Flyg till Alicante

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Alicante (ALC)
tis 20/10
tis 27/10
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Alicante

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Alicante från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Alicante?

Sommarmånaderna, då besökare njuter av härligt badväder och många vackra sandstränder, utgör Alicantes högsäsong. Sommarens behagliga temperaturer medför också att priser på resor till Alicante med hotell stiger. Under vintern möts du av en mer avslappnad atmosfär med milda temperaturer. Även om de kyligare månaderna inte bjuder på badsemester så kan du njuta av stadens legendariska nattliv.

När är det billigast att boka flyg till Alicante? Billiga flyg till Alicante hittar du framför allt i november och januari, liksom precis innan jul och nyår då priserna är något högre. För att få din flygbiljett till Alicante till ett billigt pris är det en god idé att boka din flygstol ungefär två månader innan planerad avresa. Med hjälp av momondos priskalender kan du jämföra flygresor till Alicante på nätet vilket gör det enklare att hitta det bästa resealternativet.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Alicante?

216 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Alicante på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Palma de Mallorca och är 90 % billigare än de flesta andra flyg till Alicante. För att hitta det billigaste priset till Alicante från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Alicante?

Den billigaste månaden att flyga till Alicante från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 043 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. maj är en annan bra månad för att besöka Alicante med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 1 431 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Alicante?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Alicante 51 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Alicante för i genomsnitt 1 804 kr. Kom dock ihåg att du när som helst kan hitta billigare flyg till Alicante. Faktum är att momondo-användare hittat flyg för så lite som 442 kr under de senaste 72 timmarna.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Alicante?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Alicante är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 2 037 kr. Flyg från Sverige till Alicante en söndag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 2 182 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Alicante?

Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Alicante då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 014 kr. Att flyga till Alicante på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Alicante mitt på dagen då priserna ligger på omkring 2 330 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Alicante?

Corvera Intl flygplats eller Valencia flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Alicante.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Alicante?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Alicante är generellt Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 1 846 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Hitta billiga flygbiljetter till Alicante

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Alicante
Billigast
Bäst
Snabbast
Ryanair
7 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
3t 50m
ALC
Alicante
14 nov.
ALC
Alicante
4t 00m
NYO
Stockholm Skavsta
Flera flygbolag
13 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
13t 30m
1 stopp
ALC
Alicante
20 nov.
ALC
Alicante
22t 10m
2 stopp
NYO
Stockholm Skavsta
Ryanair
7 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
3t 50m
ALC
Alicante
14 nov.
ALC
Alicante
4t 00m
NYO
Stockholm Skavsta
Ryanair
7 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
3t 50m
ALC
Alicante
17 nov.
ALC
Alicante
4t 00m
NYO
Stockholm Skavsta
Ryanair
10 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
3t 50m
ALC
Alicante
14 nov.
ALC
Alicante
4t 00m
NYO
Stockholm Skavsta
Ryanair
5 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
3t 50m
ALC
Alicante
17 nov.
ALC
Alicante
4t 00m
NYO
Stockholm Skavsta

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Alicante

Om du letar efter enkelbiljetter till Alicante, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Billigast
Bäst
Snabbast
Ryanair
26 okt.
NYO
Stockholm Skavsta
19t 40m
1 stopp
ALC
Alicante
SAS
6 nov.
ARN
Stockholm Arlanda
4t 00m
ALC
Alicante
Wizz Air
2 nov.
NYO
Stockholm Skavsta
29t 30m
1 stopp
ALC
Alicante

Vilka flygbolag flyger till Alicante?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Alicante

Ryanair, SAS och Norwegian är populära flygbolag som trafikerar sträckan från Sverige till den spanska semesterorten. Billiga flyg till Alicante hittar du dessutom med lågprisbolagen easyJet och Niki. Tänk på att när du bokar med ett lågprisbolag kan flera kostnader, som vanligtvis är inkluderade i priset, tillkomma. Beroende på om du bokar under hög- eller lågsäsong kan du hitta prisvänliga sista minuten resor.

