Flyg till Alicante

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 27/7
tis 3/8

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Alicante. Nuvarande restriktioner för Alicante baseras på reserestriktioner för Spanien.
Visa nuvarande reserestriktioner för Spanien

Billigaste flygen till flygplatser i Alicante

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Alicante från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Alicante

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Alicante

Stockholm Skavsta flygplats (NYO) till Alicante (ALC)

Vanligtvis är flyg till Alicante från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Skavsta till Alicante, vilket i genomsnitt kostar 1 622 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN ALICANTE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjanuari36% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Alicante kostar i genomsnitt bara 1 348 kr i januari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALICANTE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli41% dyrareDet kostar omkring 2 975 kr för flyg till Alicante från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL ALICANTE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli292% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Alicante från Stockholm Arlanda flygplats i juli än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Alicante?

Sommarmånaderna, då besökare njuter av härligt badväder och många vackra sandstränder, utgör Alicantes högsäsong. Sommarens behagliga temperaturer medför också att priser på resor till Alicante med hotell stiger. Under vintern möts du av en mer avslappnad atmosfär med milda temperaturer. Även om de kyligare månaderna inte bjuder på badsemester så kan du njuta av stadens legendariska nattliv.

När är det billigast att boka flyg till Alicante? Billiga flyg till Alicante hittar du framför allt i november och januari, liksom precis innan jul och nyår då priserna är något högre. För att få din flygbiljett till Alicante till ett billigt pris är det en god idé att boka din flygstol ungefär två månader innan planerad avresa. Med hjälp av momondos priskalender kan du jämföra flygresor till Alicante på nätet vilket gör det enklare att hitta det bästa resealternativet.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Alicante?

  187 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Alicante på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Palma de Mallorca och är 90 % billigare än de flesta andra flyg till Alicante. För att hitta det billigaste priset till Alicante från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Alicante?

  Den billigaste månaden att flyga till Alicante från Sverige är januari. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 1 331 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte har möjlighet att resa till Alicante i januari är det också billigt att flyga i november. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 513 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Alicante?

  Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Alicante ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 2 024 kr. Men tveka inte att kontrollera priserna i nuläget eftersom momondo-användare nyligen hittat biljetter för så lite som 644 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Alicante?

  Den billigaste dagen att resa från Sverige till Alicante är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 2 001 kr. För en avgång en söndag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 150 kr från Sverige till Alicante.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Alicante?

  Det är billigast att flyga på morgonen från Sverige till Alicante då du kan hitta flygpriser för så lite som 2 081 kr. Att flyga till Alicante på morgonen är idealt eftersom det inte är så många som reser då. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på eftermiddagen då priserna genomsnittligen ligger på 2 441 kr. Flyg till Alicante från Sverige på eftermiddagen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Alicante?

  Corvera Intl flygplats eller Valencia flygplats kan utgöra bättre alternativ för att resa till Alicante.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Alicante?

  Den billigaste flygplatsen i närheten av Alicante är generellt Valencia flygplats med ett genomsnittspris på 1 847 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Alicante?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Spanien resor till Alicante. Inreserestriktioner

Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från de flesta EU- och Schengenområdena. Inträde är dock fortfarande begränsat för resenärer som kommer från andra områden, med undantag för spanska medborgare och invånare, och de som åtföljer närstående familjemedlemmar. Spanien tillåter inte inresa för resenärer som har varit i Storbritannien, Brasilien och Sydafrika, innan den 16 mars som tidigast, med undantag för spanska medborgare och medborgare från Andorra. Från och med 22 juli får inte längre resenärer som anländer från Serbien resa in i Spanien. För resenärer som anländer utanför EU får endast följande kategorier av resenärer vistas i EU:s territorium: associerade stater i Schengenavtalet, Andorra, Monaco, Vatikanen eller San Marino. •Innehavare av en visering för längre tid som utfärdats av ett Schengenmedlemsland i en associerad stat som är medlem i Schengenområdet och som ska resa till detta land. •Hälso- och sjukvårdspersonal som kommer till Spanien för att arbeta. •Varor och transportpersonal i utövandet av sina uppgifter. •Diplomater, konsulära, internationella tjänstemän, militär personal, räddningstjänst och medlemmar av humanitära organisationer i utövandet av sina uppgifter. •Studerande som studerar i en av EU:s/Schengens medlemsstater och som har lämpligt visum eller motsvarande tillstånd och sjukförsäkring får resa in i landet 15 dagar före studiernas början. •Högkvalificerade arbetstagare, inklusive deltagare i idrottsevenemang på hög nivå som äger rum i Spanien. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade familjeskäl. •Personer som reser av vederbörligen ackrediterade humanitära skäl. •Invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien eller Uruguay, förutsatt att de kommer direkt från dessa länder eller endast har gjort internationella transiteringar på flygplatser utanför dessa länder.

