Hitta billiga flyg till Alicante

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 16/8
tis 23/8

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Om flyg till Alicante

Översiktsinformation om flygpriser, flyglängd och flygbolag för Alicante

Bästa priset för enkelresa

222 kr

Bästa priset för tur- och returresa

687 kr

Snabbast flygtid

3t 35m

Flygs av

4 flygbolag
Det bästa priset för enkelflyg till Alicante från Sverige under de senaste 72 timmarna är 222 kr (Göteborg Landvetter till Alicante-Elche).
Det bästa priset för tur- och returflyg till Alicante från Sverige under de senaste 72 timmarna är 687 kr (Stockholm Arlanda till Alicante-Elche).
Det snabbaste flyget till Alicante från Sverige tar 3t 35m (Göteborg Landvetter till Alicante-Elche).
Det finns 4 flygbolag som flyger till och från Alicante, inklusive Eurowings, Norwegian och Ryanair.

Billigaste flygen till flygplatser i Alicante

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Alicante från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Alicante

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Alicante

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Alicante (ALC)

Vanligtvis är flyg till Alicante från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Alicante-Elche, vilket i genomsnitt kostar 2 247 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ALICANTE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari47% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Alicante kostar i genomsnitt bara 1 293 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALICANTE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli65% dyrareDet kostar omkring 4 012 kr för flyg till Alicante från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALICANTE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli335% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Alicante från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Alicante?

Sommarmånaderna, då besökare njuter av härligt badväder och många vackra sandstränder, utgör Alicantes högsäsong. Sommarens behagliga temperaturer medför också att priser på resor till Alicante med hotell stiger. Under vintern möts du av en mer avslappnad atmosfär med milda temperaturer. Även om de kyligare månaderna inte bjuder på badsemester så kan du njuta av stadens legendariska nattliv.

När är det billigast att boka flyg till Alicante? Billiga flyg till Alicante hittar du framför allt i november och januari, liksom precis innan jul och nyår då priserna är något högre. För att få din flygbiljett till Alicante till ett billigt pris är det en god idé att boka din flygstol ungefär två månader innan planerad avresa. Med hjälp av momondos priskalender kan du jämföra flygresor till Alicante på nätet vilket gör det enklare att hitta det bästa resealternativet.

90 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Alicante på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Agadir och är 97 % billigare än de flesta andra flyg till Alicante. För att hitta det billigaste priset till Alicante från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Den billigaste månaden att flyga till Alicante från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 132 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Alicante i januari är det också billigt att flyga i augusti. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 879 kr.

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Alicante ungefär 27 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 392 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 687 kr.

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Alicante är en onsdag då man kan hitta priser så låga som 2 423 kr. För en avgång en torsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 776 kr från Sverige till Alicante.

Det är billigast att flyga på kvällen från Sverige till Alicante då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 549 kr. Att flyga till Alicante på kvällen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 823 kr. Flyg till Alicante från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Corvera Intl flygplats eller Valencia flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Alicante.

Den billigaste flygplatsen i närheten av Alicante är generellt Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 2 909 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.Hitta billiga flygbiljetter till Alicante

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Alicante
Norwegian
13 dec.
ARN03:00Stockholm Arlanda
3t 55m
ALC06:55Alicante-Elche
17 dec.
ALC15:00Alicante-Elche
23t 20m
1 stopp
ARN14:20Stockholm Arlanda
Norwegian
2 dec.
ARN02:00Stockholm Arlanda
16t 55m
1 stopp
ALC18:55Alicante-Elche
5 dec.
ALC10:30Alicante-Elche
28t 30m
1 stopp
ARN15:00Stockholm Arlanda
Norwegian
13 dec.
ARN03:00Stockholm Arlanda
3t 55m
ALC06:55Alicante-Elche
17 dec.
ALC15:00Alicante-Elche
23t 20m
1 stopp
ARN14:20Stockholm Arlanda
Norwegian
13 dec.
ARN03:00Stockholm Arlanda
3t 55m
ALC06:55Alicante-Elche
17 dec.
ALC14:30Alicante-Elche
4t 05m
ARN18:35Stockholm Arlanda
Flera flygbolag
7 sep.
ARN08:00Stockholm Arlanda
21t 50m
1 stopp
ALC05:50Alicante-Elche
14 sep.
ALC04:00Alicante-Elche
4t 00m
ARN08:00Stockholm Arlanda
Norwegian
13 dec.
ARN03:00Stockholm Arlanda
3t 55m
ALC06:55Alicante-Elche
17 dec.
ALC14:30Alicante-Elche
4t 05m
ARN18:35Stockholm Arlanda

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Alicante

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Alicante, visa några av våra erbjudanden nedan av Eurowings, Norwegian och Ryanair
Ryanair
23 aug.
GOT14:50Göteborg Landvetter
3t 35m
ALC18:25Alicante-Elche
Ryanair
22 aug.
ARN15:20Stockholm Arlanda
4t 00m
ALC19:20Alicante-Elche
Ryanair
22 aug.
ARN15:20Stockholm Arlanda
4t 00m
ALC19:20Alicante-Elche

Vilka bolag flyger till Alicante?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Alicante

Vilka bolag flyger till Alicante?

