Flyg till Ukraina

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 2/8
mån 9/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Ukraina.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ukraina

De billigaste flygen till städer i Ukraina

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Ukraina från Sverige
Kiev
Kiev

Användbar information om ditt flyg till Ukraina

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Ukraina
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Ukraina?

  Ukraina har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Ukraina är Kiev, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 681% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Ukraina är Odesa och Lviv.

 • Vilket är det billigaste flyget till Ukraina?

  De bästa priserna som hittats på momondo för flyg till Ukraina är:
  218 kr per person med Ryanair
  440 kr per person med Wizz Air
  584 kr per person med Ukraine International Airlines


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Ukraina?

Inreserestriktioner

Ukraina har hävt restriktionerna för utländska medborgares inresa till Ukraina.

Inträdeskrav

Alla utländska medborgare måste ha ett sjukförsäkringsbevis. Detta sjukförsäkringsintyg ska utfärdas av ett företag som är registrerat i Ukraina eller ett utländskt försäkringsbolag som har ett representationskontor i Ukraina och/eller som i fördragsförbindelserna med försäkringsbolaget är partner i Ukraina. Sjukförsäkringsintyget måste täcka kostnader för COVID-19-behandling, observation och vara giltigt under hela besöksperioden i Ukraina. Försäkringsförsäkringen som köptes genom portalen kan skjutas upp för turisten under den tid som krävs. Datumändringsförfarandet kan utföras flera gånger.

Karantänskrav

Resenärer som kommer från länder i den gröna zonen behöver inte genomgå självisolering eller observation vid ankomsten. Resenärer som anländer från länder i det som de ukrainska myndigheterna kallar den ”röda zonen” (där antalet fall med COVID-19 under de senaste 14 dagarna har varit högre än i Ukraina och/eller där incidensen har ökat med över 30 % under de senaste 14 dagarna) måste genomgå 14 dagars självisolering som godkänts av “Dii Vdoma” tracking appen. Obligatorisk självisolering eller karantän är inte längre nödvändig om en resande genomgår ett PCR-test och får ett negativt resultat senast 48 timmar före ankomsten till Ukraina eller på plats i Ukraina. Förare och besättningsmedlemmar på lastfordon, bussar, tåg, lok, flygplan, sjöfartyg och flodfartyg behöver inte heller genomgå självisolering eller karantän, förutsatt att de inte har varit i kontakt med en person med COVID-19. Kontrollera listan över länder i röda och gröna zoner genom att klicka på de mer detaljerade länkarna i informationsfälten ” for citizens of green/red zones”.

All övrig information

Utlänningar som är permanent bosatta i Ukraina, diplomater ackrediterade i Ukraina, flyktingar, flyg-/fartygsbesättningar och Natos personal som utbildar ukrainsk militär är undantagna frånkravet på PCR-test och försäkring.

Om du redan planerar att resa till Ukraina inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Ukraina

Hitta flyg till dessa populära städer i Ukraina, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Ukraina

Dessa rutter har de billigaste flygen till Ukraina som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
StockholmKiev483 kr
StockholmLviv741 kr
GöteborgKiev785 kr
StockholmOdesa974 kr
GöteborgLviv2 000 kr
StockholmCharkiv3 061 kr
MalmöKiev4 630 kr
StockholmIvano-Frankivsk6 207 kr

Flygresor till Ukraina

Flygresor till Ukraina är som mest populära att boka under sommaren. Särskilt i juli och augusti då landet har sin högsäsong. Mest populärt är det att resa till Odessa under denna tid och huvudstaden Kiev töms på folk. Detta eftersom många lämnar staden för att åka på semester. Det är mycket varmt under sommaren och även hög luftfuktighet. Det gör städer som Odessa vid Svarta Havet till populära sommardestinationer. Priserna på flyg till Ukraina är som högst under dessa månader. Även boenden på resor med hotell i Odessa är som högst under denna tid. För resor till Kiev är det bäst att resa under våren för att undvika de högsta temperaturerna och långa köer till sevärdheterna som kommer med sommarens högsäsong. Du kan även hitta billigare priser på flyg till Ukraina under våren och hösten. Ukrainas lågsäsong infaller under vintermånaderna och temperaturerna sjunker till minusgrader. Priser på flygbiljetter till Ukraina är som billigast under denna tid, med undantag för december månad då många bokar resor till Ukrainas skidorter. Boenden i skidorterna är också som högst under vintern, men som lägst i andra delar i landet. Jämför priser för olika datum i momondos priskalender på nätet för att avgöra när det är som billigast att resa.

Vilka flygbolag flyger direkt till Ukraina?

Du kan resa direkt från Sverige till Ukraina med flera olika flygbolag. Från Arlanda flygplats i Stockholm kan du resa med Ukraine International Air till Boryspil International Airport i Kiev. Du kan även flyga med Ryanair från Skavsta flygplats i Nyköping till Boryspil International Airport i Kiev. För att resa till andra städer och orter i Ukraina får du mellanlanda under vägen. Bland annat kan du resa med LOT Polish Airlines från Arlanda flygplats i Stockholm till Odessa International Airport i Odessa med en mellanlandning i Warszawa. Hos momondo kan du även hitta flyg inrikes i Ukraina om du vill resa till andra orter i landet.

Hur många timmar tar det att flyga till Ukraina?

En direktresa från Sverige till Ukraina tar ungefär 2 och en halv timme. Med en mellanlandning kan du räkna med en resa på ungefär fyra och en halv timme.

Vilken tid på året ska man resa till Ukraina?

Res till Ukraina under sen vår eller under hösten för att undvika höga temperaturer och höga priser under sommarens högsäsong. Under sen vår är det trevligt att besöka Kiev medan tidig höst är utmärkt för en resa till hamnstaden Odessa vid Svarta Havet. Under vintern är det skidorterna i Ukraina som är som mest populära att besöka, bland annat Bukovel och Slavske. Priserna i skidorterna är som högst under vintern men du kan hitta lägre priser på flyg till Ukraina under denna tid.


Internationella flygrutter till Ukraina

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Kiev
Snabbast flygtid5t 05m
Billigaste pris483 kr
Flyg från Stockholm till Lviv
Snabbast flygtid9t 35m
Billigaste pris741 kr
Flyg från Göteborg till Kiev
Snabbast flygtid8t 10m
Billigaste pris785 kr
Flyg från Stockholm till Odesa
Snabbast flygtid12t 10m
Billigaste pris974 kr
Flyg från Göteborg till Lviv
Snabbast flygtid25t 45m
Billigaste pris2 000 kr
Flyg från Stockholm till Charkiv
Snabbast flygtid7t 55m
Billigaste pris3 061 kr
Flyg från Malmö till Kiev
Snabbast flygtid12t 25m
Billigaste pris4 630 kr
Flyg från Stockholm till Ivano-Frankivsk
Snabbast flygtid33t 50m
Billigaste pris6 207 kr

Börja planera din resa till Ukraina