Inträdeskrav

Från och med den 23 november ska alla resenärer (inklusive barn) som anländer från Albanien, Andorra, Argentina, Armenien, Aruba, Österrike, Bahrain, Belgien, Belize, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kap Verde, Colombia, Costa Rica, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Franska Polynesien, Georgien, Tyskland , Gibraltar, Grekland, Guam, Ungern, Island, Irland, Italien, Jordanien, Kuwait, Lettland, Libanon, Libyen, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Moldavien, Monaco, Marocko, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Palestinska territoriet, Panama , Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, San Marino, Serbien, Slovakien, Slovenien, St. Martin, Sverige, Schweiz, Tunisien, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA vid ankomst kunna uppvisa ett negativt COVID-19 PCR-, TMA- eller LAMP-test. Om du inte följer bestämmelserna får du betala ett bötesbelopp på minst 3000 euro. Spanien har öppnat sina gränser på nytt för resenärer från EU, Schengenområdet och Storbritannien. Resenärer som anländer från ovannämnda områden behöver inte längre uppvisa ett uppehållstillstånd eller isolera sig själva vid inresa till Spanien. De måste dock fylla i ett hälsokontrollformulär för FCS 48 timmar före ankomst på https://www.spth.gob.es. Vid ankomsten måste du kunna uppvisa en QR-kod som genereras av det ifyllda formuläret. Resenärer kommer också att genomgå temperaturkontroll och visuell hälsobedömning. Från och med den 14 november måste resenärer som besöker Kanarieöarna och som är bokade på reglerat turistboende uppvisa ett negativt COVID-19-test som tagits senast 72 timmar tidigare, när de checkar in på sitt boende, ladda ner och aktivera Radar COVID-appen för hela vistelsen på öarna samt 15 dagar efter det att de kommit hem. Barn under 7 år är undantagna från dessa krav. De regionala myndigheterna på Balearerna (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera) har infört tre kontrollstadier för inrikes ankomster till öarna med flyg eller sjöfart, utöver kontrollstadierna för internationella ankomster till Spanien. Alla turister som kommer från eller via regioner i Spanien med en kumulativ förekomst av viruset på 150 fall per 100 000 invånare eller mer måste uppvisa ett negativt PCR eller TMA som utförts inom 72 timmar före ankomsten. Om du anländer utan giltigt test måste du betala en bötesavgift på upp till 3 000 EUR. De som har en motiverad anledning att resa måste fylla i en deklaration och ett antigentest vid ankomsten till flygplatsen eller hamnen eller genomgå en 10-dagars karantän. De som är bosatta på Balearerna måste ha ett PCR-dokument från ursprungslandet inom 72 timmar före ankomsten, eller testas vid ankomsten eller genomgå en 10-dagars karantän.

Karantänskrav

Resenärer som anländer från Brasilien eller Sydafrika måste sitta i karantän.

Transiteringsregler

Resenärer som transiterar Spanien via en spansk flygplats på väg till sin slutliga destination, gäller inte kraven på PCR, TMA eller Lamp-test och hälsokontrollformuläret för att komma in i landet. De bör dock vara beredda att visa bevis på sin fortsatta resa, t.ex. flygbiljetter till sin slutliga destination. Restriktioner som införts av Spanien på passagerarresor från Storbritannien från 22 december till 19 januari kan också gälla för de som reser genom Spanien till andra internationella destinationer.

All övrig information

Bostadstillstånd och D-viseringar som löpte ut mellan 14 december 2019 och 21 juni 2020 accepteras för inresa.

Om du redan planerar att resa till Alicante inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Alicante

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Alicante
Ryanair
26 juli
GOT10:05Göteborg Landvetter
7t 00m
1 stopp
ALC17:05Alicante
1 aug.
ALC18:20Alicante
15t 05m
1 stopp
GOT09:25Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
23 sep.
NYO05:45Stockholm Skavsta
23t 15m
1 stopp
ALC05:00Alicante
30 sep.
ALC06:30Alicante
27t 45m
1 stopp
NYO10:15Stockholm Skavsta
Norwegian
3 nov.
ARN11:10Stockholm Arlanda
3t 55m
ALC15:05Alicante
30 jan.
ALC02:00Alicante
4t 05m
ARN06:05Stockholm Arlanda
Ryanair
26 juli
GOT10:05Göteborg Landvetter
7t 00m
1 stopp
ALC17:05Alicante
2 aug.
ALC11:40Alicante
24t 20m
2 stopp
GOT12:00Göteborg Landvetter
Flera flygbolag
26 juli
GOT10:05Göteborg Landvetter
7t 00m
1 stopp
ALC17:05Alicante
28 juli
ALC04:30Alicante
33t 45m
2 stopp
GOT14:15Göteborg Landvetter
Norwegian
24 aug.
GOT07:05Göteborg Landvetter
3t 25m
ALC10:30Alicante
31 aug.
ALC03:00Alicante
3t 25m
GOT06:25Göteborg Landvetter

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Alicante

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Alicante, visa några av våra erbjudanden nedan av Ryanair
Ryanair
30 juli
GOT12:45Göteborg Landvetter
27t 55m
1 stopp
ALC16:40Alicante
Ryanair
30 juli
GOT12:45Göteborg Landvetter
27t 55m
1 stopp
ALC16:40Alicante
Ryanair
8 aug.
NYO06:55Stockholm Skavsta
3t 55m
ALC10:50Alicante

Vilka bolag flyger till Alicante?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Alicante

Ryanair, SAS och Norwegian är populära flygbolag som trafikerar sträckan från Sverige till den spanska semesterorten. Billiga flyg till Alicante hittar du dessutom med lågprisbolagen easyJet och Niki. Tänk på att när du bokar med ett lågprisbolag kan flera kostnader, som vanligtvis är inkluderade i priset, tillkomma. Beroende på om du bokar under hög- eller lågsäsong kan du hitta prisvänliga sista minuten resor.

Vem flyger direkt till Alicante? Bolagen Ryanair, SAS och Norwegian flyger alla direkt från Stockholm till Alicante. Ryanair flyger från Stockholms Skavsta flygplats, medan Norwegian och SAS flyger direkt från Sveriges största flygplats, Arlanda.

 

Hur många timmar tar det att flyga till Alicante? En direktflygning från Stockholm tar runt fyra timmar. Om du reser med något av lågprisbolagen kan det vara en god idé att ta med något att äta under flygningen då de inte alltid erbjuds försäljning ombord på planet.


Flygplatser nära Alicante

Nedan hittar du alla flygplatser i Alicante tillsammans med avståndet från stadens centrum

Alicante Airport är bland annat bas för flygbolagen Norwegian, Vueling och Ryanair som alla erbjuder billiga flyg till Alicante. För att ta dig från flygplatsen kan du ta lokalbuss eller flygbuss direkt in till staden. Snabbast går det dock med taxi eller hyrbil och färden tar då ungefär 15 minuter. Radio Taxi Elche är taxibolaget som trafikerar sträckan in till staden och du hittar dessa bilar utanför ankomsthallen. Inne i terminalen hittar du hyrbilsalternativ men du kan även hyra bil i förväg online.


Populära flygresor till Alicante

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Alicante som hittats av användare
Flyg från Göteborg till Alicante
Snabbast flygtid3t 25m
Billigaste pris705 kr
Flyg från Stockholm till Alicante
Snabbast flygtid4t 00m
Billigaste pris713 kr
Flyg från Växjö till Alicante
Snabbast flygtid3t 30m
Billigaste pris1 574 kr
Flyg från Malmö till Alicante
Snabbast flygtid8t 30m
Billigaste pris2 253 kr
Flyg från Umeå till Alicante
Snabbast flygtid31t 00m
Billigaste pris2 940 kr
Flyg från Jönköping till Alicante
Snabbast flygtid15t 45m
Billigaste pris7 063 kr

Hur tar man sig runt i Alicante?

I Alicante kan du ta dig runt med hjälp av stadens kollektivtrafik som består av buss- och spårvagnsnät. Inom staden och från centrum till stadens förorter är det framförallt spårvagn som gäller. Spårvagnen utgör dessutom ett relativt billigt transportmedel. För att ta dig till de olika stränderna runt om staden går det enkelt att ta någon av de lokala bussarna. Du kan även cykla till flera destinationer vilket kan vara trevligt då omgivningarna är särskilt vackra.

Taxibilar hittar du vid designerade taxistationer över hela staden, så du behöver inte vinka in en bil från gatan. Staden är annars relativt koncentrerad vilket gör att du kan ta dig fram till fots då avstånden inte är långa.


Kan man flyga till Alicante utan pass eller visum?

För att resa inom EU behöver du inte något visum förutsatt att du är EU-medborgare. Eftersom både Spanien och Sverige är medlemmar i unionen behöver du därför som svensk medborgare inte ansöka om något visum innan din resa. När du reser måste du ha med dig resehandlingar i form av antingen pass eller nationellt id-kort. Det nationella id-kortet ges ut av den svenska polisen och kan alltså ersätta passet. Observera dock att körkort och bankkort inte gäller som legitimation. Om du lämnar passet hemma och endast har med dig ditt id-kort kan det vara en god idé att lämna detta i hotellets säkerhetsskåp, på så vis är du på den säkra sidan. Innan din resa ska du alltid kolla upp information om inresebestämmelser hos det ankommande landets myndigheter eftersom både visum- och passregler alltid kan komma att ändras.


Börja planera din resa till Alicante


Tips och råd om Alicante

Intresserad av sevärdheter i Alicante

Missa inte en utflykt till ön Tabarca, en dag i solen på Playa de San Juan, ett besök till stadens moderna museum och utgrävningen av den romerska staden Lucentum, samt en utekväll för att uppleva det kända nattlivet.

Vad bör jag packa för min resa?

Packa med badkläder under sommarmånaderna och promenadskor för vintermånaderna.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort för min resa?

För att slippa höga kostnader vid mobilsurf kan du skaffa ett lokalt SIM-kort.

Kan jag dricka kranvattnet?

Köp hellre vatten än att dricka från kranen.

Ska jag dricksa i Alicante?

Det är vanligt att dricksa mellan fem och tio procent.