När det gäller flyg från Sverige till Alicante bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Ryanair, Norwegian, Scandinavian Airlines och Norwegian Air International. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med Norwegian Air International till Alicante

Norwegian Air International flyger omkring 2 flyg till Alicante under en vecka. Den vanligaste avresepunkten för dessa flyg var Helsingfors Helsinki-Vantaa, där det bästa erbjudandet för tur och returbiljetter med Norwegian Air International var 1 123 kr (Stockholm Arlanda till Alicante). Användare har betygsatt Norwegian Air International med 9,1/10 med över 29 omdömen på momondo.

Flyg med SWISS till Alicante

1 154 kr är det bästa erbjudandet för SWISS tur och retur till Alicante som hittats på momondo under de senaste dagarna. Detta erbjudande avgick från Stockholm Arlanda. SWISS har 4 avgående flyg till Alicante under de flesta veckor, med priser som varierar beroende på tillgänglighet. 138 momondoanvändare har recenserat SWISS och ger flygbolaget 8,4/10 i genomsnittsbetyg.


Flygplatser nära Alicante

Nedan hittar du alla flygplatser i Alicante tillsammans med avståndet från stadens centrum

Alicante Airport är bland annat bas för flygbolagen Norwegian, Vueling och Ryanair som alla erbjuder billiga flyg till Alicante. För att ta dig från flygplatsen kan du ta lokalbuss eller flygbuss direkt in till staden. Snabbast går det dock med taxi eller hyrbil och färden tar då ungefär 15 minuter. Radio Taxi Elche är taxibolaget som trafikerar sträckan in till staden och du hittar dessa bilar utanför ankomsthallen. Inne i terminalen hittar du hyrbilsalternativ men du kan även hyra bil i förväg online.


Populära flygresor till Alicante

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Alicante som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Alicante
Snabbaste flygtid3t 45m
Billigaste pris728 kr
Flyg från Göteborg till Alicante
Snabbaste flygtid3t 25m
Billigaste pris424 kr
Flyg från Köpenhamn till Alicante
Snabbaste flygtid3t 20m
Billigaste pris778 kr
Flyg från Växjö till Alicante
Snabbaste flygtid3t 30m
Billigaste pris869 kr
Flyg från Malmö till Alicante
Snabbaste flygtid8t 05m
Billigaste pris1 627 kr
Flyg från Umeå till Alicante
Snabbaste flygtid24t 15m
Billigaste pris2 486 kr
Flyg från Jönköping till Alicante
Snabbaste flygtid15t 45m
Billigaste pris8 205 kr

Så tar du dig runt i Alicante

I Alicante kan du ta dig runt med hjälp av stadens kollektivtrafik som består av buss- och spårvagnsnät. Inom staden och från centrum till stadens förorter är det framförallt spårvagn som gäller. Spårvagnen utgör dessutom ett relativt billigt transportmedel. För att ta dig till de olika stränderna runt om staden går det enkelt att ta någon av de lokala bussarna. Du kan även cykla till flera destinationer vilket kan vara trevligt då omgivningarna är särskilt vackra.

Taxibilar hittar du vid designerade taxistationer över hela staden, så du behöver inte vinka in en bil från gatan. Staden är annars relativt koncentrerad vilket gör att du kan ta dig fram till fots då avstånden inte är långa.


Visumkrav för att besöka Alicante

För att resa inom EU behöver du inte något visum förutsatt att du är EU-medborgare. Eftersom både Spanien och Sverige är medlemmar i unionen behöver du därför som svensk medborgare inte ansöka om något visum innan din resa. När du reser måste du ha med dig resehandlingar i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och kan alltså ersätta passet. Observera dock att körkort och bankkort inte gäller som legitimation. Om du lämnar passet hemma och endast har med dig ditt id-kort kan det vara en god idé att lämna detta i hotellets säkerhetsskåp, på så vis är du på den säkra sidan. Innan din resa ska du alltid kolla upp information om inresebestämmelser hos det ankommande landets myndigheter eftersom både visum- och passregler alltid kan komma att ändras.


Börja planera din resa till Alicante


De bästa sakerna att se och göra i Alicante

Packa med badkläder under sommarmånaderna och promenadskor för vintermånaderna.

För att slippa höga kostnader vid mobilsurf kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Köp hellre vatten än att dricka från kranen.

Det är vanligt att dricksa mellan fem och tio procent.


Varför använda momondo?

Det går snabbt och enkelt att hitta flyg till Alicante ​​på momondo. Vi söker efter och visar dig många flygalternativ från olika flygbolag och resebyråer. Du kan sedan använda våra filter för att begränsa din sökning tills du har hittat det mest passande flyget till Alicante ​​för just dig.

Ja. Med momondo kan du filtrera resultaten för flyg till Alicante så att endast de flygen med flexibla bokningspolicys visas.

När du söker efter flyg till Alicante hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Alicante. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Andra kabinklasser för flyg till Alicante

Utforska andra premiumkabinalternativ för ditt flyg till Alicante

Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.