Flyg till Sverige

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 1/11
mån 8/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Sverige.
Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

De billigaste flygen till städer i Sverige

Klicka på städerna nedan för att ta reda på när det är billigast att flyga till Sverige från Sverige
Stockholm
Stockholm

Användbar information om ditt flyg till Sverige

Få uppdaterade svar på några av de vanligaste frågorna om att flyga till Sverige
 • Vilka är de populäraste städerna att besöka i Sverige?

  Sverige har några av världens mest välbesökta städer. Den mest populära staden att resa till i Sverige är Stockholm, vilken momondos användare väljer som landningsdestination 2 439% oftare än andra städer. De näst populäraste städerna i Sverige är Göteborg och Malmö.

 • Vilka sevärdeheter finns det i Sverige?

  Det finns många olika sevärdheter i Sverige, men de flesta av momondos användare tycker att Stockholms Centralstation, Hötorget, Stoten Ski Resort och Olympiastadion är de mest intressanta platserna att besöka i landet.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på för att besöka Stockholms Centralstation?

  Den närmsta flygplatsen till Stockholms Centralstation är Stockholm-Bromma flygplats som ligger i Stockholm. Om du planerar att besöka eller bo i detta område är det smidigast att flyga till Stockholm-Bromma flygplats.

 • Vilket är det billigaste flyget till Sverige?

  Om du vill flyga till Sverige så billigt som möjligt ta då en titt på flygbolag som Ryanair, Lufthansa och Lauda med priser från 85 kr, 113 kr respektive 124 kr.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Sverige?

Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Om du redan planerar att resa till Sverige inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

De senaste flygen hittade till populära städer i Sverige

Hitta flyg till dessa populära städer i Sverige, från din närmsta flygplats.

Billiga flyg till Sverige

Dessa rutter har de billigaste flygen till Sverige som hittats av momondos användare i Sverige
AvgårDestinationBästa pris
GöteborgStockholm60 kr
StockholmGöteborg103 kr
StockholmMalmö103 kr
MalmöStockholm112 kr
StockholmSkellefteå534 kr
StockholmVisby809 kr
UmeåStockholm887 kr
StockholmSundsvall912 kr
StockholmLuleå930 kr
LuleåStockholm938 kr

Hos momondo kan du jämföra priser på flygbiljetter till Sverige och hitta en resa som passar din plånbok. Priserna på resor till Sverige förändras under året beroende på hur pass populärt det är att resa under respektive säsong. Sommaren är den tid under året då flest flygstolar bokas och priserna är då som högst. Framförallt i juni månad reser flest besökare till landet. Billigast är att resa under mars månad då det är färre som väljer att köpa flygresor till Sverige. Huvudstaden Stockholm är en populär destination året om medan andra städer och orter i landet är mer säsongsberoende. Under vintern är det framförallt de norra delarna av Sverige som ser flest resenärer tack vare skidorter, vintersportsmöjligheter och norrländsk kultur. Under sommaren är västkusten med området kring Göteborg en populär destination där du kan uppleva en traditionell svensk sommar i Göteborg och Bohusläns skärgård.

Via momondo kan du även jämföra resor mellan olika svenska inrikesdestinationer. Sverige har flera flygplatser runt om landet vilket gör att du med inrikesflyg snabbt kan ta dig mellan olika destinationer. När du söker online kan du dessutom hitta paketresor att boka som innehåller flygresor med hotell för att göra reseplanerandet lättare. Om du söker efter ett billigt pris på flyg till Sverige ska du tänka på att det är bäst att boka ungefär 50 dagar innan avresa. När du bokar i sista minuten är priserna ofta högre och det finns färre resealternativ och rutter att välja mellan. Priser är lägre när du bokar flyg till Sverige som avgår på söndagar då färre resenärer väjer att flyga under denna veckodag.

Vilka flygbolag flyger direkt till Sverige?

Bland annat SAS och Norwegian har direktflyg till Sverige från flera internationella destinationer. SAS och Norwegian landar på Arlanda flygplats som ligger norr om Stockholm samt Landvetter flygplats utanför Göteborg. Billiga flygbiljetter till Sverige kan du hitta med bland annat Ryanair som har direktflyg till Skavsta flygplats ungefär en timmes resa från Stockholm. Billiga flyg till Sverige kan du även hitta med Finnair samt lågprisbolag som Ryanair och Wizz Air.

