Flyg till Odesa

fre 28/2
fre 6/3
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Odesa

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Odesa från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Odessa?

Den bästa tiden att resa till Odessa är på sommaren, som är högsäsong, eller precis innan eller efter högsäsongen i april och september. Flygbiljetter till Odessa är kan vara något dyrare under högsäsongen. Många väljer dock ändå att boka flyg till Odessa på sommaren då det är mer livligt i staden.

När är det billigast att boka flyg till Odessa?

Det är billigast att boka flyg till Odessa på hösten. I september kan du boka billiga flygbiljetter till Odessa för cirka 1300 SEK per person, tur och retur, från Stockholm. Restiden är då på cirka 5 h. Från Göteborg kan du hitta billiga flyg till Odessa för cirka 2000 SEK per person med ungefär samma restid. Om du bokar en flygstol på sommaren kostar biljetter cirka 2000-2500 SEK per person från Stockholm samt Göteborg.


Hitta billiga flygbiljetter till Odesa

Se de bästa erbjudandena på flyg till Odesa som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
Ukraine Intl Air
Ukraine Intl Air
27 mars
15:05
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
5t 35m
1 Stopp
ODS
21:40
Odesa Intl flygplats
Ukraine Intl Air
28 mars
09:00
ODS
Odesa Intl flygplats
5t 25m
1 Stopp
ARN
13:25
Stockholm Arlanda flygplats
2 325 kr
Ukraine Intl Air
Ukraine Intl Air
27 mars
15:05
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
5t 35m
1 Stopp
ODS
21:40
Odesa Intl flygplats
Ukraine Intl Air
28 mars
09:00
ODS
Odesa Intl flygplats
5t 25m
1 Stopp
ARN
13:25
Stockholm Arlanda flygplats
2 325 kr

Vilka flygbolag flyger till Odessa?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Odesa

Du flyger bäst till Odessa med airBaltic, Ukraine International Airlines samt LOT Polish Airlines. Dessa bolag har störst utbud av billiga och snabba flyg till Odessa från både Göteborg och Stockholm. När du reser med airBaltic ingår det endast handbagage och du måste köpa till incheckat bagage om du ska ha med dig detta. I de andra flygbolagen ingår det incheckat bagage. Det går inga direktflyg från Sverige men du mellanlandar endast en gång på de flesta resor.


Hur tar man sig från flygplatsen i Odessa till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Odesa plus avståndet till centrum

Odessas flygplats, Odessa International Airport, ligger cirka 8 km utanför centrum. Det bästa sättet att sig in till stan är med buss som kostar cirka 7 UAH (cirka 2,50 SEK) per person och tar ungefär 1 h. Om du ska ta bussen från flygplatsen till centrum är det buss nummer 117 som du ska ta. Taxi är det snabbaste alternativet med en restid på cirka 20-30 min. Du kan även ta trådbussen, ”trolleybus”, nr 14 som är det billigaste alternativet och kostar cirka 3 UAH (cirka 1 SEK) per person. Resan med trådbussen tar cirka 25-35 min och går mellan 06:47-19:07.


Populära flygresor till Odesa

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Odesa som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Odesa
Snabbaste flygtid
18t 55m
Billigast pris
1 683 kr

Hur tar man sig runt i Odessa?

Du kan ta dig runt i Odessa till fots, med spårvagn, buss, taxi, ”marshrutkas” eller hyra en bil. Det bästa är att promenera inne i stan och taxi är också ett bra alternativ då det är billigt och smidigt. Bestäm pris innan du hoppar in i en taxi då det inte finns taxameter. Bussarna är väldigt billiga och du kan även köpa ett kort med resor som gäller för både buss och spårvagn. Biljetter kan köpas i tidningskiosker eller ombord från chauffören. Om du vill hyra bil finns det stora bolag tillgängliga i Odessa, bland annat AVIS och Hertz.


Kan man resa till Odessa utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inget visum för att resa till Odessa. Du kan stanna i staden upp till 90 dagar utan visum och du behöver ha med dig ett giltigt pass. Det går även bra med provisoriskt pass. Du bör även ha bevis på finansiella medel för din vistelse, som ett kontoutdrag eller kontanter, och bevis på reseförsäkring.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Odesa


Tips och råd om Odessa

Att se i Odessa

Några sevärdheter som är värda att besöka i Odessa är Operahuset och Odessa Catacombs. Odessa Catacombs är flera tunnlar som ligger under jorden och är en stor del av stadens historia. Du kan boka en tur med en guide för att utforska tunnlarna. Du bör även ta dig till Potemkin-trapporna som är en viktig plats i Odessa och som byggdes på 1800-talet. När du står nedanför trapporna ser det ut som att de är oändliga men detta är skapat som en illusion. Om du behöver hjälp eller vill boka en tur kan du vända dig till turistcentret som ligger på Pushkinskaya-gatan i stan. Du bör inte gå runt på nätterna utanför centrum men inne i centrum går det bra.

Bör du köpa reseförsäkring?

Om du inte redan har en reseförsäkring bör du köpa en innan avresa.

Kan du dricka kranvatten?

Nej, du bör inte dricka kranvatten i Odessa. Köp alltid vatten på flaska för att vara på den säkra sidan.

Ska du ge dricks?

I Odessa är det vanligt att ge dricks, särskilt i restauranger och barer. Dricksen brukar ligga på cirka 5-10 %. Du använder mest lokal valuta, UAH, men har du EUR eller USD sedan innan kan du ta med dessa också då de kan användas på större restauranger samt köpcenter. (Priser kontrollerade 14/05/2019).

*Flygpriser till Odesa baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.