Insikter
FAQ
Senaste erbjudandena
Flights to Alicante

Hitta billiga flyg till Alicante från 435 kr

1 vuxen
0 väskor
Från?
Till?
週二 5/3
週二 12/3

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

"I år är momondo den främsta platsen för flygbiljetter på internet."
Utsedd till vinnare av Europas bästa reseapp 2023

Om flyg till Alicante

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Alicante

Bästa priset för enkelresa

435 kr

Bästa priset för tur- och returresa

1 138 kr

Snabbast flygtid

3t 25m

Flygs av

5 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Alicante från Sverige under de senaste 72 timmarna är 435 kr (Stockholm Arlanda till Alicante-Elche).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Alicante från Sverige under de senaste 72 timmarna är 1 138 kr (Stockholm Arlanda till Alicante-Elche).
Det snabbaste flyget till Alicante från Sverige tar 3t 25m (Göteborg Landvetter till Alicante-Elche).
Det finns 5 flygbolag som flyger till och från Alicante, inklusive Scandinavian Airlines, Norwegian och Ryanair.

Trender för flygresor till Alicante

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Alicante och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Alicante?

Den billigaste månaden att flyga till Alicante från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 500 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Alicante i januari är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 2 038 kr.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Alicante?

208 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Alicante på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Palma de Mallorca och är 85 % billigare än de flesta andra flyg till Alicante. För att hitta det billigaste priset till Alicante från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.
Se priser från:

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Alicante?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Alicante är en fredag då man kan hitta priser så låga som 2 693 kr. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 895 kr från Sverige till Alicante.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Alicante?

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Alicante då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 560 kr. Att flyga till Alicante på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga mitt på dagen då priserna genomsnittligen ligger på 3 319 kr. Flyg till Alicante från Sverige mitt på dagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Hur lång tid tar det att flyga till Alicante?

Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Alicante (Alicante-Elche), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 4t respektive 3t 25m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Alicante?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Alicante ungefär 50 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 455 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Alicante

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Alicante från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Alicante

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Alicante

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Valencia (VLC)

Vanligtvis är flyg till Alicante från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Valencia, vilket i genomsnitt kostar 1 921 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ALICANTE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari43% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Alicante kostar i genomsnitt bara 1 417 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALICANTE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli56% dyrareDet kostar omkring 3 859 kr för flyg till Alicante från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALICANTE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli441% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Alicante från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Alicante

Sommarmånaderna, då besökare njuter av härligt badväder och många vackra sandstränder, utgör Alicantes högsäsong. Sommarens behagliga temperaturer medför också att priser på resor till Alicante med hotell stiger. Under vintern möts du av en mer avslappnad atmosfär med milda temperaturer. Även om de kyligare månaderna inte bjuder på badsemester så kan du njuta av stadens legendariska nattliv.

När är det billigast att boka flyg till Alicante? Billiga flyg till Alicante hittar du framför allt i november och januari, liksom precis innan jul och nyår då priserna är något högre. För att få din flygbiljett till Alicante till ett billigt pris är det en god idé att boka din flygstol ungefär två månader innan planerad avresa. Med hjälp av momondos priskalender kan du jämföra flygresor till Alicante på nätet vilket gör det enklare att hitta det bästa resealternativet.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Alicante?

Corvera Intl flygplats eller Valencia flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Alicante.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Alicante?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Alicante är generellt Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 1 398 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Alicante-Elche flygplats?

Priserna för flyg till Alicante-Elche flygplats uppdateras varje dag.

Hur många bolag söker momondo efter flyg till Alicante-Elche flygplats?

Från och med februari 2024 finns det 16 bolag att välja mellan för flyg till Alicante-Elche flygplats.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Alicante-Elche flygplats?

Minimiåldern för att ett barn ska få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) kan ha sina egna åldersbegränsningar, t.ex. bestämmelser om flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Det rekommenderas att du kontrollerar med det flygbolag du bokar med för resor till Alicante-Elche flygplats

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Alicante-Elche flygplats?

De rese- och hälsodokument du behöver för din resa till Alicante-Elche flygplats kan skilja sig åt beroende på din resplan och personliga situation. Vanligtvis bör du ha flera dokument till hands, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter din planerade ankomst till Alicante-Elche flygplats. Det är alltid bra att rådfråga ditt flygbolag eller en betrodd tredje part, t.ex. IATA.