När är bästa tiden att åka till Sverige?

Sverige går att besöka året om och när du väljer att resa beror på vad för slags upplevelse du är ute efter. För en citytripp till någon av landets storstäder finns det kulturella aktiviteter och sevärdheter att se oavsett vilken säsong du reser på. Sommaren har allra bäst väder med behagliga temperaturer på dryga 20-25 °C. Om du vill besöka Stockholms eller västkustens skärgård är det bäst att resa under sommaren för att kunna utnyttja dessa områden till fullo. Under sommarmånaderna kan du till exempel bada eller ge dig ut på båtfärder och cykelturer. För att uppleva landets norra delar kan det däremot rekommenderas att resa under vintern för vackra vinterlandskap, norrsken och vintersporter. Om du reser på en budget ska du undvika perioden under sportlovet eller jul och nyår då priserna är högre på resor till just vinterdestinationer. För kust- eller skärgårdsresor är det billigare att åka under sen vår eller tidig höst istället för mitt under sommarens högsäsong.

Hur många timmar tar det att flyga till Sverige?

En direktresa från USA till Arlanda flygplats i Stockholm tar drygt åtta timmar medan samma resa från London tar drygt två timmar. För flyg till Sverige på längre sträckor erbjuder de flesta flygbolag underhållning på flygplanet samt möjlighet att köpa till måltider.

Kan man resa till Sverige utan pass eller visum?

Om du reser till Sverige från ett annat EU-land som EU-medborgare behöver du varken pass eller visum. För resor till Sverige från andra länder beror kraven på visum på de specifika ländernas överenskommelse med Sverige. För att ta reda på vilka dokument du behöver för resan kontaktar du Sveriges ambassad eller konsulat i ditt land. Via dessa institutioners hemsidor kan du även hämta information på nätet gällande inresebestämmelser.


Internationella flygrutter till Sverige

Jämför flyg till och från närmaste flygplatser för att hitta billiga flygbiljetter och passande avresetider
Flyg från Göteborg till Stockholm
Snabbast flygtid1t 05m
Billigaste pris60 kr
Flyg från Stockholm till Göteborg
Snabbast flygtid1t 05m
Billigaste pris103 kr
Flyg från Stockholm till Malmö
Snabbast flygtid1t 05m
Billigaste pris103 kr
Flyg från Malmö till Stockholm
Snabbast flygtid1t 20m
Billigaste pris112 kr
Flyg från Stockholm till Skellefteå
Snabbast flygtid1t 10m
Billigaste pris534 kr
Flyg från Stockholm till Visby
Snabbast flygtid0t 40m
Billigaste pris809 kr
Flyg från Umeå till Stockholm
Snabbast flygtid1t 05m
Billigaste pris887 kr
Flyg från Stockholm till Luleå
Snabbast flygtid1t 20m
Billigaste pris930 kr
Flyg från Luleå till Stockholm
Snabbast flygtid1t 20m
Billigaste pris938 kr
Flyg från Stockholm till Umeå
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris964 kr
Flyg från Stockholm till Kiruna
Snabbast flygtid1t 30m
Billigaste pris1 257 kr
Flyg från Halmstad till Stockholm
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris1 257 kr
Flyg från Göteborg till Umeå
Snabbast flygtid5t 35m
Billigaste pris1 291 kr
Flyg från Ängelholm till Stockholm
Snabbast flygtid1t 15m
Billigaste pris1 300 kr
Flyg från Göteborg till Luleå
Snabbast flygtid5t 50m
Billigaste pris1 412 kr
Flyg från Stockholm till Kalmar
Snabbast flygtid1t 05m
Billigaste pris1 446 kr
Flyg från Stockholm till Östersund
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris1 472 kr
Flyg från Stockholm till Ängelholm
Snabbast flygtid1t 25m
Billigaste pris1 773 kr
Flyg från Stockholm till Örnsköldsvik
Snabbast flygtid1t 15m
Billigaste pris1 825 kr
Flyg från Kalmar till Stockholm
Snabbast flygtid1t 00m
Billigaste pris1 937 kr

Börja planera din resa till Sverige