Vem flyger direkt till Alicante? Bolagen Ryanair, SAS och Norwegian flyger alla direkt från Stockholm till Alicante. Ryanair flyger från Stockholms Skavsta flygplats, medan Norwegian och SAS flyger direkt från Sveriges största flygplats, Arlanda.

 

Hur många timmar tar det att flyga till Alicante? En direktflygning från Stockholm tar runt fyra timmar. Om du reser med något av lågprisbolagen kan det vara en god idé att ta med något att äta under flygningen då de inte alltid erbjuds försäljning ombord på planet.


Hur tar man sig från flygplatsen i Alicante till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Alicante plus avståndet till centrum

Alicante Airport är bland annat bas för flygbolagen Norwegian, Vueling och Ryanair som alla erbjuder billiga flyg till Alicante. För att ta dig från flygplatsen kan du ta lokalbuss eller flygbuss direkt in till staden. Snabbast går det dock med taxi eller hyrbil och färden tar då ungefär 15 minuter. Radio Taxi Elche är taxibolaget som trafikerar sträckan in till staden och du hittar dessa bilar utanför ankomsthallen. Inne i terminalen hittar du hyrbilsalternativ men du kan även hyra bil i förväg online.


Populära flygresor till Alicante

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Alicante som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Alicante
Snabbaste flygtid
3t 55m
Billigast pris
1 061 kr
Flyg från Vaxjö till Alicante
Snabbaste flygtid
3t 35m
Billigast pris
1 308 kr
Flyg från Umeå till Alicante
Snabbaste flygtid
15t 55m
Billigast pris
2 846 kr
Flyg från Malmö till Alicante
Snabbaste flygtid
19t 55m
Billigast pris
3 800 kr
Flyg från Jönköping till Alicante
Snabbaste flygtid
15t 45m
Billigast pris
7 175 kr
Visa mer

Hur tar man sig runt i Alicante?

I Alicante kan du ta dig runt med hjälp av stadens kollektivtrafik som består av buss- och spårvagnsnät. Inom staden och från centrum till stadens förorter är det framförallt spårvagn som gäller. Spårvagnen utgör dessutom ett relativt billigt transportmedel. För att ta dig till de olika stränderna runt om staden går det enkelt att ta någon av de lokala bussarna. Du kan även cykla till flera destinationer vilket kan vara trevligt då omgivningarna är särskilt vackra.

Taxibilar hittar du vid designerade taxistationer över hela staden, så du behöver inte vinka in en bil från gatan. Staden är annars relativt koncentrerad vilket gör att du kan ta dig fram till fots då avstånden inte är långa.


Kan man flyga till Alicante utan pass eller visum?

För att resa inom EU behöver du inte något visum förutsatt att du är EU-medborgare. Eftersom både Spanien och Sverige är medlemmar i unionen behöver du därför som svensk medborgare inte ansöka om något visum innan din resa. När du reser måste du ha med dig resehandlingar i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och kan alltså ersätta passet. Observera dock att körkort och bankkort inte gäller som legitimation. Om du lämnar passet hemma och endast har med dig ditt id-kort kan det vara en god idé att lämna detta i hotellets säkerhetsskåp, på så vis är du på den säkra sidan. Innan din resa ska du alltid kolla upp information om inresebestämmelser hos det ankommande landets myndigheter eftersom både visum- och passregler alltid kan komma att ändras.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Alicante


Tips och råd om Alicante

Intresserad av sevärdheter i Alicante

Missa inte en utflykt till ön Tabarca, en dag i solen på Playa de San Juan, ett besök till stadens moderna museum och utgrävningen av den romerska staden Lucentum, samt en utekväll för att uppleva det kända nattlivet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder under sommarmånaderna och promenadskor för vintermånaderna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort för min resa?

För att slippa höga kostnader vid mobilsurf kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Köp hellre vatten än att dricka från kranen.

Ska jag dricksa i Alicante?

Det är vanligt att dricksa mellan fem och tio procent.

 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass