Flyg till Ukraina

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
lör 29/1
lör 5/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Ukraina.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ukraina

De billigaste flygen till städer i Ukraina

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Ukraina från Sverige
Kiev
Kiev

Användbar information om ditt flyg till Ukraina

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Ukraina
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Ukraina?

  For momondo users, the most popular city in Ukraina is Kiev, which is visited about 681% more often than any other city in Ukraina. Other very common cities that our users travel to are Odesa and Lviv.

 • What is the cheapest flight to Ukraina?

  The cheapest flights to Ukraina recently found by momondo users are 232 kr with Ryanair, 469 kr with Wizz Air, and 622 kr with Ukraine International Airlines.

 • Vilka flygbolag flyger till Ukraina?

  Det finns totalt 9 flygbolag som flyger till och från Ukraina, av vilka Ukraine International Airlines är det mest populära alternativet. Uppskattningsvis väljer 52% av de som flyger till Ukraina att flyga med Ukraine International Airlines. Om du inte lyckas hitta biljetter med Ukraine International Airlines, ta då en titt på LOT och Turkish Airlines som också är populära flygbolag att flyga med.

 • Hur långt är flyget från Sverige till Ukraina?

  I genomsnitt tar det 2t 15m att flyga från Sverige till Ukraina om du flyger från Stockholm Arlanda (den mest populära flygplatsen i Sverige) och landar på Kiev Zjuljany (den mest populära flygplatsen i Ukraina). Om du flyger från Göteborg Landvetter och landar på Kiev Zjuljany ligger flygtiden på omkring 20t 45m.

 • Vilken är det mest populära flygplatsen att flyga till i Ukraina?

  Enligt våra data har 43% av momondos användare som rest till Ukraina under de senaste året landat på Kiev Zjuljany (i Kiev), vilket gör det till den mest populära flygplatsen att resa till. Det kan finns andra flygplatser i Ukraina, men majoriteten av våra användare flyger till Kiev Zjuljany för att besöka Kiev och närliggande områden.

 • Hur mycket kostar flyg till Ukraina?

  Flyg till Ukraina har nyligen hittats på momondo för så lite som 276 kr per biljett. Dock tenderar våra användare att hitta flygresor till Ukraina för omkring 2 010 kr i genomsnitt. Om du letar efter ett bra erbjudande på ditt flyg till Ukraina bör du överväga att boka om du hittar något för 1 808 kr eller mindre.


Kan jag flyga till Ukraina från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Ukraina

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Ukraina.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Ukraina.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Ukraina.

Dokument
Spårningsapp för karantän - Travelers in self-isolation need to install the app “Dii Vdoma”


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Ukraina?

Returresa till Sverige från Ukraina

Testkrav för COVID-19
Besökare från Ukraina måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Ukraina behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Ukraina inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Ukraina? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet

De senaste flygen hittade till populära städer i Ukraina

Hitta flyg till dessa populära städer i Ukraina, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Ukraina

Dessa rutter har de billigaste flygen till Ukraina som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBäst tidBästa pris
StockholmKiev2t 15m413 kr
GöteborgKiev20t 45m496 kr
GöteborgLviv15t 00m671 kr
StockholmLviv4t 00m744 kr
MalmöKiev33t 30m864 kr
StockholmCharkiv11t 45m1 102 kr
StockholmOdesa8t 35m2 113 kr
StockholmIvano-Frankivsk31t 00m3 418 kr

De bästa sakerna att se och göra i Ukraina

Flygresor till Ukraina är som mest populära att boka under sommaren. Särskilt i juli och augusti då landet har sin högsäsong. Mest populärt är det att resa till Odessa under denna tid och huvudstaden Kiev töms på folk. Detta eftersom många lämnar staden för att åka på semester. Det är mycket varmt under sommaren och även hög luftfuktighet. Det gör städer som Odessa vid Svarta Havet till populära sommardestinationer. Priserna på flyg till Ukraina är som högst under dessa månader. Även boenden på resor med hotell i Odessa är som högst under denna tid. För resor till Kiev är det bäst att resa under våren för att undvika de högsta temperaturerna och långa köer till sevärdheterna som kommer med sommarens högsäsong. Du kan även hitta billigare priser på flyg till Ukraina under våren och hösten. Ukrainas lågsäsong infaller under vintermånaderna och temperaturerna sjunker till minusgrader. Priser på flygbiljetter till Ukraina är som billigast under denna tid, med undantag för december månad då många bokar resor till Ukrainas skidorter. Boenden i skidorterna är också som högst under vintern, men som lägst i andra delar i landet. Jämför priser för olika datum i momondos priskalender på nätet för att avgöra när det är som billigast att resa.

Vilka flygbolag flyger direkt till Ukraina?

Du kan resa direkt från Sverige till Ukraina med flera olika flygbolag. Från Arlanda flygplats i Stockholm kan du resa med Ukraine International Air till Boryspil International Airport i Kiev. Du kan även flyga med Ryanair från Skavsta flygplats i Nyköping till Boryspil International Airport i Kiev. För att resa till andra städer och orter i Ukraina får du mellanlanda under vägen. Bland annat kan du resa med LOT Polish Airlines från Arlanda flygplats i Stockholm till Odessa International Airport i Odessa med en mellanlandning i Warszawa. Hos momondo kan du även hitta flyg inrikes i Ukraina om du vill resa till andra orter i landet.

Hur många timmar tar det att flyga till Ukraina?

En direktresa från Sverige till Ukraina tar ungefär 2 och en halv timme. Med en mellanlandning kan du räkna med en resa på ungefär fyra och en halv timme.

Vilken tid på året ska man resa till Ukraina?

Res till Ukraina under sen vår eller under hösten för att undvika höga temperaturer och höga priser under sommarens högsäsong. Under sen vår är det trevligt att besöka Kiev medan tidig höst är utmärkt för en resa till hamnstaden Odessa vid Svarta Havet. Under vintern är det skidorterna i Ukraina som är som mest populära att besöka, bland annat Bukovel och Slavske. Priserna i skidorterna är som högst under vintern men du kan hitta lägre priser på flyg till Ukraina under denna tid.


Internationella flygrutter till Ukraina

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Stockholm till Lviv
Snabbast flygtid4t 00m
Billigaste pris744 kr
Flyg från Stockholm till Charkiv
Snabbast flygtid11t 45m
Billigaste pris1 102 kr
Flyg från Göteborg till Lviv
Snabbast flygtid15t 00m
Billigaste pris671 kr
Flyg från Stockholm till Odesa
Snabbast flygtid8t 35m
Billigaste pris2 113 kr
Flyg från Stockholm till Ivano-Frankivsk
Snabbast flygtid31t 00m
Billigaste pris3 418 kr

Hitta flyg till Ukraina

Välj en flygdestination nedan

Börja planera din resa till Ukraina