Flyg Europa Portugal

Flyg till Portugal

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Lissabon (LIS)
fre 23/7
fre 30/7
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Portugal.
Visa nuvarande reserestriktioner för Portugal

De billigaste flygen till städer i Portugal

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Portugal från Sverige
Lissabon
Lissabon

Användbar information om ditt flyg till Portugal

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Portugal

Vilka är de populäraste städerna att besöka i Portugal?

Portugal har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Portugal är Lissabon, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 730% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Portugal är Faro och Porto.

Vilket är det billigaste flyget till Portugal?

Om du vill flyga till Portugal så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Lufthansa, Ryanair och easyJet med priser från 86 kr, 198 kr respektive 269 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Portugal?

Inreserestriktioner

Portugal har öppnat sina gränser för resenärer som anländer från EU, Schengenområdet, Australien, Kina (inklusive Hong Kong och Macao), Sydkorea, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Thailand och Uruguay. Resor från Storbritannien och Brasilien till Portugal är avstängda, förutom rätten till inresa för nationella medborgare och deras familjer och innehavare av uppehållstillstånd i Portugal. Resenärer från andra områden än de som anges ovan får endast resa in i eller resa genom Portugal om de har ett "väsentligt" skäl, så som arbete, studier, familjeåterförening, hälsoskäl eller humanitära skäl. Affärsresenärer bör vara beredda att beskriva anledningen till sina affärsresor och kan bli ombedda att uppvisa bevis. Studenter måste ha lämpligt visum och/eller vara beredda att visa upp bevis på registrering vid en portugisisk utbildningsinstitution. Innehavare av uppehållstillstånd eller visum för varaktigt bosatta som utfärdats av EU-medlemsstater får resa genom Portugal för att återvända till sitt hemland.

Inträdeskrav

Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar efter avresan. Barn under 2 år är undantagna från testkraven för COVID-19. Resenärer måste fylla i och presentera ett elektroniskt passagerarspårningskort vid ombordstigning. Resenärer som anländer från Storbritannien och Brasilien måste vara portugisiska medborgare eller medborgare som är lagligt bosatt i Portugal och måste kunna uppvisa ett giltigt medicinskt intyg med negativt resultat från COVID-19 PCR-prov utfärdat senast 72 timmar innan avgång. Resenärer utan giltigt medicinskt intyg med negativt PCR-resultat kommer att testas på flygplatsen. Resenärer som anländer till Madeira och Porto Santo måste fylla i och lämna in en epidemiologisk undersökning 12–48 timmar före avgång. Detta kommer att generera en QR-kod som ska uppvisas vid ankomst. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats inom 72 timmar före avresan. Mer information finns att läsa här här. Inresande till Azorerna måste uppvisa ett medicinskt intyg med negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats inom 72 timmar före avgång och skicka in formuläret Questionnaire for Risk Assessment and Early Detection. Mer information finns att tillgå här.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Tjeckien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Estland, Irland, Litauen, Lettland är föremål för en 14-dagars karantän, hemma eller på en plats som anges av hälsovårdsmyndigheterna. Förebyggande isolering gäller inte passagerare på väsentliga resor och vars vistelse på nationellt territorium som intygas med en returbiljett, inte överstiger 48 timmar.

All övrig information

Nationella ID-kort som utfärdats för medborgare i Portugal och som har upphört att gälla den 24 februari 2020 eller senare anses vara giltiga till och med den 31 mars 2021.

Om du redan planerar att resa till Portugal inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Populära städer och sevärdheter

Planerar du att besöka Portugal? Kolla in dessa städer och ägna dig åt att se några av de mest populära sevärdheterna i landet
Lissabon

Torre de Belém
Castelo de São Jorge
Cristo Rei
Palácio Real de Queluz
Museu Calouste Gulbenkian
Faro

Estadio Algarve
Sé de Faro
Igreja do Carmo
Roman Ruins of Milreu
Arco da Vila
Porto

Casa da Música
Centro Português de Fotografia
Palácio de Cristal
Crystal Palace Gardens
Serralves
Funchal
Madeira

Formosa Beach
Monte Palace Gardens
Town Square
Palheiro Gardens
Santa Clara Monastery
Ponta Delgada
Azorerna

Carlos Machado Museum
Bell Tower
Ponta Delgada City Gates
Antonio Borges Garden
Convento e Capela de Nossa Senhora da Esperança
Horta
Azorerna

Horta Regional Museum
Porto Pim Beach
Peter's Scrimshaw Museum
Whaling Museum
Fort of Santa Cruz
Porto Santo
Madeira

