Hitta billiga flyg till Zaporozhye

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
mån 3/4
mån 10/4

Vanliga frågor om att flyga till Zaporozhye

Från Sverige hittar du flygerbjudanden till Zaporizhia, Ukraina från bland annat Stockholm Arlanda flygplats, Stockholm Skavsta flygplats, Göteborg Landvetter flygplats och Malmö Sturup flygplats. Från Sveriges flygplatser tar resan till den ukrainska staden mellan 8 och 12 timmar beroende på vilken flygplats du reser från och vilken rutt du tar. Från Stockholm Arlanda flygplats hittar du flygningar på knappt nio timmar med bland annat Turkish Airlines, och från Stockholm Skavsta flygplats kan du resa till Zaporizhia på ungefär 12 timmar med Wizz Air. Du hittar också flyg som tar dig från Göteborg Landvetter flygplats till Zaporizhia. Denna rutt tar runt åtta och en halv timme och du reser med Turkish Airlines. Turkish Airlines har även flygningar från Malmö Sturup flygplats till Zaporizhia vilket tar runt 12 timmar.

Du hittar inte några direktflyg från någon av Sveriges flygplatser till Zaporizhia i Ukraina. För att resa till Zaporizhia får du göra ett eller flera stopp under resan. Från Stockholms Arlanda flygplats kan du bland annat resa till Zaporizhia med Turkish Airlines som mellanlandar i Istanbul. Du kan även hitta rutter med Pegasus Airlines som också mellanlandar i Istanbul innan du reser vidare till Zaporizhia. Från Stockholm Skavsta flygplats kan du resa med Ryanair till Kiev med en mellanlandning i Gdansk, och från Kiev reser du sedan vidare med Windrose till Zaporizhia. Från Göteborg Landvetter flygplats hittar du resor med Turkish Airlines med en mellanlandning i Istanbul. Du kan även resa till Zaporizhia från Malmö Sturup flygplats med Turkish Airlines. Du mellanlandar då både på Arlanda flygplats i Stockholm och i Istanbul innan du flyger vidare till din slutdestination.


Visumkrav för att besöka Zaporozhye

Som svensk medborgare behöver du inte något visum eller inresetillstånd för att resa till Zaporizhia i Ukraina. Detta gäller dock endast om din vistelse är under 90 dagar lång. Se till att du har med dig ett giltigt pass och att du har ett blankt uppslag i passet för din inrese- och utresestämpel.


De bästa sakerna att se och göra i Zaporozhye

De flesta besökare som kommer till Zaporizhia har lockats dit av närheten till den gröna ön Khortytzya. På ön kan du lära dig mer om kosackernas historia och beundra den vackra floden längs med trevliga cykelvägar. Ön är perfekt både för att lära dig mer om stadens historia och för att ägna dig åt friluftsliv och vandringar. Här hittar du också det rekonstruerade fortet Sich som är en samling träbyggnader i samma 1700-talsstil som det tidigare kosackfortet som låg beläget på denna plats. Vid fortet ligger också stadens historiska museum såväl som Sovjet Unionens första damm: Dniproges Dam. För att ta dig till Khortytzya från centrala Zaporizhia tar du buss 55 eller 56. Inne i centrum hittar du maskinmuseet Phaeton med sin samling av både civila och militära farkoster. Här finns både limousiner från Sovjettiden och olika modeller av Sovjets mest producerade bil Zaporozhets som tillverkades i staden. Buss 54 tar dig till museet.


Hitta billiga flyg till andra städer i Ukraina

Ukraina har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?

Varför använda momondo?

Vi hjälper dig hitta det flyg som passar dina behov bäst – momondo jämför priser från hundratals flygbolag och resebyråer och hjälper dig att filtrera dem för att hitta det bästa flyget för just dig.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Zaporozhye.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.