Hitta billiga flygbiljetter till Alicante

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Alicante
Norwegian
15 apr.
ARN19:50Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC23:55Alicante-Elche
19 apr.
ALC07:00Alicante-Elche
4t 05m
ARN11:05Stockholm Arlanda
1 138 kr
Hitta liknande
Ryanair
6 maj
ARN06:00Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC10:05Alicante-Elche
15 maj
ALC15:30Alicante-Elche
4t 00m
ARN19:30Stockholm Arlanda
1 179 kr
Hitta liknande
Ryanair
11 apr.
GOT19:05Göteborg Landvetter
3t 35m
ALC22:40Alicante-Elche
19 apr.
ALC05:45Alicante-Elche
3t 35m
GOT09:20Göteborg Landvetter
1 190 kr
Hitta liknande
Ryanair
13 apr.
ARN20:20Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC00:25Alicante-Elche
19 apr.
ALC20:45Alicante-Elche
4t 00m
ARN00:45Stockholm Arlanda
1 200 kr
Hitta liknande
Norwegian
15 apr.
ARN19:50Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC23:55Alicante-Elche
16 apr.
ALC06:10Alicante-Elche
4t 05m
ARN10:15Stockholm Arlanda
1 210 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
15 apr.
ARN19:50Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC23:55Alicante-Elche
19 apr.
ALC13:35Alicante-Elche
10t 20m
1 stopp
ARN23:55Stockholm Arlanda
1 231 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Alicante

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Alicante, visa några av våra erbjudanden nedan av Norwegian och Ryanair
Norwegian
15 apr.
ARN19:50Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC23:55Alicante-Elche
Ryanair
13 apr.
ARN20:20Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC00:25Alicante-Elche
Norwegian
6 apr.
ARN19:50Stockholm Arlanda
4t 05m
ALC23:55Alicante-Elche

Så tar du dig runt i Alicante

I Alicante kan du ta dig runt med hjälp av stadens kollektivtrafik som består av buss- och spårvagnsnät. Inom staden och från centrum till stadens förorter är det framförallt spårvagn som gäller. Spårvagnen utgör dessutom ett relativt billigt transportmedel. För att ta dig till de olika stränderna runt om staden går det enkelt att ta någon av de lokala bussarna. Du kan även cykla till flera destinationer vilket kan vara trevligt då omgivningarna är särskilt vackra.

Taxibilar hittar du vid designerade taxistationer över hela staden, så du behöver inte vinka in en bil från gatan. Staden är annars relativt koncentrerad vilket gör att du kan ta dig fram till fots då avstånden inte är långa.


Visumkrav för att besöka Alicante

För att resa inom EU behöver du inte något visum förutsatt att du är EU-medborgare. Eftersom både Spanien och Sverige är medlemmar i unionen behöver du därför som svensk medborgare inte ansöka om något visum innan din resa. När du reser måste du ha med dig resehandlingar i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och kan alltså ersätta passet. Observera dock att körkort och bankkort inte gäller som legitimation. Om du lämnar passet hemma och endast har med dig ditt id-kort kan det vara en god idé att lämna detta i hotellets säkerhetsskåp, på så vis är du på den säkra sidan. Innan din resa ska du alltid kolla upp information om inresebestämmelser hos det ankommande landets myndigheter eftersom både visum- och passregler alltid kan komma att ändras.


De bästa sakerna att se och göra i Alicante

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder under sommarmånaderna och promenadskor för vintermånaderna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort för min resa?

För att slippa höga kostnader vid mobilsurf kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Köp hellre vatten än att dricka från kranen.

Ska jag dricksa i Alicante?

Det är vanligt att dricksa mellan fem och tio procent.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Alicante?

Det går snabbt och enkelt att hitta flyg till Alicante ​​på momondo. Vi söker efter och visar dig många flygalternativ från olika flygbolag och resebyråer. Du kan sedan använda våra filter för att begränsa din sökning tills du har hittat det mest passande flyget till Alicante ​​för just dig.

Kan jag hitta flyg till Alicante ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Alicante så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Alicante?

När du söker efter flyg till Alicante hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Alicante ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Alicante. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Alicante

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner och familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig oavsett var du bokar.

Spara pengar när du bokar flyg med momondo
Stora namn, större erbjudanden
Stora namn, större erbjudanden
Sök igenom hundratals resesidor för att jämföra priser.
Filtrera efter vad du vill ha
Filtrera efter vad du vill ha
Gratis Wifi? Mellanlandning? Skräddarsy dina resultat direkt.
Gratis och oberoende
Gratis och oberoende
Det är helt gratis att använda oss – inga dolda kostnader eller avgifter.
Prisbevakning
Prisbevakning
Inte redo att boka? Skapa ett prismeddelande för att spåra priser.

Hitta bättre resultat för din vistelse i Alicante

Populära flyg till Alicante
Populära rutter enligt sökningar den senaste dagen på momondo


Bli meddelad när priserna sjunker

Dagliga prisförändringar i din inkorg – endast med Prisbevakning.
Flyg till Alicante
1 vuxen
週二 5/3
週二 12/3
Mejla mig produkt- och serviceinformation, toppenpriser och specialerbjudanden från momondo och dess resepartners