Porto Santo Beach
Vila do Porto
Azorerna

Formosa Beach
Sao Lourenco Beach
Velas
Azorerna

Igreja de Sao Jorge
Velas Bullfighting Arena

Billiga flyg till Portugal

Dessa rutter har de billigaste flygen till Portugal som hittats av momondos användare i Sverige
Avgår Destination Bästa pris
Stockholm Lissabon 705 kr
Malmö Lissabon 2 461 kr
Linköping Lissabon 2 618 kr
Umeå Lissabon 2 749 kr
Sundsvall Funchal 3 740 kr
Jönköping Faro 10 637 kr

Flygresor till Portugal

Med billiga flyg till Portugal kan du upptäcka Europas Atlantkust under en härlig semester. Den charmiga huvudstaden Lissabon är det populäraste resmålet och det är inte svårt att förstå varför. Här möts du av kullerstensbelagda gator och vacker gotisk arkitektur. De flesta flygresor till Portugal landar dessutom på Lisbon Airport (LIS). Från Lissabon kan du ta dig vidare med inrikesflyg till flera av landets vackra semesterorter. På momondo kan du jämföra inrikesresor för att hitta en resa till billigt pris.

Portugals sydligaste kustregion Algarve är ett annat populärt resmål, särskilt bland resenärer som söker en strandsemester. Till Algarve landar du på flygplatsen i Faro efter en mellanlandning i exempelvis Oslo eller London. På momondo kan du även hitta billiga flyg till Portugals ö Madeira utanför Nordafrikas kust. Hit kan du ta dig med inrikesflyg från Lissabon till flygplatsen i staden Funchai.

Priserna på resor till Portugal är som högst i juli och december medan månaderna strax innan och efter julledigheten är som billigast. Med momondo kan du jämföra priser för olika avresedatum på nätet. Boka flygbiljetter till Portugal online och hitta en prisvärd paketresa med hotell, även om du är ute i sista minuten.

Vilka flygbolag flyger direkt till Portugal?

Från Sverige till Portugal kan du resa direkt från Arlanda flygplats i Stockholm. Direktlinjer går med flygbolagen TAP Portugal, Norwegian och SAS som landar i Lissabon. Hitta billiga flyg till Portugal och ta dig vidare med inrikesflyg till kuststädernas stränder.

När är bästa tiden att åka till Portugal?

Juli och augusti utgör Portugals högsäsong, framförallt för sydliga Algarve och övriga kustregioner dit resenärer lockas av sol och bad. Under dessa månader kan du vänta dig högre priser på boenden i semesterorterna. Under sen vår och tidig höst möts du av mildare temperaturer och detta är en utmärkt tidpunkt för utomhusaktiviteter som vandring och cykling.

Hur många timmar tar det att flyga till Portugal?

Med direktflyg tar resor till Portugal ungefär fyra och en halv timme. Det finns även ett stort utbud av flygstolar för resor med mellanlandningar. Med ett stopp under resan tar det i genomsnitt sex timmar till Portugals fastland. Till Madeira, med mellanlandning i Lissabon, tar resan ungefär sju timmar.

Kan man resa till Portugal utan pass eller visum?

Portugal ingår precis som Sverige i det gränsfria Schengenområdet vilket innebär att du inte behöver ta med dig ditt pass under resan. Däremot behöver du ett giltigt nationellt id-kort. Du behöver inte heller något visum utan kan stanna i landet som turist i upp till tre månader.


Internationella flygrutter till Portugal

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta de bästa priserna och dom bästa avgångstider
Flyg från Stockholm till Lissabon
Snabbaste flygtid
7t 40m
Billigast pris
705 kr
Flyg från Malmö till Lissabon
Snabbaste flygtid
17t 15m
Billigast pris
1 975 kr
Flyg från Linköping till Lissabon
Snabbaste flygtid
13t 45m
Billigast pris
2 619 kr
Flyg från Umeå till Lissabon
Snabbaste flygtid
29t 05m
Billigast pris
2 749 kr
Flyg från Sundsvall till Funchal
Snabbaste flygtid
13t 35m
Billigast pris
3 741 kr
Flyg från Jönköping till Faro
Snabbaste flygtid
49t 10m
Billigast pris
10 638 kr
Visa mer

Hitta flyg till Portugal

Välj en flygdestination nedan

Flyg till regioner i Portugal

Välj en flygdestination nedan

Flyg Europa Portugal
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass