Flyg till Odesa

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 25/1
tis 1/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Odesa.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ukraina

Billigaste flygen till flygplatser i Odesa

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Odesa från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Odesa

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Odesa

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Odesa (ODS)

Vanligtvis är flyg till Odesa från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Odesa Intl, vilket i genomsnitt kostar 1 857 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ODESA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember34% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Odesa kostar i genomsnitt bara 1 231 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ODESA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli64% dyrareDet kostar omkring 3 037 kr för flyg till Odesa från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ODESA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember395% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Odesa från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Odesa?

Den bästa tiden att resa till Odessa är på sommaren, som är högsäsong, eller precis innan eller efter högsäsongen i april och september. Flygbiljetter till Odessa är kan vara något dyrare under högsäsongen. Många väljer dock ändå att boka flyg till Odessa på sommaren då det är mer livligt i staden.

När är det billigast att boka flyg till Odessa?

Det är billigast att boka flyg till Odessa på hösten. I september kan du boka billiga flygbiljetter till Odessa för cirka 1300 SEK per person, tur och retur, från Stockholm. Restiden är då på cirka 5 h. Från Göteborg kan du hitta billiga flyg till Odessa för cirka 2000 SEK per person med ungefär samma restid. Om du bokar en flygstol på sommaren kostar biljetter cirka 2000-2500 SEK per person från Stockholm samt Göteborg.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Odesa?

  Användare som bokade resor till Odesa från Bratislava hittade flyg som var 94 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Odesa. För att hitta det billigaste priset till Odesa från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Odesa?

  Den billigaste månaden att flyga till Odesa från Sverige är november. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 240 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att flyga till Odesa i november är maj ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Odesa under maj ligger i genomsnitt på 1 660 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Odesa?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Odesa 29 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Odesa för i genomsnitt 1 908 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Odesa?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Odesa är en torsdag. Resenärer som väljer att resa till Odesa på en torsdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 1 794 kr. Flyg från Sverige till Odesa en fredag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 1 962 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Odesa?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Odesa oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Odesa med avgång mitt på dagen för så lite som 1 555 kr. Flyg på morgonen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 2 280 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Odesa?

  Cherson flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Odesa.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Odesa?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Odesa är generellt Cherson flygplats med ett genomsnittspris på 2 465 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Odesa Intl från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Odesa Intl

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Odesa Intl.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Odesa Intl.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Odesa Intl.

Dokument
Spårningsapp för karantän - Travelers in self-isolation need to install the app “Dii Vdoma”


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Odesa Intl?

Returresa till Sverige från Odesa Intl

Testkrav för COVID-19
Besökare från Odesa Intl måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Odesa Intl behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Odesa inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Odesa

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Odesa
airBaltic
ARNStockholm Arlanda
7t 15m
ODSOdesa Intl

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Odesa

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Odesa, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
18 feb.
ARN03:35Stockholm Arlanda
6t 30m
1 stopp
ODS10:05Odesa Intl
Ryanair
20 feb.
ARN04:45Stockholm Arlanda
7t 25m
1 stopp
ODS12:10Odesa Intl
Ryanair
20 feb.
ARN04:45Stockholm Arlanda
7t 25m
1 stopp
ODS12:10Odesa Intl

Vilka bolag flyger till Odesa?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Odesa
 • Vilka bolag flyger till Odesa?

  För flygresor till Odesa från Sverige, kommer momondos resenärer ofta flyga med ett av dessa populära flygbolag: Ukraine International Airlines, LOT, airBaltic eller Turkish Airlines. Beroende på vilken flygplats i Sverige som du flyger från kommer du antagligen kunna hitta flyg med ett av dessa populära flygbolag.


Flygplatser nära Odesa

Nedan hittar du alla flygplatser i Odesa tillsammans med avståndet från stadens centrum

Odessas flygplats, Odessa International Airport, ligger cirka 8 km utanför centrum. Det bästa sättet att sig in till stan är med buss som kostar cirka 7 UAH (cirka 2,50 SEK) per person och tar ungefär 1 h. Om du ska ta bussen från flygplatsen till centrum är det buss nummer 117 som du ska ta. Taxi är det snabbaste alternativet med en restid på cirka 20-30 min. Du kan även ta trådbussen, ”trolleybus”, nr 14 som är det billigaste alternativet och kostar cirka 3 UAH (cirka 1 SEK) per person. Resan med trådbussen tar cirka 25-35 min och går mellan 06:47-19:07.


Populära flygresor till Odesa

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Odesa som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Odesa
Snabbast flygtid7t 15m
Billigaste pris766 kr

Så tar du dig runt i Odesa

Du kan ta dig runt i Odessa till fots, med spårvagn, buss, taxi, ”marshrutkas” eller hyra en bil. Det bästa är att promenera inne i stan och taxi är också ett bra alternativ då det är billigt och smidigt. Bestäm pris innan du hoppar in i en taxi då det inte finns taxameter. Bussarna är väldigt billiga och du kan även köpa ett kort med resor som gäller för både buss och spårvagn. Biljetter kan köpas i tidningskiosker eller ombord från chauffören. Om du vill hyra bil finns det stora bolag tillgängliga i Odessa, bland annat AVIS och Hertz.


Visumkrav för att besöka Odesa

Som svensk medborgare behöver du inget visum för att resa till Odessa. Du kan stanna i staden upp till 90 dagar utan visum och du behöver ha med dig ett giltigt pass. Det går även bra med provisoriskt pass. Du bör även ha bevis på finansiella medel för din vistelse, som ett kontoutdrag eller kontanter, och bevis på reseförsäkring.


Börja planera din resa till Odesa


De bästa sakerna att se och göra i Odesa

Att se i Odessa

Några sevärdheter som är värda att besöka i Odessa är Operahuset och Odessa Catacombs. Odessa Catacombs är flera tunnlar som ligger under jorden och är en stor del av stadens historia. Du kan boka en tur med en guide för att utforska tunnlarna. Du bör även ta dig till Potemkin-trapporna som är en viktig plats i Odessa och som byggdes på 1800-talet. När du står nedanför trapporna ser det ut som att de är oändliga men detta är skapat som en illusion. Om du behöver hjälp eller vill boka en tur kan du vända dig till turistcentret som ligger på Pushkinskaya-gatan i stan. Du bör inte gå runt på nätterna utanför centrum men inne i centrum går det bra.

Bör du köpa reseförsäkring?

Om du inte redan har en reseförsäkring bör du köpa en innan avresa.

Kan du dricka kranvatten?

Nej, du bör inte dricka kranvatten i Odessa. Köp alltid vatten på flaska för att vara på den säkra sidan.

Ska du ge dricks?

I Odessa är det vanligt att ge dricks, särskilt i restauranger och barer. Dricksen brukar ligga på cirka 5-10 %. Du använder mest lokal valuta, UAH, men har du EUR eller USD sedan innan kan du ta med dessa också då de kan användas på större restauranger samt köpcenter.


Hitta billiga flyg till andra städer i Ukraina

Ukraina har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?