyg från Linköping till Rom
Snabbaste flygtid
24t 00m
Billigast pris
1 990 kr
Flyg från Malmö till Rom
Snabbaste flygtid
22t 05m
Billigast pris
2 497 kr
Flyg från Luleå till Rom
Snabbaste flygtid
11t 10m
Billigast pris
3 388 kr
Flyg från Umeå till Rom
Snabbaste flygtid
35t 15m
Billigast pris
4 653 kr
Visa mer

GetAround_HeaderHur tar man sig runt i Rom?

Då Rom är en utspridd stad med sevärdheter i flera olika områden är det nödvändigt att använda kollektivtrafiken för att hinna se allt under resan. Tunnelbanesystem i Rom består endast av två olika linjer. Att det finns få metrolinjer beror på att staden är så pass gammal att alla försök att bygga ut tunnelbanan har stött på problem på grund av arkeologiska fynd. Tunnelbanan används därför bäst i kombination med bussystemet.

Roms bussystem är välutbyggt och du kan ta bussar nästan överallt i staden och till de flesta sevärdheter. En bussbiljett är giltig i 75 minuter och kostar ungefär 1 euro. Tänk på att du själv måste validera din bussbiljett när du stiger ombord. Detta gör du genom att sticka in din biljett i en liten maskin som du finner i mitten eller längst bak i bussen.


Kan man resa/flyga till Rom utan pass eller visum?

När du som europeisk medborgare reser inom EU behöver du inte något visum. Då både Italien och Sverige är med i EU-samarbetet behöver du alltså inte något visum för din resa till Rom. Du behöver visa upp både resedokument, som till exempel boardingkort, samt legitimation när du flyger från Sverige. När du reser till Rom ska din legitimation antingen bestå av ett pass eller ett nationellt id-kort. Nationellt id-kort utfärdas av den svenska polisen och är inte samma sak som ett körkort eller vanligt id. Din legitimation måste vara giltig fram till datumet för din återresa till Sverige. Innan du reser ska du dock alltid kolla upp uppdaterade visumbestämmelser och passregler online på landets ambassads hemsida då detta är bestämmelser som kan komma att ändras av myndigheterna.


Tips och råd om Rom

Intresserad av sevärdheter i Rom?

Missa inte stadens många antika sevärdheter som bland annat Colusseum, St Peterskyrkan, Pantheon, Capitoleum och Chiesa del Gesu.

Vad ska jag packa för min resa?

Bekväma skor för promenader bland stadens ruiner.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Du kan använda din svenska mobil i Italien men för att undvika extra kostnader när du surfar kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Ja du kan dricka både kranvattnet och vattnet i stadens många dryckesfontäner.

Ska jag dricksa i Rom?

Dricks är ofta inkluderat i priset när du äter ute, men kolla på kvittot för säkerhets skull!


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass